icon

Koľko žiadať výživné po narodení dieťaťa?

budem_sama
14. aug 2019

Dobry vecer,
Chcela by som sa poradit. Kolko ziadat na dieta ak sa narodi? Zaraba 2000 eur mesacne, vlastny 2 auta, ma byt. Ja som studentka bc.studia momentalne v najme opustil ma.A este jedna otazocka mozem nieco ziadat uz aj pocas tehotenstva mam si podat nieco na sud, alebo ako to riesit? Dakujem

eliska13
14. aug 2019

@deti95060810 prečo?môj bratranec zarába od 2000-2500 eur podľa projektov a na dcéru 4 r platí 500 eur, jeho ex zarobí 550 je učiteľka v škôlke.Vsetko záleží od pravnika, dobre spraveneho rozpisu vydavkov
@budem_sama nejdem sliedit či máš dieťa či nie, ale tak asi vieš koľko stojí výbava, čo treba pre dieťa, plienky, mlieko nikto nevie či budeš kojit....
Keď sa oni rozvádzali a právnik videl ako sa k nej zachoval pomohol jej s takým zoznamom, že tam bolo všetko....lieky pri zimných virozach, denné tábory cez prázdniny, kultúra kino, detský koncert, letná dovolenka a veci k tomu suvisiace, je veľa veci na ktoré ženy zabudaju, že pri dieťati sa platia ...požadovali 650 dostali 500, ale má drahší krúžok kone....odrážadlo, bicyklík, každé topánky bundu na sezónu mali rozpisane

luccy89
14. aug 2019

@nikaeli 40€? On nema nic a nepracuje? Ci to kto toto schvalil?
Inak neberie sa do uvahy len prijem otca, ale aj jeho majetok.

stela01
15. aug 2019

Tak to je veľká nezodpovednosť máš 10 r dieťa a si bez príjmu ?
Študovať , urobiť si druhé ....

eliska13
15. aug 2019

@stela01 niektoré vsadia všetko na jednu kartu a je to veľká chyba vždy treba mať "záložný plán"ale zase nikto nevie čoho je ten druhý schopný možno idea bola spravíš si školu, postavíme dom, ďalšie dieťa, lebo vek tlačí a potom tvoja praca

stela01
15. aug 2019

@eliska13 tu už je druhý iný partner ....

eliska13
15. aug 2019

@stela01 chápem...veď je s ním už nejaké roky... ono nikdy človek nevie či ho druhý nepodrazi.

deti95060810
15. aug 2019

@eliska13 správne....všetko závisí od toho kto má lepšieho právnika....Vlastná skúsenosť...

nikaeli
15. aug 2019

@luccy89 pracuje, kupil si byt na hypo, ostalo mu nase vtedy 2.rocne auot, odomna dostal dost pekny balik za to, ze laskavo odosiel z bytu, ktory nam kupili moji rodicia..

uz to neriesim.. keby som nanho zatlacila, aby platil viac, nevzal by ju ani do kina.. ved s nim este nebola na ziadnej dovolenke, max ak na vikend na chate u jeho rodicov.. mozno robim chybu, neviem, ale viac, ako na sume, mi zalezi na tom, aby s nou bol.. aspon trochu.. lebo ona s nim chce byt..

luccy89
15. aug 2019

@nikaeli jasne to chapem. Ale je to o charaktere cloveka. Urcite dobre vie, ze 40€?! Ved to je nic, co jej za to kupis jedny poriadne topanky do skoly a hotovo. Nechapem takych chlapov, este ked vidi, ze ho ma rada.

stela01
15. aug 2019

@eliska13 to je jasne , len škoda že sa človek nepouči hlavne keď už 1 dieťa je ... a je bez ničoho domova , zázemia a hlavne peňazí keď že má 1 dieťa ako môže ostať bez peňazí prace a vyhovoriť sa na štúdium .

Smutne určite by mal asistovať aj druhý rodič otec prvého dieťaťa .
Ale teraz čo ?

fokuska
15. aug 2019

@budem_sama Nejde mi do hlavy ako si zo stipendia doteraz pokryvala vydavky na byvanie, stravu, drogeriu, oblecenie a pod. nielen na seba ale aj na prve dieta (na ktore si pisala, ze dostavas 30€)...

veronikaszabova
15. aug 2019

@fokuska vsetko platil ex priatel. V minulej teme o tom bolo.

fokuska
15. aug 2019

@veronikaszabova Aha :-/ fuuu

stela01
15. aug 2019

@veronikaszabova však to je fantastické ....
ako zabezpečiť prísun € ?

macko1007
Autor odpoveď zmazal
draik
15. aug 2019

@macko1007
Celé zle táto Vaša rada.

hipuska
15. aug 2019

Zauzivana prax je 20-30 percent z jeho platu. Ziadaj tak 40, sud to okresa....

veronikaszabova
15. aug 2019

@macko1007 aj ked to je overene u notara, je to len obycajny overeny zdrap papiera. Keby prestal platit, zena si nepomoze.

extempore
15. aug 2019

Mňa by len zaujímalo, prečo bola autorka taká nezodpovedná, že si dala urobiť dieťa keď ešte študuje a nemá žiadny príjem? Teraz už jej ani iné neostáva ako zodrať chlapa z kože. A popravde, bol by blbý keby platil vopred.

stela01
15. aug 2019

@extempore + 30% platu + na bývanie + na dieťa ktoré má s predchádzajúceho vzťahu .

extempore
15. aug 2019

@hipuska nemá žiadať 100 percent jeho platu? Ty kokso, veď sa ešte ani nevie, či je to decko jeho...

mogaa
15. aug 2019
skorpionka1987
15. aug 2019

Ja zasnem nad niektorými ženami.. že starať sa majú obaja.samozrejme, ale až keď matka ukončí materskú alebo rodicovsku dovolenku. Jej podiel na starostlivosti je,že bude s bábätkom, kŕmiť,vstávať k nemu atď atd.. A chlap sa ma postarať finančne.Ak ju nechal v stychu a má nadštandardný príjem, dieťa ma nárok na rovnaky štandard.. neplaste ju sudcami, vôbec to nie je take tragické.. pytajte si to čo chcete reálne plus polovicu.to znamená že ak vám stačí 500,pytajte 750. Sudcovia zohladnuju všetko, nie len náklady na dieťa.. to už by bola aká blbosť rátať koľko peňazí dieťa minie. Zohľadňuje sa kde a ako bývate,či študuješ,akú máte perspektívu zamestnať sa atď atď, takže smelo a nebat sa pýtať si..😉

stela01
15. aug 2019

@mogaa to bola irónia .

skorpionka1987
15. aug 2019

@extempore budte vďačná že ste sa neocitli v podobnej situácii.. ľahko sa vám hovorí keď ste "nechodili v jej topánkach "

extempore
15. aug 2019

@skorpionka1987 sorry, ale ju nikto neznásilnil. Bola hlupa a nezodpovedná, že do dala urobiť dieťa keď sa on nedokáže postarať.

skorpionka1987
15. aug 2019

@extempore a také že to dieťa chceli a chlap zostreckoval vám nenapadlo? Všeličo sa stáva.. nesudme, keď nevieme..

mogaa
15. aug 2019

@skorpionka1987 ale zohľadňuje sa aj to že neboli manželia a rovnako že má žena dieťa z predchádzajúceho vzťahu....takže na nákladoch na bývanie by sa mali podielať mamička a aj obaja oteckovia detí(samozrejme alikvotným podielom)...ale je to uplne jedno lebo ak jej aj schvália 500eur čo by bol skôr zázrak kedže ide o novorodenca - nemá šancu to utiahnuť...stačí že otecko nezaplatí 1-2mesiace a pošle na ňu sociálku....ak si nájde novú partnerku a bude chcieť svoje dieťa vychovávať - nič ľahšie ako omylom poslať 1výživné na cudzí účet.....mamička nemá úspory poriadne nerobila, má 29rokov a nedokončenú školu....nehovoriac o tom, že bude sama s 2deťmi a k rodičom nechce ísť....celé zle.....

momoqui
15. aug 2019

@stela01 ako sa vie ze autorka ma este aj dalsie dieta? Nejak sa stracam v diskusii 🙂 inak zaujimave je ze my tu hutame a autorka sa neozyva 🙂

extempore
15. aug 2019

Takže autorka má 29 rokov, už jedno 10 ročne dieťa, nemá ukončené ešte ani Bc. a je bez príjmu... Teraz si nechala urobiť ďalšie dieťa... Sorry, ale vôbec mi jej nie je ľúto...