Ako sa vyrovnať s návštevami bývalého partnera?
Ženy ako to zvladate? Lebo ja vobec…uz su to takmer 2 roky, co nas opustil ( prisiel na to, ze rodinu nechce az ked sme rodinu vytvorili) strasne ma to zlomilo, zranilo,proste som sa zlozila z toho
Ex pride pozriet dieta tak raz za 2-3mesiace medzitym “ani mu ani bu” nekontaktuje sa s nami- za co dakujem pretoze ked pride alebo ma prist tak to nedavam, dva dni som z toho roztrasena, boli ma hlava, som v strese, ked dojde nepozeram na neho, nebavim sa s nim vobec ani slovo, za ten cas co je tu sa celkom snazi dietatu venovat
Na jednej strane mi to je luto, ze niesme rodina, ze sme mu za to nestali, ze moje dieta vyrasta v nekompletnej rodine, na druhej strane mam zlost taku velku krivdu preco to urobil ked mame tak skvele dieta a ja som sa fakt snazila 😕
Citim sa v jeho blizkosti tak mala, tak bezvyznamna, tak trapna, skareda…ked odide vzdy placem a par dni sa musim davat dokopy, potom je zase dobre
Ale dokedy to tak bude? Psychicky ma to depta…
@domka222 pred nim taka som
Ale ked odide emocie ma premozu
Ale ja nechápem prečo? Prečo ti nie je po všetkom taký ľahostajný ako ste vy jemu?
Príde k vám a celý čas sa hrá s dieťaťom a potom odíde? Ak prejavuje záujem o dieťa, tak časom ho aj tak budeš musieť nechať aj samotné otcovi. Psychológa radiť nie je nič zlé. Nezvládaš sama vyrovnať sa s rozchodom, takže potrebuješ pomoc odborníka. Dnes je to už bežná vec. Vieš aké je oslobudzujúce stretnúť expartnera a nemať z toho problémy, ktoré popisuješ.
V ziadnom pripade ho nepustaj do svojho sukromia, bytu/domu ktore je utociskom pre tvoju pohodu a klud, tvoj domov. On tam nema co robit. Uz nikdy. Pride pozriet dieta? Okej, VONKU. Ci ihrisko, ci detsky kutik, kaviaren to je jedno. A spravila by som to bez svojej pritomnosti. Nech ide kamaratka, sestra, teta, hocikto iný, ktory ho ma viac menej v paži.... ty sa v ziadnom pripade neobvinuj za jeho zlyhanie. Vzdy sa dá skusit na vztahu popracovat, problemy riesit a dospiet. On zdrhol lebo vsak je ch*j a to stací.. Zaskatulkuj si ho ako bezcenne odpadky ktore sa samé vyniesli.... Len boh vie aky by bol s nim nestabilny zivot.... a taktiez ked pride a luskne prstom ze vtedy a vtedy mu vyhovuje prist, termin mu daj v prvom rade taky ktory vyhovuje vam doma. Asi to sudom urcene aj tak nemate...
@domka222 pretoze som asi citlivejsia dusa a mam emocie narozdiel od neho
Myslela som, ze som nasla toho cloveka, pre mna bolo sklamanie extremne velke
Riešila si to so psychológom na začiatku, možno ale práve teraz je ten čas ísť do toho znova so ženou psychologičkou. Je to fakt dobrá rada.
@domka222 pretože ona má emócie, srdce a milovala ho.
@anketkarka ano presne tak
Momentalne je dieta male takze neprichadza do uvahy
Damozrejme aj bude uz starsie a bude mat zaujem nicomu branit nebudem zase az taka svina niesom
Bohuzial dieta ma otca a stale je to otec hoci debil
@zmrzlinka2021 riesila som s nou tieto situacie pretoze to je od zaciatku a nepomohlo
Ty nechceš poradiť, ale poľutovať. Dostala si tu rady, všetky boli podľa teba zlé. Je v poriadku chcieť sa vyrozprávať, vyplakať niekomu na ramene, ale to je riešenie na 5 minút, nie je to dlhodobé riešenie. Prečo nie psychológ? Prečo si hneď ofenzívna? Ľudia chodia za psychológmi pre menšie problémy a takí ako ty, čo by ho fakt potrebovali to odmietajú. A je to asi tá najlepšia rada, ktorú si mohla dostať, vieš prečo? Lebo tvoj problém trvá už dva roky a tebe nie je lepšie, si niekoľko dní vykoľajená, nikam si sa neposunula. Ja rozumiem, že je to ťažké a cítiš krivdu, ale stalo sa. Ten chlap si absolútne nezaslúži tvoje slzy. Toto psychické napätie cíti aj dieťa, časom si to bude uvedomovať a tiež to bude zle znášať. To sa chceš takto cítiť dalšie roky?
Inak teda ja by som buď dala súdne upraviť styk s dieťaťom nech su spolu pravidelne alebo vôbec, pretože týmto mu urobí akurát bordel v hlave. Keď si nájdeš niekoho nového, bude to dieťa mať nového otca, na tohto poločloveka bude spomínať už ako len na darcu biologického materiálu
@lavender94 citala si ze som ro riesila so psycholgom a aj tento problem a nepomohlo?
Psychológ nikdy neporuší tvoj život, ale vie výrazne pomôcť ti k tomu, ako to spracuje s a aký postoj zaujmes. Skús inú psychologickú.
@zmrzlinka2021 väčšina ľudí má emócie. Ale trápiť sa dva roky nad človekom, ktorému je to aj tak srdečne jedno. No aký to má význam?
@lilix22 nenazvala by som to “mat rad” kedze mi tak ublizil, je mi nechutny, skor mi to tak pride vzdy velmi luto, ze sa to stalo, ze moje dieta sa s nim tak pekne hra a ja som sa ako partnerka snazila
A ze aky teda zivot nas dvoch este caka, svoje dieta milujem a robim pre neho aj nemozne
Nemusí Ti sadnúť hneď prvý psychológ. Ak pomoc podvedome odmietaš, tak Ti nepomôže nikto. Nikto nie je zodpovedný za to ako sa v jeho spoločnosti cítiš len Ty sama. Máš nedostatok sebavedomia a nevieš ten vzťah ukončiť, preto máš problém v jeho spoločnosti. Tým, že mu nevieš odpustiť, ukončiť to ubližuješ len samej sebe. On Ti určite nehovorí, že si bezvýznamná, trápna a škaredá. To si ubližuješ takýmito myšlienkami Ty sama. Preto potrebuješ pomoc.
Netrapim sa nad nim nonstop
Za tie tyzdne co o nas nezakopne si takmer na neho nespomeniem, zije sa nam dobre, stereotypne ale dobre, hlavne mame kde byvat, jest, mame financie aby sme zili slusne
@anketkarka riesila som to opakovane nepomohlo naozaj mi tu uz psychologa neradte
Mala som rozhovor aj so psychiatrom a neposunula som sa nikam naozaj mi toto uz neradte
Nie neodpustila som mu, niesom ani boh ani matka tereza aby som mala povinnost niekomu odpustat, toto co spravil mne a mojmu dietatu mu nikdy neodpustim a psycholog aj psychiater mi dali za pravdu, ze je v poriadku neodpustit cloveku ktpry nas sklamal, nikto nieje povinny odpustat vsetko
Ja s nim nemam dovod vychadzat dobre, nemam s nim nic spolocne a ked chce vidiet dieta chce vidiet dieta neprichadza za mnou tak nemam povinnost sa s nim bavit, nemam povinnost byt k nemu mila ci priatelska
Napzaj sa snazim na sebe pracovat, stretavam sa s ludmi, komunikujem, kazdy den sme vonku, mam aj ludi s ktorymi sa viem o tom porozpravat
Prvy rok som nevedela o tom ani prehovorit , v tomto som sa posunula, kazdy den cvicim, kazdy den si pisem dennik
Asi tá môj príspevok vytočí, ale ty podľa mna tajne dufas že sa vás vzťah obnovi
Možno ani nechceš pripustiť sama pred sebou, ale myslím že je to tak
@lavender94 bohuzial styk upraveny nebol len po vzajomnej dohode medzi nami pretoze mi nechcel podpisat rpdicovsku dohodu, aj vyzivne si urcil sam a pravnicka mi poradila do toho nevrtat aby nerobil prieky, ked dieta dovrsi 3 roky a nastupi do skolky mam dat navrh upravit hlavne financie a spolupodielanie sa na dalsich vydavkoch , styk nechcem zatial upravovat nechcem ho mat na ociach kazde dva tyzdne a ani by to nedodrziaval a pre zakaz styku nemam ziadne paky a dovody aby to sud uznal
Tak si píš denník no... veľmi exaktný prístup...tak o 5 rokov sa možno z toho vypíšeš 🤦🏻♀️ ak si si tu prišla potvrdiť od nezávislých strán že robíš dobre, tak nerobíš. Trvá to dva roky.... Tvoja samoterapia nefunguje. Ale tak drž sa jej tvrdohlavo ďalej, asi ti to je aj tak jedno.
V prvom rade si uvedom, že na toto sa pozerá tvoje dieťa...že sa ani neozveš k otcovi svojho dieťaťa...veď sa vzchop, takto dlho v sebe živiť túto emóciu je choré. K nám chodí otec malej, dokonca u nás aj prespáva...a normálne komunikujeme, pohostím ho, zasmejeme sa spolu, ideme spolu aj von...komunikujeme ako kamaráti...a to ma on podviedol (resp. mal ročný vzťah s inou ženou) a teraz čo? mám sa z toho poskladať? pre mňa je dôlezité, že naše dieťa vidí, že ako rodičia komunikujeme normálne...s úctou, s rešpektom...nič iné medzi nami nie je, len naše dieťa...takže sa vzchop, tvoje dieťa nepotrebuje emočne labilnú matku, ale silnú matku, ktorá sa nespráva ako malé dieťa...
Ale psychológ nie je od toho aby ti vyriešil tvoje problémy. Má ti ukázať cesty, ako ich vyriešiš sama, respektíve ti otvorí myseľ aby si tie spôsoby videla a uvedomovala si si napríklad svoju hodnotu, že len ty rozhoduješ o tom, čo si pripustíš k telu. Su na to rozne psychologické cvičenia. Ja som síce s psychológom neriešila to čo ty, ale ten postup bude asi podobný si myslím. Mal by ťa naučiť vidieť veci inak, ale nefunguje to ako mávnutím čarovného prútika, že tvoje problémy zrazu nebudú existovať.
@pribinak uz nie.. zmierujem sa, ze ostanem s dietatom sama kedze uprimne matky s detmi niesu v kurze pre muzov az na par vynimiek
Len ma niekedy emocie prevalcuju, pretoze to pride cloveku luto ked je tu a dieta sa s nim hra, tesi sa, smeje, proste ake by to bolo keby sa nic z toho nestalo
Moje dieta si nezasluzi zit v nekompletnej rodine hoci ma vsetko bojim sa, ze bude toho vela stradat tym ze bude zit len so mnou
Jezisi Kriste co od nas cakas prosim Ta? Konstruktivne rady nechces.
Psycholog nema carovnu palicku alebo magicku tabletku, je to na dlhe lakte... treba vyskusat viacerych, najst toho, ktory Ti sadne a niekedy vytrvat, aj ked mas pocit, ze to nikam nevedie.
A nie, nepisala som nikde o odpusteni a ani nehovorim, ze mu mas odpustit. Ale tym ako to prezivas este s odstupom casu, tak ublizujes sebe aj dietatu. Mne je to sumafuk, je to Vas zivot a nie moj. A nic o mne nevies, aby si vedela, cim som si presla... ale ak Ti to pomoze, tak mi ver, ze bohuzial viem o com hovorim.
@sevrin to je sice mozne a pravdive. Ale ak chces zostat v takomto stave, tak nici zivot sebe aj dietatu. Netvrdim, ze dotycnemu ma odpustit, netvrdim, ze musia byt priatelia... ale psychicky sa nadalej samodeptat tiez nikam nevedie... a dotycny je otcom dietata... ci dobrym alebo zlym, to je o inom, stale je otcom dietata a v zaujme dietata by sa autorka mala snazit niekam posunut, lebo o par rokov bude traumy riesit jej dieta... a jej dieta bude vela stradat, nie tym, ze zilo samo s matkou v neuplnej rodine, ale tym, ze jeho mama nedokazala spracovat niektore krivdy
@michaela789 prepac poradili mi to dvaja psychologovia aj psychiater

RIESILA SOM TO SO PSYCHOLOGOM ESTE NA ZACIATKU A NEPOMOHLO!!!!!