Ako prekonať pocit samoty po rozvode?
Som rozvedená mamina 3 detí. Bývalý manžel od nás odišiel ked mal najmenší 3 roky.
Verím, že to najťažšie obdobie mám za sebou. V podstate zvládam skoro všetko sama, až na svoj súkromný život, na ktorý niet priestoru. Som spokojná, no veľmi mi chýba partner.
Ako to prekonávate vy?
Dievčatá, len pre zaujímavosť, napíšem názor muža na túto tému (má 50). Žena vo veku 48 je podľa neho už stará, on by hľadal vekovo smerom nadol (35-40) a vraj aj jeho kolegovia a kamaráti a hľadal by podľa možností bezdetnú. V najhoršom prípade s jedným odrastenym dieťaťom.
Úspechy v práci vôbec nerieši, je to podľa neho nepodstatné, ale vo veku 35 + by už každá žena mala mať nejaký ten kariérny rast za sebou, rovnako aj nejaký majetok a vyriešené fungovanie.
Ale rada by som si prečítala aj iné mužské názory, lebo je to veľmi zaujímavá téma.
@heleninamama Dakujem za názor 50 tnika. Zaujimave čítanie. Tak teraz rozmyslam, ci si to nehodit😂V podstate aj ja by som brala skor mladšieho, pripadne s odrastenymi detmi, sportovo zalozeneho, inteligentneho a samozrejme zabezpeceneho aspon tak ako ja. 😊
@heleninamama no to ma vôbec neprekvapuje. Keď tak počúvam chlapov okoli seba, každý by chcel mladšiu, štíhlu a atraktívnu. Jasné, ich nezaujímajú pracovné úspechy, lebo ideálna žena je ešte aj bez názoru. Ešte keby sa ti chlapi niekedy aj pozreli na seba. Lebo väčšina tich 50 ročných tiež už nie sú nič moc a ešte ich čaká staroba a zdravotné problémy.
@heleninamama tak ja mam 38 ale 50tnika by som nechcela max 40 az 41...50tnik by nestihal pri mojich akcnych hobby...a lezat s nim pri telke by som ja veru nechcela😀😀
@bosorka2302 no ja som na tom rovnako a to mam 48.Dokonca aj deti mi vycitaju, ze som az velmi akčná 😆
Ty ja neviem asi by som si uzivala to ze som slobodna na tvojom mieste 😈😈😈😈😃😃😃😃
Skoc po niakom zajacovy a uzi si poriadny s...x 😊😊😊 vychutnavaj si zivot teaz 😉😉😉
@zabkagabka1 @luccija myslím, že
@anita6666 to nemyslela až tak zle. Skôr sa na to treba pozrieť aj z pohľadu chlapa, potenciálneho partnera. V zrelom veku si chce väčšina v pokoji užívať a určite nehľadajú partnerku, aby jej robili okolo domu a starali sa o deti. Nehovorím, že to nebudú robiť, ale chlap nie je stroj (ani hrdina ani dub 😊 Je to tiež len ľudská bytosť a niekedy má tiež svoje city 😉 Skús sa vžiť do jeho kože. Je len vec na nejaký výkon? Máš mu aj TY čo ponúknuť, odovzdať? Alebo ho chceš len "použiť" na svoje ciele... Mám kolegyňu, rozvedenú... Tiež dokáže všetko urobiť sama a často to potrebuje dokazovať aj pred ženami... Nehovorím, že je to tvoj prípad, ale ak... skús pred chlapmi ukázať aj svoje slabosti. Chlapi potrebujú mať pocit, že ich potrebuješ aj inak ako na prerýľovanie záhrady... Netreba ísť pod svoju cenu, ale predsalen trochu počúvaj aj svoju mamu 😉
Dievčatá, citovaný mužský exemplár je zadaný a je tiež ten typ, čo vekom vyzerá možno lepšie ako v mladosti. Zdravo žije, udržiava sa... Nechcela som Vás uraziť, ale chcela som ukázať aj iný pohľad na vec.
Chlapi majú radi mladšie ženy a máloktorý túži starať sa o cudzie dieťa, to sú proste fakty, a nemusí to hneď znamenať, že chce ležať na gauči a pasívne čakať na smrť. A nejde ani o to, že by chcel ženu bez názoru, ako píše @matabb73, ale v tomto veku už proste určitý typ kariéry berú muži ako samozrejmosť, nie extra bonus, samozrejme, ak ide o chlapa na nejakej úrovni.
Ja som tiež 40+ a úprimne sa čudujem, že nejaká žena v tomto veku po pár ľúbostných neuspechoch ešte verí na lásku a partnerské spolužitie, že by vôbec k malému dieťaťu ťahala cudzieho chlapa... Za mňa má ten život s chlapom toľko nevýhod a povinností navyše, že by som nad tým ani neuvažovala. Nezáväzne sa stretnúť, zabaviť, to áno, ale hlbší vzťah, to nie.
@heleninamama tvoj muž ma pobavil.Len či aj on mal vo veku 35 r odrastené deti, kariérny postup a nejaký majetok😊darmo žena, ktorá nemá odrastené deti rovno na odstrel.Ale je mi jasné, že 50 tnik potrebuje mladú zabku len či bude stíhať a má čo ponúknuť od neho by som čakala 2x toľko ako od ženy vo veku 35 r.Ono niekedy človek počuje zena 48 r a predstavuje si babicku aspoň čo citam😦ale ešte, že vie aj názor kamarátov
Tak ja som za naivku asi ale tak nejaky schopny 50tnik aktivny a co ma rad pracu okolo domu ale vlastny dom.nema tak by sa mohol najst ci?😀🙄
@montemotherone ja si urcite nic nemusim pred nikym dokazovat. Spravam sa ako obycajba normalna mamina, co zostala sama. Nepotrebujem otroka okolo mojho domu a viem , ze muzi su tiez ľudské bytosti a maju city. Co to do čerta píšeš? Toto je trochu od veci. Tu nejde o vymenny obchod
@bosorka2302 pravdaze, bola by som rada😊
@heleninamama súhlasím s tebou!
@heleninamama ja viem, že sú aj muži, ktorí majú radi inteligentné ženy, mám takých v okolí kopec. Ale ani jeden nie je nezadaný, všetci majú dlhoročné vzťahy. Ja som písala o tých voľných. Chlap, ktorý má svoje kvality a nejaké hodnoty, nemá potrebu meniť partnerky. Viď môj otec, brať, švagor.
@matabb73 tak hadam daky volny s hodnotami sa najde...po dlhorocnom vztahu alebo vdovec😊
Žiaľ, žijeme v spoločnosti, kde sa od ženy očakáva, že bude všetko zvládať a ešte aj dobre vyzerať. Keď sa to očakáva od chlapa, tak je žena náročná. Prečo by chlap nemal pomáhať žena, keď príde do vzťahu? Aj tu záhradu porýľovať. To ma byť ten vzťah len pre potešenie chlapa? Potom nevidím dôvod prečo by žena do toho mala ísť. A príde mi vtipné od 35 ročnej ženy očakávať odrasrenė deti, vybudovanú kariéru a finančné zázemie. V tom veku je väčšina buď na materskej alebo po materskej.
@bosorka2302 si zlatá. Ja som realistka. Ak by sa niekto taký našiel, potešila by som sa, ale cielene nikoho nehľadám.
@matabb73 znama si nasla v 48r cez zoznamku chlapika z ich mesta od ktoreho zena odisla...tak su aj nahody. 😁
@bosorka2302 Presne, koľko chlapov by vymenilo život v paneláku za bývanie v dome, len na to nemajú financie. A určite by aj s radosťou vymenili nudu v byte za prácu okolo domu.
Je to zaujimava diskusia, rôzne nazory, za kazdy ďakujem. Doba na udržanie, pripadne nadvazovanie novych vztahov je dost ťažká. A to asi v kazdom veku. Myslim si vsak, ze väčšina z nas potrebuje blizkeho cloveka k sebe, bez ohladu na to kolko mame rokov.
Aj ja som po rozvode v júli to bude rok 🙂 bez partnera som už vyše dvoch. Nemám Facebook nemám Badoo ani iné zoznamky mám iba Instagram aj to tam sledujem komiksy 😂😂😂 nikam nechodím a nemám potrebu vyhľadávať mužskú spoločnosť. Zato odkedy som sama som sa dostala z depresii vybudovala som si sebavedomie postavila sa svojim strachom a "démonom" a zistila som že som šťastná aj keď partner je v nedohľadne 🙂 pochopila som čo je to užívať si status "single" v plnom význame ❤️
@zabkagabka1 som rozvedena 4 a pol roka, a žijem sama s deťmi. Na osobný život nemám čas, popri práci , povinnostiach, domácnost, syn dyslektik, na seba nemám čas. Vzťahy som mala 2, aj keď nazvať to vzťahmi sa asi ani nedá. Po týchto skúsenostiach, kde som sa mala rozhodnúť medzi mužom a deťmi, som sa radšej rozhodla zostať sama. Príležitosť spoznať muža nemám, v práci sme iba ženy a všade chodim s deťmi. A ja sa dnešnym mužom ani nečudujem že nejdú do vzťahu s rozvedenou ženou, keď biologicky otec sa o deti veľakrát nezaujma, preco by mal cudzí chlap? Nevyzeram zle, som samostatna sebestačna a dovolím si tvrdiť že aj inteligentna žena, a predsa som sama. A zoznamka? Okrem ponúk na sex od mužov okolo 30tky, alebo dedkov okolo 65tky, mi to nedalo nič. Ale verím, že všetko je tak ako má byť a možno aj na mňa ten ,,správny,, chlap niekde čaká, že nevymreli ako dinosauri 😉
@sante81 Drzim palce😊
@zabkagabka1 ďakujem, a k téme ako prekonat pocit samoty? Niekedy to neriešim vôbec, ale sú dni kedy je ten pocit osamelosti neznesiteľny, to miesto po exmanželovi nejde vyplniť ničím, deti ľúbim, ale niečo vo mne akoby zostalo nenaplnené..
@sante81 Presne podobne sa citim. To pochopi, len človek ktory to zažil. Neskutocne narocne obdobie, hlavne na psychiku. Rozviedli sme sa po 20 rokoch.
Zaujimave dva clanky
https://www.trend.sk/spravy/vzdelane-zeny-maju-...
https://www.i60.cz/clanek/detail/18927/seznamen...
De facto to zhrnuje dva fakty:
- je coraz viac vzdelanych zien s problemom si najst partnera a nechcu ist "pod" svoju uroven, zaroven maju problem s vyberom a rozhodnutim, lebo je dnes privela moznosti sa realizovat a zaroven svoje rozhodnutie posuvaju, lebo cakaju na pana dokonaleho. Vtedy maju muzi problem si niekoho najst.
- muzi po 40-50tke su bud zadani, alebo sa moc uz do vztahov nezenu. Nezadani bud casto vzdelanim "pod" jej urovnou, ci pre nu je o par rokov starsi "pristary", pripadne jemu vztah s rovnako starou zenou nedava ziadnu pridanu hodnotu (hlada si mladsiu, alebo nehlada vobec.), alebo sa s tym zvyskom (na rovnakej urovni a hlada) proste nestretne.
@majkeel Zdielam tvoj názor. Články som si prečítala, zaujímavé. No, asi nechám všetko na osud.

@zabkagabka1 ktovie ako to je, poznam kopec krasnych a uspesnych zien co maju partnerov...neviem zalezi asi aj od nahody koho stretnes a pod.