Ako riešiť chybnú objednávku a vrátenie tovaru?
V stredu som urobila objednavku na jednom eshope, oni to este hned v ten den odoslali. Vcera teda vo stvrtok mi to uz prislo, objednavka je v packeta boxe. Mala som platit dobierkou, za to sa priplaca este 1,5€ ale objednavka bola v takej sume, ze dopravu som mala zadarmo. V maily som si vsimla, ze som omylom objednala iny produkt ako som chcela a ten ktory som chcela je uz vypredany. Objednavku by som teda neprevzala ale nechcem byt ti, ktori si nieco objednaju, neprevezmu a potom musi odosielatel platit dva krat dopravu sam, som ochotna im to preplatit, sice tam mali ze doprava je zadarmo ale to neviem ci plati aj pre takyto pripad. Ako to mam vyriesit? Mam im napisat mail, ze im dopravu preplatim?
Pokiaľ to nieje nejaký že maly podnikateľ, ktorý to fakt že pocíti ( s tým by som sa dohodla) ja by som zásielku neprebrala. Veľké firmy majú na poštovné a vratné paušály, čiže neplatia za každú zásielku. Ak majú poštovné a vratné zadarmo, preber a pošli naspäť. Ale je to to isté …
Však do 14 dni mas nárok vrátiť tovar bez udania dôvodu ak si objednala cez eshop.
Ved kontaktovat a dohodnut sa. To si mala hned, ako si na to prisla. Pozri podmienky na stranke, mozno tam maju aj postup pre tvoj pripad. Ak uz ale konci cas ulozenia, tak to preber a nevybalene posli naspat. Mne sa to tiez raz podarilo v Alze, hned z boxu som to nevybalene odniesol na predajnu. Ale teda hned som objednaval spravne. Len som doplatil rozdiel.

Prevziať a vrátiť spät