icon

Aké sú možnosti pre osamelú matku s deťmi?

24. nov 2019

Nedokážem si predstaviť,ako ostať sama s viacerými deťmi.kam má taká matka ísť?kde hľadať bývanie?samozrejme,bez akejkoľvek podpory rodiny.

Strana
z2
kopytko03
24. nov 2019

Tam je jediná možnosť, makať do roztrhania tela aby si všetko zvládla uhradiť. Čím sú deti staršie, tým sú aj výdavky vyššie. Ak nemáš šťastie na dobre platenú prácu, budeš si musieť k nej pribrať aj jednu dve brigády, koľko budeš zvládať a potrebovať.

autor
24. nov 2019

@kopytko03 ja som ešte na rodicaku.zatial bývam s manželom,ale už je toho príliš veľa zlého.on sa ani rozviesť nechce.mam však štyri deti...takže to skôr nezvládnem sama,ako zvládnem.

0silvia0
24. nov 2019

Jedine najst este matku s podobnym osudom a byvat v byte spolu a vypomahat si a delit sa s vydavkami na byvanie, ale najst takuto osobu neviem ci bude lahke...

somktosom84
Autor odpoveď zmazal
kopytko03
24. nov 2019

Anonym, bez zarábania to nejde. Tie deti musíš z niečoho živiť, jediné na čo máš nárok je výživné, štát ti žiadny príspevok nedá - na rodičáku nemáš nárok ani na hmotnú núdzu. Pokiaľ nebudeš mať šťastie na 500€ výživné, treba poriešiť jasle alebo škôlku a nastúpiť do práce aj predčasne - dobre na tom je, že v takom prípade neprídeš o rodičák a budeš poberať súbežne ten aj mzdu.

dopolbokaodrata
24. nov 2019

Ale staré sú deti? Určite chodia do škôlky, do školy, neviem koľko má najmladšie ale ak ma aspoň 2r tiež by ho už mohli do nejakej škôlky vziať aby si mohla ísť do práce a našetriť si aspoň dačo na nový začiatok.

0silvia0
24. nov 2019

@somktosom84 mozno to nebude nemozne, aby ste si aj ludsky sadli, bude treba asi dlhsie hladat...

mogaa
24. nov 2019

Nebudem sa ťa pýtať prečo máš s takým chlapom 4 deti, lebo to vieš len ty....v momentálnej situácii to nezvládneš určite keďže si na RD....výživné trvá určitú domu kým ho schvália a stačí že ti nezaplatí výživné 1 mesiac a si v r-ti. Mne sestra vždy hovorila že keby sa rozvádzala , deti by nechala mužovi - lebo vie že pri ňom by im bolo lepšie, že svoje deti miluje ale nedokáže ich tak zabezpečiť ako otec a on bol otec dobrý. Ale pýtaš sa na byt...Úprimne, prenájom ako samoživiteľka so 4deťmi asi nezoženieš, jedine si dať žiadosť na meste o nájomný byt, ale tam sú dlhé čakacie doby. Možno zohnať si prácu s ubytovaním....niečo obdobné ako na niektorých školách - byt pre školníka...ak ale nie je zlý otec, tak zváž že 2 deti ostanú pri ňom a 2 pri tebe, možno striedavka po 2 deti...Výživné ti nepokryje reálne nálady na deti, lebo vyživovaciu povinnosť majú obaja rodičia, nielen otec...Ak aj dáš najmladšie dieťa do škôlky, sama vieš kao je to prvý rok-dva s chorobnosťou. A ak nemáš podporu rodiny, ťažko si udržíš aj prácu kvôli častej OČR(a to pozerám len na toho čo nastúpi do škôlky)....

autor
24. nov 2019

@mogaa pretože taký zly nebýval.viem,že moja situácia je maximalne komplikovana.viem,že zo dňa na deň odist niet kam,mala by som si v prvom rade nájsť prácu!to je ta najväčšia pravda...len ci má niekto zamestná.

autor
24. nov 2019

@dopolbokaodrata obavam sa,že to nezvládnem.

dopolbokaodrata
24. nov 2019

Tak obavami túto situáciu ale nevyriešiš. A aké sú to vlastne problémy, nedá sa to riešiť inak ako odchodom? A keby sa to ozaj nedalo, deti asi nebudú také maličké že by nechodili so školky a do školy, ty do práce a nejak to pôjde. Nie si prvá ani posledná.

autor
24. nov 2019

@dopolbokaodrata asi nie,moj muž má fyzicky napadol,to už neznesiem.slovne ublizovanie a pod so zvladala,ale toto nemienim tolerovať.on sa neciti byt vínny.
Musím začať naozaj nejakou prácou,aby som sa dokazala osamostatniť.

dopolbokaodrata
24. nov 2019

Nemas na začiatok ozaj žiadnu rodinu, mamu, tety, babky, čo by pomohli?

autor
24. nov 2019

@dopolbokaodrata bohuzial,nie.

sashka22
24. nov 2019

Popodavaj už teraz žiadosti o soc.byty nech Ti aspoň beží tá doba, kým sa dostaneš na rad. Prípadne zbehnúť za starostom, nech sa prihovori u okolitých, však sú to všetko kamaráti, možno sa to skôr podarí...no a práca samozrejme. Do škôlky vezmú od 2,5r., ja som tak dcéru dala, ešte ani rozprávať veľa nevedela 😅 škôlka za také malé dieťa dostane dvojnásobok a to Ti zvyšuje šance nájsť prácu. Ja som od 15tich chodievala strážiť malé deti, keď aj choroby mali, aby mohli ich mamy pracovať a vôbec som za to nečakala veeeľa €. Som sa potesila, keď som mala na Kofolu a občas mi jedlo nabalili a tak..lebo ako rodina sme na tom neboli najlepšie, bola som rada, že nemusím byť doma a hlavne som mala rada deti a zabávala ich 🙂 držím Ti palce! Keď sa chce, všetko sa dá.

janette321
24. nov 2019

Ved teraz mate jeden rodicak a jeden ( muzov ) plat . A z toho vsetci zijete . Ak by ste sa zamestnala mala by ste to iste . Plus by odpadli naklady na jednu dospelu osobu ( vasho muza ) . Plus vyzivne na 4 deti ...

juliet86
24. nov 2019

tu mas zoznam : https://www.rodinka.sk/zena/vztahy/pre-maminy-k...

plus kmotricky.sk plus pomocobetiam.sk kedze ide aj o fyzicke nasilie. neboj sa poziadat o pomoc potrebujes ju. najblizsie napadnutie nahraj a volaj policajtov a chod k lekarovi. v krizovych centrach a domoch vas ubytuju deti odrastu a ty si najdes pracu. vela stastia!!! to das. najma hladaj pomoc

autor
24. nov 2019

@janette321 tak ja nezarobim nikdy toľko,koľko zaraba moj muž.nedosiahla by som taký príjem ani s výživným na štyri deti,ani so zárobkom,keď by som si našla prácu.

autor
24. nov 2019

@juliet86 dakujem!!!
Ste tu všetky úžasne.

autor
24. nov 2019

@sashka22 dakujem za podporu!

janette321
24. nov 2019

Jaj , tak neviem kolko muz zaraba . Drzim palce nech si najdete ubytovanie . Plat moze byt asi aj ,, normalny ,, . Vela rodin tak zije a vyzije . Rodicak a muzov plat . Ja myslim ze ked najdete ubytovanie a zacnete peacovat tak budete mat slusny zivot ...

janette321
24. nov 2019

Inak ak tak super zaraba , tak to by ste mala asi aj celkom slusne vyzivne k tomu rodicaku a platu . Skuste aj ten byt najomny . Napriklad ztp , alebo taketo pripady maju prednost ...

medulienka81
24. nov 2019

Krízové centrum pre mamičky s deťmi

madeleine
24. nov 2019

Odporucam sa obratit na krizove centrum v okoli, pripadne na linku dovery, toto nie je na odpovede na modrom koniku. https://www.dusevnezdravie.sk/linka-dovery-je-s..., tak pracuju profesionali v mnohych oblastiach, budu ti vediet pomoct a poradit nakolko to len pojde.

Ak sa tak rozhodnes, caka ta velmi dlha a narocna cesta. To co dnes posobi bez vysodiskovo a nezvladnutelne vsak mozes zvladnut vdaka tomu, ze sa budes zameriavat na male kroky vpred. Ak Vam nejde o zivot alebo zdravie (psychicke a fyzicke), daj si cas, premysli si to, porad sa s ludmi, ktori ti realne pomoct mozu. Kriza, ktoru prekonavate, moze byt docasna i trvala, no dolezite je sa porozpravat aj s muzom, co sa deje, preco nastava taka zmena, co Vam nevyhovuje a co dlhodobo vedie ku krize.

Drzim palce.

eliska13
24. nov 2019

@juliet86 v krízovom centre sa môže byť len rok je to pravda?

eliska13
24. nov 2019

Máš nárok na niečo z manželstva peniaze za byt, dom po rozvode?auto čokoľvek.....?

autor
25. nov 2019

@janette321 nechcem si robiť žiadne falošné nádeje,ale aj to je možnosť.o tých bytoch sa poinformujeme,len to asi dlhšie trvá.a ja už nevidim zmysel ostávať tu čo i len o deň navyše.

autor
25. nov 2019

@eliska13 neviem,ci mám nárok.manzel povedal,vraj nie,nič mi nedá.

autor
25. nov 2019

@madeleine naša kríza nie je dočasná,je to stále horšie.ja to psychicky zle znášam.samozrejme sa obavam nového začiatku,sama,bez pomocí kohokoľvek.nemam ani priateľov!teda mám,ale nikoho blízkeho.dakujem!

juliet86
25. nov 2019

naozaj sa neboj poziadat o pomoc. obvolaj vsetkych napis vsetkym podla bydliska hladaj chranene byvanie som si ista ze ho najdes a pomozu ti. pre situacie ako tvoja tu su

Strana
z2