icon

Aké sú výhody a nevýhody života osamote?

28. feb 2025

Aké to je byť sám? Ti, čo ste single. Ja som už dlhšie sama s deťmi (ešte cca 5 rokov má potrebujú). Niekedy sa cítim osamelo, ale zase si neviem predstaviť, že budem mať v živote chlapa. V podstate si viem všetko zariadiť sama. Tak ma zaujíma, kto sa vedome rozhodne byť sám, ako to máte? Máte dajake nezáväzne vzťahy alebo?

strawberry0797
28. feb 2025

Tiez sa citim osamelo, ale stale hovorim, radsej sama ako v nefunkcnom vztahu. Ked vidim, co tu zeny denne riesia...

mogaa
28. feb 2025

aj ja som sama a asi som divná alae ja som spokojná...ano normálneho chlapa by som chcela, ale takí sa minuli🙂takže račej sama ako s niekým na silu len preto aby som mala partnera....žiaľ, veľa ľudí to nechápe, hlavne tí zadaní......lebo pre nich je lepšie byť v nefungujúcom vzťahu zo zvyku akoby bol sám....ľudia sú rôzni.....ale každý nech sa zariadi tak ako to on sám cíti.....ja sa vzťahu nebránim, ale musí to tam cinknúť z oboch strán a chlap musí byť sám.....a takého normálneho samého už nájdeš ťažko

sevrin
28. feb 2025

Pokým je človek zdravý a nič nepotrebuje, tak je to super byť single. Sám si všetko naplánuje tak ako on chce, nikto ho nikam nenúti, robí si čo chce a kedy chce, nemusí počúvať chrápanie z druhého konca postele a tak.
Keď bude starý, chorý a bezvládny, tak to už taká sranda nebude.

petronelag
28. feb 2025

Záleží aj od povahových vlastnosti, niekto viac ocení volnosť a niekto potrebuje žiť s niekým (aj keď s problémami).

zabka79
28. feb 2025

Vedome asi nie ale niekto uz nechce riskovat problemy tak sa boji vpustit si do zivota opät lasku. Vlastne je to strach a nie dobrovolne rozhodnutie .

martul
28. feb 2025

@sevrin ale ani keď máš partnera nemáš záruku že ťa bude opatrovať.

sevrin
28. feb 2025

@martul ano, to je ten najblbší variant, mať celý život niekoho na krku, kto sa v starobe na teba vyanáluje.

klotildabazarik
28. feb 2025

Naco ti je chlap?deti mas, ak chces sex vzdy sa nejaky nato najde, ja zijem sama a som spokojna

anna_anicka83
28. feb 2025

Ja mám známu takto dobrovoľne samú. Detí má už samostatné, sú na VŠ. Keď vlastne odišli z domu mala ťažšie obdobie, skúsila aj vzťah, ale nevyšlo to. Tak sa rozhodla žiť sama pre seba. Nebráni sa vzťahu, nevylučuje ani spoločné bývanie s niekým, ale už to musí byť naozaj vzťah a partner, ktorý jej bude vyhovovať. Nechce mať vzťah pre vzťah. Má kamarátky, skúša nové veci. Ja keby sa rozvediem s mužom, by som už ďalší vzťah ani nehľadala. Ale ja som mala neskoršie deti, takže ja ešte dlhooo sama nebudem😉.

marsmykkok
28. feb 2025

@sevrin Len to doopatrovanie je tiež väčšinou benefit pre muža, lebo umierajú a chorľavejú zväčša skôr, teda muža žena doopatruje a ju nebude mať kto a skončí v domove dôchodcov. A teda skúsim k otázke +robí si človek podľa seba všetko, nemusí robiť kompromisy, mínus za mňa napríklad náklady na život, je iné ak sa zaplatia náklady 400 eur na byt z dvoch platov a z jedného, je rozdiel ak odíde práčka a skladajú sa na ňu dva platy a rozdiel ak si človek musí kúpiť z jedného platu.

nynia
28. feb 2025

Ja ked som bola nezadana nemala som pocit osamelosti mala som svoje zaluby, kamaratky a boli dni kedy som sa doslova tesila domov a nato, ze budem aspon vecer sama aby som nabila baterky na dalsi den, co sa tyka socializacie a ziaden chlap mi nechybal ani by som nanho nemala cas kedze doslova po vacsinu dni domov som sa chodila len umyt, prezliect a vyspat. Raz som aj niekde citala citat, ktory to obdobie krasne vystihoval "Maybe, I'm alone but never lonely." (Mozno som sama ale nikdy osamela). To ako clovek vnima nezadany zivot je hlavne o nastaveni priorit, ked pre niekoho je priorita mat chlapa tak samozrejme, ze sa neuspokoji s niecim co je v pomyselnom rebricku priorit od 2.miesta nizsie a stale bude vnimat to prazdne miesto.

autor
1. mar 2025

Vďaka všetkým za príspevky.

matapo
16. mar 2025

...čím som staršia tým viac mi vyhovuje byť sama. Mám síce tri deti, ešte relatívne malé, ale už sú všetky na ZŠ, najmenší je prvák. Vyžadujú ešte veľa môjho času, ale čas strávený s deťmi má celkom napĺňa. Fungujeme super už niekoľko rokov, peniaze nám nechýbajú, užívame si život spolu, ja mám svoje koníčky kt. sa venujem, mám prácu kt. mám rada. Muža nehľadám, najskôr som aj myslela že áno, potrebujem ho, veď to bude ťažké žiť sama s troma deťmi, ale rýchlo ma to prešlo, zistila som že sa nám žije lepšie teraz ako keď som mala po boku muža, že mi nič nechýba a som rada sama so sebou, rada sa venujem sebe, potom deťom, koníčkom, práci, rodine ( rodičia, súrodenci, priatelia) a na iné nie je čas a ani túžba. Mňa bynový vzťah stál len kopec energie, času, prispôsobovanie sa a to momentálne nie som ochotná riešiť a som rada že to ani riešiť nemusím.

autor
16. mar 2025

@matapo tak presne k tomuto smerujem aj ja.

bu_bu_bubak
28. mar 2025

Beriem to sportovo.... Mam cas na svoje konicky, rodinu, priatelov. Casom si clovek zvykne.

Som uz v tej faze, ze mi randenie pride tak trocha cudzie. Lustit signaly ci je clovek len zdvorily alebo ci ma naozaj zaujem mi uz pride akesi narocne.

Vztahu sa nebranim, ale ako sa vravi, vsetky dobre kusy su uz rozobrate. Buduci tyzden je znova pekne pocasie, hurrraaa do zahrady 🙂.