icon

Dá sa vyžiť finančne s dieťaťom bez partnera?

kristina9927
12. jan 2025

Dobrý deň.chcem sa spýtať slobodne mamy s 2-3 rocnimi deťmi. Dá sa vyžiť samé s dieťaťom finančne? Ďakujem za odpovede.

kaktusik007
12. jan 2025

@kristina9927 jasne ze da, peniaze problem nie su. Problem je najst si zamestnanie, aby boli.

cimage
12. jan 2025

Da sa, ved su aj slobodne mamicky a oteckovia nejavia zaujem a ani neplatia. Su aj mamicky samozivitelky s viacerymi detmi.

kristina9927
autor
12. jan 2025

@cimage pýtam sa keďže zatiaľ bývam s malou u rodičov.... Ale onedlho sa musíme odsťahovať. A pravdupovediac bojím sa ... Ale ďakujem za odpovede.

lucylaw
13. jan 2025

@kristina9927 Áno dá sa to,ostala som sama so synom keď mal 2,5 roka..Teraz má 10,mám byt (vyplatila som po rozvode ex z nášho bytu a ostala v ňom),auto,chodíme na dovolenky..Finančne mi nepomáha nikto,jedine ex pošle výživné..

danica2711
13. jan 2025

@kristina9927 dá/nedá - podľa toho, koľko zarábaš, všeobecne platnú odpoveď ti nikto nedá, keďže nepoznáme tvoje príjmy a výdavky

adabise683
13. jan 2025

@kristina9927 presne ako pise @danica2711 ... to sa neda povedat ... niekomu sa da s pomocou druhych, niekomu aj bez nej, niekomu vobec ... musim si zratat prijmy a vydavky a zvazit svoje moznosti ... ja som na malu sama od uplneho zaciatku a dobrovolne som si to tak vybrala (viac-menej) ... vydavky pocas rodicovskej budem mat skoro 3.krat take ako rodicovsky prispevok ale kedze som s tym ratala uz dlhy cas predtym, zariadila som si podla toho "veci" a teraz viem ze to zvladat budem (kym by neprisla neviem aka neocakavana situacia) ... ja sa drzim hesla "vsetko sa da, ked sa chce" .... niekedy je to tazke samozrejme .. drzim ti palce aby si to zvladla !!!

kristina9927
autor
13. jan 2025

@adabise683 dakujem.