Ako funguje Vinted?
Dievčatá máte skúsenosti? Zaujíma ma či to reálne používate, či to funguje a ako je to s dopravou a doručením - ja ako predajca. Máte nejaké tipy? Chcem rozpredať šatník, už to nemám kde dávať a mnohé veci su skoro nenosené a dám to za výraznú zľavu, len neviem ako vinted funguje, appku som si nejako stiahla ale netuším spôsob fungovania tejto veci.
@anonym_autor som zvedavá,kedy to zmažú

@anonym_autor je to super za rok som predala skoro za 1000€
@anonym_autor treba si zalozit ucet a citat co tam pise. Vsetko tam je. Zatial tam len nakupujem pre deti, je tam vacsi vyber ako tu. Predaj neviem ako.
Ja tam predávam po dieťati, ale také značky ako lindex a pod. Niekedy i h&m sa zadarí. Ale ja som rada, že sa to využije a pár € sa vráti. Čo nepredám za pár mesiacov ide na charitu.
@anonym_38aebf Mozno ked predavas veci zo skladu. Bezne nosene veci si za tolko urcite nepredala. Naco je dobre takto zavadzat, to nepochopim.
@anonym_autor tym ze je tam toho vela tak nejak extra sa tam nepredava skor sezonne. . Tu som predavala viac niekedy no co oslo postovne hore uz to vsetko stoji. Tam skor kulujem no vetsina veci co klikn ke z polska a tam je postovne vyssie. Neda sa to vyselektovat co ma serie
Ja tam často kupujem. Jednoduché, prehľadné, rýchlo sa môžem dohodnúť na cene.
Kliknes kupit zaplatis a cakas na tovar.
Predtym si vies zakliknut sposob dopravy
Ja som to vyskusala minule prvykrat, len preto ze som tam nasla konkretnu vec co inde nebola. Ale teda mne sa nepaci, ze pri vyhladavani mi to vyhodi xy inzeratov zo zahranicia a neda sa vyfiltrovat ze chcem napriklad len z nejakeho mesta (kupujem len na osobny odber kvoli podvodnikom) cize to trva extremne dlho, kym nieco najdem.
Kliknes kupit zaplatis a cakas na tovar.
Predtym si vies zakliknut sposob dopravy
@natalka13 ona sa pyta ako predajca, dobre si jej poradila
z mojej skusenosit, som tam rok a dačo
idu znackove veci, primarne, potom nove bez visacky alebo s visackou
ide vela elektronika - vsetko mozne, kable, mobily, potom aj hodinky, pc hry, filmy, knihy, sportove potreby
idu sperky - typu pandora, tiez znacky lepsie asi
ja predavam dospele aj teenage veci, oboje ide rovnako, detske asi viac
zaklad je co najmenej nosene a pekne fotky - predala som aj saty z reserved, ale samozrejme nie za 10 eur ale menej
cenu nastavujem odhadom, vinted ti ju tlaci nadol brutalne, ale predam aj za viac
mne to plni ucel, nechcem to vyhadzovat ani darovat, cize mne to sedi tento koncept
a hlavne je tam 8 milionov uzivatelov, cize je to obrovsky trh
Ma to jednu chybu (neviem, ci sa to riesilo tu, ci v diskusii na inej platforme, mozno na insta som na to narazila, neviem), ale na Vinted ako predajca nemozes odmietnut kupujuceho, ked uz raz vec od teba objedna.
I keby si zistila, ze je nespolahlivy, konfliktny, snazi sa falosne reklamovat, ze nedostal tovar, alebo ze vraj mu prisiel poskodeny, alebo uplne iny (posle falosne fotky s poskodenym, ci inym tovarom, ze si ho ako predajca oklamala), aby mu Vinted vratil peniaze (vtedy ich Vinted neposle tebe, ale naspat jemu) a pripadne mu ostal aj tovar (proste skusa).
Rada je nafotit, co davas do balika, ze je to v baliku, atd. Aby si sa potom vedela dako branit.
Ja tam nepredavam, ale niekto to riesil a bola som prekvapena, ze nemozes odmietnut, inak dostanes od Vinted ako predajca ban.
Ma to jednu chybu (neviem, ci sa to riesilo tu, ci v diskusii na inej platforme, mozno na insta som na to narazila, neviem), ale na Vinted ako predajca nemozes odmietnut kupujuceho, ked uz raz vec od teba objedna.
I keby si zistila, ze je nespolahlivy, konfliktny, snazi sa falosne reklamovat, ze nedostal tovar, alebo ze vraj mu prisiel poskodeny, alebo uplne iny (posle falosne fotky s poskodenym, ci inym tovarom, ze si ho ako predajca oklamala), aby mu Vinted vratil peniaze (vtedy ich Vinted neposle tebe, ale naspat jemu) a pripadne mu ostal aj tovar (proste skusa).
Rada je nafotit, co davas do balika, ze je to v baliku, atd. Aby si sa potom vedela dako branit.
Ja tam nepredavam, ale niekto to riesil a bola som prekvapena, ze nemozes odmietnut, inak dostanes od Vinted ako predajca ban.
@moonlight1210
s tymto som sa este nestretla, diky za upozornenie - v kazdom pripade mu to vies dat do hodnotenia opakovane teda a pripadne priamo riesit s vintedom
vsade asi vie clovek narazit na podvod, to mi je jasne, asi pri tych drahsich polozkach si to treba aj takto dako osetrit
@moonlight1210 Prečo by som nemohla odmietnuť? Veď stále je možnosť zrušiť objednávku.. aj keby mi prišlo zlé hodnotenie, tak si k nemu viem pridať komentár, že áno, zrušila som, pretože..... kupujúca už raz uvádzala klamlivé informácie, klamala.. atď.. nie? či?
@moonlight1210
s tymto som sa este nestretla, diky za upozornenie - v kazdom pripade mu to vies dat do hodnotenia opakovane teda a pripadne priamo riesit s vintedom
vsade asi vie clovek narazit na podvod, to mi je jasne, asi pri tych drahsich polozkach si to treba aj takto dako osetrit
@anonym_cc1fb2 prave cez tie ohodnotenia kupujuceho zistis, ze je to “vadny” kus. Akurat, ze nemozes odmietnut, ak uz raz urobil objednavku a zaplatil a musis s nim pretrpiet tu torturu, ak bude skusat podvody.
Riesil to niekto s kupujucou z Polska.
Predala som tam dosť veľa veci, skôr mám pocit idú detské. Ja som tam nahodila aj nejaké svoje spoločenské za pár supov, ale stojí to tam. Po dcére som predala asi všetko - od oblečenia, cez nejaké hračky, fusak, overaly, bundy, topánky (tie extrémne dobre idú, ak sú fakt v dobrom stave).
Je to jednoduché, nahodíš inzerát a čakáš. Keď niečo predáš tak ti príde štítok, ten vytlačiš, nalepíš na balík a odnesieš na podacie miesto daného prepravcu. Prepravcov si vieš aj vypnúť, nemusíš mať všetkých k dispozícii (napríklad ak nemáte podacie miesto DPD, tak ho vypneš v nastaveniach). Balík vieš po celý čas sledovať, keď kupujúci preberie, tak ty dostaneš peniaze do V peňaženky a odtiaľ si to vieš poslať na účet. Ja som za dva roky čo ho mám ešte nemala nikdy s ničím problém.
@anonym_cc1fb2 prave cez tie ohodnotenia kupujuceho zistis, ze je to “vadny” kus. Akurat, ze nemozes odmietnut, ak uz raz urobil objednavku a zaplatil a musis s nim pretrpiet tu torturu, ak bude skusat podvody.
Riesil to niekto s kupujucou z Polska.
@moonlight1210 vieš odmietnuť. Normálne dáš zrušiť objednávku a ako dôvod "po dohode s kupujúcim" a nedá ti ani negatívne hodnotenie. A nie je poliak ako poliak zase. Ja som s nimi ešte zlé skúsenosti nemala. Posielala som tam X balíkov, dokonca jeden dosť drahý kúsok (asi najdrahší čo som predala) a všetko ok. Čo sledujem V skupiny na FB, tak skôr slovenky začínajú špekulovať.
@moonlight1210 Prečo by som nemohla odmietnuť? Veď stále je možnosť zrušiť objednávku.. aj keby mi prišlo zlé hodnotenie, tak si k nemu viem pridať komentár, že áno, zrušila som, pretože..... kupujúca už raz uvádzala klamlivé informácie, klamala.. atď.. nie? či?
@sajmonka_1216 podobne som sa v diskusii pytala aj ja, ci jednoducho nie je moznost objednavku odmietnut/zrusit/ pripadne poslat mu naspat uz zaplatene peniaze. A odvolat sa u Vinted na zle hodnotenia kupujuceho.
Ale vraj nie, lebo potom sa kupujuci moze stazovat, ze ty zavadzas (ponukas tam tovar, ktory “nemas”). A kedze Vinted riadi system (aj ked su tam admini), moze to zle dopadnut ptave pre predavajuceho.
Ale hovorim, neobchodujem tam a toto bola skusenost predavajucich na Vinted v tej diskusii.
Kazdopadne nie su vsetci kupujuci taki, vacsina je normalna, ale raz za cas narazis na takehoto, co skusa.
@moonlight1210 vieš odmietnuť. Normálne dáš zrušiť objednávku a ako dôvod "po dohode s kupujúcim" a nedá ti ani negatívne hodnotenie. A nie je poliak ako poliak zase. Ja som s nimi ešte zlé skúsenosti nemala. Posielala som tam X balíkov, dokonca jeden dosť drahý kúsok (asi najdrahší čo som predala) a všetko ok. Čo sledujem V skupiny na FB, tak skôr slovenky začínajú špekulovať.
@weleda123 este raz - ak najdem tu diskusiu, poslem ti link, mozes to rozobrat s tymi, co v tej diskusii mali inu skusiˇenist, ako predajcovia.
Mna tiez prekvapilo, ze to vraj nejde tak jednoducho.
Kazdopadne teraz ma zase zaujalo, co sa stane, ak sa kupujuci bude stazovat, ze ziadna dohoda o zruseni nebola, urobila si zrusenie svojvolne a zaklamala o dohode.
Pre info - nenakupujem a nepredavam na Vinted. Kupujem normalnych e-shopoch. Ale celkom ma zaujima, ako to tam funguje.
Lebo prave ta diskusia ma zaskocila, ze ako predajca tam akoby clovek mal celkom obmedzene moznosti sa branit. Prislo mi to dost nefer.
nenechaj sa odradit, ono je to trochu pracne, ale mna to celkom bavi, beriem to ako sucast psycho očisty
podla mna nie je teraz lepsia verzia na trhu, system maju vymakany, mne to velmi vyhovuje
bazos a FB je momentalne strasny, moja skusenost, ze pomaly kazdy druhy je podvod - ten link s predajom cez prepravcu, tam ma to uz prestalo bavit kvoli tomu
skus urcite, sama uvidis
Tiez sa cudujem, ze to este nezmazali. Niekedy som len do komentara napisala nazov a do minuty som mala vymazany komentar.
Nafotis, cakas. Kupujuci plati dopravu, ty vytlacis stitok, cez packetu bez stitku, odsles, cakas, kupujuci prevezme a pridu ti peniaze. Jednoduche. Ja predavam a kupujem a som spokojna.
Treba pekne odfotit, dobry popis, primerane ceny.
@weleda123 este raz - ak najdem tu diskusiu, poslem ti link, mozes to rozobrat s tymi, co v tej diskusii mali inu skusiˇenist, ako predajcovia.
Mna tiez prekvapilo, ze to vraj nejde tak jednoducho.
Kazdopadne teraz ma zase zaujalo, co sa stane, ak sa kupujuci bude stazovat, ze ziadna dohoda o zruseni nebola, urobila si zrusenie svojvolne a zaklamala o dohode.
Pre info - nenakupujem a nepredavam na Vinted. Kupujem normalnych e-shopoch. Ale celkom ma zaujima, ako to tam funguje.
Lebo prave ta diskusia ma zaskocila, ze ako predajca tam akoby clovek mal celkom obmedzene moznosti sa branit. Prislo mi to dost nefer.
@moonlight1210 môže byť, že natrafili na nejakého prešpekulovaného kupujúceho, ale je to vždy o ľuďoch. Ak predavajuci zruší transakciu, tak kupujúcemu neukáže dôvod, ktorý uviedol, takže na toto sa sťažovať nevie. Ale samozrejme, môže ísť do sporu, to je ale stále ten ľudský faktor. Ja som videla kopec prípadov, kedy kupujúci defacto okradol predávajúceho - kúpili značkovú vec, nahlásili ako fake a keď predávajúci už nemal blok alebo niečo podobné, tak mal smolu, lebo predaj fakov je na V zakázaný a kupujúcemu ostala aj vec aj peniaze sa mu vrátili. Má to aj svoje tienisté stránky. Ja by som napríklad extra drahé a značkové veci tam nepredávala, lebo faktom je, že V chráni skôr kupujúcich ako predávajúcich a spory sa vyhrávajú ťažko. Ale teda ja za cca 100ku predajov a nejaké nákupy som naozaj nikdy problém nemala. Švagrinej dokonca prepravca stratil balík a Vinted vrátil peniaze ak kupujúcej a švagrinej tiež poslali kompenzáciu, dokonca vyššiu ako bola cena balíka. Takže je to ozaj hop alebo trop.
a este dodam, ze tie hodnotenia su velmi napomocne - proste kazdy komu nieco predas ti moze napisat, ci je spokojny s vecou, ci sedi popis, kvalita, balenie, rychlost odoslania atd a ty mas ako predajca potom kredibilitu a ludia vedia, ze od teba je to v pohode, cize cim viac predajov uspesnych, tym viac sanci na dalsie predaje
@moonlight1210 Objednavku vies zrusis ak zsiknes dohodnute s kupujucim.
Ja by som zo skúseností nepredávala rozhodne nič cenné, lebo je veľmi jednoduché povedať že balík prišiel prázdny a platforma dá za pravdu kupujúcemu, čiže prídeš o vec aj o peniaze. Jedine všetko nahrať na video ako balis a posielaš. Kúpu nemusíš prijať alebo môžeš zrušiť ak sa ti niečo nezdá.
@rozculena prečo.
@anonym_autor lebo tu nemajú radi, keď sa reklamuje iný bazar ako MK🙂
Ja som tam predala veľmi veľa veci, zda sa mi to jednoduché, vytlačím štítok nič nemusím vypisovať, sledujem objednávku.penisze ti prídu do vinted peňaženky a po predaji si ich prevedies na účet.
@anonym_autor je to vel u jednoduche, kazdy jeden krok ta navedie
A ceny su realnejsie, tak ako sa na bazar patri
@anonym_autor reálne to používam skoro každý deň

dáš tam inzerát a čakáš kým to niekto kúpi. sú rôzne taktiky, napr. pravidelne mazať a nahrávať, topovať - ale komu sa to chce? tovaru je veľa. ľudia málo kupujú.