icon

Ako prekonať pocit samoty po rozvode?

zabkagabka1
16. apr 2020

Som rozvedená mamina 3 detí. Bývalý manžel od nás odišiel ked mal najmenší 3 roky.
Verím, že to najťažšie obdobie mám za sebou. V podstate zvládam skoro všetko sama, až na svoj súkromný život, na ktorý niet priestoru. Som spokojná, no veľmi mi chýba partner.
Ako to prekonávate vy?

Strana
z3
katkati
16. apr 2020

@zabkagabka1 Už si dlho sama? Neskúšala si nejakú zoznámku? Viem, sú väčšinou také pofiderné, ale poniektoré žienky mali šťastie a zoznámili sa so slušnými mužmi. Ale nájsť takého to je na dlhšiu dobu a veľmi treba selektovať, aby človek nenaletel.

zabkagabka1
autor
16. apr 2020

Skúšala som, no zoznamky nie sú pre mna, aj ked tiež verím, že sa tam nájdu aj slušní muži.

marina447
16. apr 2020

Ale nájdu sa neboj, len t chce asi čas

evkamotka
16. apr 2020

@zabkagabka1 ja som si nasla manzela na (katolíckej) zoznamke.... Stretla som dokopy piatich a vsetci boli fajn (v zmysle slusni, mili, normalni). Ja mam so zoznamkou uplne super skusenosti. Uz sme manzelia 4 roky 🙂 a teda ziskala som dojem, ze su tam uplne normalni ludia, len nemaju príležitosť zoznamit sa (dnes ta uz nikto v buse/u lekara neoslovi)

zabkagabka1
autor
16. apr 2020

Niekedy mám pocit, že som asi náročná, no byť s mužom za každú cenu nie je môj štýl. Mama mi hovorí, že si dosť vyberám, že v mojom veku a s 3 deťmi ...

petja1014
16. apr 2020

@zabkagabka1 Veď zatiaľ iba na otukavanie, potom po corone stretko, káva. Mama nech postrazi deti a uvidíš. Nejak začať musíš, ved ti neodhryznu z nosa 🤗

zabkagabka1
autor
16. apr 2020

Nejaké stretká boli, len mám pocit z niektorých mužov, že sú skôr na písanie príp.sex . Keď spomeniem, že mám dom , prácu okolo neho, tak ujdú. Dokazujú si silu v posilkách, ale normálne chlapské roboty odmietajú. Mala som partnera, ktorý sa vyjadril, že načo mi je , ked všetko zvládnem sama a že pri tolkých povinnostiach sa mu nestíham venovať. Tak si našiel babu s ktorou môže sedieť na pive. Tak som trocha stvrdla pri výbere a to nie som feministka.

katkati
16. apr 2020

Môj manžel je napríklad taký, že dom a práca okolo domu plus garáž, kde by sa šprtal v autách by bola pre neho veľká devíza. A samozrejme žena, do ktorej by bol zaláskovaný. Možno niekde ba teba taký čaká.

zabkagabka1
autor
16. apr 2020

No v to dúfam.Som úplne normálna baba, čo sa stará o rodinu a dom sama. Chodím do práce, učím sa s malým, plávam, rada sa zabávam. Ano, mám 48 rokov, aj ked na to nevyzerám , lebo som možno akčná na 35.

anita6666
16. apr 2020

@zabkagabka1 úprimne,bez urážky,v tvojom veku a s 3 deťmi, by som sa venovala hlavne deťom a sebe....neviem si predstaviť,kde by som nabrala chuť (po rozvode) a energiu (pri 3 deťoch) na nejakého chlapa...veď to je obrovská starosť navyše, neviem si ani len predstaviť,kto by ma reálne aj chcel na tvojom mieste a kde y som zobrala ten čas na randenie a spoznávanie sa,lebo to zaberie teda sakra veľa času,keď sa chces niekomu venovať....

katkati
16. apr 2020

@anita6666 Lenže nie každý chlap je len starosť. Práveže v jej veku ju chápem, že ešte nie je stará, ešte sa potrebuje cítiť ak žena, nielen ako mama. A sú ešte aj muži, ktorí doma pomáhajú, nielen využívajú.

anita6666
16. apr 2020

@katkati nepochopila si....áno,bohužiaľ je stara,to je jedna vec,druhá vec je,že keby sa aj adept našiel,tak sa mu proste musi aktívne venovať, musí mať na neho čas,tráviť s ním čas aktívne a hlavne osamote (kde dá tie deti??? Do záložne???)každý chlap je ako ďalšie decko navyse,ktorý vyžaduje starostlivosť a záujem,viď aj kvôli tomu sa jej rozpadlo manželstvo a stále má ružové okuliare? Hmm no neviem,nezrelé zmýšľanie...

zabkagabka1
autor
16. apr 2020

No takto. Niekto tu má až moc silné reči, síce ma to naštvalo, ale vážim si aspoň úprimnosť. Moja zlatá @anita6666 , aj napriek môjmu podľa teba vysokému veku by si mi zrejme nesiahala ani po členky predpokladám. Ide ti tu asi o zvyšovanie ega, ale modrykoník ti moc nepomôže. A sebaisto písať , kôli čomu sa mi rozpadlo manželstvo, môže naozaj len tupec.
Ostatným mamičkám ďakujem za úprimné rady a prajem všetko dobré.

anita6666
16. apr 2020

@zabkagabka1 veď si sama písala,že si sa mu nestihla venovať,tak si našiel takú,čo s ním sedí pri pive a presne o Tom píšem aj ja....chlap potrebuje pozornosť,veľa pozornosti...ostatné si dobre uvedomujes a sama aj moju úprimnosť,žiaľ je to tak,klamať ti nebudem

luccija
16. apr 2020

@anita6666 ty si tu frustráciu vybíjas denne tuším.Uz neviem kolky príspevok len urazas.
@zabkagabka1 nájdeš a o to lepšie, že nepotrebuješ sponzora či niekoho kde budeš bývať, lebo si samostatná.V práci, na zoznamke, pri športe?radšej si vyberaj ako byť s niekým len tak....mama je už starší ročník a vidí to svojimi očami.

luccija
16. apr 2020

@anita6666 chlap potrebuje pozornosť?a nemalo by to byť naopak??

zabkagabka1
autor
16. apr 2020

@anita6666 To bol môj bývalý priatel, ktorý mi nestíhal, nie môj manžel. Manžel bol šikovný, ale alkohol ho zničil a začalo to ničiť aj celú rodinu.

anita6666
16. apr 2020

@luccija ty si tiež jedna,čo nechápe....áno, samozrejme,z chlap potrebuje pozornosť alebo jednoducho potrebuje pocit,že je pre tú ženu dôležitý,potrebuje pozornosť v zmysle tráviť s tou ženou aktívne čas,hoci sedieť len tak nezmyselne pri káve,vine,pive a pod. A to si myslím na základe napísaného,že autorka nemá šancu a sama píše,že si jej bývalý našiel takú,čo sa mu pri Tom sedení piva venuje....tak ja neviem aku frustráciu si mám akože vybijať? 😀

katkati
16. apr 2020

@anita6666 To myslíš vážne, že mala s nim chodiť na pivo od detí, aby si on nenašiel inú? A on nemal nesediet na pive, ale starať sa spolu s ňou o deti? Ale pre mužov si asi žena s veľkým "Ž".

anita6666
16. apr 2020

@katkati ja píšem,že si neviem predstaviť,ako chce s niekým si začať s 3 deťmi vo veku 48!!! randiť,stretávať sa,spoznávať sa,ako??? Píšem,že tam potrebuje kopec času na takéto aktivity a nemusí s ním "chlastat",ale venovať mu tu pozornosť a ten čas,ktorý si zaslúži každý vo vzťahu a sami,to znamená bez detí! A hlavne,to uz nebudú jeho deti,cize tvoj argument "sedieť doma pri deťoch" už neobstojí. A áno,mala s ním ísť hocikam osamote,nemusela s ním chlastat,ale venovať čas jeden druhému bez detí. Potom to celé takto dopadá a ešte niektoré nemajú dosť.nechapem....

bosorka2302
16. apr 2020

Moja znama nasla lasku az v 48r. Takze vsetko je mozne aj ked kriteria na partnera vekom stupaju. Moj bratranec v 50tke ovdovel a ma deti. Stava sa hocico. Co pocuvam z okolia a aj vlastne skusenosti tak zoznamky nemali uspech. Muzi divni, bud chceli sluzku alebo modelku alebo mali rozne psychicke poruchy, manipulativne sklony a pod. Ono co najviac clovek chce to mu je odopierane. Asi treba trosku zit a nemysliet ze som sama vtedy zvykne ten pravy sa objavit. Drzim palce.

zabkagabka1
autor
16. apr 2020

@bosorka2302 už som to chcela ukončiť, ale toto bola asi doteraz najlepšia odpoveď. Aj ja to tak vnímam. S tými troma deťmi je to asi tak, že dvaja sú už vysokoškoláci . Najmenší má 8.

bosorka2302
16. apr 2020

@zabkagabka1 ved mne je to jasne ze nemas batolata😀. Pozri moja sestra ma 31 je slobodna bezdetna ma dobru pracu a problem si najst muza. Lebo hociakeho z dediny s ucnovkou nechce, kedze ona ma Vs. Tiez chce veriaceho, uprimneho a takeho co nepije nefajci a tuez ma svoje hobby nie len pru telke sediet. Myslim ze vela volnych muzov je pohodlnych v dnesnej dobe, v zrelom veku uz nechcu zacinat vztahy maju svoje stereotypy a pod. Preto len chcu pisat a zalovat sa a nic zo seba nechcu dat. Alebo potom ako sa vravi chyba len sex tak to hladaju. Treba si pozorne vyberat a vsimat aby si nenatrafila na manipulatora co ta znici( ako moja kamoska v podobnej situacii na zoznamke). A byt vysporiadana aj so samotou ak sa ten pravy neobjavi nic sa nedeje. Zas ti chlapi aj v tomto veku su , len ak mas poziadavky tak zrejme chvilu to potrva pokial stretnes vhodneho. Moj bratranec ma male dieta a ovdovel pritom vs pracuje ako IT rybar a pod. Urcite taktch muzov je viac. Len netreba brat kazdeho co ma zaujem ak sa ti nevidi. A jasne ze pri detoch sa da najst volny cas ak sa chce na randenie😀😀. Mozno spociatku hladat kamarata ktory ti bude oporou a casom uvidis ci z toho nieco bude.

zabkagabka1
autor
16. apr 2020

@bosorka2302 Som rada, že ma chápeš. Presne mám podobné skúsenosti.Samozrejme , muži sa okolo mna točia, len už som vo veku, ked viem, čo potrebujem . Viem už ohodnotiť mužov skôr, ako ked som mala 20. A verím, že kto má prísť , príde a nemá to nič s vekom ani s povinnosťami. Len trpezlivosť asi..

matabb73
16. apr 2020

Ja mám 46 rokov, som rozvedená 2 roky a teda, mne chlap nechýba. Ja si užívam to, že sa nemusím prispôsobovať. Žijem si podľa seba a som spokojná. Syna mám dospelého a dcéra bude mať 12. Posledné roky manželstva som dosť trpela, tak asi preto som teraz spokojná. Jasné, bolo by fajn mať niekoho s kým by som si rozumela, ale som realista. Keď vidím akí chlapi sú voľní okolo mňa, tak som rada, že som sama. Som asi aj dosť náročná. Radšej žiaden chlap ako zlý vzťah.

zabkagabka1
autor
16. apr 2020

@matabb73 Verím ti, v podstate som aj ja spokojná s deťmi a so svojím životom, ale dúfam, že sa nájde človek , pri ktorom mi bude dobre a bude ma brať takú aká som a ja jeho a budeme si oporou. Asi tak.

bosorka2302
16. apr 2020

@zabkagabka1 a ako dlho si sama? Inak aj moja znama 24r baba mlada a tiez ma ten problem najst si niekoho. Ja neviem ci tym chlapom uz nacisto preplo, ci uz su lenivi nacisto

zabkagabka1
autor
16. apr 2020

Po rozchode s bývalým priatelom som presne rok. Skusala som aj seriozne zoznamky, ale asi som nemala šťastie. Otvarat sa cudzím ludom, na to nie som az tak osamelá.

bosorka2302
16. apr 2020

@zabkagabka1 no tak to nie je az taka dlha doba, co sa tyka zoznamiek tak kamaratky a zname maju teraz tiez velmi zle skusenosti. MOzno pred 10 rokmi boli zoznamky ine,ale teraz je to dost bieda, muzi su bud od vypisovania zavisli a neskoncia s tym ani ked nadviazu vztah,alebo kadejake individua. Mozno sa najdu aj vynimky ale z mojho okolia nikto zatial vynimku nestretol aktualne na zoznamke a to si sestra aj platila za clenstvo v niektorych a nikto kto by ju zaujal a bol trosku na urovni

zabkagabka1
autor
16. apr 2020

@bosorka2302 ono niekedy sa chlapi aj obavaju pekných, uspesnych a samostatnych zien😅tak toto bolo aj troska pravdy, aj zo srandy😊

Strana
z3