icon

Vyučovanie z domu

kubinkovamaminka
11. nov 2021

Ahojte, uz tu taká tema bola pred rokom cca.

Vyučuje sa niektorej z Vas dieťatko z domu? Buď cez online alebo len skratka s kontaktom s učiteľkou?
Viem že bola vyhláška Ministerstva školstva, kde bolo uvedené, že je dobrovoľné prezenčné vyučovanie v škole a je možnosť bez komisionalnych skúšok byť bv kontakte s učiteľkou, len ja ju neviem nájsť...

Syn je po karanténe,kde mali v triede pozitívne testy, zatiaľ je negatívny. Zvažujem, že do školy prezenčne by som ho dala až po Vianociach a Novom roku.

Potrebujem vedieť tú vyhlášku, aby som sa vedela oháňať pred riaditeľkou, ktorá ani za svet nechce počuť a ani povoliť, ze niektoré dieťa ostane sa učiť z domu.

Ak ste takto nechali dieťa doma, posielali ste to ako žiadosť oficialne ci iba s triednou riešili?

anesim
11. nov 2021

Riaditelka ma pravdu, nie je to mozne. Bolo to mozne na zaciatku pandemie , kedy prvy stupen nastupil tusim na mesiac, vtedy nemuseli ist deti do skoly . Mozes ospravedlnit na 5 dni, potom do skoly a zase ospravedlnit. Len potom bude robit komsionalne skusky a ucivo si musis zhanat sama.

kubinkovamaminka
autor
11. nov 2021

@anesim tak to si ma nepotešila...

ddaassuullaa
11. nov 2021

mozes sa "ohanat" tak ucenim dietata doma, t.j. domacou skolou - individualnym vzdelavanim, podla zakona245/2008 Z. z. o vychove a vzdelavani.

cimage
11. nov 2021

Je tu moznost domaceho vzdelavania, vid komentar vyssie. Neviem ci by ucitelka s tym suhlasila, aby sa osobne venovala este online vyucbe. Mozno ak by ste ju platili sukromne. Je to praca nadramec. Deti v domacom vzdelavani ucia najcastejsie rodicia a deti chodia na preskusanie podla pokynov skoly, vacsinou 2x do roka.

anesim
11. nov 2021

@kubinkovamaminka mozes si najst skolu, kt umozmnuje domace vzdelavanie a zapisat dieta tam. Ale tym padom ho odhlasis z povodnej skoly, a za tu skolu , kde je zapisane platis. Ale to nevies, aka bude uroven konzultacii.

kacena4
11. nov 2021

za zs ani domace vzdelavanie sa neplato skole, aksa tak rozhodnes musus si najst ucitelku s pozadovanym vzdelanim a tu si platit ako "garanta" ktory bude ucit dieta doma

sara07
11. nov 2021

@kacena4 platia sa normálne mesačne poplatky škole za domace vzdelavanie, nepoznám rodiča čo ich nepalatí, + niekde si platíš aj garanta + dosť často si kupuješ alebo zhanaš učebnice sama

cimage
11. nov 2021

@sara07 my sme 4roky domskolaci a este sme neplatili skole, ani garantovi, ale ucenie zabezpecujeme my, nie skola. Ucebnice ako chceme, poskytnu, ale mozeme si kupit ine, ktore nam vyhovuju.

kubinkovamaminka
autor
11. nov 2021

@anesim
@ddaassuullaa
@kacena4
@sara07
Dakujem za odpovede. Necháme ho v škole. Este raz dakujem za konzultácie. Pekny den 🙂

sara07
11. nov 2021

@cimage záleží od školy ,nie je to všade ale niekde je to dost 10-15€ na mesiac

kacena4
11. nov 2021

@sara07 to ze sa plati skole mesacne som nevedela ostatne ano