icon

Základná škola Česká v Bratislave

silviaby
11. sep 2013

Máte prosím niekto skúsenosť alebo referencie na ZŠ Česká 10 v BA - súkromná alebo štátna. Ďakujem pekne.Silvia

yanqua
21. dec 2017

Ahojte. Ja som mala deti na zs ceska v Devine a nam skola vobec nevyhovovala. Deti su tam podla mna pretazovane, prilis vela hodin na prvakov, druhakov. Atmosfera na skole velmi zvlastna, skola je bez ducha, bez filozofie. Teraz mam deti na statnej a je to 100x lepsie. Anglictina sa nalepi dnes na deti aj bez zbytocneho drilu.
Ale kolko ludi, tolko chuti.

karla24
Autor odpoveď zmazal
nanka55
31. jan 2018

Ahojte, my mame tiez prvacka v meste. Mame stastie na kolektiv deti a rodicov a v tom vidim najvacsiu vyhodu. Skola ale nie je taka ako sa prezentuje. Anglictinu maju len na ANG, MAT a Prvouke, vychovy su v slovencine. Je tam velmi tazke nieco zmenit zo strany rodicov, lebo pani majitelka si je vedoma velkeho zaujmu zo strany rodicov a jasne nam dala na rodicovkom najavo, ze bud budeme akceptovat to, ako skola funguje, alebo mozeme odist. Od novembra tam je novy riaditel ale nemam v nom doveru, lebo cele to riadi pani majitelka. Deti maju v prvom rocniku 5 hodin kazdy den a povinne kruzky kazdy den, takze den koncia az pred tretou. Vonku mozu ist az potom. A o 16.h musia ist zase spat. Ked je napr. Karate kruzok este vecer, uz sa vonku nedostanu aj ked casovo to este hodinu je mozne v druzine. Tiez si myslim, ze su pretazovane aj ked my to zatial zvladame. Vadi mi aj sposob jedenia. Mozu jest iba po 2.hodine, co je 10 min prestavka. Ked chcu ist chlapci na WC, co je az na poschodi, je to velmi malo casu. Na velkej prestavke po 3h. maju vyslovene zakazane jest, ked idu vonku. Oficialne, aby sa nezadusili, ked behaju, ale ide aj o to, aby sa na dvore nezaspinilo. Potom mozu este jest po 4.h co je opat 10 min prestavka. Cize musia vydrzat do jednej, kym idu na obed. Syn bol zvyknuty na ovocie a nemoze ho jest, lebo na tom potom do obeda nevydrzi. Tiez im uz od sept. 4x zmenili rozvh a iste obdobie mali v piatok 6h do 13:40, az potom mohli ist na obed. Skor sa nedalo, lebo v jedalni sa stravuju aj skolkari. Pani ucitelky su mile a s nimi sme spokojni. Na DOD clovek nezisti tieto interne veci a skola sa prezentuje pekne, ale keby som ja bola vedela toto min. rok, neprihlasila by som sem syna. Ked uz totiz nastupi a najde si kamaratov, je tazke zmenit skolu. Skola je sice sukromna ale komunikacia a sposob fungovania tomu nezodpoveda a o flexibilite sa neda vobec hovorit. Na druhej strane syn spokojny je a to je dolezite, ale nie je to myslim pre kazde dieta.

oblivian
28. feb 2018

Ako čítam príspevok @nanka55 , nič sa nezmenilo za niekoľko rokov... Zlé je, že na Českej je MŠ, ZŠ, 8-ročné gymnázium aj klasické gymnázium, budova priestorovo nedostačujúca pre toľko detí, obedovanie v maličkej jedálni je zázrak, že sa vôbec dá nejako vyriešiť pri takom počte žiakov a študentov... Druhostupniarski učitelia učia aj na 1. stupni, preto sa stále mení rozvrh, lebo ak napr. niekto odíde z 2. stupne, mení sa im celý rozvrh a potom to má dopad aj na malých žiačikov. Učitelia sú skoro všetci mladí, prichádzajú-odchádzajú, idú na materskú a pod. ...stále sa niečo mení. Ako písal niekto iný, škola nemá žiadnu filozofiu, je bezduchá a to pociťujú rodičia aj učitelia (ako čítam, deti až tak nie). Deti sú preťažené, veľa z nich je vystresovaných. Krúžky majú do tej 15-tej totiž povinné, čiže po obede si trošku oddýchnu, sú radi, že sa konečne môžu ísť voľne sa hrať a do toho príde krúžok Aj/Nj a čo ja viem čo ešte... Neviem, ako teraz, ale pred niekoľkými rokmi kvôli nedostatku voľných triedučební bolo v jednotlivých triedach veľmi veľa žiakov, čo podľa mňa na 1. stupni vôbec nie je vhodné, nieto ešte v tomto prípade, kedy sa deti učia v angličtine...

uknovacik
28. feb 2018

@oblivian vsetko je vec pohladu,v triede je 14ziakov,mala sa tam tesi,musim ju vxslovene prehovarat,ze ma ist domov.Ucitelky su fajn,informuju nas pravidelne o vsetkom.Dokonca pri 14detoch sa aj rodicia pozname a deti sa radi stretsvaju aj mimo sk9y a cez vikend.

oblivian
28. feb 2018

@uknovacik som rada, ak ste spokojní, naozaj je to O tom, komu čo vyhovuje 😉

soriatko
5. mar 2018

Zdravím, môžem mať aj ja otázočku? Detičky sa doma učia z kníh písaných v angličtine alebo v slovenčine? A učíte sa s nimi po slovensky alebo anglicky? Ďakujem

uknovacik
5. mar 2018

@soriatko maju slovendke ucebnice+anglicke knihy jasne

oxiaction
13. mar 2018

Nedá mi sa nepodakovat za všetky skúsenosti, najmä posledné od @oblivian. Preveľmi užitočné. Seriózne sme zvažovali ísť o mesiac na ZŠ Česku na zápis prváčika, ale potvrdili sa všetky obavy
- maly areál skoly, spolocny s 3 ďalšími zariadeniami a ich žiakmi, 1 malou jedálňou a ubohymi športoviskami
- neskúsení pedagógovia a ich fluktuacia.
- bezkoncepcna rozšírená výučba cudzích jazykov
- majiteľka ZS na rodičku?! Dúfam, že aspoň ovláda ona nejaky druhy cudzí jazyk🙂
- 2200€ za 1. ročník
Hľadáme dalej. Este raz dik😉

oxiaction
13. mar 2018

K tej cene, ok, ak by bola za kvalitu.
Ak sa chcete pre zmenu pobaviť na účet štátnej ZS, posielam link stránku ZŠ Budatinska/AKO BY SA BUDUCI PRVAK MAL SPRAVAT:
https://zsbudatinska.edupage.org/text9/
- v jeho správaní by sa nemali prejavovať zlozvyky, ako napríklad: cmúľanie prstov, ohrýzanie nechtov, časté pokašliavanie, žmurkanie😵🤖😉

ninison
20. aug 2018

@lulaband ahoj, nechodite nahodou do devina?

ninison
20. aug 2018

Ahojte maminy, aka je tam situacia teraz? Musim povedat, ze gymnazium ceska skoncilo na 17.tom mieste v ineko hodnoteni. Robime si prieskum - pre nas je relevantny devin.

hladamskolu
29. okt 2018

Ahojte, viete niekto prečo sa na bilingválnom gymnáziu Česká otvoria 4 triedy prvákov a končí ich napr. iba 31? Prečo je tam taká veľká fluktuácia žiakov, resp. odliv žiakov? Vďaka.

namornicka
29. okt 2018

@hladamskolu neviem odpovedať úplne fundovane, ale mám dieta v prvom ročníku na gympli (nie Česká) a spolužiaci od nich zo ZS čo išli na bilingval Česká neboli úplne dobrí žiaci. Na iné bilingvalky ani neurobili prijímačky. No a učivo je podľa všetkého dosť náročné. Čiže asi to nezvláda dosť žiakov a odchádza- ale to neviem isto, iba mi to z toho vychádza.

hladamskolu
29. okt 2018

@namornicka ďakujem veľmi pekne za info a za názor.

vvia
19. dec 2018

Obnovujem pls temu. Zaujima mam Zs Ceska, ale Devin...

zojaaa
23. apr 2019

niekto aktualne info k bilingvalnej zakladke na ceskej???

lenocka500
10. máj 2019

Prosím nemá niekto nové info o SZS Česká? Zaujíma ma hlavne kvalita pedagógov, celková atmosféra, koncept školy, či sú deti spokojne . Ďakujem.

lenocka500
11. máj 2019

@lenocka500
@zojaaa Dobrý deň, vy nastupujete prosím na českú? Alebo ste sa rozhodli pre inú školu? Ďakujem 😊

lenocka500
11. máj 2019

@jaaty dobrý deň, prosím navštevujete ešte túto školu? Môžem sa spýtať na váš názor , veľa počúvam, čítam, že škola nemá koncept, hlavne pri výučbe cudzieho jazyka. Používajú nejakú metódu, iné školy majú metódu CLIL. Majú klasické znamkovanie od 1.rocnika? S učiteľmi ste spokojná, je tam stále taká fluktuacia? Na iných predmetoch ich vyučuje AJ učiteľ, ktorý je aj anglictinar? Pravdupovediac na mňa škola veľmi nezaposobila, hlavne priestormi, ihriskami, neviem aký majú program na výučbu cudzích jazykov. Je nieco prosím čo by ste vyzdvihli na tejto škole, lebo zatiaľ veľmi presvedčená nie som. Ďakujem vám krásne za váš čas a názor.

zojaaa
Autor odpoveď zmazal
lenocka500
11. máj 2019

@zojaaa áno, ako hovoríte, tiež nie som si istá tým, či sú deti dobre pripravené na kvalitné gymnázia. Čo som pozerala, tak v ineko sa ich gymnázium umiestnilo na 17.mieste. Pred nimi samozrejme Juraja Hronca, Gymnázium pre nadané deti teplicka, Gymnázium Bajkalská ...... No asi len osobná skúsenosť ukáže, aj keď nerada by som potom menila školu, keď si zvykne na spolužiakov, systém výučby a pod. Neviete prosím, aké je znamkovanie, majú klasický známkami alebo v bodoch? A čo vás presvedčilo, prečo ste sa hlásili na túto školu? Tak držím palce, nech ste spokojní 😊

lenocka500
11. máj 2019

@zojaaa ak sa môžem spýtať, čo vás presvedčilo ísť na túto školu? Ja o nej nie som veľmi presvedčená, nemám z nej príjemný dojem a nepoznáme nikoho, kto ju navštevuje. Musím povedať, že zo všetkých škôl na ktorých sme boli, mám z tejto zmiešaný pocit. Hlavne nechápem podľa akej metódy vyučujú cudzie jazyky a zapájajú ich do iných predmetov. Je to fajn, že deti sa učia jazyk od 1. triedy, to ale má dnes veľa škôl. Len či aj z iných predmetov sú deti tak pripravené, aby mohli postúpiť na kvalitné gymnázium. Nám naša favorizovana škola nevyšla, preto sme zvážili túto. Tak asi len skúsenosť ukáže, či to bolo dobré rozhodnutie. Držím palce 😊

zojaaa
Autor odpoveď zmazal
vvia
13. máj 2019

Pridavam sa. Nie uplnw presvedcwna mama 🙂 zmluva podpisana 🙂

namornicka
13. máj 2019

@lenocka500 gymnázium a ZŠ sú dve rozdielne veci, tvoje dieťa po základke môže ísť inde na strednú, nemusí na Českú. Podľa toho aké výsledky bude mať. Ja by som výborného žiaka na toto gymnázium nedávala, takého priemerného v pohode. V Bratislave máš aj kvalitnejšie gymple.

zojaaa
Autor odpoveď zmazal
namornicka
13. máj 2019

Na prvom stupni je to hlavne o učiteľke, ani nie tak o škole ako takej. A čo vidím okolo seba, deti čo idu na osemročné gymnázium chodia ešte na extra doučovanie. Mám pocit, že škola ta na ten typ úloh nepripravi. Jasne, že sú lepšie a horšie školy, ale osemročné gymnázia veľmi redukujú kvóty, ak ich úplne nezrušia tak bude dosť obmedzený počet žiakov čo sa tam dostane. Ináč osobne si myslím, že je jedno či dáš dieta na súkromnú alebo štátnu ZS Česku. Obe sú relatívne v pohode.

namornicka
13. máj 2019

S tým gymnáziom som chcela reagovať na lenocka500, spomínala ako sa umiestnilo v rebríčku Ineko. A to s kvalitou tej ZS nesúvisí.

lenocka500
13. máj 2019

@namornicka áno, tak ako píše zojaaa, zaujíma nás 1. stupeň, aká je úroveň vyučovania. Ak je šikovný žiak, či ho dokážu dobre pripraviť na kvalitné gymnázium.