Finančné ťažkosti matky samoživiteľky - ZRPŠ poplatky
Ahojte, prosím neodcudzujte ma ale ocitla som sa v zlej situácii a nemám ani 25 € zaplatiť synovi ZRPŠ do škôlky :( mala som úraz nohy, PNka je slabá, som matka samoživiteľka
Načo je taký život že človek sa len pretlka ako vie a nič z toho nemá, pomaly ani na jedlo...ach jaj. Ďakujem za výlev.
Môžeš aj po častiach. My sme mali v triede tiež osamelých rodičov a prw nich bolo tiež náročné zaplatiť všetko naraz
Otec dieťaťa by to mohol zaplatiť v rámci mimoriadnych nákladov (co určite su na začiatku školského roka) nad rámec výživného, mýlim sa?
Z kadial si? Vsak 25e, ak si dobry clovek, by nemal byt problem, aby ti niekto dal (nie pozical)… popros kamaratov.. rodinu…
@anonym_autor zrps nieje povinne,aj u nas bolo par ludi co nedalo a svet sa nezboril.podla mna ak vysvetlis ucitelke situaciu nebudu mat problem ti to posunut alebo porozdelovat po 5-7 eur..
ako pisu vyssie nie je to povinne, ja ho neplatim roky ani na ZS proste je to moje rozhodnutie
@anonym_autor nie je povinný a nemusíš ho zaplatiť do konca mesiaca, stačí sa dohodnúť.
Otec dieťaťa by to mohol zaplatiť v rámci mimoriadnych nákladov (co určite su na začiatku školského roka) nad rámec výživného, mýlim sa?
@bolarazjedna nebol v rodnom liste a je 2 roky po smrti
@anonym_autor nie je povinný a nemusíš ho zaplatiť do konca mesiaca, stačí sa dohodnúť.
@anonym_7272a8 tak potom je to ok, do konca mesiaca zaplatím ja som myslela že treba hneď
@anonym_7272a8 tak potom je to ok, do konca mesiaca zaplatím ja som myslela že treba hneď
@anonym_autor každá mš to ma inak vysvetli situáciu učiteľke myslím si že to pochopí
@anonym_autor môžeš to zaplatiť aj na viac splátok. U nás sa dalo kľudne aj do konca roka. Len sa treba pýtať.
@bolarazjedna nebol v rodnom liste a je 2 roky po smrti
@anonym_autor tak to ma mrzí, máš to ozaj ťažké. Držím palce, nech sa vaša životná situácia časom zlepší. Aj zdravotne, aj finančne.
Prepac, ale nikdy toto nepochopim, nikdy. Co vedie zenu aby zaprela otca dietata( neuviedla ho v rodnom liste)- sama si ho obrala o vyzivne aj o sirotske aj o dedicstvo- nie len po otcovi, ale mozno aj po starych rodicoch. A teraz sa pytas na co je taky zivot? No urobila si dost vela zlych rozhodnuti. Od nechraneneho sexu az po neuvedenie otca v rodnom liste, ........teraz musi za tvoje chyby trpiet dieta.
Prepac, ale nikdy toto nepochopim, nikdy. Co vedie zenu aby zaprela otca dietata( neuviedla ho v rodnom liste)- sama si ho obrala o vyzivne aj o sirotske aj o dedicstvo- nie len po otcovi, ale mozno aj po starych rodicoch. A teraz sa pytas na co je taky zivot? No urobila si dost vela zlych rozhodnuti. Od nechraneneho sexu az po neuvedenie otca v rodnom liste, ........teraz musi za tvoje chyby trpiet dieta.
@anonym_02a919 a toto tvoje skvele zhodnotenie jej zivota jej prave prinieslo 100e do penazenky 😱
Niekedy je mlcat zlato
@anonym_02a919 a toto tvoje skvele zhodnotenie jej zivota jej prave prinieslo 100e do penazenky 😱
Niekedy je mlcat zlato
@eeffka ano mlcat je zlato. A pravda je casto neprijemna a bolestiva no treba ju pocut.
@anonym_02a919 napriklad znasilnenie?…napriklad dalsich milion inych situacii. Nesud ked nemas obute jej topanky.
@anonym_autor samozivitelka, PN, otec po smrti... ak toto nepochopia tak už potom nič.
Normálne im povedz, že máš ťažkú situáciu a 25e je pre teba naozaj veľa.
❤️ netráp sa pre to. Ak nemáš, nedáš. Základ je školné a strava
napis do odevnabanka.sk aspon nejake oblecenie mozes ziskat, nech nemusis kupovat. detto katolicka charita v meste mava sklady na oblecenie. tam vies usetrit
@eeffka ano mlcat je zlato. A pravda je casto neprijemna a bolestiva no treba ju pocut.
@zuzinka888 a zmeni tato pravda nejako jej situaciu? Asi nie. Velmi sa mi tu "paci" ako odkedy je moznost komentovat anonymne su vsetci zrazu uprimni a odvazni (netyka sa to teba kedze si pod zverejnenym nickom)
No a k teme, ZRPS nie je povinne, ja napr uz 2r neplatim v zs, nevidim dovod. Skola dava peniaze na veci s ktorymi nesuhlasim, moje dieta z toho nevidi ani 10centov, vsetky akcie si platime aj tak samostatne
@anonym_autor napíš mi správu
mali by ti umoznit splatit to aj po castiach, V nasej skolke to bolo mozne, rozlozila som to na cely skolsky rok. Ale ked vysvetlis situaciu v skolke, nemali by ti mat za zle, ani ked nezaplatis vobec, nie je to povinnost.
Nemusiš , u nas v skolke jeden otecko pravnik vytiahol normalne paragrafy na vedenie 😀 a akoze mal pravdu.. je to v podstate dobrovolne . Ten ma zas penazi jak buriny a neda 15€ 🤷🏻♀️
Už ti to tu napísali viaceré. Poplatok za ZRŠ NIE JE POVINNÝ, samozrejme školy to takto neprezentujú, aby peniaze získali. Takže sa tým netráp, nemusíš ho vôbec uhradiť.
A čo sa z toho platí, keď to nie je povinné? Ja dom vždy zaplatila, ale v podstate tiež neviem, na čo sa to použije...
A čo sa z toho platí, keď to nie je povinné? Ja dom vždy zaplatila, ale v podstate tiež neviem, na čo sa to použije...
@summer23456 školské akcie - Mikuláš, Deň detí, niektoré pomôcky do učební, niekedy napr. doprava na nejaký event a pod.
Som v školskej rade ako pokladník 🙂
Mňa by ale baby zaujímalo, čo máte vrámci toho ZRŠ, že ho neplatíte? U nás sa z toho platia aktivity pre deti, predstavenia, miku.balíčky...vaše deti sa nezúčastňujú tých divadielok, balíček nedostanú?
@anonym_02a919 Ty to nikdy nepochopis, ok, tvoja vec, nikoho to nezaujima. Staraj sa o seba.
Mňa by ale baby zaujímalo, čo máte vrámci toho ZRŠ, že ho neplatíte? U nás sa z toho platia aktivity pre deti, predstavenia, miku.balíčky...vaše deti sa nezúčastňujú tých divadielok, balíček nedostanú?
@anonym_369c0b býva napríklad situácia, že v rámci výletu sa doprava platí z príspevku a ten, čo zrs neplatí si musí doplatiť alikvotnu ciastku
Ako to je napríklad s tými balíčkami neviem, možno niekto vie, ako to majú zariadené, aby to bolo fér

Poplatok nie je povinný. Nemáš, nedáš.