Zlyhal pedagóg?
Chcem sa opýtať na Vas nazor maminky. Ucitelka dala vyrobiť detom prekvapenie pre spolužiakov. Kazdy si losoval niekoho. Nepisala to na edupage nikde. Nechala to na detoch 7rocnych. Moj syn cely víkend vyrabal, dal autíčko, sladkosti, ovocie. V pondelok ucitelka pozbierala balíčky a rozdávala detom. A ako na ten truc nas ostal stáť sam, ktorý nedostal. To sklamanie ked prisiel domov Vam nemusim rozprávať. Ide o to, ze ucitelka ho nechala tam stat a povedala , ze ti co nedoniesli nech donesú zajtra a ak nie tak nie. Akoze je toto normalne co urobila? Ze este jedna nedostala balíček, ale nas si to nevšimol keďže bol tak sklamany. Akoze to tej ucitelke nebolo hlupe, ze on ostal tam stat a on doniesol a jemu nedala. Vsak ti dvaja co zabudli nemali tiez dostat. Alebo mala povedať, ze dnes dostanú polovica a zajtra druha polovica. Nie nijako to nezachranila. Strasne sklamanie a tu nejde o darček, ale o princip
@vecicky1805 lenže ona nedala oznam nikam. Má 7 ročné deti. S rôznymi podmienkami a áno všeličo sa môže stať a niekto vypadne, zabudne.. atď. Preto ako dospelý mám plán B.
A keď už sa stane, komunikujem a riešim a nieže: no vyrieš si.
Stávajú sa v živote zlé veci, ktoré nemožno ovplyvniť a musíš sa s tým rodič plus dieťa popasovať. A ver tomu, že nie raz mi dieťa plakalo, že prečo ono má zdravotný problém, prečo nie je zdravé ako iné deti. A ja som vysvetľovala nevysvetliteľné.
Ale toto bola situácia, ktorá sa riešiť dala a mala. Priamo vtedy na mieste.
A nie sa tváriť jak pštros a keď rodič napíše držať bobrika mlčania.
@marickaaaa ja ani nechápem prečo také veci robia...balicky jeden druhému... Akože načo? Nech si vrámci výtvarnej výchovy nakreslila obrázky, pohľadnice, vyrobia nejakú vec... v ŠKOLE a nie ešte zháňať darčeky. Ja kúpim hračku a od spolužiaka dostane lízatko... Nechápem kvôli čomu to robia.... Mala si učiteľka skontrolovať ci každý každému doniesol a potom urobiť výmenu. Kým nedonesu všetci, tak nedostane nikto a hotovo... A myslím ze deti by skôr potešilo keby im ona z triedneho fondu kúpila drobnosť, alebo sladkosť.. Aj by si to viac vážili. Akurát tak ostanú sklamane deti ktoré nedostali ani z ďaleka to co oni darovali.... alebo aj vôbec.
@marickaaaa vieš čo, môj malý je druhák, učiteľku majú extra prísnu, tiež vieska, známky oni nemajú takto priamo, ALE, mam možnosť porovnávať Waldorf a štátnu školu teraz a úprimne tu napíšem, lepší je klasický systém, aj keď veľakrát to vo mne vrelo, pomyslela som si svoje, základ je nenadavat na učiteľku pred dieťaťom, aj máš pocit, že sedí na tvojim rieš, meň školu, ja tiež chodím 25 km do školy, ktorá nám vyhovovala. Výsledok je, že učiteľka prísna, ale dieťa sa učí, nebrble, je samostatne od prvej triedy. Mne sa zdá, odhliadnuc od situácie, extrémne precitlivela. Píšeš, že rodinu toho dieťaťa nepoznáš, vzápätí je z veľmi dobrých pomerov a potom, že je jediný, potom, aj dievčatko, nato NETUSIS, či to dievča dostalo, či nie, lebo tvoj bol s nervami v koncoch. Ja ti neviem, za riaditeľkou? Dala lízatko, rodičia odvliekli darčeky a aj tak je stále zle....ubrala by som trochu
Využila by som túto situáciu. Už tak malý a má šancu podrásť duchovne. Povedala by som mu, že je tak veľa detí, ktoré nemajú nič, zhola nič, ani jednu hračku, že vyberieme jednu z tých jeho hračiek, ktorých má toľko, zabalíme a nájdeme dieťa, ktoré nemá nič a balíček mu darujeme. A že on bude ten, kto urobí, že to dieťa dostane aspoň niečo. Že ten pocit, ktorý mal v triede, tak ten pocit toto jedno dieťa nebude musieť zažiť. Lebo nie každé dieťa má toľko šťastia, že bude mať stromček a darčeky. Niekto bude na Vianoce smutný a tomu on môže zmeniť v jednom prípade.
@marickaaaa urcite je to zlyhanie učiteľky. Psychika tak maleho dieťaťa je veľmi citlivá. Stači že malý je trošku citlivejši, bojazlivejší a ak sa niečo podobné stane viac krát može to mať veľmi nepriaznivy vplyv na neho.
@marickaaaa presne viem ako sa cíti Tvoje dieťa. Pri nástupe do prvého ročníka ZŠ dostali všetky deti knihu Danka a Janka z ktorej sme neskôr aj čítali.. Mne jedinej sa neušla a nemám ju podnes deň. Nekúpila mi ju ani mama. Učiteľka povedala, že ,,zajtra,,mi ju poda.. no nepodala...Vykašli sa na učiteľku, urob svojmu dieťaťu radosť sama. Takú, že zatieni darček od nejakého lajdackeho chlapca a jeho mamy... Učiteľka to nezvládla..
Toto je len a len zlyhanie ucitelky..
Vymyslela aktivitu, tak ju mala domysliet, vymysliet aj ako bude prebiehat vymena darcekov, co ked niekto zabudne, co ked niekto ochorie a nepride, proste mat plan B a C a D....
Nie vymysliet nieco, zadat ulohy a dalej to nechat na 7 rocne deti 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@marickaaaa boze chudacik,normalne luto mi je❤️❤️❤️
Zlyhanie organizácie zo strany učiteľky...ja len na okraj tej krehkej detskej duše... Moja trojročná mala Mikuláša v škôlke, ona taka živá a priebojna, veselá ..ju dali za certika, ostatní boli biely anjelikovia a ona v červenej sukničke s rožkami, keď som ju videla na videu, ako išla v rade prvá , hlava dole, len stala ani netancovala , v podstate asi z toho že je iná úplne zasekla...ľúto mi prišlo veľmi, čo si asi dieta myslí, že je zlá preto bola čertík? Och takéto fóry nepatria do škôlky kde nemajú istotu ako doma...myslené dobre, ale dopadlo zle, keby ju dali ako vrchný anjel...je to recnica už v troch rokoch predá človeka ..ale no, ...naberám odvahu sa uciteliek opýtať aký bol Mikuláš, keď nám skončia chripkove...prepáčte ženy, ale potrebujem to dať von, ..že čo teraz...zabudne, nezabudne .?
Naozaj bolo nevyhnutné kontaktovať hneď riaditeľku? Lebo učiteľka poobede, či večer (vo svojom voľnom čase mimo pracovnú dobu) neodpovedala na správu rodiča? a vy si milé mamičky uvedomujete, že aj učiteľky majú svoje rodiny, svoje deti, svoje starosti, či povinnosti? aj mne sa nedávno stalo, že som mala od mamičky večer 8 zmeškaných hovorov, sms, správu na EduPage a urazený mail, lebo som si dovolila nereagovať na otázku koľko detí bude zajtra v škole, lebo princezná má narodeniny a chce doniesť deťom lízatká. Všetky správy som si prečítala asi o pol desiatej večer, keď som prišla domov. Ráno som dostala ďalšiu výčitku, či ju ignorujem a aká je dcérka sklamaná. Pre tie deti by som dala dušu, takže ma jej slová veľmi zarazili. Slušne som mamičke vysvetlila, že som strávila večer na pohotovosti a nemala som silu riešiť nejaké lízatká. Pri predstave, že by to hneď vešala na nos mojej nadriadenej, mi je naozaj smutno. Situáciu je potrebné riešiť, s tým súhlasím, ale netreba ju hrotiť do extrémov.....
Och, to mi je tak velmi luto, az mi je do placu,ked si predstavim ako sa chudacik citil. Mala to riesit ucitelka!!! Nenechaj to tak..❤️ pozdravujem a objimam chlapceka.
Zivot je kurnik nespravodlivy, nech si zvyka uz aj tak male dieta. 🤷♀️ nech sa nehneva na ucitelku, ani na spoluziakov, proste stalo sa.
Prečítala som si komentáre a veru niektoré maminky mi prídu ako keby im ani nezáležalo na ich detoch. Co presne svedčí o tom, ze takéto deti zabúdajú si plniť povinnosti. Kedze mamina na mna kašle tak co kašlem aj ja. Potom su tu zodpovedne deti ako moj syn, ktorý sa snažil vyrábať darcek pre spolužiaka. On nečakal žiadne veľké honosne dary. Sam mi povedal, ze skoda ze som aspon nálepku nedostal. Nejaké dievcatko dostalo nálepku a sladkost. Nevadi ja som mu to vysvetlila a viac sa u nas táto téma nerozobera. Mna by ani nenapadlo na ucitelku doma nadávať alebo niečo podobne pred nim. Povedala som mu, ze asi chlapec zabudol ved nevadí donesie ti možno zajtra. Tu ide o ucitelku co mu urobila pred celou triedou! A ona bežne na eduoage vypisuje nepodstatne veci a odpísať na spravu nevie. Podotýkam, ze nepíšem jej vobec! Čiže ju nezaťažujem. Ale toto co sa mu stalo to pochopi len milujúca matka! Taka čo sa nezaujima o dieta a necha 7ročneho nech sa vyrovna sam so všetkým no neviem... ja nestojím za nim v každej debiline. Ale toto mi prišlo ako dost vazna vec. Ked organizuje tak nech to pekne usporiada.
A este jedna vec, to ze som volala riaditeľke len z toho dôvodu, ze sa s nou poznam. Sme mala škola nieje tu možno ani 70ziakov. Pani riaditeľka nema na praci toho veľa. Samozrejme kebyze to je škola kde je 500ziakov tak to neriešim s riaditeľkou. Mne sa nepáčilo ako ucitelka dala darcek dietatu, ktoré zabudlo priniesť darcek! Nemal dostat ani on. A kebyze to hodím za hlavu pani učiteľka si ani neuvedomi co urobila. Ale potom ako som zavolala riaditeľke hned nasla aj čokoládové lízatko a dala mu ho. Nevadi stalo sa, zivot ide ďalej. Ved ja som ju upozornila a nic zle ani hrôzostrašné som jej nepovedala a ani pani riaditeľke. Len aby sa to neopakovalo
@marickaaaa jednoznačne zlyhala učiteľka. Skus to s nou riešiť, mali by tie dve deti byt nejako kompenzovane. Toto nie je výchova, čomu to naučí deti, že svet je nespravodlivý a nemusia nič rešpektovať?
Nasi si tiez vyrabali darceky ale idu podla adventneho kalendara aby dostal kazdy den postupne niekto a tyn padom aj zabudlivcom dojde ze maju nieco vyrobit. Vychkvavatelka na to aj dohliada aby sa isto nestaloze adventny kalendar je prazdny.
Ale inak tieto take akcie niekedy nemam v laske. Napriklad mame Vianocnu postu tak kazdy rok po veceroch robim pohladnice pre synov aj ja ze od tajneho kamosa aby som mala istotu ze aj oni dostanu. Lebo niezeby kamaratov nemali ale nie kazdemu sa prave chce alebo na to mysli tak aby nepatrili medzi tych co nedostanu nic.
@marickaaaa nepochopím také učiteľky.... Co tým ako chcela dosiahnuť a už vôbec... Načo tieto hovädziny v živote sme toto nerobili a som rada, že môj syn má šťastie na normálnu triednu 🤦🏻♀️🥺.... Šla by som osobne za nou a by som jej povedala svoje. Nikto iný tvoje dieťa brániť nebude iba ty sama
@martinkaxp to fakt??? Ci myslíš to ako iróniu? 😂😂
A chapem mamicku ze je nahnevana a ozvala sa. Teraz to uz aituaciu nezmeni ale aspon predide tomu mozno aby sa nabuduce opakovala.
Ano clovek zazije za zivot vela sklamani ale toto je dieta. A nejde o to ci by dostalo obrazok aleno velku cokoladu ale o to ze bolo tymto vytkacene v tej chvili z kolektivu lebo vsetci prezivali spolu okamih radosti a prekvapenia a on nie on ostal sam chudacik. ☹ To mala ucitelka riesit hned nejakou somarinkou. U nas v triede maju ucitelky ci uz cukriky ci nejake drobnosti hocco sa dalo vymysliet a podarivat v tej chvili aby to aituaciu zachranilo.
@dzina007 Myslis, ze tie 7 rocne deti to jednoducho nepochopili, ze sa mu neusiel obrazok nakolko niekto nedoniesol? Vytlacene z kolektivu? Ja fakt zasnem ake ste mamicky dramaticke. Necudujem sa tym ucitelom, ze nechcu ucit. Z jednej prkotiny ste schopne urobit skandal nevidanych rozmerov. Stalo sa, chyba ucitelky. Len ten lync, co tu predvadzate a ako vsetky mudrujete, normalne mi je zle.
Ja ucitelov lutujem, ze sa musia potykat s takymito ludmi a ze staci jedna chyba a nejaka mamicka je im schopna znicit zivot stazovanim sa neviem kde. Ale na druhej strane, aj ked dieta robi zle, nikdy si nevidia na koniec nosa a nehrozi, ze nahodou chyba moze byt u nich doma, vzdy to je chyba ucitelka, stazuju sa, vyhrazaju sa (toto uvadzam ako priklad, deje sa to stale)
Ucitelka jej do par hodin neodpisala, sup ideme za riaditelkou. Aj ta ucitelka je len clovek a nesedi cely den za PC, ma svoje starosti, svoju rodinu. Urobila chybu, ok. Kebyze nejako dlhodobo veci nefunguju, nepoviem. Ale toto mi pride fakt uz dost nafuknute.
@marickaaaa je to od ucitelky hlupr mohli si darceky davat az vtedy ked by bolo pre kazdeho. Ale deti aj taketo situacie mozu vela naucit,zalezi aj od tvojho postoja ako mu to ty vysvetlis.
@mircalla moje slova, ľudia sa uz teraz sťažujú, akí su ucitelia, ak budú takýmto stylom pokračovať, bude to este horšie, to si neuvedomujú, vyštvú všetkých, resp bude fluktuácia, prídu to robiť len mamičky s malými detmi, ktorým bude vyhovovať pracovná doba a pár rokov zatnu zuby a vydržia a potom adios, všetko ostatne radšej odíde do inej sféry
@zuzana76 Ja mam skusenost, ze jeden rodic, ktoremu sa nepacili znamky obvinil ucitelku zo sikanovania. Normalne to riesila policia. Pricom ucitelka mila, zlata pani, dochodkyna, spisovali sme peticiu. Problem bol to dieta. Jasne, toto nie je ten pripad, ale v dnesnej dobe je ucitel neustalo tercom utokov rodicov, staci malicnost, nieco sa im znepaci. Nema ziadne prava, rodicia vzdy obvinia ucitela. Nie som ucitelka, ale vidim to vsade.
Pisem to preto, ze reakcia s kontaktovanim riaditelky po par hodinach neodpisovania mi pride typicka v dnesnej dobe. Uz to nebudem opakovat, ucitelka spravila chybu, ale tento lync a ta hysteria sa mi zdaju cez ciaru. A ked citam tie komenty, ze sikana, ci trauma, vyclenenie z kolektivu. Preboha, hadam 7 rocne deti uz chapu, ze to skratka nevyslo a co tam ide. Teraz ideme ucitelku vystvat zo skoly, ze nedomyslela jednu hru a nezvladla to? Strasne odsudenie - vy vsetky ste neomylne a nikdy ste neurobili chybu?
@mircalla takato situacia tu je uz niekolko rokov a naozaj je to tak ako pises, pedagog uz nema ziadne prava, ma byt neomylny, ja si stojim za tym, ze tie co najviac vykrikuju, by to nedokazali robit ani pol dna, je mi luto, kam sa tato spolocnost ubera, len sama nenavist a ludia si neuvedomuju, ze ked budu mat nespokojnych ucitelov, tak budu nepokojne ich deti, ak ucitel nema pokoj a podmienky na vykonavanie svojej prace, nemoze tento pokoj sprostredkovat ich detom, ak budu nutit ucitelov pracovat pod takym tlakom ako su teraz, budu pod tlakom aj ich deti, to si neuvedomuju

Zlyhanie učiteľky..Viem sa vžiť do vašej situácie.. A že pedagogička!!! Grc