Aké sú vaše názory na kúpu drevodomu?
Ahojte, aky mate nazor na Drevodom? Rozmyslame teraz nad kupou domu, ale pride nam to predrazene a budeme mat viac deti od augusta. Potrebujeme viac miesta. Aky mate nazor? Skusenosti vlastne? Ďakujem
@anonym_autor tu mas diskusiu na 11 stran...
https://www.modrykonik.sk/forum/kuchyna-jedalen-vybavenie-a-spotrebice/skusenosti-s-dlhodobym-uzivanim-montovaneho-drevodomu/?page=11#post-90104939
To si pohladaj diskusie na internete a porovnaj si pre a proti. Co vam bude viacej vyhovovat. Ja napriklad poznam cloveka co ma uz dlho drevodom a uz by do toho nesiel...no je to drevo..počuť to....ja by som tiez do toho nesla. Nemam v to doveru. Mame murovany. Ale zas je vela ludi co su spokojní.
@anonym_autor
Slovaci su na smiech myslia si ze budu zit 200 rokov tak muruju, betonuju vyhadzuju peniaze a cela Amerika je postavena z drevodomov aj Norsko kde su bohatsi a je tam viac zima .😄
my žijeme v drevodome už 13 rokov...zo začiatku sme počuli pri velmi silnom vetre praskanie dreva ale ustálo sa to...nevidim rozdiel bývať v murovanom dome a drevodome...nemyslim, že máme zimšie v zime alebo teplejšie v lete ako v murovaných domoch...
@anonym_e764e2 Nie je to len o tej zime. A tie drevodomy, čo sa stavajú v Amerike nemôžeš k týmto u nás predsa prirovnávať, to je úplne niečo iné.
@anonym_autor Minule som videla príspevok , že mali chatu postavenú z dreva. Neľutovali, len že chceli ušetriť tak vstavali z mokrého dreva a drevo sa zosušilo tak tam majú špáry. Ale majú to chatu tak im to nevadí. Určite si prečítaj viac diskusia, aj recenzie na firmu čo by vám dom stávali. Dobré rady sú aj na fóre Modrá strecha.
My sme stavali s firmou Dom Snov v r. 2025 a býva sa nám dobre. Robia montované drevodomy z KVH hranolov. No a predražené to určite nebolo, my sme sa pre nich rozhodli aj kvôli tej cene, nemali sme takú možnosť dať 300.000 za dom 🙂 Takže toto je rozhodne fajn riešenie pre tých, ktorí to majú podobne.
za mna.. mame drevodom +-12rokov ma a teda.. za mna nie. Uz viac by som do toho nesla. Okrem toho ze je tu nedostatok majstrov na to, je to typicky americky dom, tam to kazdy majster vie opravit, urobit, tu sa clovek nedoplati a nevedia s tym robit, pripadne ani sa im nechce to otvarat a riesit. Za tie roky mame tolko problemov a posledny rok extrem, drevo pracuje, okolie pracuje. nastahuju sa ti srsne pod strechu a mas problem, poskodi sa parozabrana, a co teraz? ide sa rozoberat co sa bude dat a opravovat.. (ak nie, zatekanie do konstrukcie... ktore inak vo vela pripadoch si ani nevsimne clovek.. je pre tento typ domu nebezpecny). Nie nesla by som viac do toho..
izolacia, teplo/zima, atd.. nie je ziadny problem, ved tie domy su rovnako izolovane ako murovane.

@anonym_autor poznam jednu rodinu, ktora zvolila drevodom, aj ked o peniaze ziadnu nudzu nemaju, ale neviem preco sa tak rozhodli, mne sa to nepozdava, ale ak inu moznost nemate darmo budes rozmyslat.