icon

Zmena údajov v katastri nehnuteľností - elektronická žiadosť

16. feb 2026

Zdravím, potrebujem zmeniť trvalé bydlisko v liste vlastníctva v katastri nehnuteľností a chcel som si o to požiadať online. Prihlásil som sa pomocou OP do Portálu elektronických služieb katastra nehnuteľností a následne mi napísalo, že elektronické služby sú nedostupné. Nevie niekto, či sa jedná o dočasný problém alebo je to už nejaký dlhšie pretrvávajúci? Ďakujem.

anonym_148d60
16. feb 2026

@anonym_autor menil som to bezplatne online cca pred 2 rokmi a odkedy bol útok na kataster už tú službu nespustili, takže to nefunguje už vyše roka

anonym_763bed
16. feb 2026

uz to nefunguje dlho, tiez cakam na spustenie uz asi pol roka, podla vsetkeho sa tam budem musiet vybrat osobne

anonym_148d60
16. feb 2026
@anonym_763bed

uz to nefunguje dlho, tiez cakam na spustenie uz asi pol roka, podla vsetkeho sa tam budem musiet vybrat osobne

@anonym_763bed podľa zákulisných info sa už ani nebude spúšťať, lebo to bežalo na zastaralom predraženom softvéri
https://www.nku.gov.sk/-/elektronicke-sluzby-ka...

pripravuje sa už nový ešte drahší portál

anonym_763bed
16. feb 2026
@anonym_148d60

@anonym_763bed podľa zákulisných info sa už ani nebude spúšťať, lebo to bežalo na zastaralom predraženom softvéri
https://www.nku.gov.sk/-/elektronicke-sluzby-ka...

pripravuje sa už nový ešte drahší portál

@anonym_148d60 ok, dakujem, tak sa tam teda niekedy vyberiem

anonym_909dd7
16. feb 2026

Cez slovensko.sk sa stále dá poslať elektronická žiadosť. Často bývajú výpadky. Ak sa nepodarí, tak stačí ak vypíšeš žiadosť a zašleš s fotokópiou OP na príslušný kataster v ktorom okrese vlastníš nehnuteľnosti

ivka79
17. feb 2026

podávame cez všeobecné podanie - slovensko.sk a vyberieš príslušný Okresný úrad...

nacomeno2
17. feb 2026

Ono to nefungovalo ani pred tým útokom, po niekoľkých pokusoch som poslala listom vypísanu žiadosť + kópia OP a zmenili mi to.

cutespider
17. feb 2026

@anonym_autor, toto isté som riešil pred asi mesiacom, na katastri mi odporučili to, čo píše @ivka79