Ako kombinovať administratívnu prácu a starostlivosť o deti?
Baby, máte niektorá prácu v administratíve, kde začínate o 6 ráno do 14tej, každý deň? Ak áno, ako to zvládate s deťmi tie rána? Ak teda nemáte k dispozícii nikoho z rodiny. Desím sa toho, že nechávať ich každé ráno same...
@podbel2512 A ty z tej práce popoludní nepôjdeš domov, aby si deti vzala? Možno k vám na dedinu takáto možnosť ešte nedorazila, ale ženy bežne vozia deti do škôlky/školy z dediny do mesta, kde pracujú. Najmä kvôli otváracej dobe a aj kvôli kvalite - v mestách je viac možností. Odrobia si svoje, nakúpia, vezmú deti a idú domov, prípadne na krúžok. Aj synova triedna napríklad takto vozí deti z totálneho zapadákova, moja kolegyne tak robila celé roky, keďže škola na ich dedine mala nízku úroveň a navyše chcela, aby syn športoval a to doma nešlo.
@podbel2512 veď ty pôjdeš z roboty,tak si ju vyzdvihneš a pôjdete spolu domov.
Ešte raz, ráno vezmeš dieťa do škôlky blízko tvojej práce, potom pôjdeš do práce, z práce po dieťa, v meste pekne sfíhaš otváracie hodiny škôlky a potom už v kľude domov. U nás tak chodilo veľa takto. Stále lepšie, ako poobede v zápche smerom z mesta, aby som stihla škôlku a potom nebodaj, ak by niečo treba v meste, tak nazad.
@heleninamama nasa skolka aj skola tu maju dobru uroven. Skolu mame na vedlajsej ulici. Maju tu kamaratov od malicka. Mam tu muza a rodicov ktori ich poobede vyzdvihnu. A ja ich mam kazde rano a poobede prevazat 35 km hore dole? Toto je len rypanie lebo toto neverim ze by nejaky clovek spravil. To je chore uplne. Toto keby niekomu poviem by mi asi psychiatra odporucili. Radsej si budem dlhsie hladat pracu tu ako taketo sprostosti dokazovat ze deti vlacim 35 km do krajskeho mesta. A druha vec,ja mozem chodit len autobusom,autom nemam odvahu
@podbel2512 tak potom, keď si mudra, tak co sa stazujes? Ako mne sa veľmi páči takéto prístupy tebe podobných. 👌 nemajú ti náhodou postaviť Business centrum hneď vedľa tvojho domu priamo v dedine? Kks, toto je neskutočne. Mas dve možnosti, bud urobíš, ako ti napísala
@heleninamama a dieta das do skolky do mesta v blízkosti tvojej prace, kde ho ráno odvedies a večer vyzdvihnes (ako to mimochodom robí veľa ľudí a nie, nepotrebujú psychiatra) alebo teda ho dávaj do vašej dedinskej škôlky, a potom tu nevypisuj, kde zozezenies takú a takú prácu. Lebo na tej vašej "samote u lesa" asi ťažko.
Alebo teda keď tam mas celú rodinu, tak snáď nie sú všetci senilni a nevládni, ze nevedia vypomoct, či už ráno alebo poobede. Detto starší súrodenci, bratranci ci sesternice. A mas po probléme.
@ibrunova my mame okresne mesto 3km od nas. Tam pracuje muz. A potraviny aj v dedine. Cize urcite nechodime na nakup do obchodu do krajskeho mesta 35 km od nas
@lienka.7 nebyvam na samote u lesa. Byvam v normalnej dedine 3km od okresneho mesta. Ziadny zapadakov ani lazy.
@lienka.7 rano muz chodi na 6,aj mamina. Cize mi nema kto rano deti zaniest. Poobede uz vyzdvihnut ano,bez problemov. Starsi surodenci? 10 rocny syn ma rano vychystat 4 rocnu a odniest do skolky? Bratranci,sesternice? Tí maju od 1roka do 9 rokov. Oni maju rano zanasat moje deti do skolky? Si ok?
@podbel2512 tak si nájdi prácu v tom okresnom meste. Neviem, čo tu stále motáš tých 35 km.
@podbel2512 10 ročny nevie odniesť 4 ročného do škôlky DVE MINUTY PESO od domu?? Veď ráno budík na šiestu, vychystala by si oboch do cca 6:40, ty pôjdeš do roboty a oni do škôlky, školy..ja nechápem akú vedu robíš zo všetkého..takto budeš sedieť doma na riti ešte veľmi dlho. A zakladať a následne mazať desiatky ďalších diskusii...desaťročný už nie je batoľa prepanajana 🤦 a kľudne to povedz aj kamoškam aj rodine aj neviem komu a chichotajte sa ďalej aké ,,scifi" rady tu dostávas
@podbel2512 A sestra, ktorá je doma na rodičáku? Veď si to písala. Švagrovci, svokrovci - je vás tam ako hadov v jednej malej dedinke a nikto nie je schopný odviesť ráno dieťa do škôlky?
A 10-ročný syn je nejako postihnutý, že by tam sestru neodviedol? Alebo len nie je naučený na povinnosti a zodpovednosť. Bežne to deti zvládajú. Veď si písala, že sú to dve minúty cesty.
Ale chápem, ty proste do tej práce nechceš, detí sú len výhovorka a doma sa nudíš, tak tu už vyše roka riešiš akési imaginárne zamestnanie. A na každé riešenie máš nový problém.
@podbel2512 tak ju ber ráno so sebou 3 km a poobede s nou dôjdeš domov. Kde mas ZASE problém????
A ako pise @heleninamama co je doma na rodicaku, nech ti ju odnesie. Ja som tiež tak nosila švagrinej. Ci kde mas zase problém??? Býva ďaleko??? Nepustia ju do domu??? Aké ďalšie hlúpe výhovorky si vymyslis, len aby si nemusela do roboty. Lebo milujem tu frázu, ze ja si hľadám prácu ale neviem nájsť akú potrebujem 👌🤦♀️
@lienka.7 Tipujem, že napíše niečo také, že by deti museli ráno skoro stavať, ona ráno nestihne nachystať desiatu a deti by stratili kontakt s rodnou dedinou, kamarátmi a nedajbože by videli aj svet v okruhu viac než 1 km. A to nechce, ona písala, že dúfa, že jej deti zostanú celý život pri nej a vyrastú z nich rovnako obmedzené jedince ako ona. Nikdy neodídu z dediny, oni sú totiž ako rodina veľmi súdržní a vystačia si sami. Veď to vidíš, ako im tá vzájomná rodinná pomoc funguje.🤣 Proste, Ťapakovci 21.storočia, niekde od Vrábľov, či kde... 🤣
@heleninamama tak v profile ma ze BA-Jarovce.... tak potom neviem kde býva 3 km od okresneho mesta, keď Jarovce sú súčasťou mesta BA🤦♀️
asi by pomohol ten psychiater predsa len, ako spomínala 🤣🤣🤣
@lienka.7 ale prosim ta...po 2567.prispevku, ako nevie najst pracu, si srdcervuco zrusila druhe konto (11bodka11) a zacala prispievat pod tymto nickom.. mysli si, ze sme padli z Marsu, ked si da do profilu ine mesto 😀 vcera na profile chcela nazor na pracu referentky stavebneho uradu vo vrabloch 😀
@lienka.7 To veľké krajské mesto, s rušnou prevádzkou, kde sa bojí šoférovať, je Nitra. Tam aj chodila do školy, keďže jedine tu je poľnohospodárska univerzita. Baby ju dávno odhalili, tak sa takto primitívne vydáva za niekoho iného. Inteligentný človek pochopí, že klame v každej druhej vete.
Za mňa je to ako chvíľkové alebo občasné ok ale každučký deň niekoľko rokov sa spoliehať na babku. Lebo vy nemozete. Neviem. Veď vyskúšajte. Prinajhoršom potom budeš musieť zmeniť prácu. A to ráno musíš voziť najmladšiu tam? Bolo by mi ľúto ju budiť o 5 ráno keď v škôlke jej stačí byť o 8. To by som možno porozmýšľala ju večer ísť odniesť spať ku svokre nech sa vyspí aspoň do 7
@sisa_s
@heleninamama diky baby, to som nevedela 🙈🤣 za mna tu niektoré skôr hľadajú moznosti ako do prave neísť ako ísť. Ten 3 ročný rodicak je príliš dlhý a aj vzhľadom na jeho výšku takéto hnidy proste nie sú motivované ísť do prace... zlatý kapitalizmus na západe 🙏🙏🙏
@michelle567 ako som písala vyššie, skúsime to kombinovať. Nemozem ju takto skoro každé ráno budit. Keď to nepôjde, budeme hľadať inú cestu. Veď aj najmladšia ako bude rast, bude viac prispôsobiva. Zmení škôlku, neskôr škola, to už bude celkom o inom. Rátam s tým, že začiatky sú ťažké a snažíme sa nájsť spôsob, aby to fungovalo. Určite sa nechcem denne fixovať na svokru alebo kohokoľvek iného. O rok bude najstaršia na strednej, zase to bude iné. Len teraz to je pre mňa také trochu náročnejšie, najmladšia nastúpila do škôlky, mňa čaká práca, kde nebudem ráno k dispozícii ako doteraz. Veľa zmien, ale nesťažujem sa, nehľadám výhovorky, skôr som chcela čítať o zenach, ktoré to zvládajú. Viem, že su ženy, ktoré to majú oveľa ťažšie a komplikovanejšie a dávajú to perfektne. Takže uvidím, ako bude.
@lienka.7 kto mi ju ma rano odniest? Nechapem
No jasné vyskúšajte keď sa nedá inak, nájdete si nejaký systém
@heleninamama v nasej dedine byvaju len moji rodicia. A sestra s babatkom. Ona ma kazde rano babo zobudit o 6 a ist s nim k nam? To ozaj?
@ibrunova ved si hladam v okresnom meste uz 6 mesiacov. Za tych 6 mesiacov som si poslala 3 zivotopisy lebo viac ponuk nebolo. Vobec. Tu neni sanca.
Vymyslela si to super, toto som chcela napísať, že postriedať to nejak, aby nik nebol preťažený. A najlepšie by bolo dohodnúť aj napevno dni, aby si deti aj svokra vedeli dopredu plánovať. Môžte napríklad dohodnúť piatky najmladšej u babky, bez škôlky.
A inak, je ťažké nájsť dobrú prácu a s dobrými podmienkami, kolegami, aj platom. Deti rastú rýchlo, tri roky ubehnúť ako voda, bolo by asi škoda nechať dobrú prácu pre trochu stresu na ráno.

@ibrunova a poobede pojde moj muz alebo moji rodicia pre nu 35 km? To ozaj?