Zavrú sa školy v čiernych okresoch?
Ahojte, schyľuje sa k tomu nie?
Aký máte názor alebo predtuchu?
Véd tie čísla nie sú udržateľné, logicky zostáva homeoffice a školy spojiť s vianočnými prázdninami o dva tri týždne skôr?
Naco sa čaká?
Ved školy su semen iste, nie tak?
myslim, si, ze aj ked sa tomu tak nejak brania, bolo by to dobre riesenie, kedze to dieta vie nakazit asi najviac ostatnych ludi. podla mna aspon v tych ciernych by to tak malo byt
Ja dúfam, že majú toľko rozumu a školy už nezavrú! Čo majú za život tie deti, nemôžu športovať, chodiť na krúžky a už ani do školy, veď to nie je normálne. Keby radšej izolovali seniorov !!
Tiez dufam, ze im nesibne a nezatvoria skoly, myslim, ze deti uz dost trpia aj tak, a na ukor vzdelavania by som nedovolila zatvorit skoly!
zatvorenie skol dufam ze neprejde!v ziadnych okresoch ani ciernych
Ak sa ľudia nespamätajú a neuvedomia si, že existuje len jediná cesta aby naše zdravotníctvo úplne neskolabovalo a nenastala humanitárna kríza, tak to ci budu školy zatvorene, bude to jediné čo máš bude trápiť. Zatiaľ to speje skôr k celkovému vyhláseniu núdzového stavu a lockdownu.
Na týždeň, dva by sa mohli...pripadá mi, že zase všetci bijú na poplach a nič sa nerobí ako minulý rok
@evamarek77 Presne tak, vláda sa má starať aby nemocnice nekolabovali, a nie sa stále vyhovárať, keď majú peniaze na nákup bojovej techniky, tankov a radarov, tak by malo byť aj zdravotníctvo na takej úrovni + zvýšenie platov pre zdravotníkov, aby sa všetko neriadilo len tým, že je kolabujú nemocnice.
Aj očkovanie by mali chodiť na testy a až tak mať voľnosť. Je to šialenē a nedomyslené.
A školy by mali zatvoriť, keď nechceme lockdown ako sme mali v prvej vlne.
Ale prísne dodržiavať karanténu. Veď žiaci čo boli doma kvôli pozit.spoluziakovi chodili vonku, po obchodoch, na návštevy. Karantena "len aby sa nepovedalo"
@malena
Nikto šmahom čarovného prútika nezíska tisíce lekárov a sestier, ktoré tu chýbajú. Lôžok aj techniky môže byť dostatok, ale chýba personál. Ako sa ukazuje, v nemocniciach končia predovšetkým plne nezaočkovaní. Čiže zatiaľ sa vakcíny javia ako najrýchlejšia cesta von z kolapsu. Predsa len vyštudovanie a prax nových sestier a lekárov netrvá rok ani dva.
@draik lenže nikto vám nezaručuje že očkovaní človek nebude pozitívny a bude mať ľahký priebeh viem o niekoľkých prípadoch kde aj plne očkovaní ľudia majú čo robiť sa vysporiadať s koronou a to hovorím o mladých zdravých ľuďoch ..lenze nikto vám tiež nezaručí že očkovanie vám do buducna neprinesie nejaké následky...preto mi príde dosť divné ako tomu ľudia veria a hovoria o najlepšom riešení a tlačia každého do toho aj keď nevedia čo prinesie...neverím bežnému povinnemu očkovaniu ktorym očkuju desiatky rokov (zanechalo ťažké nasledky synovi do budúcna a nie len môjmu )a nie vakcíne vyrobenej za pár mesiacov...je to každého voľba či sa dá alebo nie očkovať ale tvrdiť že je to najlepšia voľba keď ľudia ešte nevedia čo spôsobí a prinesie o pár mesiacov Rokov...
@draik súhlasím, ale prečo chýbajú?Lebo nie sú zaplatení..detto učitelia... moja známa pracuje v nemocnici kúpili špeciálny prístroj za milióny a nikto s ním nevie pracovať trčí v sklade a niekto sa na tej kúpe dobre nabalil.Lekarov a sestričky uprimne ľutujem obvodni nič neriešia a potom všetko padne na záchranky a nemocnice.
@certica22 až 80% hospitalizovanych na covid je nezaockovanych. Vďaka tomu, nie sú lôžka a personál pre iné oddelenia. Mne pred dvomi týždňami nevzali dieťaťa hospitalizáciu, lebo nemali miesto. Lebo tie miesta zabrali na 80% neočkovaní a chorí na covid. Akože toto mi vážne dvíha tlak.
@elenka.k však presne ako píšeš - deti sú bezpríznakové, max. to prekonajú ako bežne každú virózu. A hlavne, že izolujeme deti, bráni sa im v športe, v pohybe, vo vzdelávaní (online nie je žiadne vzdelávanie) namiesto toho, aby sa chránili a izolovali seniori, ktorí sú aj reálne ohrození. Celé na hlavu toto.
Podľa mňa by školy nemali zatvárat, u nás keď je niekto pozitívny v triede, celá trieda ide do karantény, bud na celých 10 dní, alebo na 7 ak podstúpia PCR test! Lenže je rozdiel v tom, ako si rodičia karantenu vysvetlia, ja som napríklad bola s malou celý čas doma až po výsledok testu, niektori sa normálne premávali🤷♀️ napríklad je u nás x tried, kde od začiatku roka nebol ani jeden žiak pozitívny, tak prečo by mali všetci ostávat doma?? Aj tak by sa skupinkovali po vonku, rodičia v práci a deti (staršie) by sa tulali po meste, pili z jednej fľaše, pripadne fajčili jednu cigaretu, ako tomu aj bolo keď boli školy zavreté! A toho učenia co sme mali, keď boli v karantene, to by v zivote za tu jednu hodinu nestihli spraviť, aj keby sa s prepáčením pos.ali!
@janka1011 chces povedať ,že keď sú deti bezpriznakove,nech si veselo sedia teda s tým v škole a nakazia učiteľov ,doma rodinu , ľudí v potravinách atď....prečítaj si po sebe prosím ťa,čo píšeš. Práve si mi zdvihla tlak.Som učiteľka prvákov,máme zavretu školu presne kvôli tomuto ,že to deti dovliekli a nakazili 3/4 učiteľov ,aj učiteľky na krúžkoch,nemal kto učiť , ženy v jedalni nakazené. Lebo niektoré maminky prostestovali,že chudiatka deti nemôžu mať rusko.Objednane testy zadarmo sa nepoužívajú,lebo veď načo ,keď mu nič nie je ...Čiže asi tak.A teraz darmo môžu zúriť ,že sa musia pripájať na zoom.
@carmenuska a ty chceš ako co povedať, že koľko tie deti majú sedieť doma? Rok, dva, päť,...?? Treba si uvedomiť jednu vec a to tú, že ten covid tu už bude NAVŽDY, nikam sa nevytratí tým, že deti budeme zatvárať doma. Neviem, aké to zanechá na deťoch aj psychické následky, to by si ako učiteľka mohla vedieť. Ono to bolo príjemné na začiatku pre tie deti nechodiť do školy, ale už aj oni toho majú dosť. Mne syn vždy doma plače, že nemôže ísť na tréning a viditeľne sa trápi!!!! Učitelia ste očkovaní.Áno, som za to, aby deti chodili do školy.
striktne nesuhlasim so zatvorenim skol, Deti nemozu zato ze ich stari rodicia bojkotuju ockovanie. A dalsia vec je ze ked vlani boli zavrete polka deti bola u starych rodicov, rodicia chodili do roboty a skrz deti nakazili starych rodicov. Takze NIE!!!!
@carmenuska nakazili 3/4 učiteľov? A čo neboli
očkovaní??
@tosomja uz nikto nebude karantenu dodrziavat v tomto state na to vsetci seru s prepacenim. Cize ak deti ostanu doma aj tak sav hlucikoch stretavaju, a to mozu rovno chodit do tej skoly.
@certica22
Stále len píšete o tom, čo nechcete, ale riešenie zhoršujúcej sa situácie ste neponúkli. Veď práve odmietači očkovania tvrdili, že covid neexistuje, prípadne že je to len chrípôčka a že nie je dôvod na lockdown a pod. Zrazu však píšu, že očkovaní ohrozujú okolie. Vaše lokálne skúsenosti, žiaľ, nie sú v globále podstatné. Vypovedajúcu schopnosť má väčšia vzorka, ktorá ukázala, že zatiaľ nikto nič lepšie ako očkovanie nevymyslel.

my sme už zavretí pre zlú situáciu, - do odvolania , učíme sa distančne