icon

Ako kombinovať administratívnu prácu a starostlivosť o deti?

3. mar 2025

Baby, máte niektorá prácu v administratíve, kde začínate o 6 ráno do 14tej, každý deň? Ak áno, ako to zvládate s deťmi tie rána? Ak teda nemáte k dispozícii nikoho z rodiny. Desím sa toho, že nechávať ich každé ráno same...

Strana
z4
pribinak
3. mar 2025

Vek deti?

laila22
3. mar 2025

Administratívna práca je zväčša od 7_8 do 15_16, niekde podľa dohody pohyblivá prác. doba. Nemôžeš sa v práci dohodnúť, že budeš chodit napr o 7:30 a v práci ostaneš do 15:30?

autor
3. mar 2025

@laila22 nie, nedá sa dohodnúť, nakoľko tam ide o expedíciu, čiže tam musím byť v tomto čase každý deň. Vždy som pracovala od 8mej do 16tej, teraz preto neviem, či to organizačné dám.. Dlhšie môžem ostať, ale nemôžem prichádzať neskor.

podbel2512
3. mar 2025

Ja toto tiez riesim. Vek deti mam 4 a 10 a kvoli ranam si uz pol roka neviem najst pracu. Uz som mala viacero moznosti ale tie rana ich musim nosit ja kedze muz robi od 6 do 14

autor
Autor odpoveď zmazal
martinkatinka
3. mar 2025

Zabezpecit si rano nejaku mamicku, ktora deti odvedie do skolky.

pribinak
3. mar 2025

@martinkatinka nevieme vek deti …

sense
3. mar 2025

A vek detí? To je podstatné

podbel2512
3. mar 2025

@martinkatinka a to tá mamicka pride aj so svojimi detmi rano o 6 k nam, o pol 7 ich zobudi,vychysta a zanesie? Fiha urcite by sa tie mamicky pobili o takuto uzasnu prilezitost

martinkatinka
3. mar 2025

@podbel2512 ako sa dohodnes, tak budes mat. Zalezi na veku deti. Moze to byt aj nejaka susedka, pripadne matka spoluziaka... Vsetko sa da, len treba hladat moznosti a nie vyhovorkyy.

martinkatinka
3. mar 2025

@pribinak nevieme 🤷

pribinak
3. mar 2025

@martinkatinka ale veď toto vôbec nemusia byt škôlkari. Toto môže byt napr piatak a druhacka

autor
3. mar 2025

No tak 14, 11 a 3. Staršie by vedeli ísť aj spolu, ale každá potrebuje ísť inde a o inom čase. A najmladšia škôlka... To neviem aboslitne, či zobudiť o 5 ráno, zaviesť k babke, nech ju potom zavedie do škôlky alebo ako... Desiatu by som pripravila starším, toto ani nie je problém. Hlavne najmladšia. Na staršie nemôžem preniesť povinnosť o ňu, ledva budú stíhať svoje a navyše škôlka je tiež inde. Och. Neviem, len keď si to predstavím, ako to všetko stíhať...

evaachesa
3. mar 2025

Tak jedine hľadať inú prácu ak ti táto nijak časovo jednoducho nevyhovuje. 😬 Tiež si to neviem predstaviť.

martinkatinka
3. mar 2025

Tak starsie uz riesit nemusis, zobudia sa, spravia svacinu. Len to trojrocne... Ale tiez by sa dalo, sice menej komfortne, ale dalo...

oslo1
3. mar 2025

Babka nemoze prist ráno zobudit vnucku a odniest do skolky?
Ak nue, ráno zobudit a odniest do skoly, ale potom vecer o 19 uz music byt v posteli.

martul
3. mar 2025

Staršie zvládnu všetko same, aj desiatu, len ich nechaj.
Babka nemôže prísť k vám ráno, zaniesť najmladšie?

martul
3. mar 2025

Moja dcéra bola siestačka, všetko som im pripravila a ráno bez problémov vstali, obliekli a odišli do školy. Ale my sme ich od malička učili samostatnosti, 14 ročné je už dosť veľké aby ti s tým pomohlo.

januska12323
3. mar 2025

Staršie pôjdu samé veď to sú už veľké baby a najmladšiu odnesie babka, keď býva blízko to tiež nebude problém.

simca06022011
3. mar 2025

11 a 14rocne uplne v pohode, nechapem aky problem, nachystaju sa a kazda pojde svojou cestou do skoly, na svoj cas... moja sa rano obriadi a odide uz davno ak treba, rada by sa vychystavala aj kazdy den, ale my sme casto HO, ale cestuje do skoly sama davno.... 3 rocne ak nie otec, tak proste niekoho zariadit, mozno ak je to cestou nejak, tak 14r by odsikovala do skolky? Ja som sestru nosila do skolky aj zo skolky, mala som to po ceste do skoly ako cca 9rocna. Ale neviem ci by tam zvladli ten detsky cirkus rano = obliect, prichystat... tak by tochcelo skor babku alebo niekoho proste dohodnut..
Podla mna praca 6-14 je celkom super, ak sa ta hodina rano poriesi nejak, najma, ked si predstavim ako opracujeme my, ze 8-16:30 a prideme domov a je tma alebo ledva nieco stihneme.

podbel2512
3. mar 2025

@martinkatinka kazdy ma rano dost starosti so zanasanim deti,nosia stari rodicia. Ja by som musela chodit z domu o pol 7. To nikto nebude ochotny. Mam jednu starsiu susedu a ta uz o pol 7 chodi k svojej dcere pri vnuka. Nikto cudzi ti rano nepride deti vychystavat.

luccija
3. mar 2025

Mama nemôže chodiť k tebe večer prespať, alebo ráno na otočku?s mužom nezijes či začína tiež skoro?tak buď nájsť inú prácu, alebo babku na deti by som sa nespoliehala aj tak píšeš, že idú iným smerom

evaachesa
3. mar 2025

Ja si zase neviem predstaviť že by naša babka musela každý deň skoro ráno chodiť a riešiť dieťa a niesť do škôlky...už nie je najmladšia aby toto riešila...jedna babka u nás v triede každé ráno chodí s vnučkou a vidím na nej že je brutálne unavená a má toho už akurát dosť. Ja by som hľadala inú prácu alebo ešte skúsila či by to nezvládli starší súrodenci. A neviem, ako raz za čas babku poprosiť ok, ale nie aby to bola jej každodenná starosť...veď starí rodičia si už svoje odkrútili, treba ich nechať oddýchnuť na staré kolená.

podbel2512
3. mar 2025

To sa neda. Skus hladat inu pracu. My tiez rozmyslame vseliako,kombinujeme a nevieme to spravit kedze mu chodi o 5:30 z domu

podbel2512
3. mar 2025

@evaachesa u nas tiez vacsina deti chodi rano aj poobede s babkami a ledva stihaju tie babky za nimi.

evaachesa
3. mar 2025

@podbel2512 presne aj tá u nás, melie z posledných síl, mne jej je tak ľúto. :( toto je zneužívanie už...proste treba hľadať takú robotu, aby to rodičia zvládli sami.

podbel2512
3. mar 2025

@evaachesa presne. My s muzom to tiez musime nakombinovat tak aby som ja rano deti mohla zaniest. Poobede ich vyzdvihne muz,ja uz poobede nie som casovo obmedzena. Kedze muz je o 14:10 doma. A ako bonus nam skolu zacali otvarat az 7:25 ked pride riaditelka.

malalienka85
3. mar 2025

ja mam prac dobu v kancli od 6-14:30 manžel pracuje od 8 takze rano vozí do školy syna on a poobede si idem ja pre neho... sama by som to nedala

malalienka85
3. mar 2025

@evaachesa moja prababka vtedy čiperná 70-nička vstávala každé ráno pred piatou aby stihla autobus k nám (obaja rodičia chodili do práce na šiestu) my s bratom škôlkari, zobudila nas, vychystala nas aj odprevadila do skolky neskor aj do skoly v prvom ročníku. Nikdy som nepocula ze by stazovala myslim že jej lichotilo že je potrebná a ze ma svoju dennú povinnost a rutinu nakoniec sa dožila krasnych 96 rokov,,, je to o človeku ....

evaachesa
3. mar 2025

@malalienka85 no tak predpokladám že babky sa nebudú pred svojimi vnúčatami sťažovať. 🤷 Niektoré babky to asi majú predostreté ako hotovú vec.

Strana
z4