Ako zvládať život samoživiteľky v podnájme s deťmi?
Mamičky, samoživiteľky, ako to zvládate, keď bývate v podnájme s dieťaťom, alebo viacerými deťmi?
@anonym_autor kedysi sama a dve deti výživné ozaj na smiech a ťažko bud človek zaplatil byt a nemal riadne na stravu alebo este byt strava ale uz absolútne oblečenie drogéria hracky proste nic .....veľmi sa to zlepšilo ked som uz mala možnosť pracovať a mala som veru dve práce aby sme sa mali dobre...niekedy som sa nestihla ani najesť a z roboty do roboty ....potom som spoznala muža terajšieho a ronuz bol úplne iny svet.Ale vtedy ozaj ťažko bola situácia ze som nemala deťom co uvariť vtedy nabehla moja naj kamarátka s igelitkou nátierka z roboty ,so zeleninou zo záhradky a chlebom nikdy na to nezabudnem .
7 rokov bez muža z toho ťahám štvrtý v podnájme, dve dcéry 11 a 7 r. 🙂 majiteľka je s nami spokojná nájom ma poslaný načas nerobíme hluk bordel nič kvôli čomu by mala mať kŕče ze sa nás raz nebude môcť zbaviť. Nechala nás tu žiť samé v pohode. Predtým som žila s deťmi u rodičov. Výživné mam 40 eur na obe deti raz za čas ex pošle inak sa nezaujíma. On je nezamestnaný takmer slepý -(ono tam ma čosi genetické a vekom je to horšie) takže možnosti nemá to chápem. Stlačíme si sami. Časovo mi to s deťmi sedí teraz budem 4 mesiace mat upravenú v práci smenu takže o 15 končím a som s deťmi aj poobede 💗priatelia mám takého ze príde vypijeme kávu pozrieme TV zasmejeme sa s deťmi (oni vedia ze len kamarát, kolega takže žiadne väzby) ale nekupuje nám nič ani nikto nám finančne neprispieva). V práci musím makať aby som si zarobila ale život hodnotím pozitívne
@anonym_autor kedysi sama a dve deti výživné ozaj na smiech a ťažko bud človek zaplatil byt a nemal riadne na stravu alebo este byt strava ale uz absolútne oblečenie drogéria hracky proste nic .....veľmi sa to zlepšilo ked som uz mala možnosť pracovať a mala som veru dve práce aby sme sa mali dobre...niekedy som sa nestihla ani najesť a z roboty do roboty ....potom som spoznala muža terajšieho a ronuz bol úplne iny svet.Ale vtedy ozaj ťažko bola situácia ze som nemala deťom co uvariť vtedy nabehla moja naj kamarátka s igelitkou nátierka z roboty ,so zeleninou zo záhradky a chlebom nikdy na to nezabudnem .
@anonym_7f1c2a ja som slobodná mama a tomuto napríklad nerozumiem. A nemyslím to vôbec ako rypanie len ak sa to dá rada by som vedela ako. Napísala si že kým si ešte nebola v práci tak ti vychádzalo ledva na nájom a na stravu - ako? Mne z rodicaku na nájomné nevyjde ani na garsónku. A že potom si mala dve práce a tomu tiež nerozumiem. Kde si mala zatiaľ deti? Platila si im nejaké opatrovateľky ešte po jasliach a škôlke do večera? Vychádzalo ti to? Ja momentálne idem nastúpiť do práce ale doteraz som bola nútená bývať u rodiny lebo proste nevyšlo by mi to v žiadnom prípade. Aj teraz mi to s tým platom buď bude vychádzať ltt alebo mi to vychádzať nebude vôbec. Ja by som aj bola ochotná nájsť si aj druhú robotu ale čo s dieťaťom? Ak mu zaplatím opatrovateľku tak to sa mi neoplatí.
No a autorka ku tebe je to ťažké naozaj v dnešnej dobe pokiaľ nemáš dobre zaplatenú robotu s normálnym pracovným časom tak mám pocit že pre matku samoživiteľku to je nemožné... Ja sa teraz z toho nejako pomaličky hrabem ale je to hrôza. Robotu ti dať nechcú lebo máš malé dieťa, do nájmu ťa nechcú tiež lebo máš dieťa a boja sa že nebudeš platiť alebo dieťa niečo zničí ...😕
@anonym_7f1c2a ja som slobodná mama a tomuto napríklad nerozumiem. A nemyslím to vôbec ako rypanie len ak sa to dá rada by som vedela ako. Napísala si že kým si ešte nebola v práci tak ti vychádzalo ledva na nájom a na stravu - ako? Mne z rodicaku na nájomné nevyjde ani na garsónku. A že potom si mala dve práce a tomu tiež nerozumiem. Kde si mala zatiaľ deti? Platila si im nejaké opatrovateľky ešte po jasliach a škôlke do večera? Vychádzalo ti to? Ja momentálne idem nastúpiť do práce ale doteraz som bola nútená bývať u rodiny lebo proste nevyšlo by mi to v žiadnom prípade. Aj teraz mi to s tým platom buď bude vychádzať ltt alebo mi to vychádzať nebude vôbec. Ja by som aj bola ochotná nájsť si aj druhú robotu ale čo s dieťaťom? Ak mu zaplatím opatrovateľku tak to sa mi neoplatí.
No a autorka ku tebe je to ťažké naozaj v dnešnej dobe pokiaľ nemáš dobre zaplatenú robotu s normálnym pracovným časom tak mám pocit že pre matku samoživiteľku to je nemožné... Ja sa teraz z toho nejako pomaličky hrabem ale je to hrôza. Robotu ti dať nechcú lebo máš malé dieťa, do nájmu ťa nechcú tiež lebo máš dieťa a boja sa že nebudeš platiť alebo dieťa niečo zničí ...😕
@anonym_01d260 mala som dobru materskú odrobene roky a tým ze som bola vdova potom chodilo aj vdovske a sirotske pracovala som od 7 do 15 v kancelárii a potom este 4 hodiny som upratovala bytovky 6 dni v týždni a kde boli deti mám dost veľký odstup jedna pobavila druhu ale mala som aj susedu na materskej ktorá strážila a ja som jej platila 200eur
Ja som jednorodic
Mam dieta v sukromnej skolke a najom taky vysoky, ze mi je do revu a breku ale chcela som aby sme mali pekne byvanie
Do 3 rokovdietata som byvala u nasich takze nieco som nasetrila , pomahaju mi nasi, nastupujem do prace, bude to o chlp ale snad to zvladnem
Pracu mam dobru, perspektivnu, pekne platenu, vyzivne dostavam, budem ziadat este viac
Ale ta samota pre zenu je niekedy az taziva
@anonym_autor su ludia, ktori nedokazu platit aj ked su sami a potom su aj s detmi, ktori to dokazu, zalezi od vysky platu.

ako to myslis? financne alebo? Ja mam jedno dieta, po rozvode som byvala 3 roky v podnajme, teraz rok vo svojim, financne to je to iste (najom/hypo) . vyzivne nemam ziadne. Pytaj sa ak nieco konkretne chces vediet.