icon

Ako zvládnuť život bez pomoci partnera?

15. jún 2025

Zdravím vás, píšem už sem pretože neviem kde si vyliať srdce 😢 mám tri deti ešte maličké 5,3 a 1 ročne. Pracovala som v obchode ako predavačka no žiaľ už više roka ako som ostala tehotná už nepracujem a dala som aj výpoveď kvôli manželovi. Pretože on potreboval pracovať a nie byť doma pri deťoch celé dni on potrebuje zarábať on zarába viac atď jeho slová .
Povedala som si dobre v pohode. Ja som sa doma starala o deti pretože nemáme kde ich dať ani komu postrážiť atď. Doma som sa starala o všetko variť, nákupy atď všetko čo do domácnosti treba. On pracoval a zarábal pekné peniaze staral sa o nás aby nám nechýbalo nič. A teraz k veci ... Pohádali sme dosť veľmi dokonca má aj udrel 😢 a deti to videli naštvala som sa a vyhodila ho z bytu od vtedy doma vôbec není už je to druhý mesiac prišiel si len po veci a odišiel .
Suseda mi povedala že vraj ho videla s nejakou babou na káve tak a je to tu čo som si aj myslela že má druhú o deti sa vôbec už nezaujíma a neviem ani kde je kde presne teraz býva. Ja do roboty nemôžem ísť kvôli nemu o deti sa mi kto postarať nemá žijem len s tej materskej platím nájom a všetko možné a on sa vôbec nezaujíma o nič dokonca ani či deti majú čo jesť .... Telefón mi nedvíha už som taká zúfalá že volám políciu na neho ja už fakt neviem ... Deti pomalí nemajú uz nič ani v chladničke jogurty atď čo odo mňa pýtajú aj dnes si pýtali keksíky, jogurtik no skadiaľ 😢😢 nemajú ani plienky proste nič. Prosím poraďte ako ďalej.

Strana
z4
ahhola
15. jún 2025

Vetroplach ubzikol a jeho deti su tvoj problem... Mozes ho obhanat den aj noc, nicoho nevymozes... Mozes sa zamysliet nad jeho slabinou-jeho rodina, zavolat jeho matke, bratovi, segre, snad ti nespadol z Marsu a ma niekoho, kto ho postavi do laty. Ked nikto, tak na sud o vyzivne... Velmi, velmi zly vyber otca tvojich deti. Mas co robit cely zivot, dobre ti zavaril🥀

ika02
15. jún 2025

Ahoj, nejaké spoločné peniaze na účte ste mali? Ak áno, vyber a kúp, čo treba a žiadaj výživné na deti. Ten Tvoj magor, si evidentne zvolil život bez plačúcich detí a unavenej vystresovanej ženy. Možno mal už nejaký čas milenku a len využil vašu hádku ako dôvod na rozchod. Aby si Ty bola za tú zlú hysterku, s ktorou sa nedá žiť.

autor
15. jún 2025
@ahhola

Vetroplach ubzikol a jeho deti su tvoj problem... Mozes ho obhanat den aj noc, nicoho nevymozes... Mozes sa zamysliet nad jeho slabinou-jeho rodina, zavolat jeho matke, bratovi, segre, snad ti nespadol z Marsu a ma niekoho, kto ho postavi do laty. Ked nikto, tak na sud o vyzivne... Velmi, velmi zly vyber otca tvojich deti. Mas co robit cely zivot, dobre ti zavaril🥀

@ahhola už som skúšala aj im volať či náhodou nešiel k matke . A vysvetlila som im všetko no žiaľ nie nevedia a oni sa do jeho súkromia nebudú miešať. Aj oni ma tak nasrali že som sa sními povadila a zložila mi tel .

autor
15. jún 2025
@ika02

Ahoj, nejaké spoločné peniaze na účte ste mali? Ak áno, vyber a kúp, čo treba a žiadaj výživné na deti. Ten Tvoj magor, si evidentne zvolil život bez plačúcich detí a unavenej vystresovanej ženy. Možno mal už nejaký čas milenku a len využil vašu hádku ako dôvod na rozchod. Aby si Ty bola za tú zlú hysterku, s ktorou sa nedá žiť.

@ika02 účet si vzal on, však jasné nič by doma nenechal hajzel

enmery
15. jún 2025

Vyhľadaj si Centrum právnej pomoci v tvojom okolí, poradia ti bezplatne.
Je úplne jedno, kde je a s kým, ide o deti. Podať návrh na súd na výživné.
Ak by neplatil ani potom, riešiš to s exekútorom a požiadaš si o náhradné výživné na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny.

ika02
15. jún 2025

Nemáš prístup na internet banking?

autor
15. jún 2025
@ika02

@ika02 tak toto máš pravdu. Využil hádku len aby mal dôvod odísť lebo ja som nič zle nespravila.

autor
15. jún 2025
@ika02

Nemáš prístup na internet banking?

@ika02 nie, apku ma len on v telefóne

autor
15. jún 2025
@enmery

Vyhľadaj si Centrum právnej pomoci v tvojom okolí, poradia ti bezplatne.
Je úplne jedno, kde je a s kým, ide o deti. Podať návrh na súd na výživné.
Ak by neplatil ani potom, riešiš to s exekútorom a požiadaš si o náhradné výživné na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny.

@enmery Ďakujem hneď to budem riešiť .

ika02
15. jún 2025

A disponibilné právo nemáš, aby si šla do banky vybrať?

autor
15. jún 2025
@ika02

A disponibilné právo nemáš, aby si šla do banky vybrať?

@ika02 nie vôbec. Ja ani neviem aký pin mal na karte on mi dával hotovosť keď trebalo niečo nakúpiť.

ahhola
15. jún 2025

00.10..".jeho sukromie"... to su jeho 3 hladne deti, ich vnuci. Tak snad im neubudne, ked ti zajtra donesu tasku s nakupom, ked ten ich prasivec musi kavickovat s babami, ktore ohoruje bohviecim🌿

ika02
15. jún 2025

Nemá doma niečo, čo by si dala do záložne? Hodinky, zlato... Ja by som to urobila. Z čoho máš žiť s deťmi?!

autor
15. jún 2025
@ahhola

00.10..".jeho sukromie"... to su jeho 3 hladne deti, ich vnuci. Tak snad im neubudne, ked ti zajtra donesu tasku s nakupom, ked ten ich prasivec musi kavickovat s babami, ktore ohoruje bohviecim🌿

@ahhola neviem , žijú od nás 100km ďaleko ale skúsim im napísať sms ráno . Radšej volať nebudem lebo viem že ma hneď zloží.

autor
15. jún 2025
@ika02

Nemá doma niečo, čo by si dala do záložne? Hodinky, zlato... Ja by som to urobila. Z čoho máš žiť s deťmi?!

@ika02 mám striebornú retiazku a náramok tak neviem do záložne či mi vezmú.

ahhola
15. jún 2025

Ako su sitovani, mozu ti pomoct?

ika02
15. jún 2025

Nie svoje veci dávaj do záložne, jeho veci predaj!

zuzanka.zuzu
15. jún 2025

byt je čí? hypotéku asi nemáte že?
no a moja malá rada - prestaň sa so všetkými "vadiť a skladať im telefóny", hrdosť bokom, peniaze vám treba

ahhola
15. jún 2025
@ika02

@ika02 aktiva asi dosledne pobral, len pasiva nechal, tipujem... 💤

autor
15. jún 2025
@ika02

@ika02 on tu nemá nič všetko si vzal, ostalo mu tu ešte nejaké oblečenie a že to mám kľudne vyhodiť do koša.

autor
15. jún 2025
@zuzanka.zuzu

byt je čí? hypotéku asi nemáte že?
no a moja malá rada - prestaň sa so všetkými "vadiť a skladať im telefóny", hrdosť bokom, peniaze vám treba

@zuzanka.zuzu byt je jeho

vanilkovazmrzka
15. jún 2025

Tebe moze byt uplne jedno kde je a co robi - sud mu urco ake vyzivne ma platit na deti a on potom bude pekne na tie deti platit.

oblecenie99
15. jún 2025

Správne ti radili, Centrum právnej pomoci, dostaneš bezplatnú právnu pomoc. Nech pekne platí. Na malolete bude musieť zaplatiť vyzivne aj spätne.
Ak ste manželia, rieš čo najskôr rozvod, aby si nezobral nejaké pôžičky..
A hrdosť bokom, ma rodinu, snáď rodičov, súrodencov, normálne im vysvetli s kľudom, že odišiel, nestará sa a nezaujíma ho, čo budú deti jesť. Nech ti pomôžu aspoň s nejakým nákupom. Más to ťažké, ale je to prechodné obdobie, a verím, že to zvládneš. Povedz si, že teraz je to najhoršie a najťažšie a bude už len lepšie.

ika02
15. jún 2025

No, keď sa už vysťahoval, mal to premyslené a o milenke vie už pravdepodobne aj jeho rodina, keď sa "nebudú miešať do jeho súkromia".
Žiadaj čo najvyššie výživné, súd Ti priklepne niečo medzi Tvojim a jeho návrhom.

rozkvet1
15. jún 2025

Odkiaľ si?

januska12323
15. jún 2025

Dva mesiace čakáš na čo? Hneď zajtra rieš veci.

vkatush
15. jún 2025

A keďže máš ročné dieťa, do jeho dvoch rokov môžeš žiadať výživné aj na seba.Takže hneď ráno hľadať právnu pomoc, žiadať výživné na 3 deti a na seba.
Hnať na neho kľudne potom exekútora, ak by nechcel platiť, ten to už z neho dostane.

A neskladaj nahnevaná všetkým telefón. Aj keď sa chovajú presne ako ten ich syn. Ale tak sa veci neriešia a áno, on už nie je ich starosť ani zodpovednosť.
O ich vnúčatá by mali aspoň prejaviť záujem, čo s nimi. Ale tiež to nie je ich povinnosť, nemusia ti starí rodičia na nich prispievať, strážiť, posielať jedlo či peniaze. Na to sú rodičia, ktorí majú zabezpečiť svoje malé deti.

kvietok1992
16. jún 2025

Mne len niekto vysvetlite, prečo si s takými blbcami robíte toľko deti? To vás nútia s pištoľou? V jeho byte, bez peňazí a 3 deti 🤦‍♀️ bože nech už je povinná finančná gramotnosť a sexuálna výchova na škole lebo toto nie je normálne…

jaskolka
16. jún 2025

A dva mesiace si na čo čakala?Na zázrak ?Už dávno si mala ist riešiť situáciu, právnik,žiadosť o výživné,prípadne exekútor,ak by panko vyskakovať,že on nedá. No dá,to je jeho povinnosť, prispievať na deti a aj na teba,ak máš dieťa do dvoch rokov.
To,že ty nemáš absolútne nijaký prístup k peniazom, nekomentujem,to je tiež pekne hlúposť,ale to už teraz nevrátis.
Deti ráno dať do škôlky (dúfam,že chodia)a s tým najmladším do kočíka a ideš do mesta na úrady riešiť to čom skôr. Tvoja rodina ti vie aspoň teraz nejako finančne pomôcť, nákup aspoň? Alebo nejaká kamoška,bývala kolegyňa,aby aspoň ste mali čo jesť?

soldi
16. jún 2025
@oblecenie99

Správne ti radili, Centrum právnej pomoci, dostaneš bezplatnú právnu pomoc. Nech pekne platí. Na malolete bude musieť zaplatiť vyzivne aj spätne.
Ak ste manželia, rieš čo najskôr rozvod, aby si nezobral nejaké pôžičky..
A hrdosť bokom, ma rodinu, snáď rodičov, súrodencov, normálne im vysvetli s kľudom, že odišiel, nestará sa a nezaujíma ho, čo budú deti jesť. Nech ti pomôžu aspoň s nejakým nákupom. Más to ťažké, ale je to prechodné obdobie, a verím, že to zvládneš. Povedz si, že teraz je to najhoršie a najťažšie a bude už len lepšie.

@oblecenie99 len opravim, ze spatne sa sice da poziadat, ale musela by preukazat zavazne dovody, ze preco nepodala skor.
Musi podat UPaP o maloletych do cias rozvodu- vtedy sa to rata odo dna navrhu.
Pripadne neodkladne opatrenie- rozhodne sa do 30 dni od podania navrhu

Strana
z4