icon

Základná škola v Ružinove

tilly
15. máj 2012

ahojte...

nezobrali mi maleho na mierovu a vraj tam ani nie je a nebude miesto, aj ked je to nasa spadova skola, zatial nemame TP, aj ked mali jasne napisane, ze TP do septembra bude, ale tak uz sa nejdem jedovat, kaslem na nich, zvazujem inu skolu...

mate niekto skusenost s borodacovou? medzilaboreckou? nevadzovou? ruzovou dolinou? ostredkovou? alebo iny navrh?
byvat budeme v prievoze a chcela som, aby mal syn kamaratov zo skoly blizko pri sebe, je mi to strasne luto, ze ho odtrhnem od kamosov, co ma tu, prestahujem ho do ineho prostredia a ani ho nemam kam umiestnit do skoly, som strasne neskutocne nasrana na toto skolstvo 😠 😠 😠 😠 😠

janapavlu
24. jan 2014

Na Sv. Vincenta de Paul na Bachovej sa rozhodne stále nemodlia a na sv. omše chodia v prikázané sviatky, je to cirkevná škola, takže je to pochopiteľné. Na každej škole sa nájdu deti nie s práve ukážkovým správaním, inak to nie je ani na tejto škole. Ale že by tam bol výkvet chuligánov, tak to ani zďaleka!!! Mám tam dcéru a som maximálne spokojná. Učiteľky s deťmi robia maximum, aj nad rámec svojich povinností, zúčastňujú sa mnohých mimoškolských aktivít, súťaží, deti sa pravidelne umiestňujú na popredných miestach v súťažiach či olympiádach, chodia po exkurziách, besedách, výstavách... A je to možno o inom výchovnom prístupe, neodpísať dieťa len preto, že sa nevie vpratať do kože. Za všetkým sú totiž rodičia.

celasapremenim
25. máj 2014

prosim vas, mate niektora ziaka na zs mierova? ake mate skusenosti s prvym stupnom?

tinkax
25. máj 2014

@csina ako je mozne ze ste na kulisle nepsokojny, ja neznasam nevadzku , je to des, teror od ucitelov a kamoska co prelozila dieta z nevadzky na kulisku je uplne spokojna, tu to bol horor

tinkax
25. máj 2014

@csina aha pozeram ze to je stara tema, teraz som si pozrela dalsie prispevky kde si viac opisala kulisku 🙂

csina
26. máj 2014

@tinkax v poho tak 🙂 tak nie je to az taka slava ani tam 😀 ale tak co narobime, nemozeme kazdy polrok menit skolu., ale co sa tyka tychto 2 konkretnych, spat by sme nemenili

ivca77
27. máj 2014

Ahojte mamicky,ake mate skusenosti so skolou v Ruzovej doline?Poprosim piste tie kt.tam mate deti a nie tie ktore tam nemaju deti a iba poculi alebo jedna mamicka na preliezkach povedala a bla bla.Dik 😉

tilly
autor
27. máj 2014

@celasapremenim mas buduceho prvaka? ja uvazujem nad prestupom na mierovu, maly chodi na drienovu, ale rajonna je mierova a chcela by som aby mal kamaratov v okoli...

tilly
autor
27. máj 2014

@ivca77 skus @virginia , ale neviem, ci sem este chodi... ona tam ma druhaka

ivca77
27. máj 2014

@tilly hej budem mat prvaka a byvame velmi blizko tak preto uvazujem nad touto skolou aspon do stvrtej triedy....kazdy na nu nadava,ale ked sa konkretne spytam nikto nevie blizsie specifikovat co je na nej take zle 🙂

tilly
autor
27. máj 2014

@ivca77 konkretne tato kocka hovorila, ze sa to tam strasne flaka, na deti su minimalne naroky, ale nechcem nieco zle pretlmocit... skus jej napisat spravu... neviem, ci sem este chodi...

ivca77
27. máj 2014

@tilly dik skusim sa jej popytat 🙂

celasapremenim
28. máj 2014

asi nikto nema deti na mierovej
a prosim vas na vazovovej, mate niekto ziacikov? ze aka je to teraz zakladna skola 🙂 zaujimali by ma skusenosti s ucitelmi, ich pristup k detom
dakujem

babulina
28. máj 2014

@celasapremenim v praxi zistime az v septembri nakolko tam budeme mat prvacku, ale zatial sme mali velmi prijemnu skusenost s vedenim, mali sme moznost vybrat si pedagoga pre 1.rocnik, kedze maju speci ucitelky pre prvacikov, skola zvnutra vyzera velmi vludne, pekne zariadena a co sa tyka ucitelov prveho stupna s ktorymi sme sa stretli posobili velmi milo, mali krasny prejav - taka ta cista lubozvucna slovencina (co na inych skolach dost pokryvkavalo) a najma oslovili nasu dceru, co sa nam najviac ratalo, z vazovovej sme odchadzali naozaj s velmi dobrym pocitom a sme radi ze nam ju aj prijali

celasapremenim
28. máj 2014

babulina, to som rada, ale ja by som skor potrebovala niekoho, kto to ma uz nazivo doma, toto co ty pises, viem, ze chces pomoct, ale to je skutocne nic, to je len pocit pri prijimackach

celasapremenim
3. jún 2014

ahojte, tak skusam este raz
co takto drienova :D co na nu hovorite?
mali by sme to celkom v dosahu....
mame na vyber: za kasarnou, grosslingovu a drienovu
syn sa uci vyborne, specialne matika ho bavi, je to pohodovy chalan ....riesim prestup

bosorka32
17. jún 2014

Ahojte. Rozmyslam nad prelozenim syna na ZS Nevadzova do 3. rocnika. Myslite, ze je sanca ze mi ho tam zoberu? Ake mate skusenosti s tou skolou? Este som uvazovala nad Ostredkovou, ale neviem to vobec porovnat. Dakujem 😎

celasapremenim
18. jún 2014

kocky, prosim vas, drienovu, alebo grosslingovu zs vybrat? 🙂 uz som z toho mimo

katmi
7. júl 2014

@celasapremenim ahoj.. a ako je to s prestupom na ZS Drienova? ja som tam chcela dat malu do prveho rocnika a pan riaditel sa vyjadril,ze je to beznadejne..ze maju plny stav 😒

celasapremenim
14. júl 2014

@katmi no, do prveho to mas zapis, nastup, do neskorsich rocnikov sa preradit dalo, ale tiez to mali kapacitne obmedzene, pokial viem, mne sa to podarilo
ale ako maju naplneny stav v prvych rocnikoch, to ti povie jedine on

elizabeta11
15. júl 2014

@celasapremenim ahoj, bud rada, ze si nakoniec nedala maleho na mierovu, odtial odchadza vela deti... ako bolo uvedene v starsom prispevku, je tam vela problemov, ktore sa neriesia na ziadnej urovni, rada by som teda otvorila temu o skusenostiach s touto skolou...

celasapremenim
15. júl 2014

@elizabeta11 no ja som maleho z mierovej teraz prave prekladala, ale takato tema sa ti neujme :D to ti rovno poviem
som sa na mierovu pytala preto, ze ci som tu na strankach sama, co tam mala dieta na prvom stupni a ako ostatni
ale velmi dobre viem, ako to tam funguje

elizabeta11
16. júl 2014

@celasapremenim no ja to predsa len skusim, je tam sice dost ignorantskych rodicov, ale aj mnozstvo tych, ktori maju problemy, a nie male, pokial bude kazdy mlcat, nikdy sa tam nic nepohne... o ostatnych skolach sa bez problemov clovek co to dozvie, mierova akoby ani neexistovala, nikde nic... vzhladom na to, ze je to velka skola, je to dost cudne, nie?

celasapremenim
16. júl 2014

@elizabeta11 koho oznacujes za ignorantskych rodicov? nerozumiem
este by ma zaujimalo, z kadial vies, ze z tade dava vela rodicov prec deti, lebo to neviem ani ja,nikde som tuto info nenasla....

elizabeta11
16. júl 2014

@celasapremenim poznam ich, aj tych, ktori z nejakeho dovodu radsej drzia usta, a aj tych, co radsej daju dieta prec... spytaj sa riaditela na svojej novej skole alebo jeho asistentky, ci sa k nemu neprihlasilo v poslednom case viac deti z tejto skoly, nez je obvykle... a to je len jedna skola v okoli...

celasapremenim
16. júl 2014

poznas ich? ako ich poznas? vies cele, co pises sa mi nezda
mozes poznat jednu rodinu, alebo dve maximalne, ja som v tej skole mala dieta a stretavala som sa s rodicmi aj z vedlajsich tried a nepoznam jedinu rodinu, co by si z tade dala prec dieta ....viem, ze z vedlajsej triedy odisli dve, ale nepoznam tych rodicov a neviem ani preco odisli, jedno viem, ze odislo kvoli jeho zdravotnemu stavu a druhe neviem
ja osobne som povedzme to ohurena momentalne, musim to cele stravit a mam momentalne mile starosti a snazim sa sustredit na ne
urobila som pre svoje dieta uplne vsetko, co sa dalo a myslim si, ze som to vyriesila najlepsie ako sa dalo

ignorantsky rodic je ten, co dieta zo skoly prehodi? vies co to znamena ignorantsky? ze seru na to, ako sa ich dieta citi a neriesia nic ...a ani to si ja netrufam povedat, ako ty, ze su tam ignoratnski rodicia, nakolko sa nemam ako dostat k informaciam, ci riesia alebo neriesia, skor mam pocit, ze rodicov v nasej triede ich deti zaujimaju

celasapremenim
16. júl 2014

a mozem povedat iba jedno, neodporucam vam pre vase deti tuto skolu

celasapremenim
16. júl 2014

ja sa len chcem opytat a ty tam mas dieta, alebo ti tam ide/?

elizabeta11
16. júl 2014

@celasapremenim kazdy rodic, ktory sa rozhodne prelozit svoje dieta na inu skolu, pravdepodobne vycerpal vsetky moznosti napravy na povodnej skole a jeho dieta mu isto nie je lahostajne. Nikdy v zivote by som ho neoznacila za ignorantskeho. Asi si ma zle pochopila, tak sa tu zbytocne neurazaj.

A poprosim ta, nespochybnuj tu to, co napisem... neviem preco by niekto nemohol poznat aj viacerych rodicov z nejakej skoly? A preco by nemohol mat pre teba nepochopitelne informacie? A este sa skus zamysliet nad tym, naco by som tuto temu chcela otvorit, keby som nemala dovod, len tak, z dlhej chvile? Na to ja skutocne nemam cas, takze ak dovolis, rada by som poznala nazory inych rodicov na tuto skolu a rada by som rozprudila debatu, mozno sa najdu rodicia, ktori maju nejaky problem a zistia, ze nie su sami... ak nie, tak nie... dakujem za pochopenie

celasapremenim
16. júl 2014

to je pisomny prejav, keby sme si zavolali, asi by taketo nedorozumenie nevzniklo
asi som ta fakt zle pochopila
naco sa tu tak mancujes inak ostro voci mne? si uvedom, ze sme na verejnom fore...ty tu kazdemu doverujes hned? ja som ti predtym, ako si napisala tento prispevok poslala dokonca internu postu

ty sa ale iba pytas a nepises, co riesis
co riesis? ide ti tam dieta??? alebo co riesis? registrovala si sa teraz v juli....hned si zacala reagovat na mierovu, tak asi nieco riesis a ja chcem tiez vediet co
ako mam ja vediet, kto si? co ked si ucitelka z tej skoly a iba tahas info? vies...akoze fakt trosku objektivne sa na to pozri a nepaprc sa

kaja0102
5. sep 2014

Ahojte. Ja po velmi zlej skusenosti ZS Drienovu urcite neodporucam. Napriek tomu, ze sama som tuto skolu navstevovala... Pristup vedenia otrasny, chcela som prelozit syna kvoli triednej do inej triedy. No co nastalo potom bolo katastrofa. Neostalo mi nic ine, len ho dat zo skoly prec. Je fajn, ze robia vylety, pobyty v zahranici atd, ale pri prvom probleme, alebo ziadosti vas odpalkuju a o arogantnom a bohurovnom pristupe riaditela ani nehovorim. Velmi zle, dieta nie je ani nahodou stredom zaujmu tejto skoly ☹