Manžel pracuje v Nemecku a sme málo spolu
Isto sa nas tu najde viac takych co zvladaju vychovu deti same pretoze manzelia pracuju v zahranici.Moj pracuje v Nemecku a sme spolu velmi malo.Teraz vo februari bol rok co tam pracuje.Ked nastupoval,vo firme mu povedalize po odrobeni 3-4 tyzdnov moze odcestovat na par dni domov,nakolko teda pracuje aj 10-12 hod.Za cele obdobie co tam pracuje sa vsak domov dostal 6 krat z toho vzdy na 4-5 dni ,akurat pocas leta cerpal dovolenku tyzden.Ako to je u vas-prestavam to uz zvladat.Mal prist domov teraz v januara a vo firme mu prelozili volno az na marec,z maju vela roboty-pracuje v masokombinate-a to si bude cerpat 20 starej dovolenky.Mrzi ma to havne kvoli detom.
@linda81 no tak to ja si musím prestaviť.u nás v telke furt len rozprávky eliškyne po slovensky..len čo to si rádio zapnem... No a som s malou doma..tak mi to asi bude dlhšie trvať.. ale od septembra ide do škôlky tak ja by som mala isť do nejakej práce.. no uvidíme ako sa to vyvinie..len by som už chcela tu reč vedieť.. to je naprd.. teraz si trieskam hlavu o stenu že som si neurobila aspoň kurz...
@sunflower87 ahoj, mne manzel tiez takto odisiel na 4 a 1/2 mesiaca do svajciarska ked mal maly rok. Ostali sme sami v zime doma a neskutocne nam chybal:( . Vdaka skypu sa to vsak dalo zvladnut. Ked prisiel s tym ze ma ponuku aj na leto tak sme to riesili tak ze sme za nim prisli uprostred sezony. Bolo to super. Mozno sa aj vam bude dat za nim aspon na vikend vycestovat. Je super ked sa mozes s malym tesit na vylet a potom sa zas tesit ze este chvilku a drahy je doma🙂). Neboj zvladnete to
@miruska320 Moj muz pracoval v Rakusku, po roku a pol sme sa za nim prestahovali a nelutujem 🙂
@miruska320 ahooj ty si presne na tom ako ja,mame rocnu dcerku a manzel je uz 5 mesiac v Holandsku, bol doma po kazdych 6 tyzdnov... ale chcyba nam a my jemu neskutocne.. vidime sa na skype ale takisto kebyze nie moja rodina a aspon poobedia stravene u nasic tak sa asi zlbaznim.. taktiez prerabame starsi domcek a s financiami to vyzeralo hrozivo... musime vydrzat neostava nam nic ine... tiez mi davali chrobakov do hlavy aby som sla za nim aj s malou... uz sme tak mali v Anglicku, skoncila som VS a sup za ni.. ale nemali sme malu este.. jeto tazke... ako sa mate teraz??
@daduska8111 ahoj ja som si az teraz uvedomila ze uz davno som ti chcela odpisat 😉 U nas je zatial vsetko tak isto ako bolo sme malo spolu,akurat v juni sa mu podarilo prist 2 x co bolo super-no a teraz by mal prist niekedy okolo 20 augusta do konca meiaca.Uz si kupil auto a teraz este caka poziadal agenturu ,aby ho dali blizsie k nam ,konkretne do Stuttgardu to by bol od nas cca 800 km teraz je 1200 -zhruba.
Neviem sa moc rozhodnut ci tam ist zit ci nie-nebol plan totiz aby tam ostal dlhsie ako 3 roky proste len doba aby sme cosi nasetrili kedze zo slovenskeho platu to nejde.Kazda matka pozna svoje dieta a ja viem ze malky by mi mal s tym problem ☹ .Nehovorim ze tam nepojdeme,pocas zimnych prazdnin sa chystame za do Nemecka za nim-teraz cez letne to neslo kvoliinym rod.problemom a uvidime ako budi deti reagovat na krajinu,ludi.....zatial je to u nas asi 30 ku 100-aby sme tam isli zit.A vam ako sa dari? 🙂
@miruska320 ahoooj to je v pohode, ze az teraz odpisujes... no nam sa vrati tato o tyzden ale bude len 2 tyzdne, akurat stihne oslavu 1.narodenin malickej takze aspon toto... tak my sme este len vyse polroka takto od seba, ale bol kazdych 6 tyzdnov doma aspon to... a tiez je daleko 15 hodin autom.. nepaci sa mu to, chcel rakusko vyskusat, ale nevie dobre nemecky... to by bol blizunko a to by bolo super...tak ale zoistujem , ze Timejka je na mna navaizana az az... takze urcite ocko chyba, tesim sa uz ked pride a zase si budem musiet zvyknut vyvarat plne hrnce, lebo uz ma upozornil, ze je hladnyyyyyy, ale smutno mi je hlavne po veceroch , ked uz mala spi... predsa som este mlada a stale sa pytam, preco to musim byt prave ja, ze som sa vydala za milujuceho muza a takto mame byt od seba?? boli sme spolu v Anglicku, ale to sme nemali malu... a ja uz mam dost zahranicia, ked mam takto napisat...ale keby bolo najhorsie , tak na nejaky cas snad by sme tam sli za nim.. ale to musi byt mala uz vacsia....
moj robi v rakusku, tiez masiar, tiez som sama vacsinou na vsetko, cakame druhu babu, uz teraz sediviem, ale chodi domov na vikend...teda na jeden den prakticky....a potom dovolenky, nastastie to tak vychazda, ze ich chodi viac autom a striedaju sa...som rada, ze aspon takto...to maju teda riadne debilny system tam u tvojho v praci...drzim palceky...hlavu hore !
ahojte. pridavam sa k vam, vcera nam tatik odsiel za pracou do Nemecka. udrzala som slzy kym nastupil do auta. poplakala som si trochu a myslela som ze uz mi bude dobre. ale kym mi nezavolal ze uz je na mieste dnes, tak som si to asi nejak velmi neuvedomovala ze je uz prec. a preto sa vas pytam - kolko casu musi prejst aby ma doma nerozplakal kazdu chvilu kazdy moj krok a vedela som normalne fungovat? lebo si to neviem predstavit je mi strasne tazko! pytam sa vas, lebo viete ake to je. siel prvykrat a pride az po novom roku.... vdaka....
pardon 🙂 ale ja by som sa nevedela vysomarit z tolkych nazorov..jeden tak, druhy onak..... takze jeden moj dalsi.. 🙂 .. viem ze sa citis sama bez lasky, bozkov, podpory, objatia, bez napomoci..., ale v prvom rade ako s nami musis sa o tom porozpravat s tym pravym 🙂 na nic necakaj, rozpravaj sa o tom s manzelom. nic nepremeskaj.,viem, ze myslis aj na deti ...no deti rychlo rastu.... a pekne zazitky s rodinou nestoja za ziadne peniaze,.... za ziadne ))) to je moj nazor
Ahojte,môj manžel pracuje v Nemecku rok.Rozhodli sme sa že za ním prídem aj so synom.Syn má 13 rokov a je atypický autista,takže o to ťahšie. My z manželom sme v dennom kontakte cez net,ale nie je to to isté keď je doma.Teraz bol doma 3 týždnne.Zisťoval mi tam školu,bývanie (teraz býva v byte sám) nieje to až také ťažké , veľa rodín tam je takých čo prišli za svojimi manželmi.Len na začiatok treba aspoň 2000 eur. Lebo manžel sa tak skoro nevráti natrvalo,má tam dobrú prácu aj plat a veľmi chce aby sme za ním prišli.Ide len o to rozhodnúť sa čo je dôležité pre teba,deti sa rýchlo prispôsobia a každé mesto organizuje kurzy nemčiny skoro zadarmo.
@tami_tami ahoj,uz je to u teba lepsie,ked ste s manzelom od seba?Ja az teraz som si vsimla,ze diskusia pokracuje-nechodili mi upozornenia 😉 u nas bol najhorsi asi ten prvy tyzden a potom prve 3-4 odchody ked po volne odchadzal zase do nemecka
@koptova tvoj prispevok asi priamo patril mne,ze?Silne som rozmyslala o tom,ze pojdeme do Nemecka za manzelom,najprv aspon na 2 mesiace picas prazdnin,aby sme sa otukali,teda hlavne deti,ale nejako k tomu neprislo....nechcem to moc rozoberat,ale momentalne som presvedcena o tom,ze asi aj dobre,ci zle.no sama neviem-vsetko ukaze cas 🙂
@doska viem ze si pisala do diskusie uz pred pol rokom,ale ja som si to vsimla az teraz 😉 tak vyhoda je u vas asi ze je to aj blizsie,moj je teraz od nas cca 10 hod.jazdy,takze chodi tak raz za 7-8 tyzdnov,kupil si sice aj auto,ale nejako nikto nema cestu jeho smerom,chodilk by sam-tak aj preto zhruba po kaudej druhej vyplate chodi domov
ahoj, môj manžel tiež pracuje vo Švajčiarsku, minulý rok mi jedného dňa povedal - maminka odchádzam do Švajčiarska. Tak som ostala sama s 2 deťmi. Zvykali sme si ťažko a je to ťažké, ale každý deň sa vidíme a počuje vďaka skype...
@miruska320 priatel prisiel domov prvykrat teraz v piatok po polroku.. nic neostavalo len vydrzat... tie dni tak nejak plynuli... ani ja som neregistrovala ze tu niekto dalej pise
@lulu369 vo Svajciarsku mam teraz vela znamych-to je asi nova vlna,vsetci sa snazia uchytit tam,ale ako ani sa necudujem,ked vies setrit-to co s tade prinesias vo forme niazkov je krasne,ale povedala by som,ze je to asi druhorade-ked pocuvam,ako sa tam pekne spravaju zamestnavatelia k svojim pracovnikom,nie je o com .Aj tvoj to tak ma?
@tami_tami a kde v Nemecku je? A co tam robi?
@miruska320 tak sťažovať sa nesťažuje...Robí tam necelý rok a zarobil tam krásne, keby že sme neboli kúpili auto, tak by sme za cca 9 mesiacov mali našetrené pekné peniažky...snaží sa učiť nemecky aby sa mohol poobzerať po lepšie platenej práci....
@miruska320 - teraz neviem ako si to myslela,ze sa krasne staraju o zamestnancov.To bolo myslene ironicky?Lebo aj ja rozmyslam nad Svajciarskom,ale najprv by sme chceli Rakusko.Aj ked nemcina v nasom pripade...☹
@lulu369 -ak to nie je tajne, v akej oblasti pracuje?
@buducamama ahoj 🙂 ,myslene to bolo tak ako som napisala-proste pekne,neviem,ze by si z mojho okolia niekto chvalil zamestnavatela tak,ako v Svajciarsku, a vseobecne mozem povedat ,ze ludia pracujuci v zahranici maju pozitivnejsi ohlas na svojho chlebodarcu ako tu na Slovensku....
@miruska320 - dakujem, hned som sa zlakla,ze co za hrozy tam maju. Potesila si ma🙂
@buducamama pracuje tam ako murár
Ahoj baby, nemám teraz veľmi čas čítať to tu od začiatku, vlastne dnes mám toho dosť..ale táto debata vyzerá ako ušitá pre mňa a rada by som sa k Vám pridala ak smiem. Náš tatik pracuje v Nemecku, dva mesiace je preč, dva týždne je doma..moja rodina na druhom konci Slovenska, takže som tu sama, na všetko. Rada budem zdieľať niečo podobné, tu s Vami 🙂
@lulu369 - fiha, inak ano,toto je fajn robota,dobry murar sa tazko hlada.Ale asi sa aj namaka riadne.
@buducamama tak to určite, vo väčšine kladú vonkajšiu dlažbu a niekedy jeden kus váži aj okolo 60 až 80 kg...takže má situ robotu, ale čo narobí, keď na Slovensku by tie peniaze ani náhodou nezarobil...
Maminky odlucene od ockov,zaprite sa.Na slovensku prd zarobite,myslite na svoje deti a ich buducnost.nevzdavajte sa a neberte to vsetko v zlom svetle.Budte casto v kontakte,moj muzicek chodi po praci domov 1000km z nemecka dobehne v sobotu a v nedelu uz frci dalsich 1000km spat.Mame domcek-stary ,musim riesit kopec muzskych robot aj ma uz seklo v krizoch ale musim,lebo ide o moju rodinu a dieta.Mame plan,dcera vychodi zakladku a stahujeme sa za lepsou pracou do Zvolena.V Jelsave uz ani lisky nedavaju dobru noc.Drzte sa a hlavu hore.Sme urcene na staranie sa o deti a domacnost.Chlap ma zabezpecit financie.A pre dietatko je dobre,ze aspon s jednym rodicom je doma.

@jasmika asi tak pol roka ,kym clovek ako tak rozumie....ja som hned zacala robit, tak to bola dost divocina....dobre je pozerat DVD s titulkami, ked nestihnes pocut, tak si precitas....a pozerat TV vela a citat noviny a tak...a minimalny kontakt so slovencinou...