Zatajila som pozitívny domáci samotest
Ľudia, ja som urobila hroznú chybu, zatajila som pozitívny domáci samotest. Teraz ma to veľmi trápi a neviem čo robiť.
V skratke - mala som teplotu, tak som sa objednala na pcr, vyšiel pozitívny. Hneď som to oznámila synovej triednej, že ostáva doma v karanténe. Ona mi povedala že mu mám urobiť ten samotest, ktorý mu vyšiel pozitívny. Ja som jej však nepovedala pravdu, proste som bola vo veľkom strese z toho všetkého. Mám výčitky kvôli tomu a neviem čo robiť. Odvtedy prešli tri dni, v škole samozrejme nebol.
@dada4 jémine, ja nepíšem, o tom, čo je na papieri, píšem o tom, aká je prax u nás. S dovetkom, že niekde majú hygienici a lekári rozum. Mimochodom, ani lekári nepostupujú jednotné, dávajú rôzne dlhú karanténu, niekde pošlú, inde nepošlú na PCR, niekde po negatívnom PCR nechávajú deti ešte dokončiť karanténu, niekde nechávajú doma aj deti s výnimkou... A je úplne jedno, čo je na papieri...
Pozri ja som mala 3 negativne testy a bola som pozitivna. Tak povedz ze si mu spravila dasli, pretoze mal uz bolesti hlavy a ten bol pozitivny a bodka.
Autorka nevieme odkiaľ je. Inak zrejme bude postupovať škola v červenom okrese, kde v celej škole je 1, 2 pozitivni a inak v čiernom, kde kolabuje nemocnica a už je pol školy kvôli kovidu doma. Preto v zdanlivo rovnakej situácii- pozitivny ag test sú prístupy rôzne. Inak povedané so zvyšujúcim sa rizikom bude prístup opatrnejší či už riaditeľa školy či RUVZ
@slavaf @nenne27 má pravdu- na základe pozitívneho samotestu jedného žiaka trieda do karantény NEJDE, iba ten žiak. Aj u nás na škole to tak bolo- po konzultácii s RUVZ dostala škola usmernenie, že trieda ide do karanteny až po potvrdení pozitivity PCR testom, prip. antigenom, ktorý bol robený v MOMke. Dovod- falošne pozitívne samotesty, máme osobnú skúsenosť doma- dcéra pozitívny antigen, bez príznakov, PCR negatívny. Zbytočne by boli spolužiaci v karanténe.
@mimi_tami tak ak rodic je PCR pozitivny a dieťaťu vyjde Ag domáci pozitivny, žijú v jednej domácnosti, tak aká asi šanca je, že ten test je falošné pozitívny? Za mňa mizivá. Ako som už písala dôležité sú okolností. Tam ak by mamka išla so synom hneď do MOM, s najväčšou pravdepodobnosťou aj ten by bol pozitívny.
@slavaf vôbec nejde trieda do karantény po domácom teste. Moja dcérka majú v škôlke pozitívne dieťa, dieťa bolo v štvrtok v škôlke naposledy, v piatok pozitívny domáci AG test a nič sa nedeje, deti idú naďalej do škôlky, čaká sa na výsledok PCR testu, keď ten bude pozitívny, až potom pôjdu do karantény, zatiaľ si to medzi sebou pekne poroznasaju. Teraz už chápem prečo máme toľko pozitívnych....

@nenne27 dievčatá, ja sa nechcem hádať, hovorím len, aká je situácia u nás a áno, však píšem, že je to po konzultácii s hygienou, a zároveň píšem, že posielajú do karantény ihneď aj po domácom AG teste. Nehovorím o tom, čo je na papieri, ale u nás v praxi.