Riziká nákupu na Aliexpresse
Nakupujete cez aliexpress? Priznavam, nikdy doteraz som nenakupovala z tejto stranky. Su tam nejake rizika, zneuzitie karty napriklad alebo ine? Ako dlho cakate na tovar? Dakujem za postrehy.
Na čínske nákupy nepoužívaj svoju hlavnú plastovú kartu.
Založ si bezplatný účet Revolut, tam si pošli okamžitou platbou potrebnú sumu a pri platbe si vyber jednorázovú kartu ktorá funguje len na jedno použitie.
Tak máš bezpečne chránený svoj hlavný účet aj svoju hlavnú kartu.
Z AliExpress mi chodia zásielky cca do 2 týždňov, treba si pozrieť hodnotenie daného predajcu, prečítať recenzie na daný tovar. Je to trhovisko sú tam dobrý predajcovia aj pochybný.
Ja čakám na moju objednávku od roku 2019.
@yelena159 podala si reklamáciu a vrátili ti peniaze?
mne sa už v zrušenom dx.com stalo že neprišiel tovar, tak som reklamoval vrátili mi kredit na ďalší nákup a znovu som objednal ale dal drahšie poštovné už doporučene, tovar prišiel
potom po roku mi prišla nečakaná obálka, bol tam ten prvý objednaný tovar, na obálke bola nalepená aj iná adresa najprv to poslali niekde inde do Číny a až potom znovu ku mne
Na Temu sa už dá objednať na dobierku.Za dva tyzdne to más doma.
@anonym_autor objednávam z Ali ,shein temu a žiaden problém nikdy s ničím všetkom prišlo ok 👌🏻
Na Temu sa už dá objednať na dobierku.Za dva tyzdne to más doma.
@anna777115 Prave to pozeram. Mam par poloziek v nakupnom kosi, ale moznost dobierky mi neukazuje. Som prihlasena ako host, nie som registrovana. Registrovat sa nechcem. Cize asi to nebude fungovat.
Nemam dlhe roky absolutne ziadny problem s Aliexpresom.. a fakt roky som z tade objednavala, vsetko, az kym neprislo temu, kde mi to pride rychlejsie. Ak nieco neprislo co sa mi stalo asi 2x, raz to zrusil odosielajuci, raz sa to niekde stratilo = stacilo vytukat reklamaciu a peniaze poslali spat, a dokonca jedenkrat dovar strateny dorazil :DD
NIkdy som nemusela pouzivat specialne ucty ani karty, proste normalne som to orbila cez svoj ucet, dokonca tam mam dlhe roky ulozene karty. Teraz ako mi menili kartu za novu, som parkrat pouzival "jednorazovu" na itnernetove platby = ale len preto,aby som usetrila :D nemam ulozenu kartu = nerobim tolko nakupov :D
A ako sa pise, vzdy pozerat hodnotenia, tak predajcu ale najma tovaru a realne fotky nie len hviedzicky. Ked potom citas texty tak acsto nespokojni zakaznik tiez da 5* :D absolutne z tade neobjednavam oblecenie, vsetko su to polyesterove carachy tak ako aj vacsina zo shein a pod... proste len pozerat a citat, fotky hladat. Ak ten produkt nebol predavany, hodnoteny = ani to nekupujem. A naokoniec, vyberiem si nieco co chcem, dam si to este raz vyhladat, velakrat jedna vec je viac krat v ponuke za rozne ceny.
Nemam dlhe roky absolutne ziadny problem s Aliexpresom.. a fakt roky som z tade objednavala, vsetko, az kym neprislo temu, kde mi to pride rychlejsie. Ak nieco neprislo co sa mi stalo asi 2x, raz to zrusil odosielajuci, raz sa to niekde stratilo = stacilo vytukat reklamaciu a peniaze poslali spat, a dokonca jedenkrat dovar strateny dorazil :DD
NIkdy som nemusela pouzivat specialne ucty ani karty, proste normalne som to orbila cez svoj ucet, dokonca tam mam dlhe roky ulozene karty. Teraz ako mi menili kartu za novu, som parkrat pouzival "jednorazovu" na itnernetove platby = ale len preto,aby som usetrila :D nemam ulozenu kartu = nerobim tolko nakupov :D
A ako sa pise, vzdy pozerat hodnotenia, tak predajcu ale najma tovaru a realne fotky nie len hviedzicky. Ked potom citas texty tak acsto nespokojni zakaznik tiez da 5* :D absolutne z tade neobjednavam oblecenie, vsetko su to polyesterove carachy tak ako aj vacsina zo shein a pod... proste len pozerat a citat, fotky hladat. Ak ten produkt nebol predavany, hodnoteny = ani to nekupujem. A naokoniec, vyberiem si nieco co chcem, dam si to este raz vyhladat, velakrat jedna vec je viac krat v ponuke za rozne ceny.
@bbwwoman
@simca06022011 Dakujem! Ak priatel na telefone nebude ochotny, skusim to ja.
@bbwwoman
@simca06022011 Dakujem! Ak priatel na telefone nebude ochotny, skusim to ja.
@anonym_autor v tom prípade si nastav na karte nízky limit na internetové a moto platby, ak by došlo k zneužitiu aby škoda nebola veľká
@anna777115 Prave to pozeram. Mam par poloziek v nakupnom kosi, ale moznost dobierky mi neukazuje. Som prihlasena ako host, nie som registrovana. Registrovat sa nechcem. Cize asi to nebude fungovat.
@anonym_autor Je tam limitovana suma 150 €. Veď normalne cez aplikaciu.
@anonym_autor Je tam limitovana suma 150 €. Veď normalne cez aplikaciu.
@anna777115 Temu aplikáciu robila firma ktorá robila aj špionážnu aplikáciu, vydávala za niečo iné a na pozadí vynášala informácie z telefónu, už ju potom zakázali na obchode Play. Bezpečnejšie je objednávať cez web ako si inštalovať aplikáciu do mobilu.
@anna777115 Temu aplikáciu robila firma ktorá robila aj špionážnu aplikáciu, vydávala za niečo iné a na pozadí vynášala informácie z telefónu, už ju potom zakázali na obchode Play. Bezpečnejšie je objednávať cez web ako si inštalovať aplikáciu do mobilu.
@anna777115 som cez web, nie aplikaciu.
@anonym_79e658 Ano, som cez aplikaciu, ale tam mi neponuka dobierku.
@anonym_79e658 Tak neviem čo už o mne kto vynesie na svetlo božie, asi len to, že som objednavala na dobierku z Číny.
@anonym_79e658 Pardon, citam po sebe. Nie som cez aplikaciu, som cez web. Ale uz to je poriesene, priatel na telefone mi vysiel v ustrety. Do buducna to mozno vyskusam aj ja. Bude mi koncit platnost karty v januari, tak nakupim nejake veci a uvidim, co pride 😀

Ja čakám na moju objednávku od roku 2019.