icon

Získavanie domácich úloh počas PN

14. sep 2021

Kto si myslíte, žeby mal byť zodpovedný za získanie domácich úloh počas choroby, dieťa alebo učiteľ? Zaujíma ma to aj z pohľadu učiteľa. Viem, že tu sú. Ide o to, že v dnešnej dobe, (pokiaľ sa do toho neopriem ja) je problém získať du a čo robili na hodine. Aj keď sú mesenger a neviem čo spojení, spolužiaci nie sú ochotní. Keď aj napíše do skupiny (kde je učiteľ) žiadna odozva. Nechcem to riešiť za syna (je 7 mak), nech si to rieši sám. Mne tiež v kuse vypisujú iné matky, nech pošlem školu, keď su ich deti PN. Majú napr.jednu učiteľku. Syn bol chorý celý týždeň, urobil du podľa inštrukcií spolužiakov a dostal 5, lebo to mal zle. Keď to povedal učiteľke ta mu povedala, že sa mal prísť ospravedlniť na začiatku hodiny. (Nesiel, bo si myslel , že všetko má). To bolo minulý rok ale zase je PN a situácia sa začína opakovať. Nie je nikoho,kto by mu poslal úlohu a čo robili. A otázka na učiteľov, to je fakt také ťažké odfotít zošit po hodine a hodiť do skupiny? Alebo poveriť nejaké dieťa, že odfoť? Normálne neviem ako a či to mám riešiť.ako fungujete vy?

Strana
z8
laila22
26. sep 2022

Bolo by skvelé, ak by učiteľ posielal veci aj do edupage.. Stretli sme sa s rovnakým problémom. Za celý deň nikto nezareagoval na otázku čo prebrali, čo je za domácu úlohu... V dobe moderných technológií.. Kedy fakt stačí cvaknut poznámky a poslať. Osobne si myslím, že zodpovedný je rodič dieťa, aby si pozhanali učivo. Keď bola dcéra v nemocnici, osobne som poprosila jedného spolužiaka a spolužiačku a každý deň mi automaticky posielali ulohy. Po návrate dcery do školy som sa im odvdačila sladkosťami.

amelia777
13. okt 2022

https://www.zakonypreludi.sk/zz/2022-223. Paragraf 2 odsek 9. Učiteľ má povinnosť zo zákona, treba ísť za riaditeľkou.

Strana
z8