icon

Ako získať vlastné bývanie pri nízkom príjme?

Včera o 14:46

Ahojte, sme mladý pár s malým dieťaťom a bývame v okrese LC. Ja som učiteľka v materskej škole, priateľ robí vo výrobe a sťahujeme sa z jedného bytu do druhého (nájom, samozrejme). Chceli by sme mať niečo vlastné, či je to dom alebo byt, nechceme žiaden luxus, novostavbu, proste niečo "naše", pre našu malú rodinku. Naši aj priateľova rodina sú na dedine, u našich by sme bývať nemohli, tam sa nezmestíme. Priateľova rodina žije v starom poschodovom dome, ale je to malá dedinka, kde nemajú ani školu, ani škôlku, obchody proste nič, nerada by som tam išla ale asi nemáme inú možnosť. Nezarábame luxusne, ale obaja pracujeme.. no na hypo by sme mali mať našetrené aspoň tých 20%, čo je asi nereálne.. Prosím vás dajte mi nejaké typy ako šetriť alebo ako by ste riešili vy bývanie v tejto situácii... Ďakujem! 🙂

Strana
z3
anonym_0ade07
Včera o 14:51

V LC ceny nehnuteľností nie sú ešte tak vysoké, aby ste z 2 platov neboli schopní získať hypotéku. Často sa tých 20% dá inak dofinancovať, ako z vlastných zdrojov.

anonym_28d01e
Včera o 14:57

opustit priatela a najst si takeho co dom ma. Rozidete sa aj tak, kedze nemate financie a problemom bude prave to, Tak totreba vyuzit ze si este mlada a ze ta bude chciet niekto s vlastnym domom ci bytom, to je asi najlepsia rada aku mozes dostat.

zuzana76
Včera o 14:58

@anonym_autor nasla som 2 izbovy byt v Lucenci za 52 000 a 3 izbovy za 77 000 eur. Nasetrit 20 percent na 2 izbovy byt je realne, to je 10 000 eur. Byty na dedine musia byt este lacnejsie.

parvinka0001
@anonym_28d01e

opustit priatela a najst si takeho co dom ma. Rozidete sa aj tak, kedze nemate financie a problemom bude prave to, Tak totreba vyuzit ze si este mlada a ze ta bude chciet niekto s vlastnym domom ci bytom, to je asi najlepsia rada aku mozes dostat.

@anonym_28d01e inak si normálna?

huxy
@anonym_28d01e

@anonym_28d01e toto snáď nemyslíš vážne...

sasa1310
Včera o 14:59

@anonym_autor ste mladí. nemôžete mať všetko hneď. V prvom rade si treba pozrieť koľko by ste potrebovali hypotéku a aká by bola mesačná splátka. A túto sumu by ste mali mesačne vedieť odložiť.

martinkatinka

Dvaja pracujuci mate sancu na hypoteku. Pripadne na cas, kym nasetrite tych 20 percent, nejaku brigadu.

samo789
@huxy

@anonym_28d01e toto snáď nemyslíš vážne...

@parvinka0001
@huxy To je realita ako delo. Ved sa pozri ako ste tu vsetky dopadli. Peniaze su vzdy dovod na rozchod.

parvinka0001
Včera o 15:00
@samo789

@parvinka0001
@huxy To je realita ako delo. Ved sa pozri ako ste tu vsetky dopadli. Peniaze su vzdy dovod na rozchod.

@samo789 neviem otom aby som tak dopadla. Ale diky za info že vieš čo neviem ja

huxy
Včera o 15:02
@samo789

@parvinka0001

@samo789 ty s z niečoho frustrovaný???

samo789

Ale Ano staci aj nejaky lacnejsi uplne stary dom ale obyvany, a ten sa da postupne prerabat. Ak je sikovny

sasa1310
@samo789

@parvinka0001

@samo789 no neviem, ale neviem si predstaviť, že by môj chlap v 47ke vypisoval na MK. To by už musel byť riadne mimo a zúfalý

parvinka0001
@huxy

@samo789 ty s z niečoho frustrovaný???

@huxy normálny isto tiež nebude. 47 ročný chlap na koniku 🤦

parvinka0001
Včera o 15:03
@sasa1310

@samo789 no neviem, ale neviem si predstaviť, že by môj chlap v 47ke vypisoval na MK. To by už musel byť riadne mimo a zúfalý

@sasa1310 určite večne slobodný ktorý si ešte aj myslí že je mládenec

adaam
Včera o 15:07

tých 20 % zobrať pôžičku -aj keď s vyšším úrokom a tak hypotéku.
samozrejme v prípade, že váš príjem je dostatočný na splátky.

zuzana76
Včera o 15:09
@anonym_28d01e

@anonym_28d01e len s malym dietatom ju asi nebude niekto len tak lahko chciet.

anonym_28d01e
Včera o 15:12
@zuzana76

@anonym_28d01e len s malym dietatom ju asi nebude niekto len tak lahko chciet.

@zuzana76 Kto povedal? Praveze s malym este ano.

anonym_809e88
Včera o 15:12

Tak trochu si to zobrala zo zlého konca … najprv priateľ, potom dieťa s priateľom a tak hľadať bývanie … Trebalo začať bývaním. Už ste sa boli v bankách popýtať ako kde Vám to vychádza? Čo ste sa dozvedeli aké sú Vaše podmienky na kúpu nehnuteľnosti? .. Alebo je toto len taký výkrik do vetra ..

anonym_28d01e
Včera o 15:13
@anonym_809e88

Tak trochu si to zobrala zo zlého konca … najprv priateľ, potom dieťa s priateľom a tak hľadať bývanie … Trebalo začať bývaním. Už ste sa boli v bankách popýtať ako kde Vám to vychádza? Čo ste sa dozvedeli aké sú Vaše podmienky na kúpu nehnuteľnosti? .. Alebo je toto len taký výkrik do vetra ..

@anonym_809e88 Presne o tomto pisem aj ja.

zuzana76
Včera o 15:13
@anonym_28d01e

@anonym_28d01e ale mlady chlap si radsej bude hladat bezdetnu, nepotrebuje si pridavat problemy. Cize bud bude rozvedeny s dietatom a pri velkom stasti vdovec.

huxy
Včera o 15:14
@anonym_28d01e

@zuzana76
@anonym_28d01e toto asi netreba riešiť, keďže autorka nič také nespomína, že by sa chcela rozchádzať. Pravdepodobne sa ľúbia a nie každá žena je zlatokopka, a uspokojí sa s normálnym životom po boku milovanej osoby. Ale niektoré frustrivané osoby to si nepochopia, že?

zuzana76
Včera o 15:15
@huxy

@zuzana76
@anonym_28d01e toto asi netreba riešiť, keďže autorka nič také nespomína, že by sa chcela rozchádzať. Pravdepodobne sa ľúbia a nie každá žena je zlatokopka, a uspokojí sa s normálnym životom po boku milovanej osoby. Ale niektoré frustrivané osoby to si nepochopia, že?

@huxy samozrejme, ale zacat mali tym byvanim

huxy
@zuzana76

@zuzana76 tak to je samozrejme

katkazatka

Na začiatok vám stačí úplne v pohode dvojizbový byt. Netreba mať veľké oči na rodinný dom, alebo 3-4 izbový byt. Hlavne že budete mať svoje.

parvinka0001
Včera o 15:17
@zuzana76

@zuzana76 nieje ani prvá ani posledná . Čaká normálnu radu a vy ešte ju tu idete dať dole zato že prvé mala dieťa . Už stým nič neurobí

zuzana76
Včera o 15:18
@parvinka0001

@zuzana76 nieje ani prvá ani posledná . Čaká normálnu radu a vy ešte ju tu idete dať dole zato že prvé mala dieťa . Už stým nič neurobí

@parvinka0001 ja som jej radu dala, inak garsonka stoji okolo 30 000 co som pozerala, stale lepsie ako u svokry

anonym_fde62c
Včera o 15:26

Oslov dobreho finan.poradcu,vypocita ti presne kolko mozte ziskat hypo aspon budete mat predstavu kolko vam vyjde,a na tych 20percent sa da aj klasicky uver,banky to vedia tak,aby Vam to vyslo vsetko.

anonym_4f2f6c
Včera o 15:28

@anonym_autor vieš, ak si chcela, chces dom, mala si ináč postupovať. Najprv je potrebné si zabezpečiť bývanie a potom dieťa. Co už. Posli priateľa na zárobky do zahraničia a potom hypo.

anonym_56f22b
Včera o 15:43
@anonym_28d01e

@anonym_28d01e si myslíš že keď si nájde niekoho kto má vlastný dom, byt že jej akože polovicu prepíše z vlastnej nehnuteľnosti????
Takého blbca by si musela so sviečkou hľadať, aj tak ho nenájdeš.
bude tam len obyčajná slúžka ktorá bude upratovať a zveľaďovať jeho nehn.

anonym_f2e3d0
Včera o 15:43

Ahoj. Sama som si brala hypoteku, a chybalo mi 20percent- to som si pozicala z prvej stavebnej. Pripadne su aj home kredit, spotrebne uvery na dofinancovanie. Jasne, ze preplatis a musis sa uskromnit na 2-4roky. Ale potom budes rada, ze mate svoj bytik. Druha moznost, priatel nech ide na 1 rok do zahranicia /3tyzdne v nemecku, 1 tyzden doma/- takto postavila moja sestra dom. Tretia moznost- ist byvat na nejaky cas k priatelovym autom a do prace dochadzat autom /usetris najom, mozno aj na strave,minies viac benzinu/. Štvrta moznost- priatel si najde inu pracu/prip. Dalsiu pracu, vezme vikendy, nocne, s priplatkom.

Strana
z3