icon

Mám 40, dieťa takmer 16 mesiacov a som sama na všetko

amigad
25. jan 2014

chcem sa spýtať ako to zvládajú mamičky v podobnej situácii, a či sa v Nových Zámkoch nachádzajú mamičky v podobnej situácii. Fakt mi nemá kto pomôcť, zatiaľ zvládam všetko no neviem dokedy. Niekedy mám nenormálny deficit spánku, nakoľko mi malá ešte stále papá mliečko v noci 3x.

Strana
z3
amigad
autor
14. mar 2015

@martinaluky
ahoj, žijem sama s malou už rok a pol, tatko si žije s mamičkou, lebo tá ho obskáče bez reptania (však berie časť jeho príjmu pre seba + časť na jeho spotrebu, mňa neživil ani centom, nie som jeho mať, malú živil z polovice, kým sme spolu žili, teraz na malú platí výživné), a na návštevy chodí asi tak 3-4 x za týždeň na hodinku. Ostatný voľný čas sa venuje sebe a svojej matke. Ako som písala už je to lepšie. Nenašli sme si tu zatiaľ mamičku s dieťatkom v podobnej situácii, ale už sa snažíme dostať do škôlky a vyrieši sa kontakt malej s rovesníkmi. seba už neriešim. Som rada, že takpovediac stíham už doma všetko a sem tam si aj posedím a oddýchnem trochu. Ty to tiež nemáš ľahšie, ja by som asi neprala (v poslednej dobe som len prala, aby to tu nezačalo smrdieť, ale nežehlila som už) a nežehlila na lenivca, v tom som zásadová. Ak v domácnosti žije viac dospelých, musia sa podieľať aj na práci (leda ak by jeden výlučne financoval výdavky - u nás sme šli pol na pol)
Čítala som tu aj pripomienky o pedikúre a podobnom, viem bolo to len obrazne a nie na mňa, ja som v živote nebola na ničom ani kozmetike, ani pedikúre, ostrihá ma sesternica raz za dva roky a vlasy som si tiež nefarbila ešte nikdy - našťastie zatiaľ mám pôvodnú farbu, oblečko aj obuv (aj kopec nevybalených vecí) mám nakúpené aj na 5-8 rokov ešte z čias, kedy som netušila, že sa mi zadarí byť matkou, malej viem dobre nakúpiť v akciách a vvýpredajoch, sem tam kúpim aj niečo drahé keď je to prekrásne preto sa nesťažujem na financie, akosi to zatiaľ utiahnem z mála a niečo aj dokonca odkladám na horšie časy.
Tak ešte záverom, tatko sa stará len o to, že príde, pohrá sa, niekedy len posedí lebo je unavený a odíde. Nie nepostará sa vôbec o nič, veď ja som doma a na všetko mám čas ako mi bolo povedané, aj navláčiť nákup s kočíkom, aj urobiť veľké upratovanie pri malej (okná, záclony, závesy - keď som ho žiadala aby pomohol), tak si zvládnem všetko sama, ale nesťažujem sa pomaly sa dá už všetko.

liebling98
14. mar 2015

@amigad nečítala som celú diskusiu, len pár príspevkov.
Trochu som nepochopila, aký máš problém. Ja som síce vydatá, ale môj muž pracuje na turnusy, vidíme sa 1-2x do mesiaca. Máme 3 synov (5,5; 2,5 a 1 rok), ja budem mať za pár mesiacov 40. Rodičia mi už zomreli, súrodencov nemám. Pomáha mi svokra, ale bohužiaľ, nie je to moja maminka. Keď manžel príde, nečakám ho s kopou roboty, chcem aby sa hlavne zabavil s deťmi. Ale som spokojná a šťastná, tak ako to je. Keď sa vyskytne nejaký problém, hľadám riešenie, na lamentovanie nemám čas. Cestujeme s deťmi po Európe, drobci častejšie leteli lietadlom, ako sa viezli vlakom.
Len som Ti chcela napísať, že všetko sa dá, keď sa chce. Ako hovorieval môj starý otec, nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie.

amigad
autor
14. mar 2015

@liebling98
ja som pred vyše rokom hľadala mamičku v okolí čo je na tom podobne, nenašla sa. No ako som už písala 2 x už je pohoda, únava ustupuje, zvládam všetko sama v pohode. Mala som vtedy zlý deň a otvorila som túto diskusiu.

liebling98
14. mar 2015

@amigad nečítala som všetko. Som rada, že je lepšie. Ak by si sa stále cítila unavená, skús zájsť k svojej obvodnej Dr na preventívnu prehliadku. Nech Ti vyšetrí krvný obraz (či nie si chudokrvná), a základné hormóny štítnej žľazy (pri jej zníženej funkcii je jedným z príznakov aj únava). Ja som s drobcami chodila ešte aj ku gynekológovi 😉
Hlavne sa netráp, ber život ako ide, snaž sa tešiť z maličkostí. Máš krásnu zdravú dcérku, máte kde bývať, žijete možno skromne, ale slušne. Tak sa usmej 🙂 A pochváľ samu seba, že to zvládneš, že si úžasná. S pozitívnou motiváciou sa žije ľahšie.
Pekný víkend Ti prajem!

amigad
autor
14. mar 2015

@liebling98 k obvoďákovi chodím na preventívky častejšie než je v norme, lebo ľahko chytáme s malou všetko čo okolo nás prejde. akosi skončíme 3-4 x za rok na atb obe napriek ovociu a zelenine čo pojeme, proste ja mám úplne zničený organizmus a malá sa zvezie popri mne. Mňa teraz dorazilo vo štvrtok ešte, že mám z predu aj z pravého boku hľadiac chrbticu do S,asi preto aj je to horšie, ale čo už, nejak pocvičíme s malou a bude. Hlavné je, že v pohode absolvujeme potulky.

gilmorka
14. mar 2015

@martinaluky musi byt varena vecera?.Ved maju v skole/skolke varene na obed, nie? Co tak si to ulahcit a vecer vyriesit pecivkom s natierkou, sunkou, zeleninkou, hriankami, prazenickou a pod.? Proste 10 minutova zalezitost namiesto 1,5 hodiny varenia.

martinaluky
16. mar 2015

@gilmorka Staršia chodí na obedy iba 2x do týždňa, lebo ináč by nestíhala autobus domov, preto musí byť aj navarené, aby tu teplú stravu mala. A ja sa potrebujem tiež najesť. Moja práca je taká, že niekedy sa najesť ani nestíham, som živnostník, takže gastrolístky nemám, ale ak sa mi náhodou podarí, že staršia ide na obed v škole, ja sa najem niekde v reštike, tak sú na večeru párky 😀 😀 😀 vtedy je to suuuuper 😀 😀 😀

fidka79
Odpoveď bola odstránená
carmenbb
11. okt 2015

@amigad škoda,že nie som bližšie...veľmi rada by som Ti pomohla...

Strana
z3