icon

Zlyhal pedagóg?

marickaaaa
6. dec 2022

Chcem sa opýtať na Vas nazor maminky. Ucitelka dala vyrobiť detom prekvapenie pre spolužiakov. Kazdy si losoval niekoho. Nepisala to na edupage nikde. Nechala to na detoch 7rocnych. Moj syn cely víkend vyrabal, dal autíčko, sladkosti, ovocie. V pondelok ucitelka pozbierala balíčky a rozdávala detom. A ako na ten truc nas ostal stáť sam, ktorý nedostal. To sklamanie ked prisiel domov Vam nemusim rozprávať. Ide o to, ze ucitelka ho nechala tam stat a povedala , ze ti co nedoniesli nech donesú zajtra a ak nie tak nie. Akoze je toto normalne co urobila? Ze este jedna nedostala balíček, ale nas si to nevšimol keďže bol tak sklamany. Akoze to tej ucitelke nebolo hlupe, ze on ostal tam stat a on doniesol a jemu nedala. Vsak ti dvaja co zabudli nemali tiez dostat. Alebo mala povedať, ze dnes dostanú polovica a zajtra druha polovica. Nie nijako to nezachranila. Strasne sklamanie a tu nejde o darček, ale o princip

Strana
z10
mircalla
10. dec 2022

@linduska86 Matky a otcovia robia v skole cokolvek, aj ked nie su v prave. Pokial si myslis, ze si mozu dovolit cokovek, tvoj nazor. Mam iny nazor, veci riesit racionalne a rozumne. Teba som povazovala tu na MK jednu z tych najrozumenjsich. Uz si to nemyslim. Pekny den.

annm81
10. dec 2022

@linduska86 Aké komické, keď sa na schopnosť čítania s porozumením odvoláva niekto, kto nedokáže s porozumením prečítať ani jednoduchý laicky písaný príspevok na internetovom fóre pre mamičky..

maciatkolulu
10. dec 2022

@linduska86
letfenixa

Včera o 12:33
@mircalla mňa teraz napr rozhodila jedna matka, ktorej syn má špeciálne potreby, o ktorých ona školu neinformovala
Prepáč, ak niekto neinformuje školu, nedolozi podklady, tak učiteľ nemá, nesmie pracovať inak s dieťaťom, lebo hneď by tam mohla nabehnúť ďalšia hystéria, že s jej Chloe nebude nikto narábať ako s postihnutou a ona ma PRAVO na ist podľa bežného systému. A, že mala vycíti, si robíš srandu... V dnešnej dobe, keď každé druhé decko ma papier na všetky dys, hyper a neviem co a pritom je veľa z nich len rozmaznané frackovia, klobúk dole pani učiteľky...

zuzana76
10. dec 2022

@maciatkolulu @linduska86 to je aj o tom, ze keby takemuto dietatu dali ulavu, ktore nema " papier" a diagnostiku, tak sa do toho obuju rodicia ostanych deti, ze preco ten a ten ma viac casu na pisomke, ma kratsie pisomky, ulavy sa mozu davat detom, ktore su realne diagnostikovane, nie detom, ktore sice maju poruchy, ale rodic ich taji a ty mas predvidat, ako potom k tomu pridu ine deti

zuzana76
10. dec 2022

@linduska86 dufam, ze sa dotycnej aspon ospravedlnis, ze si ju nazvala sprostou, ked uz ty nevies citat, co napisala

mircalla
10. dec 2022

@maciatkolulu Syn mal v 1. rocniku jednu spoluziacku. Poznala som jej mamu. Dieta nechodilo do skolky, matka nechcela, neustale na neho prenasala svoje tramy a paranoje ze kolektiv nie. Potom sla do skoly. Cely cas sa stazovala na spoluziakov, chcela chodit na vsetky skolske akcie (divadlo, koncerty atd) ako dodatocny dozor. Vobec jej nedochadzalo, ze je to trapne a nevhodne (samozrejme nepracovala a nudila sa doma, dcera jedinacik). Nasledne obvinila nejake dievcata zo sikany, co samozrejme nebola pravda. Svojim konanim z toho dietata urobila ustrachanu trosku, uplne ho vyclenila z kolektivu, hoci samozrejme svojim prilis ochranarskym pristupom mu chcela to najlepsie. Po 1. rocniku ju vybrala zo skoly, myslim, ze sla na home schooling.
U nas v skole su nastastie v pohode rodicia, synovi dokonca v 2. rocniku robili daki chalani z triedy zle, normalne som si to s nimi kludne vydiskutovala bez hrotenia a je odvtedy pokoj, su dokonca kamosi.

maciatkolulu
10. dec 2022

@mircalla akože, Ja ziram, či sa v poslednom čase deje na sk, učiteľ je povinný hento, tamto, učiteľ musí hento, tamto, decko ma pravo na hento a tamto, decko si môže dovoliť hento a tamto. Malý ma tak prísny režim na skole, že veľa x som bola v stave, že a dosť. Výsledok je, že druhák je absolútne samostatny, robí si sám úlohy, pamätá si, čo ma na úlohy a to všetko v cudzom jazyku, nadáva samozrejme, že sa mu nechce, ale stačí povedať, nemusíš, zajtra si to ty vydiskutujes s pani učiteľkou a učiteľka to aj rieši s deťmi, iba keď sú vážne problémy, tak volá rodičov. V prvom ročníku bol problém s dvomi chlapcami, sa malému smiali a následne buchli, ako nič vážne, decká sa dotahovali, nepáčilo sa mi ze nadávali, tak som napísala slušne učiteľke, ona hneď zavolala rodičov, na druhý deň sa chlapci oapravedlnili a s tým druhým sú naj kamaráti z triedy. Rodičia toho druhé inak vysoko postavená smotanka a dieťa teda dosť preafektovane, ale nekaslali sa s ním. Žiadne, že ten náš to neurobil a podobne, vyčistili mu vraj žalúdok, ospravedlnil sa a akceptovali sa. Všetko je o prístupe ľudí, z oboch strán, ale žiaľ na sk vidím skôr šialený prístup rodičov....a následne aj deti. Apropo, učiteľka nám na prvom rodicku prízvukoval že nemáme na ňu nadávať pred deťmi 🤣🤣🤣, asi vedela co bude nasledovať, ale vraj skoro všetky jej deti pokračujú na gymnáziu. Inak ona spravila adventný kalendár jeden knihovy, každé dieťa si vylosovalo číslo a následne v ten deň si berie sacocek s malou knižkou a druhy matematický, má tam úlohu, čo vyrieši iba on, naša učiteľka je už pred dôchodková, ale teda vyzerá lepšie ako 40tnicky, ale ma čas a systém a RESPEKT, deti, aj rodičov.

isis234
10. dec 2022

@letfenixa Je povinnosťou matky informovať školu ak jej dieťa má špciálne potreby. Jej sťažnosť je neopodstatnená.

letfenixa
11. dec 2022

@isis234 ale život zneprijemni.

isis234
12. dec 2022

@letfenixa máš pravdu... slovo späť sa nedá vziať

martina8843
12. dec 2022

To je jedna ucitelka bez empatie, neuveritelne. Presne ako pisu ostatne mamicky, bud mala pockat, alebo dat darcek len tym detom, ktore nieco priniesli, alebo mat nieco pripravene, pre deti, na ktore nevyslo. Ach jaj

linduska86
12. dec 2022

@mircalla myslim si, ze rodic SA MA ZASTAT SVOJHO DIETATA !!!!! a ucitelka, keed nevie co so sebou a neviee ako inak zaujat a vymyslat nezmyselne ulohy pre deti.. tak je tupa jak vedro gitu..

@letfenixa urcite to tajila..správa sa posiela riaditelkee do skoly.. od klinického psychologa... tiez mam v nose dve dzurky a tretiu mi tam vrtat netreba... cizee tolko k tomu.. uz poznam nie jednu nie dve ucitelky, ktoré tie spravy citat nevedia a nevedia si precitat ani zakon a riadit sa podla toho...

letfenixa
12. dec 2022

@linduska86 nemyslíš toto vážne 🙄. Ale nech, hádať sa s niekým na nete je úplná strata času.

mircalla
12. dec 2022

@linduska86 Tvoj sposob komunikacia svedci o tvojej inteligencii, viac nemam co dodat.

zuzana76
12. dec 2022

@linduska86 čo si nevie v správe prečítať, každú správu treba podpísať, ak správa nie je, pretože rodič išiel do CPPP na svoju vlastnú päsť, tak nemá čo podpísať / tiež mám dieta, čo ma dys- poruchu a správu som neodoslala škole, pretože vie tuto poruchu kompenzovať / takže toľko k tomu, vedro gitu je tu asi niekto iný

zuzana76
12. dec 2022

@linduska86 ak rodič ziada správu neodoslať, psychológ nemá právo ju škole zaslať, takisto integráciu musí rodič podpísať, ak nepodpíše, tak dieta nemôže byt integrované, asi veľké …. o tom vieš.

nikaeli
12. dec 2022

@zuzana76 presne tak @linduska86 pokiaľ rodič nedá na vyšetrení súhlas, škola správu nedostane.

Strana
z10