icon

Známky v prvej triede

9. nov 2025

Ahojte, dostávajú už vaši prváci známky? A píšu už diktáty?
Môj má už ale 10 známok z diktatov a z 5 minútiek z matematiky. Mi to pripadá nejak skoro, je to normálne či len my máme takú akčnú učiteľku?

xsuzannex
9. nov 2025

U nas este znamky nedavaju a diktaty tiez nepisu. Jedine z anglictiny po kazdej lekcii mavaju taky hravy testik..

anonym_2878be
9. nov 2025

Aj u nás sa pisu. Tie "diktáty", učiteľka takto nazvala precvičovanie, aby si deti zvykli.

anonym_ca6279
9. nov 2025

u nas sa v 1 rocniku neznamkuje, mame slovne ale ano diktaty sa pisu. nie su "diktaty" doslovne, ale urcite treba trenovat pisanie aj po sluchovej stranke, je to dobre pre deti do buducna budu sa lahsie ucit pisat

sszuzu8
9. nov 2025

Ja mam druháčku a stále dostávajú vcelicky. Neviem kedy sa začína známkovat normálne 😄 v prvom ročníku mali naozaj veľmi málo "známok" z každého predmetu možno po 5.

anonym_bd8e1c
9. nov 2025

@anonym_autor no ta,, nasa,, uz znamkuje pisu diktaty.... Neviem ako vysvetlit prvakovi ze 4 z diktatu ho ma motivovat...

ruzasipova
10. nov 2025

@anonym_autor Podla noveho kurikula to normalne nie je. Ale my mame tiez takuto akcnu ucitelku.

autor
10. nov 2025
@anonym_bd8e1c

@anonym_autor no ta,, nasa,, uz znamkuje pisu diktaty.... Neviem ako vysvetlit prvakovi ze 4 z diktatu ho ma motivovat...

@anonym_bd8e1c Ona dáva 4ky deťom? Tak to je úplne zlé.

autor
10. nov 2025

Môj dostáva zatiaľ jednotky a diktáty začali že učiteľka diktovala deťom napíšte si malé veľké písané a m e l a potom vety mama má Emu, mala mama 💐mala, máme 🥕 a 🍌 máme alebo Ela láme ✏️✏️, máme malé 🎈🎈a takéto vety.
A z matematiky príklady rátať plus a mínus a ešte porovnávať čísla ktorý je väčší menší a rovnaký.

mirkasan
10. nov 2025
@anonym_autor

Môj dostáva zatiaľ jednotky a diktáty začali že učiteľka diktovala deťom napíšte si malé veľké písané a m e l a potom vety mama má Emu, mala mama 💐mala, máme 🥕 a 🍌 máme alebo Ela láme ✏️✏️, máme malé 🎈🎈a takéto vety.
A z matematiky príklady rátať plus a mínus a ešte porovnávať čísla ktorý je väčší menší a rovnaký.

@anonym_autor syn ma uz tiez dost znamok. Minuly tyzden pusali prvy diktat. Pred tym tyzden test z anglictiny. Tento tyzden budu mat opat diktat a aj z matematiky pusomku. Nastastie jeho skola velmi bavi ale neviem no, nedava mi to moc logiku. Mesiac a pol sa ucili velky tlaceny tvar pismen a miesto cisel rovili len ciarky. Potom presli na druhy slabikar, ktory je pisany malym tlacenym pismom a uu maju ajnzosit na pisanie, kde sa ucia pisat nove pismena plus opisuju text, ktory je tiez malym tlacenym. Cize vela pismen ani nevie, ake su… zaroven nabehli uz aj na pisanie cisel a k tomu maju hned + aj - a porovnavanie

anonym_4bcd1e
10. nov 2025

Ja si myslím že moja dcera ma veľmi mäkkú učiteľku 😆🤦🏽‍♀️až by mohla za mna pritvrdiť ..

Nepíšu s perom , zatiaľ má dcéra 1 známku , minimum domácich úloh a aj to minimum chce zrušiť .. žiadne diktáty atd ..

dahliaa
10. nov 2025

U nás učitelka dává 5 už od první třídy. Běžně i 3 z tělocviku... Strašná ženská.

luciat38
10. nov 2025

@anonym_autor no tiež sme boli s manželom prekvapení, že koľko znamok má...náš už má spolu 28 jednotiek😱 a píšu diktáty, odpovede ústne, písomne prace a aj päťminutovky...a známky majú rôzne, čo viem od iných rodičov, nie len 1

autor
11. nov 2025
@luciat38

@anonym_autor no tiež sme boli s manželom prekvapení, že koľko znamok má...náš už má spolu 28 jednotiek😱 a píšu diktáty, odpovede ústne, písomne prace a aj päťminutovky...a známky majú rôzne, čo viem od iných rodičov, nie len 1

@luciat38 Môj má zatiaľ samé jednotky, ostatné deti neviem aké známky dostávajú nemám koho sa spýtať.

anonym_796e8a
11. nov 2025

@anonym_autor moje dieťa už o takomto čase v prvej triede malo za sebou aj prvú 5 😀

anonym_1c17e6
14. nov 2025

Moji prvaci maju z anj uz po 5 az 7 znamok. 😁🤷‍♀️

ekira1
15. nov 2025

Známky začali dostávať hneď, ako sa naučili písať písmena. Ale väčsinou jednotky, až po polroku pritvrdila a už boli i horšie známky. Tuším do dvoch chýb jednotka, do štyroch dvojka, nad štyri trojka. Chyba je i písmenko pod linajkou, väčšie malé písmeno a pod.

abcmajacba
15. nov 2025

Ja si myslím že je to úplne normálne... Kľudne, keď sa niekomu nedarí v tých diktatoch precvicovala by som sama doma... Naša napíše len počet chýb a dáva zatiaľ včeličky, pokiaľ má dať horšiu včeličku tak nedá žiadnu 🥴a teda mne to nevyhovuje lebo naša to má potom na saláme a nesnaží sa....Myslím, že čím skôr sa pripraví na dôležitosť školy tým lepšie...

tiezjedna
15. nov 2025
@anonym_796e8a

@anonym_autor moje dieťa už o takomto čase v prvej triede malo za sebou aj prvú 5 😀

@anonym_796e8a akou duševnou poruchou musí trpieť učiteľka, ktorá vrazí prváčikovi 5??? 🙄

majka176
15. nov 2025

Áno, aj u nás to tak bolo, mali prísnejšiu ale veľmi dobrú pani učiteľku, prinútilo ich to učiť sa, snažiť sa. Ja som na tom nič zle nevidela. Niektoré deti bez tých písomiek a diktátov by nemali motiváciu sa pripravovať do školy. Zároveň rodič má spätnú väzbu, ako je na tom.jeho dieťa. Môj názor.

autor
15. nov 2025
@anonym_1c17e6

Moji prvaci maju z anj uz po 5 az 7 znamok. 😁🤷‍♀️

@anonym_1c17e6 My angličtinu nemáme, prváci to nemajú až od tretieho ročníka.

anonym_796e8a
15. nov 2025
@tiezjedna

@anonym_796e8a akou duševnou poruchou musí trpieť učiteľka, ktorá vrazí prváčikovi 5??? 🙄

@tiezjedna tak .. čo na to povedať ... Pani učiteľka sa v tom celkom vyžíva a rada odporúča špeciálneho pedagóga ... Keby bolo na nej, tak tam už bola celá trieda ...

anonym_62bf11
17. nov 2025
@anonym_796e8a

@tiezjedna tak .. čo na to povedať ... Pani učiteľka sa v tom celkom vyžíva a rada odporúča špeciálneho pedagóga ... Keby bolo na nej, tak tam už bola celá trieda ...

@anonym_796e8a tiez ma dcera taku ucitelku,uz po tyzdni v skole rozdavala 3jky za pisanie ciarok.znamkuje aj vytvarnu aj telesnu,a nehanbi sa dat horsie ako 2jky..

anonym_41ebf1
26. nov 2025

@anonym_autor ano dostávajú známky ale nie zo všetkých predmetov, len som šokovaná z precvičovania pismen, dáva im známky a nie úplne najlepšie. Pri synovi v prvej triede som sa s tým nestretla. Takýmto spôsobom tie deti demotivuju.

anonym_5b9461
30. nov 2025

@anonym_autor My sme v 1. Ročníku mali tak, že niekedy sme dostali známku a niekedy motýlika (Pečiatka, znamená 1 (známku)) Diktáty sme písali, ale len slová, mali sme napr. Samo, misa, mama, ale keď trebala čiarka alebo veľké písmeno, dĺžen, mäkčeň, … tak nám to vždy povedali napr. Samo, veľké S