Ako funguje Amazon pre Slovensko?
Ahojte, ako funguje amazon.com? Platí sa aj DPH, clo na SK ked to pride? Dakujem 😊
Nooo tu býva veľký rozdiel medzi teoriou a praxou. Teoreticky to má byť tak, že clo platíš pri hodnote tovaru tuším nad 150€ a dph vždy. Prax je taká, že z amerického amazonu som nikdy nič naviac neplatil a minule z britského mi prišlo pár eur za dph. Tak a teraz babo raď 🙂 Objednávam knihy a časopisy v hodnote max pár desiatok €.
Objednavam z Amazon.de a nic neplatim. Ale celkom by ma to s tym clom zaujimalo - dcera nedavno objednala vec v hodnote 1,50€ a platila clo 3.20€! Je to normalne? Kto to urcuje?
Objednavam z Amazon.de a nic neplatim. Ale celkom by ma to s tym clom zaujimalo - dcera nedavno objednala vec v hodnote 1,50€ a platila clo 3.20€! Je to normalne? Kto to urcuje?
@simsalabim ak niečo platila, tak to určite neprišlo z Nemecka, ale mimo Eú
@simsalabim ak niečo platila, tak to určite neprišlo z Nemecka, ale mimo Eú
@anonym_94159d ano, to som nenapisala, ale myslela som, ze to je jasne, bolo to mimo EU. V ramci EU sa predsa nic neplati.
Dakijem, lebo chcem vec za cca 50e plus 10e doprava tak reku ci sa bude platiť dph alebo nejaky poplatok kedze je to z Ameriky a na amazon de to nie je 😊
@anonym_45101a prosim vas a ked tam je toto napisane? No Import Fees Deposit & $9.48 Shipping to Slovakia Details
@romanka56 veď si to práve skopirovala tak sa na to pozeráš...
Vsetko objednavam z Amazon.de nekupujem z amazon.com lebo tam to potom ide na preclenie (dovoz z mimo EU krajiny). Takze z tohto pohladu odporucam tu istu vec si najst na Amazon.de a neriesis
clo….
Vsetko objednavam z Amazon.de nekupujem z amazon.com lebo tam to potom ide na preclenie (dovoz z mimo EU krajiny). Takze z tohto pohladu odporucam tu istu vec si najst na Amazon.de a neriesis
clo….
@bubinda práveže na de to nie je, lebo to je taka položka co európska únia ma problem

@romanka56 všetko ti píše pri cene tovaru - koľko je doprava, či sú tam import fees
vo väčšine sa ti skôr oplatí kupovať z amazon.de