Koho osloviť pri hľadaní pozemku na predaj?
Dobrý deň, prosím vás, koho treba osloviť, keď hľadáme pozemok ? Realitnú kanceláriu ? Alebo je na to nejaký špeciálny odborník ? Hľadáme pozemok pri lese v kľudnej lokalite, zároveň aby tam v blízkosti bola aspoň škola/školka a v dedine aspoň nejaká coop jednota. Do 15km nejaké mesto, aby sa dali nakúpiť potraviny a navštevovať doktorov/úrady atď. Zároveň aby bola na pozemku voda, elektrina.. kto nám vie s tým pomôcť?
Veľa možnosti nemáš. Realitky, porp. inzeráty v miestnych novinách.
My nájdeme občas v schránke lístok s telefónnym číslom že kúpia nehnuteľnost v tejto lokalite, možno aj máš vyhliadnutú dáku lokalitu a dedinu, môžeš sa občas prejsť a nejaké lístky vhodiť. 🤷♀️ A napísať dopyt po miestnych skupinách na Facebooku. Samozrejme k tomu vyššie spomínané možnosti.
Realitky, stranka nehnutelnosti, bazos, alebo zadat dopyt do inzertnych novin.
Oblasť?
Ja by som to asi riešila s maklérom, ktorý aj niečo o pozemkoch vie, lebo teraz sa predávajú rôzne nezmysly. Niekedy keď vidím tie inzeráty, sa chytám za hlavu.
Niekto to kúpi a bude mať hlavu v smútku a nič tam nepostaví... takže radšej s odborníkom.
Ja som kúpila (súkromne) už minimálne 20 pozemkov (aj teraz som v procese kúpy) a predala (resp sprostredkovala predaj) asi este viac a tiež mam niekedy čo robiť, aby som si všetko preverila. Zohnať dobrý pozemok je v poslednom čase náročné. Lebo ak je to fakt dobrý pozemok, je drahý, ak je za dobrú cenu, bude tam problém.

my sme hľadali cez realitky a cez bazos.