icon

Hľadám kamarátku na pokec o výchove syna

patriq11
26. sep 2020

Ahojte. Neviem či to sem patrí ak nie tak to dám vymazať. Hľadám si kamarátku na pokec o výchove syna. Ak sa nájde spriaznena duša tak ma to poteší.

Strana
z2
patriq11
autor
28. sep 2020

@kittykat22 no to spytaj jej prečo ma vymenila za srba.

lauriema
28. sep 2020

@patriq11 Ahoj, môj ma 8rokov a je tiež 2.kludne napis

zontik
28. sep 2020

@patriq11 v pohode 😁 a inak ozaj ťažko radiť, každé dieťa je iné, ale prísnejší byť asi, aj keď zas máš o to tazsie, že ak mu ex všetko dovolí, tak mu aj ty, aby si bol lepší a mal ťa syn radšej. Ale hranice musí mať, druhak už chápe, a niekedy mu treba dať pocítiť aj následky svojho konania. Nasi tiež skúšajú, ale netreba povoliť.jednym časom mal tiež také, že keď sa mu nedovolilo niečo, tak sa postavil ku mne a hucal a hucal.tym, že som nereagovala, tak začal kopať do dvierok od linky.upozornila som 3x, a povedala, že ak to pokazí, beriem na opravu jeho peniaze z pokladničky.tak aj bolo.viac to neurobil.
Takže platí prísny, ale láskavý, viem, ťažko sa to, zvlášť ak je povaha, že sa ti do tváre vysmieva, ale to neviem poradiť, naši si to nedovolia ( zatiaľ)

patriq11
autor
28. sep 2020

@zontik ex nepovolí. Skôr tam ma prísnejšie podmienky. To je pravda ze ja mu viac povolim ale v určitých veciach. Možno preto skúša. Ale ajto hra rolu v tom ze žije 2 domacnostiam. Kde je zena aj chlap a u mna som len ja. Možno mu chýba ta ženská podpora. V tomto období už ani zaracha mu nevadí.

mimimiruska
28. sep 2020

@patriq11 ano klecat lebo vie ze je tobordel hamba pre neho.... neviem ako to popisat ale rozebirala som to s doktorkou jen tak mezi reci a nerekla mi na to nic ze je to pohorsujici pre dieta ....dieta si musi uvedomit ze prekrocilo caru ....uceni pre dite nieje trestom ale, muceni lebo ve skole ho to pak bude nudit a, bude to brat ako trest ...takzvane mi povedala doktorka ze, nez facka lepsie najit vhodnejsi metodu ...ako povedala trest je individulani od chovani co provedl ak velmi silno je zly ci ako to nazvat....ked je stredne stredni trest chapete ? Neviem ako to popsat....tiez ci vam dokaze syn povedat co ho trapi ci se ho ptate ??? Priklad ja ked aa opytam povie mi chybi mi tata ...ale moj ex teda jeho otec do telefonu povie prijdu si pro tebe po 4 rokach co absolutne o nej nejevi zajem namota syna a pak povie seru na to nemam na to naladu .... takze syn nechape ale chovani se na tom obevuje nejvice...chapes co tim chci povedat.... chovani deti se odviji od nas ...ja at mu davam lasky kolko chcem snazim se se vsim bojovat at ma vsetko v ramci moznosti tak presto vse co, se udalo dava za vinu me teda ja to aspon tak citim....tak si zacit od toho ....

zontik
28. sep 2020

@patriq11 tak potom je to jasné, manipuluje tebou, lebo vie, že dovolíš.no, ak niečo zakazes, a za dve hodiny povolis, tak to verím, že mu nevadí..naši keď dostanú zaracha tv na týždeň, tak sa môžu aj na hlavu postaviť, a nedovolím.max.tak večerníček.samozrejme, mobil tiež nieje ich súčasťou, ak ho tvoj syn má, tak mu je jedno,či zaracha má, alebo nie, s tým si vystačí. Ale je tiež pravda, že keď majú zaracha, treba sa im venovať, hrať sa s nimi, niečo si tvoriť...skús ho niečo chlapské učiť, ak máš takú možnosť, ale nie príkazom, skôr formou, že by si bol rád, keby ti z niečím pomohol

mimimiruska
28. sep 2020

Presne jak slecna pise skusit mu dat aj moznost at pomuze ....muj syn je dabel doslova ale ked mu idem vstric.ze mi moze pomoct je to uplne nekdo iny

patriq11
autor
28. sep 2020

@zontik
@mimimiruska no ako čítam tak ho musim nejak uviesť na správnu cestu a vysvetliť mu pradila ktoré ked poruší tak to bude ako trest pripisovať. Každopádne fyzické tresty nie ale radšej výchovno-nápravné nech si uvedomí čo môže a co nie.

zontik
28. sep 2020

ono tie deti treba viesť, ja som napríklad tak s hračkami zaviedla, stále boli porozhadzované, upratať samozrejme nemal kto, lebo...tak som vzala kôš, všetko som tam pred nimi nahádzala, zaviazala vrece, a do koša..to bol pre nich taký šok, že teraz stačí, ked poviem, že nech upracú, lebo začnem ja, tak by si mal vidieť tie točky 🙂
Momentálne bojujem s tým, aby si aj oblečenie upratovali, to sa nám nedarí, ale postupne naučíme, pomáhaju mi skladať opraté prádlo, a verím tomu, že sa naučia 🙂

zontik
28. sep 2020

@patriq11 a aby si nemyslel, že som despota, jasné, že upratujem aj ja, aj s nimi, aj bez nich, ale ked už ma dožerú, tak majú smolu..som prísna, takže veľa vecí si pre istotu nedovolia, ale ani biť mi ich netreba, stačí, ked zvýšim hlas, už vedia, že sa majú skludniť, vtedy ich ani nenapadne si ešte tv alebo pc pýtať. ale snažím sa skôr ísť na nich psychologicky, že ked mi rýchlo pomôžu, ostane nám čas sa zahrať, alebo si maľovať, alebo si s nimi rozprávku pozrieť..a ti poviem, že dcéra, ked som bola minule chorá, tak mi sama aj raňajky do postele priniesla, aké také, ale pre ňu to bolo niečo extra, že sa aj ona vie o mňa postarať 🙂

patriq11
autor
28. sep 2020

@zontik no to máš super. S vecami mám skúsenosti aj ja. Uz teraz si sklada aj on. Kým nezložil nešiel von. Taktiež zo školy hned prezliecť. To s tým časom som mu hovoril aj ja a hlavne pri učení. Cim skôr sa naučíš tym skôr sa ideš hrať a tym viac času máš na hranie. To je super metóda. Teraz mu stale opakujem nech sa sústredí na učenie lebo sa učí ale nevie čo. Stále ho iné zaujíma.

zontik
28. sep 2020

@patriq11 to áno, to sa tiež treba naučiť..ja to našej najskôr ako sa hovorí vysvetlím sedliackym rozumom, aby chápala, čo sa učí..nemá problém sa naučiť, ale ako sám hovoríš, nevie čo sa naučila, a ak jej skočíš do reči, tak je úplne mimo

mimimiruska
28. sep 2020

@patriq11 s doktorkou jste resil ???...asi vas syn ma poruchu pozornosti ako ten moj ale moj ma dalsi priznaky adhd ....

patriq11
autor
28. sep 2020

@mimimiruska práve že sa mu nechce.
@zontik On je taký spekulant ze keď si myslí ze ho nepocuvam tak preskočiť aj riadok pri čítaní.

mimimiruska
28. sep 2020

Co sa mu nechce? Resil jste to s doktorkou ?

patriq11
autor
28. sep 2020

@mimimiruska ked sa mu chce tak vie sa sústrediť. Len jemu sa nechce učiť tak si vymýšľa všetko iné ho zaujíma.

zontik
28. sep 2020

@patriq11 to robia všetky deti, ja tiež s našou čítam, lebo si vymýšľa, tam niečo zabudne, tam si dá, čo sa jej hodí..vždy opravím, a ak je veľa chýb, musí znova...jednoduho nepustiť spoza stola, kým není naučené, prečítané..v škole tiež musí sedieť 45 minut a sústrediť sa, takže zvládať to zvláda 🙂

patriq11
autor
28. sep 2020

@zontik no to ma nenapadlo. Dobry napad. Asi zavediem aj ja tych 45minut ked bude špekulovať. Zajtra to zavediem. Potom 5 min prestavka. ☺

mimimiruska
28. sep 2020

@patriq11 a to bude dobry pristup po skole zase skola ? ....ma to dobry vpliv ? Pytala som sa ci ste debatovali o vsem s doktorkou jen tak poza reci treba ....

patriq11
autor
28. sep 2020

@mimimiruska s dr sme to neriešili. V škole sa sústredí aj sa naučí.

mimimiruska
28. sep 2020

Tak skola je nieco ine ....ale doma je prace s svami atd musi se prijit na, to kde je problem a tam zacat obcas cizi osoba to s chlapca dostane....sveruje se obcas tak nekomu koho nezna lebo je to jediny spusob ...neviem nu kazde dite ine... vy musite vedet jestli prekracuje hranice...nebo co je podle vas to ze je zly ....jsou hranice kdy dite zle se stava dospele chapajicim clovekem a dite hodne je dite co reaguje na svet deckyma ocima ....je mezi tim velky rozdil me ked to doktorka rikala ja cumela s, papulou az k zemi ...

zontik
28. sep 2020

@mimimiruska veď ale kým príde zo školy, môže mať kľudne tri hodiny pauzu, takže sa stihne pohrať, oddýchnuť..a na 45minut určite nemajú úlohy.myslim,že rýchlo na to príde, či chce byť pri tom 20minut, alebo dve hodiny😊

patriq11
autor
28. sep 2020

@zontik
@mimimiruska denne majú 5 vyučovacích hodín. Takže cca od 13tej do 15tej je v družine. Prideme domov cca po pol hodine a este sa najeme a učiť sa začíname cca o 16:30. Si myslím ze to má dosť oddychu.

zontik
28. sep 2020

@patriq11 a to už tak nefunguje, že si v družine popíše úlohy?

patriq11
autor
28. sep 2020

@zontik môže ale tam vychovávateľka sa venuje všetkým a každý si nechce robiť úlohy. Skôr spoločenské hry sa hraju a ked je dobré pocasie tak su vonku na ihrisku.

zontik
28. sep 2020

@patriq11 aha, no zas som múdrejšia😁

patriq11
autor
28. sep 2020

@zontik ai myslím ze je to aj lepsie ked si píše doma lebo spoločne keby robia tak su aj múdrejší a by vykrikovali správne odpovede z matematiky. Radšej nech sa hraju a odpocinu od učenia.

Strana
z2