icon

Ako zvládate život v cudzom meste?

tina_telekova
4. nov 2015

Ahojte dievcata, idem si k vam po radu. Byvam s manzelom vo Zvolene, mame 4 rocnu dceru. Moja mamina byva v BR a obcas nam s malou vypomoze (ked je mala chora alebo ked som chora ja, tak ju k sebe do BR zoberie). K nam mamina ku malej takmer vobec nechodi. Muzova rodina nam s malou vobec nepomaha.
Nedavno som dostala lukrativnu pracovnu ponuku. Lukrativnu nielen platovo ale aj v tom, ze sa jedna o moju pracu snov, v medzinarodnej firme s dlhodobou tradiciou a s dlhodobou perspektivou. Jediny problem je, ze praca je v BA. Moj muz sa do BA prestahovat nechce. Vraj mam tu pracu odmietnut. Ak mam byt uprimna, tak som tu pracu odmietla pred tyzdnom s argumentami, ze pracu neberiem, nakolko mi ponukaju zamestnanie na dobu urcitu a nie na priamo cez nich, ale cez dcersku spolocnost. Vcera v noci mi pisal ich vysoko postaveny manazer, ze mi ponuka pracu pramo cez ich firmu (t.j. vsetky socialne benefity - dovolenka naviac, 13. a 14 plat, prispevok a DDS a plno dalsich vyhod) a v pripade, ze prejdem seriou psychotestov mi ponuknu aj priamo zmluvu na dobu neurcitu. Ubezpecil ma vsak, ze aj keby bola zmluva na dobu urcitu, nemam sa obavat toho, ze by mi po roku nebola predlzena na neurcito. Baby, musim sa rozhodnut. A neviem ako. Poradte. Tie co ste s detmi same v cudzom meste. Ako to zvladate? Da sa to? Alebo sa na to vykaslat a zostat cusat vo Zvolene? Za mizerny plat a bez istoty, co bude o mesiac? ..... Co by ste robili vy?

Strana
z4
jana_eyre
4. nov 2015

@tina_telekova to ti ponukli 600e? to je na bratislavu a zmenu zivota naozaj malo - najma ked si spocitas kolko by ste platili za byvanie, energie a podobne.. je tu omnoho drahsie a plat je podla mna na bratislavu nizky.. /tolko som zarabala ja a bola som ta z nizsie ohodnotenych/

moj muz ma pod sebou ludi /v IT odvetvi/ ktori maju nastupny plat cca 1000e.. mimochodom, ked vies anglicky a nemecky - tak v spolocnosti kde pracuje on si pracu najdes urcite lahko v akomkolvek obdobi zivota..

jana_eyre
4. nov 2015

Aha, az teraz čítam ze píšeš o rozdiele, prepac..

tina_telekova
autor
4. nov 2015

@jana_eyre nieeeee,moj nastupny plat by bol o 600 Eur vyssi,ako mam dnes

alaguema
4. nov 2015

@jana_eyre vôbec neriešim, čo v BA je, alebo nie je lepšie. Je mi to jedno. Moja otázka na zakladateľku bola, čím by bol život jej manžela v BA kvalitnejší . To je celé.

mircalla
4. nov 2015

@tina_telekova robis aspon pracu, ktora ta bavi? myslim v zv

tina_telekova
autor
4. nov 2015

Popravde,bavilo,potom bolo obdobie,ked nebavilo a teraz sa mi dostava kopec skoleni a mam moznost profesne dalej rast.Teraz ma to velmi bavi.Nam sa teraz o.i. zmenilo vedenie.Otvárame pobocku tu v BB,takze ak to cele vyjde,tak do roka-dvoch by sa moj plat mohol velmi priblizit tomu,co mi dnes nukaju v BA.Ale to samozrejme nie je iste...

tina_telekova
autor
4. nov 2015

@alaguema stale rozmyslam,cim by bol kvalitnejsi pre neho.... Neviem

jana_eyre
4. nov 2015

@alaguema ok, chapem..

alaguema
4. nov 2015

@tina_telekova no, veď práve...ako rodina, by ste mali zo zmeny profitovať všetci. Inak je kontraproduktívna. Keby si ho vedela motivovať na niečo v BA, čo v ZV nie je...

mircalla
4. nov 2015

@tina_telekova my ho nepozname, nevieme aky je typ....zavisi co preferuje. ak ma rad kulturu, ruch, sport, tak v ba su lepsie moznosti....ak ma rad ticho a prirodu (okolo je mnozstvo moznosti, rada som tam chodila na vylety ci lyzovat na donovaly) , tak to radsej ostat v zv, v BA by asi trpel
pracu by mal v BA lespie platenu, ale z vlastnej skusenosti viem, ze je vacsinou ovela stresujucejsia plus a casovo narocnejsia a tiez dost zdlhave cestovanie, vo zvolene som to mala peso 10 min. a neprovnatelne viac volneho casu, tam sa mi nestalo ze do 18 hod v praci

cartridge
5. nov 2015

@tina_telekova No neviem teda, ale ak dúfaš, že počkajú na Teba rok ... asi by si si mala zložiť ružové okuliare, neprídeš Ty - príde iný, možno lepší, výkonnejší a pochybujem, že za rok si na Teba ešte budú pamätať /neber to v zlom, ale ja som totálny realista a hovorím z vlastnej skúsenosti/. Treba si proste povedať, že rozhodnutie, ktoré si urobila je určite to správne, a nevieš, možno natrafíš na úplne niečo iné, lepšie ...

tina_telekova
autor
5. nov 2015

@cartridge ja nehovorim, ze oni na mna maju cakat rok - nie som padnuta na hlavu. Ja myslim, ze ked budem o rok dva pripadne hladat robotu, tak su tu predsa aj ine firmy ...

libka1
5. nov 2015

@cartridge pokial robi v IT a vo vychytenej oblasti najde si v BA pracu hocikedy a firiem ma na vyber mnoho. ja tiez robim v tej oblasti a minimalne 2-3x do mesiaca ma cez Linkedin oslovia s nejakou ponukou prace. takze ist hrrr do niecoho cim si nie je ista nema zmysel, zmenu moze urobit hocikedy v zivote keby sa jej vo ZV nedarilo

tina_telekova
autor
5. nov 2015

@libka1 Dakujem 🙂

m.i.r.i
5. nov 2015

@cartridge zas sa ozvalo stare zname slovenske sebavedomie....

@libka1 suhlas

chelsee
5. nov 2015

ber to 😀 žijem mimo BA už 10 rokov, je to tazsie s dietatom, nasich mam daleko ale ked sa chce vsetko sa da zvladnut. Vzdialenost BA Zvolen je nic, kazdy vikend mozes byt u mamy

tina_telekova
autor
6. nov 2015

Ahojte, pracu som zdvorilo odmietla a prisla mi velmi mila odpoved od vedenia firmy v tom zmysle, ze su tam dvere pre mna stale otvorene 🙂 Mile od nich. Mozno fraza, ale mna to potesilo. Este raz vsetkym dakujem za komentare. Prajem pekny den. Tina

Strana
z4