icon

Ako sa vyrovnať s návštevami bývalého partnera?

19. okt 2024

Ženy ako to zvladate? Lebo ja vobec…uz su to takmer 2 roky, co nas opustil ( prisiel na to, ze rodinu nechce az ked sme rodinu vytvorili) strasne ma to zlomilo, zranilo,proste som sa zlozila z toho
Ex pride pozriet dieta tak raz za 2-3mesiace medzitym “ani mu ani bu” nekontaktuje sa s nami- za co dakujem pretoze ked pride alebo ma prist tak to nedavam, dva dni som z toho roztrasena, boli ma hlava, som v strese, ked dojde nepozeram na neho, nebavim sa s nim vobec ani slovo, za ten cas co je tu sa celkom snazi dietatu venovat
Na jednej strane mi to je luto, ze niesme rodina, ze sme mu za to nestali, ze moje dieta vyrasta v nekompletnej rodine, na druhej strane mam zlost taku velku krivdu preco to urobil ked mame tak skvele dieta a ja som sa fakt snazila 😕
Citim sa v jeho blizkosti tak mala, tak bezvyznamna, tak trapna, skareda…ked odide vzdy placem a par dni sa musim davat dokopy, potom je zase dobre
Ale dokedy to tak bude? Psychicky ma to depta…

liaka
19. okt 2024

Ako ste vytvorili rodinu keď to bol priateľ? Rodinu tvorí manžel , manželka a dieťa.

autor
19. okt 2024

@earlgrey nie nikto nieje povinny nikomu nic odpustat

autor
19. okt 2024

@liaka keby si citala komentare vedela by si preco

kavasmliekom
19. okt 2024

Nezažila som to, ale ani by som sa nezrutila. Kvôli mužovi, čo ma nechce, si predsa nepodrezem žily... A treba žiť pre dieťa. Ono tu s tebou bude ešte takých 15 rokov. A aj pre seba ži. Čo tak keď má prísť, oblecies dieťa, dáš ho do kočíka, či na ruky, povieš, nech idú von, a prinesie ho vtedy a vtedy. Žiadne návštevy u teba doma.
To je prvý krok. Ďalší by som urobila taky, ze by som sa upravila, obliekla, navonala, nahodila úsmev a myslela na pozitívne veci.
Ber to tak, že príde za dieťaťom, nie za tebou, 2 hodiny prejdú a zase ho neuvidíš istý čas.
Ja zase by som za psychológom nešla, buď mi povedia to, čo každý naokolo, alebo odporučí nejaké lieky (psychiater)

timilv
19. okt 2024

Neskúšala si v okolí nájsť nejaké materské centrum kam chodia mamičky s malými deťmi? Možno by ti pomohlo stretnúť iné ženy v podobnej situácii, v každom materskom centre sú aj mamičky ktoré vychovávajú deti bez partnera.
Ja osobne by som asi takéto nevedela tiež odpustiť ale kvôli dieťaťu by som sa snažila byť v pohode. Keď nepomohol psychológ, možno by pomohli iné ženy ktoré si tým tiež prechádzajú. alebo rodič, kamarátka, proste nejaká opora .. nemôže prísť k Tebe napríklad v tom čase mama alebo niekto a byť tam s vami? Možno by si bola viac v pohode ako keď ste tam samy

autor
19. okt 2024

@jaond19 dakujem tiez mam pocit, ze nam narusa nas klud domova, kde sa citime v bezpeci
Citim jeho vonu tam mi vyvolava bolest zaludka a hlavy, aj to som skusala bohuzial nenasla som oporu v ludoch, pretoze nikto z mojich blizkych s nim nechce byt uz v kontakte

earlgrey
19. okt 2024

@autorka
Povinná nie si, ale toto všetko si do budúcnosti odensie tvoje dieťa, ktoré bude spomínať na to, že jeho matka sa s otcom nerozprávala...a bola psychicky labilná...ale tvoja vec, rob si čo chceš...len tvoje dieťa môže mať pekný život aj bez otca, ale to by muselo mať silnejšiu matku...🤷‍♀️

cookie29
19. okt 2024

@earlgrey no ona je asi jedina, ktora zazila krivdu ci nespravodlivost... zase na druhej strane, je vela matiek, ktore v sebe tu krivdu zivia a vyrastaju deti, ktore si so sebou do zivota beru matkinu zatrpknutost ako nieco normalne... potrebuje sa tu vyburit, potrebuje polutovat a nie pocut nazory zien/matiek, ktore si niecim podobnym presli a posunuli sa dalej

liaka
19. okt 2024

Dieťa mu treba dať do kočíka a hajde na prechádzku. Prečo ho púšťaš k sebe domov?

pribinak
19. okt 2024

Ok, tak zi ďalej ako jedna zatrpknuta a zlomená žena

Tvojmu dieťaťu želám v živote veľa šťastia

earlgrey
19. okt 2024

@cookie29 Veď čítam...🙄 ale asi zbytočne niečo písať ..keď už aj psychológ a psychiater jej povedal, že neodpustiť je OK 🤦‍♀️

autor
19. okt 2024

@kavasmliekom nechcel mna ani nase dieta
Ale mysli si ze je skvely otec ked raz za 2-3mes dojde, kupi nieco a mesacne posle peniaze
Hlavne aby sa jeho zivot narusil co najmenej
Dieta takto nepustim

autor
19. okt 2024

@timilv byvam s rodicmi v dome
Obklopila som sa takymi mamickami a sme v kontakte

autor
19. okt 2024

@cookie29 polovica komentujucich si to nezazila mimochodom tak ako neviem od koho si mam brat priklad

autor
19. okt 2024

@liaka nenecham mu dieta bez mojho dozoru
Proste nie neverim mu

komplikovana
19. okt 2024

no asi je cas sa pohnut dalej. Uz si sa nasmutila dost. Akceptuj situaciu, taku aka je. Prestan si vytvarat strachy - co ak uz teraz dopredu. Ani nevies ako to prenanas na dieta. Dieta to vyciti. Mas upatu predstavu o kompletnej rodine. No nevyslo, svet sa preto nezruti. A este stale si mozes niekoho najst. Radsej sa zameraj na to pozitivne, co mozes vsetko urobit preto aby tvoje dieta nestradalo. Odpovedz si na tieto otazky, co si napisala na zaciatku : "Citim sa v jeho blizkosti tak mala, tak bezvyznamna, tak trapna, skareda" - kvoli comu a preco sa tak citis?
Myslim, ze tvoj hnev ti brani sa pohnut dalej.

autor
19. okt 2024

@earlgrey a co ze sa nerozpravam s jeho otcom?
Niesom povinna sa s nim bavit

zuzana9393
19. okt 2024

Držím ti palce, v jednom smere ťa veľmi chápem, zažila som niečo podobné, ale vlastne o dosť horšie. U nás nie len že sme išli od seba, ale ma aj psychicky týral, sledoval, vyhrážal sa, ohovaral atď., neskôr sa ospravedlňoval, prosíl, plakal a takto dokola. Takže aj taki chlapi sú. Dnes je to už pár rokov a on chodí po malého, berie si ho každý druhý víkend a tvári sa akože sa nič nestalo. Ja sa na neho nedokážem ani pozrieť. Je mi z neho zle. Takže presne viem čím prechádzas. Asi jediné čo ti pomôže je, aby si myslela na svoje dieťa. Áno je to hajzel, že chodí a zaujíma sa tak malo. Ale sú aj rodičia, ktorí deti nevidia vôbec. Môj druhy muž svojho otca nepozná. A ver mi, že sa cítil vždy nechcený, odhodený. Ja by som tiež bola najradšej keby svojho ex môžem vymazať. Ale viem, že dieťa by to bralo ako svoju chybu, nie otcovu. Celé sa to možno zmení, ak si nájdeš správneho partnera. ❤️

autor
19. okt 2024

@komplikovana asi to je tym, ze sme mu zato nestali.. aby sa o nas staral a miloval nas, aby s nami travil cas a lubil nas.. hladala som dlho chybu v sebe aj vo svojom dietati ale chyba je v nom nie v nas dvoch
Ja to vsetko viem, ja si to uvedomujem
Ale v tej chvili ma proste emocie prevalcuju

autor
19. okt 2024

@zuzana9393 mrzi ma tvoja skusenost
Neplanujem branit styku, ani do buducna, neplanujem pred dietatom ex nejako ohovarat, kydat na neho, stvat dieta proti nemu
Nikdy by som to neurobila, ak bude zaujem na oboch stranach nech si pestuju vztah
Nezmozem nic

sense
19. okt 2024

Ako povedal môj lekár...nie je hanba vyhľadať psychológa, je to v podstate len mentálny Coach...osoba s ktorou sa porozprávas ... Obzvlášť ak si aj po roku a pol viac dní v strese
Dalsie ak ti nerobí prítomnosť ex dobre u teba doma, nevolaj ho domov. Zober dieťa do mesta a stretnite sa tam...na neutrálnej pôde

autor
19. okt 2024

@zuzana9393 v noveho partnera nedufam, len malo nas slobodnych mamiciek si najde po tom vsetkom toho praveho
Nechcem zbxtocne fantazirovat a dufat, nechcem sa na tu myslienku fixovat a skoncim mozno s horsim blbcom
Chcem tu byt pre svoje dieta , ostalo mi uz len to

autor
19. okt 2024

@sense riesila som so psychologom
Mesto mam daleko, nejazdim autom

autor
19. okt 2024

J sa len bojim o svoje dieta, ze bude trpiet v zivote ze je z rozvratenej rodiny

joesvk
19. okt 2024

Mie si povinná odpustiť, ale kým neodpustíš,budeš si ho niesť so sebou ako guľu na nohe.Odpúšťaš kvôli sebe, nie kvôli nemu.
On prehral,nie ty.
Ty máš-aj vďaka nemu- skvelé dieťa a poučenie do života.
A neviem si predstaviť, že budeš v takomto rozpoložení niekedy pripravená na ďalší vzťah. Veď máš pred sebou celý život, veci nie sú dané, neskončila si...

cookie29
19. okt 2024

@autorka nevies co si kto zazil...
A myslis to vazne? Nie si povinna sa s nim bavit???? Ci ches alebo nechces, STE RODICIA. Obaja. Nemusite sa bavit o roznych veciach, ale minimalne mate spolu dieta a mali by ste zostat rodicmi a rozpravat sa okrem ineho o niektorych veciach, vychove a podobne... nie ako "par" ale ako "rodicia" proste sa na to musis psychicky pripravit. Nehovoriac o tom,ze ukazujes priklad dietatu, aj ked je malicke. Ono je ako spongia a vsetky tie tlaky a negativne emocie citi a vplyva to na neho. Asi to nechces pocut, ale je to tak. Mozno bude na prd otcom, ale prosim Ta nemiesaj Vas vztah a jeho vztah k dietatu. Nechcem ho obhajovat, ale mozno Tvoje dieta ma sancu mat otca... Mozno nie ale v obidvoch pripadoch musis byt silna Ty, aj aby si mu tu sancu dala a aj aby si bola pri nom, keby ju jeho otec zahodil...

januska12323
19. okt 2024

Ja nechápem na ktorú onú ho púšťaš do vlastného bývania? S dieťaťom sa môže stretnúť aj vonku na prechádzke, na ihrisku, v kaviarni. A daj si určiť normálny styk, prípravíš sa na to dopredu a nebudeš vyrevúvať dni po návšteve.

autor
19. okt 2024

@joesvk nemyslim si ze clovek nitne potrebuje vztah aby zil plnohodnotny zivot
Ved si povedzme pravdu matky s detmi niesu najlepsi material

sense
19. okt 2024

Teraz čítam že si vyhľadala a nepomohlo....keď mu nechceš odpustiť tak neodpustí, príjmy teda fakt že tvoj ex chcel zrejme rodinu len na ok a dúfal že sa to nepodarí....a keď nechceš odpustiť jemu , odpustí sebe....a sú aj muži ktorí nevadia slobodné matky s dieťaťom
Hľadaj spôsob ako to ide ,nie ako to nejde...táto téma pôsobí len ako výkrik do tmy ktorý má vzbudiť ľútosť....lebo ziad na a rada nie je dobra

cookie29
19. okt 2024

PS nie nie je skvelym otcom, ale uvedom si, ze on si moze mysliet co chces, v konecnom dosledku to bude na dietati... a ked uz sme pri tom, su aj "oteckovia" ktori neplatia, su aj oteckovia, ktori robia problemy, dieta si neberu, ale vyzaduju informacie, chcu rozhodovat... alebo su aj oteckovia, ktori si dieta vezmu na vikend a strcia ho starkym a y budes bez dietata... ano, nie je to ako si si vysnivala, ale aj o tom je bohuzial zivot a mohlo by to byt ovela horsie...