icon

Zlyhal pedagóg?

marickaaaa
6. dec 2022

Chcem sa opýtať na Vas nazor maminky. Ucitelka dala vyrobiť detom prekvapenie pre spolužiakov. Kazdy si losoval niekoho. Nepisala to na edupage nikde. Nechala to na detoch 7rocnych. Moj syn cely víkend vyrabal, dal autíčko, sladkosti, ovocie. V pondelok ucitelka pozbierala balíčky a rozdávala detom. A ako na ten truc nas ostal stáť sam, ktorý nedostal. To sklamanie ked prisiel domov Vam nemusim rozprávať. Ide o to, ze ucitelka ho nechala tam stat a povedala , ze ti co nedoniesli nech donesú zajtra a ak nie tak nie. Akoze je toto normalne co urobila? Ze este jedna nedostala balíček, ale nas si to nevšimol keďže bol tak sklamany. Akoze to tej ucitelke nebolo hlupe, ze on ostal tam stat a on doniesol a jemu nedala. Vsak ti dvaja co zabudli nemali tiez dostat. Alebo mala povedať, ze dnes dostanú polovica a zajtra druha polovica. Nie nijako to nezachranila. Strasne sklamanie a tu nejde o darček, ale o princip

maciatkolulu
8. dec 2022

@mikaela1 ale ved trápilo, ale robiť z toho drámu, tak to nie. Myslím, že tu bolo XY príkladov, ako to mohla autorka doma zvládnuť bez Hysterie a nočných desov🤣🤣a z určovania celej školy. To dieťa vidí a vníma, čo matka stvara... Myslím, že je každému jasné, ze kebyže je mati ok, povie, nuž stalo sa,pani učiteľka ma toho veľa, Janík zabudol, nič sa nedeje, pôjdeme my dvaja, traja na zákusok, prejsť, na trhy a bolo by to ok, alebhysaky, spovednaie decká, čo sa dialo, kto a ako sa smial, tak to dieťa to tak aj prežíva.

mikaela1
8. dec 2022

@maciatkolulu neviem mne nepripadá ako hysterka. Len si bráni svoje dieťa to je uplne nornalne. Vsak to si ho zastane ak nie vlastná matka. Myslim ,ze mamicka mu to pekne vysvetlila a synček to aj pochopil.

nikaeli
8. dec 2022

@mikaela1 problém riešim s osobou, ktorej sa to týka a nechám jej priestor na vyjadrenie dlhšie než z večera do rána. Považujem za prehnané robiť z toho drámu a volať hneď riaditeľke. Vieme iba verziu matky, ktorá má sprostredkované informácie od dieťaťa. Nevieme ako to reálne bolo. Som matka, aj učiteľka. Vyjadrila som sa na strane predtým.

mircalla
8. dec 2022

@maciatkolulu Ano presne tak

isis234
9. dec 2022

@shee11 veď učiteľke písala, neodpovedala., Preto šla za riaditelkou.Ak sa dejú takéto zlé veci v škole, treba to riešiť, verejne. Inak sa to nenapraví. Musia o tom vedieť ich nadriadený. Netreba to zamlčať. Nie je vhodné, aby deti trpeli. Mali by sa tešiť do školy

maciatkolulu
9. dec 2022

@isis234 z večera do rána, fakt dôvod robiť hneď cirkus a bežať za riaditeľom, že nejaký Jožko nedoniesol darček a učiteľka to nedala hneď do poriadku,! Na vás rakúske školstvo, by ste zobrali ako blbe, fakt. Chyby robí každý, aj učitelia, toto nevyšlo presne ako malo, stalo sa a scéna ako z hororu, kde sa tyraju deti. Strašne by som chcela poznať celú pravdu aj o dievčatku, čo nedastalo napríklad.

mircalla
9. dec 2022

@maciatkolulu Presne tak, a tie dramaticke slovne spojenia ako ublizovanie detom.....

eva112014
9. dec 2022

@maciatkolulu Nooo, to je iný systém veru! Každí pondelok chodili do lesa. Prší, sneží, fúka vietor, aj tak išli. Pošlem dieťa v ružovom a príde domov v čiernom 🤣🤣🤣 P.S. totálne zablatená.
V lese bol taký kopec a deti sa tam šmýkali po zadku medzi stromami. 😅
Vonku 10 stupňov, decká v kraťasoch. Aj to bolo celkom bežné. Na Slovensku v škôlkách by mamičky “zjedli” tie učiteľky za toto.

zuzana76
9. dec 2022

@eva112014 tu by mamičky ziadali preplatiť to oblečenie, reálne, dieta si roztrhlo nohavice a mamička nabehla do školy, že chce aby jej to škola preplatila, bolo to cez prestávku a dozor mal dohliadnuť, aby si jej dieta neroztrhlo nohavice

annm81
9. dec 2022

@eva112014 Myslela by som si, že máme dieťa v rovnakej škôlke... ale u nás je lesný deň v piatok. Vieš, že najlepšie sa šmýka po kopci vtedy, keď si pod zadok nasypeš kopec štrku? Ja viem, dieťa mi už dávno vysvetlilo túto škôlkarsku inováciu.

mircalla
9. dec 2022

@zuzana76 Uz teraz tu mame generaciu nesamostanych chlapov a la mama hotel. V podstate neschopnych vztahu ci mat vlastnu rodinu bez zavislosti na matke. Obrovsky rozdiel oproti inym krajinam

zuzana76
9. dec 2022

@mircalla a generáciu nesebakritickych a sebestredných ľudí , len ja a ja a ja

maciatkolulu
9. dec 2022

@zuzana76 a mam pravo a moje dieťa má právo....

zuzana76
9. dec 2022

@maciatkolulu áno, samé práva a učiteľ nemá právo ani byt človekom, to je hneď “hnus a grc” a podobne ako ho nazval niekto aj v tejto diskusii

eva112014
9. dec 2022

@annm81 Hej! 😅 To je radosť pre tie deti. 😁

eva112014
9. dec 2022

@zuzana76
U nás deti chodia do školy aj na kolobežkách. A škola oznámila rodičom, že od 1. Septembra, ak deti nedajú svoje kolobežky, bicykle na miesto, kam patria, školník tieto pohodené kolobežky pozbiera a dieťa si potom musí samo od školníka vypýtať. Zároveň bude dieťa školníkom poučené, že kam a ako má dať svoju kolobežku, bicykel, skateboard atď.
Môže aj u Vás škola takéto niečo písomne pripraviť? Nie učiteľa za osobné veci dieťaťa obviňovať.

eva112014
9. dec 2022

@zuzana76 Teraz máme takú situáciu v škole, že mamička “hodnotí” pani učiteľku. Nič deti nenaučí, je slabá atď. Vieš aká bola reakcia učiteľky? Napísala “program” pre mamičku, rozumej tomu tak, že 3 x do týždňa musí tam chodiť tá mamička na jej hodiny. Toto celé bude trvať 1 mesiac! Po 1 mesiaci si majú spolu sadnúť za jeden stôl a porozprávať sa teda, že ako sa veci majú. Už sa mamička sťažovala, že odkiaľ bude mať dovolenku. 😅
A ešte ona je pohoršená a hľadá pochopenie tým, že kam ide, tam každému rozpráva, že čo si učiteľka o sebe myslí. 😁

zuzana76
9. dec 2022

@eva112014 to je na Slovensku?

veronicka88
9. dec 2022

@eva112014 no ci pána🙈🙈to je ako zlý sen....

letfenixa
9. dec 2022

@mircalla mňa teraz napr rozhodila jedna matka, ktorej syn má špeciálne potreby, o ktorých ona školu neinformovala, a pretože k nemu pristupujeme ako k bežnému žiakovi, tak na mňa podala sťažnosť. Podľa jej slov som mala vycítiť, aký jej syn je a ako s nim mám pracovať. Veľmi mi znechutila niekoľko týždňov.

eva112014
9. dec 2022

@zuzana76 Nie, vo Švajčiarsku. Na Slovensku je zapísaná do ZŠ dcéra tiež. Chodíme na preskúšavanie zo SJL. Keď máme prázdniny a keď ideme na Slovensko, aj sa pýta do ZŠ. Že tam je tak Cool. 🙂

mircalla
9. dec 2022

@letfenixa Verim, mas mat nadprirodzene schopnosti a carovat. Chcela by som ich vidiet na mieste ucitelky, co je to praca s detmi. Ale pindat z gauca vedia vsetky super, co vsetko sa im nepaci

ahhola
9. dec 2022

@marickaaaa zlyhanie učiteľky...!!!!
Na kieho frasa študujú XY rokov, ked dopustila takýto kiks.

Ma 20 žiakov, 18 donesie mikulášske.
2 co nedoniesli nedostanú a je po krivde.

To by sa však muselo chcieť rozmýšľať a to boli...💦

zuzana76
9. dec 2022

@ahhola nevieme ako sa situácia udiala, deti sa mohli aj samé vrhnúť na balíčky, samé začali s rozdeľovaním cez prestávku, napr

lenrol001
9. dec 2022

@barbora0308 A potom by sa mohlo stať že detičky mali Mikuláša na Vianoce 😅😅

linduska86
10. dec 2022

@letfenixa ak má dieťa špeciálne potreby hádam o tom mate od matky správu... Tak mate pracovať podľa správy.. A teda ak ste mala psychológiu tak áno mala by ste sa vcítiť.. Do dieťaťa, ktoré ma problém
@mircalla hádam každý pedagóg ma vyštudovanu aj minimálne psychológiu dieťaťa... O iných metódach ani nehovorím tak ako prepáč, ale kto ak nie rodič sa ma zastať svojho vlastného dieťaťa.
V tomto prípade pani učiteľka urobila chybu už pri zadávaní úlohy balíčky načo... Nech si ma hodine niečo nakreslila.. Niekto možno na tie darčeky a balíčky nemá to by ju tiež mohlo napadnúť alebo nemá pre motivovaných rodičov, ktorí sa predbiehajú jedna pred druhou... A nemá nato čas... To je k tým deťom co tie balíčky ne doniesli... Kúsok kukám na všetky sv. Strany a nie iba na ti svoju.
Učiteľky na ZŠ 1.stupen čistá diagnóza a pre motivované mamičky ďalšia

mircalla
10. dec 2022

@linduska86 Ide o to, ze ci zastat alebo ci robit cirkus. Toto bolo to druhe.

linduska86
10. dec 2022

@mircalla keď je niekto sprostý a nevie si prečítať spravu od psychológa a učiť podľa nej nech sa nesťažuje he rodicrobi v škole cirkus... Učitelia ucia čítať s porozumením nosamito nevedia...
A keby matka ak neviem fo robila v škole ma nato právo... To sa zastsnem každej matky.. A každého otca.. Pekný víkend

letfenixa
10. dec 2022

@linduska86 nie, nemáme správu, matka všetko tajila. Ako som aj napísala, ale keď je niekto sprostý, tak nevie čítať pár riadkov s porozumením. . A naozaj neviem vycítiť veľmi specificke potreby.