Musím podať daňové priznanie po predaji bytu?
Je tu nejaka odbornicka na dane?? prosim… Musim podat danove priznanie v meste kde bol byt , ked od jeho kupy preslo viac ako 5 rokov?? dakujem
Príjem z prevodu nehnuteľnosti je oslobodený od dane vtedy, ak uplynulo 5 rokov od nadobudnutia nehnuteľnosti. Oslobodenie sa rovnako vzťahuje aj na príjmy z predaja nehnuteľnosti nadobudnutej dedením v priamom rade alebo niektorým z manželov, ak uplynie aspoň 5 rokov odo dňa nadobudnutia tejto nehnuteľnosti preukázateľne do vlastníctva alebo spoluvlastníctva poručiteľa.
@anonym_autor alebo som to mala len onamit teda na mestkom urade?? a to je vsetko??
Musíš ísť na obecný, miestny úrad, alebo magistrát (podľa toho, kde sa nachádza nehnuteľnosť) na oddelenie daní a poplatkov, ale to si mala urobiť do 30 dní od predaja a ohlásiť zmenu, to sa týka dane z nehnuteľností.
Ak si mala nehnuteľnosť dlhšie ako 5 rokov, daňové priznanie k dani z príjmov, nepodávaš.
@tilly dakujem za odpoved
@anonym_autor nehladas priatela?😂
@anonym_autor nehladas priatela?😂
@anonym_011beb priatela, zlatokopa?? myslis?? 😅😅 jedine ked je danovak
@anonym_011beb priatela, zlatokopa?? myslis?? 😅😅 jedine ked je danovak
@anonym_autor bolo by nam chvilku dobre😂😂😂
@anonym_autor alebo som to mala len onamit teda na mestkom urade?? a to je vsetko??
@anonym_autor mala som to oznamit ?? co ak som to neurobila???
@anonym_autor mala som to oznamit ?? co ak som to neurobila???
@anonym_autor do 31.1. Na oddelenie miestnych daní tam, kde bol byt. Ak si nestihla nevadí, a z dani z príjmu z predaja nehnuteľnosti si oslobodená
@anonym_autor áno, na oddelení miestnych daní a poplatkov. Podľa toho, aké mesto to je. V ba je to magistrát, v malých dedinách je to obecný úrad, v mestách miestny úrad. A to si mala robiť do 30 dní po prepise, alebo aspoň do 31.1. Keďže to je teraz v sobotu, môžeš ešte v pondelok.
To ti mali povedať v realitke, cez ktorú si predávala.
@anonym_autor tak dovolala som s na miestny mestsky urad takej milej pani. musela som podat ciastocne danove o nehnutelnosti ( stihla som to ltt v pondelok 2.1. ( kedze v januari som sa na to vy🙂;€:&&🙂 ( stale neviem preco) a dala som tam do obalky navrh na vklad do katastra…. takze nie je celkom pravda ze som nemusela podavat danove…

Musíš ísť na obecný, miestny úrad, alebo magistrát (podľa toho, kde sa nachádza nehnuteľnosť) na oddelenie daní a poplatkov, ale to si mala urobiť do 30 dní od predaja a ohlásiť zmenu, to sa týka dane z nehnuteľností.
Ak si mala nehnuteľnosť dlhšie ako 5 rokov, daňové priznanie k dani z príjmov, nepodávaš.