icon

Zavrú sa školy v čiernych okresoch?

10. nov 2021

Ahojte, schyľuje sa k tomu nie?
Aký máte názor alebo predtuchu?
Véd tie čísla nie sú udržateľné, logicky zostáva homeoffice a školy spojiť s vianočnými prázdninami o dva tri týždne skôr?
Naco sa čaká?
Ved školy su semen iste, nie tak?

simca06022011
10. nov 2021

@carmenuska tak ja som uz tiez pouzila dcerine testy asi 3x 😂 dokupili sme si dalsie a vybavene. Malu si testujem, este aj zus funguje, čiže chodia deti aj mhdckou... Nechcela by som aby covid len tak prechodila alebo este aj prenasala kade tade

@jana_eyre_2 u nas je zaujímavé ze mali sme pozitivneho v triede a trieda sa ucia dalej, dostali sme pokyn deti sledovať /testovat. Nic viac. Par bolo v karantene lebo doma niekto pozitívny a inak nič. Ani minuly rok nikto nebol pozitívny tam... Zvláštne deti 😂 este sme sa zabavali ze nikdy neboli take zdravé na jesen, málokedy niekto chyba v škole.... Z deti. Za to učitelia na 2. st. Nam uz supluju/sparaju kadečo...

jana_eyre_2
11. nov 2021

@simca06022011 fíha, to je zaujímavé že to urobili takto.. možno nebol v triede 2dni pred pozitivnym testom, tak nemuseli zavrieť triedu?

Inak zase nás imunolog mi vravel, že za svoju kariéru ešte nezažil takú chorobnosť ako je tento rok a nie len korona, ale všetko.. že minulý rok toho bolo podľa neho veľmi málo okrem koronu a teraz naopak.. u nás to platí 100% vždy je niekto doma chorý.. len koronu sme ešte nemali..

anita1978
Odpoveď bola odstránená
ailiba
11. nov 2021

@katka0123 prečo vyhnať neockovaneho? Živiť hnev k neockovany to určite nie je riešenie. Ani očkovanie je je jediný liek, ako prezentuje TV. Ved samo očkovaný to roznasaju tiež a oveľa viac vzhľadom k pandemickym podmienkam. Samozrejme rozumiem, že keď nechceli hospitalizovať tvoje dieťatko a nemajú miesto... Tak to muselo byt strašne. Dúfam, že je to už lepsie.

ailiba
11. nov 2021

@simca06022011 ja nehovorím, že covid neexistuje... Určite mám rešpekt....aj si dávam pozor, len niečo viem aj o tých štatistikách....a myslím si, že posilňovanie imunity a dávanie si pozor je zodpovednejšie, ako sa len dat očkovať. A nesúhlasím áni s tým, ako sa vyhrocuju vzťahy a šíri nenavist ockovaných a neockovanych....a mnohé pravidlá, ktoré nemajú hlavu a pätu.

evinqua
11. nov 2021

Podla mňa to budu ešte mesiac ťahať a potom predĺžia vianocne prazdniny

autor
11. nov 2021

@evinqua áno aj ja mam ten pocit.
Niekde okolo Mikuláša už budú školy zavreté.
Takže také tri týždeň cca ešte v školách.
Aj keď veľa tu prevláda názor, nechceme zavrieť školy.
Ja všetkých rodickov chápem.
Ale štát to robí presne iba preto, že nemá kde brat milióny na OCRky, nie ze by chránil ľudí.
Pripadne doprial deťom vzdelanie prezenčné.
U nás v prímerie takmer 1/4 tried zatvorená každý týždeň.
Chaos, samé suplovacky, učitelia chori, ani nie na kovid ale aj iné svinstva co sa podstive dusia v respiratoroch.
Žilinský kraj.
Umelo sa tvárim, že školy nie sú zlo ale teda mne sa zdá ze veľká liahen a rozosievac ďalej do rodin

zdenkatv3
11. nov 2021

Mas pravdu, je to tak, aj ked to teda mnohi nechcu pocut. Ono to podla mna tiez tak skonci, ze sa pred vianocami skoly zavru. Lebo budu nemocnice tak preplnene, ze uz nebude kam davat tych ludi a uz nebude kam ustupit aj pri skolach

evinqua
11. nov 2021

Teda tak chcene nechcene, postupne bude vsade polka skoly v karantene, zvyšok tiez komplikovane ak zamestnanci budu doma s vlastnymi detmi na ocr kvôli ich karantene atd a proste pred mesiacom oficiálne 2 perc distancne, teraz 11 ale podla mňa to je vyššie číslo a o par týždňov to uz bude nerealizovatelne ucit prezencne

oblecenie99
11. nov 2021

A zas znova zlí zlí očkovaní, čo šíria covid... hlavne, že všetci neočkovaní sa chodia pravidelne testovať a dodržujú karanténu, sedia doma poctivo, ak mali pozitívny kontakt či príznaky, však? Ešte raz, AK niekto stále vyťahuje argument "bol očkovaný, a predsa sa nakazil" tak je buď debil, alebo na debila sa hrá, lebo ad 1: nikto nikdy nepovedal, že očkovaný človek na bomby nechytí covid, ad 2: odkedy vieme o Indii - mesiace! tak sa v kuse dookola omieľa to isté, delta variant je infekčnejší, rýchlejšie sa šíri, aj očkovaní ho viac menej schytajú, je tu ale veľký predpoklad, že majú viac šancí, a najmä - nedusiť sa na prístrojoch - toto všetko sa plne preukazuje aj v súčasnosti, ak vychádzame z údajov z nemocníc.

jananvtna
11. nov 2021

To už v lete som počula, źe planuju premoriť deti tak osobne si myslim, že nič sa diať nebude a školy budú otvorene podľa planu viď včerajšie vyhlasenie ministra školstva.
A ostatna populacia má 3 možnosti ako sa chraniť.
Presne sme vedeli čo bude ak bude vakcina. A vraj pri Delte lockdown nemá žiadny zmysel

matabb73
11. nov 2021

Tak, u nás dnes išlo 5 tried do karantény. Medzi nimi aj trieda mojej dcéry. Od zajtra by mohla ísť do školy, keďže je očkovaná, ale je to na nás, či pôjde. Keďže sa budu učiť aj z domu, nechám ju doma. Čakám kedy zavrú celú školu. Učitelia sú z toho na nervy. Ráno idú do školy a nevedia čo bude. Mne učiteľka volala ráno, lebo ešte večer to nevedeli.

marryen
11. nov 2021

@matabb73 Učitelia sú na nervy? Čo majú hovoriť rodičia, čo pracujú v inej sfére ako školstvo. Ráno vedieš dieťa do školy a nevieš či Ťa neotočia na opatku koli karanténe a zariaď sa ako chceš. Možeš sa aj zblázniť. Učitelia aspoň toto nemusia riešiť. Max. prejdú na dištančné.

matabb73
11. nov 2021

@marryen preto by bolo najlepšie teraz tie školy zavrieť. Medzi deťmi sa to veľmi šíri a často majú bezpriznakový priebeh a školské ag testy to neodhalia. Takto je to nekonečný kolotoč.

laskonka80
11. nov 2021

Sto ľudí sto názorov. Za mňa deti by určite na nejaký čas mali zostať doma, pretože aj keď pre nich NAŠŤASTIE nepredstavuje Covid také riziko, nežijú v škole 24 hodín denne, ale doma so svojimi rodičmi, starými rodičmi, susedmi,.....kde vírus prinesú

simca06022011
11. nov 2021

Inak je na zamyslenie aj obvinovanie "kto koho nakazil", lebo realne ako sa da dokazat ze ucitel nakazil polku triedy? co ak ten ucitel bol nakazeny spolu s detmi on ineho dietata? ;) alebo co ak neockovany je nakazeny inym ockovanym a potom nakazi dalsich. Tieto dohady kto je vinny a nevinny nemaju vobec vyznam.

sidicek
Autor odpoveď zmazal
sidicek
11. nov 2021

seniori aj ostatní majú byt zaočkovani, alebo sedieť sami doma a nie aby zase deti boli pozatvarane. Už takto je neskutočný nárast obezity a psych. problémov u detí o zhoršení vedomosti ani nevravím.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
matabb73
11. nov 2021

@anita1978 moja dcéra má 13, takže určite to nechcem kvôli OČR. Je očkovaná, pravidelne ju testujem testami, ktoré sme dostali. V jej triede je polovica deti očkovaná, takže by vôbec nemuseli byť v karanténe. Lenže problém je, že aj očkované dieťa sa môže nakaziť, často majú bezpriznakový priebeh, školské testy to neodhalia a takto to môžu šíriť ďalej. A preto je teraz tak veľa nakazených. My sme v rodine všetci očkovaný, moj otec sedi doma aj napriek tomu, lebo má rozum. Ale očividne takto rozumných ľudí je málo, lebo inak by tie nemocnice neboli tak plné. Ja som tiež radšej keď dcéra chodí do školy, teraz chodí aj na volejbal, aby sa hýbala, ale nemôžem zatvárať oči s tváriť sa, že sa nič nedeje. Šíri sa to v školách a treba niečo robiť.

katka0123
Autor odpoveď zmazal
ivana11155
11. nov 2021

@felycity a načo budú deti doma, čo sa tým vyrieši keď za očkovaní seniori si trajdaju hore-dole? V obchode rusko pod hubou, ani na ten nos si ho nedáju. Co sa tým vyrieši? Boli doma cez druhú vlnu pol roka a načo? Každý deň umieralo aj tak 120 ľudí a deti sedeli doma. Sa zobud! Sedenie deti doma túto situáciu nevyrieši. Svoje dieťa si doma zabarikaduj, keď sa ti toto zdá dobré riešenie.

felycity
11. nov 2021

@ivana11155 v prvom rade sa zobuď ty ako sa so mnou bavíš a nerozprávaj mi, čo mám urobiť so svojim dieťaťom /nepísala osmanische, že majú byť zavtetí polrosa/, po druhé sa nauč čítať dokonca. a nielen a, ale aj b a teda dovolím si zacitovať samú seba , čo som napísala ...ale okrem zavretia je to aj o nás dopsleých obmedziť stretnutia, znížiť mobilitu inak to absolútne nemá význam" ty si nejaké odborníčka z fachu, že si dovoluješ mi písať ako sa mám zobudiť s výkričníkom? odporúčam si doštudovať aj pravidlá aj v písomnej komunikácii.

tortelinka
11. nov 2021

@marryen to je prosím co za komentár? Veď aj ten učitel má deti, tiež sa musí zariadiť

ivana11155
11. nov 2021

@felycity a na co mam čítať tie tvoje múdrosti dokonca resp.na nich reagovať? Véd keby to zníženie mobility a nestretavanie sa pomohlo v druhej vlne, čo vôbec ale vôbec nepomohlo, tak by to urobili aj teraz. Ale sami odborníci hovoria, že sa to teraz neoplatí, že šíriť sa to bude aj ďalej. A pýtam sa znova, načo to zavretie škôl? Lebo si potrebuješ oddýchnuť na pandemickej OCR? Treba napiect pred vianocami a upratať ci ako?

anita1978
Odpoveď bola odstránená
felycity
12. nov 2021

@ivana11155 mozes prestat urazat? Nikto nie je zvedavy na tvoje domnienky, nesuhlasis ok, ale za to netreba tu rypat, ja sa tiez nenavazam do teba, este raz sa pytam ja, ty si nejaka odbornicka od fachu?

autor
12. nov 2021

Ženy kľud.
Vedme to tu troska na úrovni.
Dakujem za vaše také i o aké názory bez uzoko a urážok.
Môžeme sa tu stretnúť na Mikuláša a uvidí sa.
Pekný den

malena
12. nov 2021

Čo sa týka škôl a iných obmedzení, máme obchodného zástupcu v Maďarsku, je to maďarský slovák, tam žijúci, som s ním v kontakte a vždy sa aj pýtam, ako je to u nich, aké majú oni obmedzenia a pod....No a viete čo ? Minulý rok, keď boli u nás takú dlhú dobu pozatvárané školy, tam nie, teda aspoň ZŠ neboli zatvorené, stredné ano, ďalej krúžky ? Fungovali normálne, žiadne plošné testovanie... A nemali toľko chorých, či obetí, ako je to možné ? !!!! Viete čo mi z toho vychádza ? Že u nás boli tie čísla umelo vyrábané, ako sa im to hodilo, a som si istá že aj počty obetí...Samotného primára jednej nemocnice som počula ako priznal, že všetko dávali na covid... Naposledy prípad Novozámockej nemocnice, poslali ministerstvu namiesto 65 pozitívnych 450 ... A čo myslíte, koľko takýchto "omylov" tu máme ?
Rúška ? V Maďarsku ich nenosia ani v obchodoch napríklad. Nevládne tam taká covid hystéria ani zďaleka ako u nás...

carmenuska
12. nov 2021

@malena chod sa prosím ťa pozrieť do Rakúska a Talianska....V oboch štátoch mám bratov. Je to tam prísnejšie oveľa viac ako tu,oveľa!!!! V Taliansku sú ľudia zaočkovani a majú tam už svätý pokoj. Nič viac k tomu nepoviem. V Rakúsku tá nepustia nikde a ľudia ti rešpektujú ,nechávajú sa ako blázni u nas. Tu si každý otvára úst.Kazdy vie,čo ho čaká,keď sa dá očkovať a kto odmietne ,takisto.Kazdy nech sa teda podľa toho zariadi .A keď sa raz rozhodne ,nech už potom nenadava a za svoje rozhodnutie nesie nasledky.Tu máme ale milión odborníkov na všetko.Na zdravotníctvo , na školstvo ,na vedu ,všetko.