icon

Ako zvládnuť osamelosť po rozchode ako slobodná matka?

19. dec 2024

Ahojte, ak sa tu nájdu mamičky, ktoré odišli zo vzťahu a ostali samé s deťmi, zaujíma ma, či ste aj s odstupom času považovali svoje rozhodnutie za správne? Viem, že záleží od veľa premenných, každý vzťah je iný tak ako aj každý človek. Len by ma to zaujímalo, ako to majú ostatné ženy, ktoré si tým prešli a žijú samé.
Momentálne som v štádiu rozhodovania, či odísť alebo ešte ostať. Dlhodobé problémy, síce už komunikujeme, nemám voči nemu zlého slova, naozaj sa teraz snaží lenže roky čo som bola vo vzťahu ,,sama so sebou" mi to nevráti a za tých 11 rokov už som vyhorela a ako človek sa mi sprotivil. Nechcem aby sa ma dotýkal, sex som mu stopla posledné týždne lebo už ho viac neznesiem. Čokoľvek mi hovorí je mi to ukradnuté. Preto cítim, že už to zrejme nikam nepovedie. Držím to kvôli malým deťom ale dlho to asi nepôjde.
Popravde chcem byť sama. Nechcem iného chlapa, nech mi dajú všetci pokoj. Preto ma zaujíma ak ste to nejaká zažila, ako ste sa popasovali so samotou a či ste to po čase neľutovali.
Ja sa samoty ako takej nebojím, len tým, že mám malé deti, tak to nie je len o mne. Za názory ďakujem

subartic
19. dec 2024

mala by si tomu dať šancu a tiež pracovať na vzťahu . Mala si odísť vtedy keď sa k tebe choval zle a nie teraz keď sa to snaží napraviť. Ak sa rozhodneš pre rozchod , čo je plné tvoje právo ,tak s dvoma malými deťmi to budeš mať náročné a veľmi . Tu ani nejde o samotu , ale o to , že on bude zrejme už poučený z chýb ktoré robil a v druhom svojom vzťahu bude fungovať podstatne lepšie, bude sa venovať partnerke a tebe nechá celú starostlivosť o deti , pošle ti pár eur , sem tam im niečo kúpi , vezme si ich na víkend , na týždeň cez prázdniny a bude sa to brať akože je dobrý otec.

autor
19. dec 2024

@subartic lenže takto to je odkedy sú na svete. Ja som inú pridanú hodnotu vzťahu nemala. Celé roky sa starám sama od rána do večera, dojde až večer akurát uloží a ide spať. Víkendy okolo domu...kamaráti... a ja s deťmi sama doma, sama na výletoch... rozhovory boli...nič nepomohlo. A po rokoch jediné čo s ním pohlo je že som vyhorela a na rovinu som povedala, že od neho chcem odísť..teraz sa snaží a mne je to už jedno. Ostávam ešte kvôli deťom, uvidím dokedy...

dadka1997
19. dec 2024

Nie neolutovala, konečne som začala dýchať,deti do skôlky ja do prace, spoznala som ludi, nasla sebavedomie, začala aj s ludmi komunikovať a o ne elý rok som si našla lásku snov a teraz mame spolu aj bábätko

subartic
19. dec 2024

daj tomu ešte čas. Odísť môžeš vždy. Znova a rázne odkomunikuj s ním svoje potreby a čo od vzťahu očakávaš, ak sa to bude snažiť naplniť buduj aj ty vzťah , je to možno druhá šanca pre vás . Muži sú strašní idioti , strašní , oni sa často spamätajú až keď je žena na odchode a až vtedy si začnú uvedomovať o čo všetko by mohli prísť. Takto oni debilne fungujú .
Nového partnera si môžeš nájsť a nemusíš , nový muž do domácnosti je podstatne zvýšené riziko konfliktov s tvojimi deťmi , riziko že bude uprednostňovať vlastné deti , kopec problémov v týchto nových zložených rodinách .

biology
19. dec 2024

Som sama s malym dietatom, od partnera som odisla ked mal maly 10 mesiacov. Tiez som bojovala s tym ci som urobila dobre, obcas ma chytaju "depky" ako napr teraz pred Vianocami, ze budeme sami. Ale...vzdy si poviem ze radsej sam ako vo vztahu v ktorom sa trapit. Mna skor stvu poznamky z okolia a prisla som aj o vela kamosiek pretoze to nevedia pochopit preco som odisla od muza ked mame male dieta a ze som zobrala dietatu otca. Ale nikto nevidel co sa u nas dialo za zavretymi dverami. Takze moja rada znie, pokial to tak citis a myslis si ze to bude dobre aj pre tvoje deti chod do toho. Deti tiez potrebuju mat kludne prostredie.

dankamg
1. jan 2025

Nie, neodišla by som, pokiaľ ten človek nie je násilník alebo by ma neponižoval inym spôsobom. Samota je niekedy neznesiteľná a nikde nemáš istotu, že budeš mať ešte ďalší vzťah. K tomu ako sa spoločnosť pozerá na osamelé ženy s deťmi sa radšej ani nejdem nevyjadrovať. Žiť sama s deťmi je stokrát ťažšie ako v kompletnej rodine.

dankabg
1. jan 2025

Tiež sa pasujem s podobou dilemou ako ty a samozrejme najjednoduchšie by bolo, keby to niekto vyriešil za mňa ale to sa nedá.
Máš kam ísť? Vieš zabezpečiť seba aj deti? To je zaklad...

hellionka
1. jan 2025

@dankamg takže vlastne kým Ťa muž nebije alebo “ neponižuje inym spôsobom” budes trpieť … čo tam po nejakom šťastí, spokojnosti, láske … hlavne že nebudeš sama? lebo nikde nieje istota, že budes mat nový vzťah? … a teda kompletná rodina je dôležitejšia … nerypem … skor ma mrzí ak si takto nešťastná .. možno by si sama zistila, že žiť sama a byt šťastná je stokrát ľahšie ako v tej “kompletnej rodine”

martinka17
1. jan 2025

Ostala som sama z vlastného rozhodnutia, nikdy som to neoľutovala. Pre seba a moje dieťa som nemohla spraviť lepšie rozhodnutie. Je to ťažké finančne, psychicky aj fyzicky ( mužské práce si robím sama), ale nikdy som to ani na chvíľu neoľutovala.

dankabg
1. jan 2025

@martinka17 tak to máš môj obdiv

slniecko66
1. jan 2025

Ahoj napis mi ked chces. Nechce pisat verejne..

dankamg
1. jan 2025

@hellionka Práve naopak, žijem sama s deťmi 14 rokov, takže určite viem o čom je samota, to mi ver.

martinka17
2. jan 2025

@dankamg nejde o samotu, tá trápi každú čo je sama. Možno je to vec postoja, ale jednoduchšie je byť sama ako v nefunkčnom vzťahu. Radšej o svojej nehnuteľnosti, o svojich peniazoch rozhodujem sama. Úprimne, zamysli sa ako žije mnoho iných žien - nefunkčný vťah, nadávky, ponižovanie, ignorácia, finančná neistota... Síce majú patrera ale v podstate nemajú ani to čo ty.
A ináč som sama ešte dlhšie ako ty, ale keď niekedy čítam a počujem ako žijú iné ženy, som len rada, ako sa mám ja.