Manžel pracuje v Nemecku a sme málo spolu
Isto sa nas tu najde viac takych co zvladaju vychovu deti same pretoze manzelia pracuju v zahranici.Moj pracuje v Nemecku a sme spolu velmi malo.Teraz vo februari bol rok co tam pracuje.Ked nastupoval,vo firme mu povedalize po odrobeni 3-4 tyzdnov moze odcestovat na par dni domov,nakolko teda pracuje aj 10-12 hod.Za cele obdobie co tam pracuje sa vsak domov dostal 6 krat z toho vzdy na 4-5 dni ,akurat pocas leta cerpal dovolenku tyzden.Ako to je u vas-prestavam to uz zvladat.Mal prist domov teraz v januara a vo firme mu prelozili volno az na marec,z maju vela roboty-pracuje v masokombinate-a to si bude cerpat 20 starej dovolenky.Mrzi ma to havne kvoli detom.
Baby kedy chodí v Nemecku preplatok na dani? Dosť peňazí by nám mali vrátiť, len neviem kedy.Máte niekto skúsenosť?
bud rada, aspon ti nejde na nervy 😀
Ahojte mam jednu otazku...manzel pracuje v nemecku ma tam aj prechodny pobyt a ucet v rieffeisenbank....vo stvrtok nam nesiel online benking volala som tam a co mi bolo povedane ze uz ho nemozme mat....nechapem ako je to mozne ucet aj online benking som pouzivala kazdy mesiac....a mame ho uz asi 3 roky...neviem ako dalej
moj muz pracujem v nemecku a mame 5 rocnu dceru, vela ludi nas odcudzuje ze zijeme oddelene, staraju s a do nas, na tuto temu sa uz radsej nebavim vobec, ja sa tiez nikomu nestariem do zivota a nekritizujem a nemudrujem.........odist za muzom nieje len tak, musis mat byt, zariadit ho na vlastne naklady, zaplatit vela poistiek, dieta ti nedostane ms, lebo jems us preplnene a ked nema matka roboty tak jej ms ani nedaju pre dieta a ked muz robi do 19,00 kde sa ma zamestnat matka????? ked skolka je iba do 12,00 ....ma matka cely zivot iba byt pri hrnci a starat s ao domacnost: a to nema vobec jatzkobu barieru, z jazyka mam statnicu.....a ked nemas starych rodicov kto ti pomoze, domaci sa nechcu kamaratit s priselcami, deti s v skole smeju jeden druhemu, aj tak je rodin aizolovana
Ahoj.tak ja som sama doma s malou od kedy sa narodila,už po príchode z pôrodnice sme boli samé 2 týždne pretože tatino pracoval na čechach.tak odišiel do nemecka a potom cez leto doma,to sme boli tiež maločo spolu keďže mal stale veľa roboty...po novom nám pracuje v Holand.teraz bol preč zase 2 mesiace,došiel na sviatky a od pondelka sme zase samé tiež na cca 2-3 mesiace aby dobre zarobil.ked prišiel poslednýkrát domov mala k nemu za 2 týždne nechcela ísť a ked som išla len s košom tak plakala pretože s ním nechcela ostať.drobec má 1,5 roka a dokopy s nami bol od jej narodenia možno pár mesiacov...je to blbe byť sama a hlavne ked neviete na ako dlho...
nechapem.. a preco nejdes za muzom... vsak aj deti tam maju lepsiu buducnost. .. . .preco si na sk... nechapem 😖....chod za nim
A ktovie ci je to vsetko chyba tej firmy kde pracuje? Mozno su to len vyhovorky a on tam ma nejaku inu s ktlrou tam zije.....poradim ti, zavolaj do tej firmy, povedz im co ta trapi a mozno budes prekvapena ked sa dozvies kolko volna mal.Vies, verit mozes hocicomu, ale preverovat musis.Ide o nemecku firmu, tam zakonik prace sa dodrziava,.....to neni otrokarska firma na slovensku? Zavolaj, prever a hned vies na com si.
@konvalinkalucka Ahoj súhlasím s tebou. Aj ja som sa na to pozrela reálne, máme veľkých školákov a to nie je sranda učiť sa v cudzom jazyku zrazu v škole v druhom stupni. Keď sú deti v puberte potrebujú tiež kamarátov a ja nechcem aby ich mali len doma za pc. Tiež je to s vybavovaním škôlok pre menšie dieťa problém a tiež z prácou pre oboch, Prisťahovalci vždy ak nevedia dokonale jazyk dostanú podradnú a samozrejme nevyhovujúcu robotu myslím časovo popri deťoch a ako to potom ustáť s deťmi. To žeby sa deti naučili cez to všetko jazyk a " budeme spolu" , nemyslím žeby sme boli. Boli by sme všetci ako rozohnaná svorka štvaná. Takto sme rodina aspoň tých pár dní v mesiaci. A deti sú v pohode.
dovera medzi ludmi ktorí ziju cast mesiaca/roka oddelene funguje uplne inak ako si klasicky mysliaci manzelsky par mysli....mna ani nenapadne mylsiet na neveru, bat ss s kym je moj muz........vztah po x rokoch nefunguje zo sexu, ale z ucty, dovery a lasky..............fungujeme tak cca 10 rokov,,,,,ako par sme spolu 13 rokov a nic krajsie som nezazila.........mam vacsie sebavedomie ze dokazem vychovat dieta ja sama, poradim si s mnohymi vecami, co inu zenu ani nenapadnu ze treba riesit, citim sa spolocensky uplatnena v praci, nemusim ratat penieze, ale zijem skromne....a ze ideme kazdy rok niekde na dovolenku a uvidime kus sveta to vadi iba zavistlivym ludom.....my sa tym nechvalime, nerozpravame o tom, neneosime znackove veci a v dietati sa snazime pestovat slusnost a pokoru..........nech ludia nesudia to, co nepoznaju.....aj vase deti mozno raz budu zit ,,oddelene,, a uvidiet to aj z inej starny.............
?
Ahojte ja som sa tak rozhodla prestahovali sme sa s detmi za otcom do nemecka syn ma 17 je na strednej na sk ma individualne študium a dcéra má 3 a 5mesiacou .Chcem potadiť zatial som doma dnes nám prišlo iden.čislo takze pobyt máme ,ale čo daléj a co potrebujem na zahlásenie na Up a co s poisťovnou kedže nepracujem zatial ....Nie sme zobratý🤔
aj ja som sama, síce nemáme deti,ale s partnerom sme tiež veľmi maličko spolu. Sme malinko, my sa do týždna ,ked som to rátala vidíme dokopy 20 hodín, maximálne(to je už úplny strop zvycajne aj menej)boli casy,ked chodil aj domovi ba raz za mesiac, na dva dni, (na vikend),lebo robil v zahraniči, boli casy, ja som studovala tiez prec mimo nsho rodneho mesta, on pracoval inde, boli to strasne tazke chvile, teraz to ustupilo,a vidime s akazdy vikend,ale naozaj iba na par hodin( nebyvame spol uešte),ale je to starsne tazke, ze cez tyzden som sama a chýba mi,ked nie je pri mne velmi, velmi...a tiez neviem,ako to zvládať. A ma problém so mnou aj volať cez mobil kazdy večer.hmm
@sisi646 Poradim, zoberte sa. Inak vas nebude moct ani do zdravotnej poistovne zadarmo (Familienkrankenversicherung) poistit. A na SK poistke (aj ked EU karticka) fungovat dlhodobo nie je bohvie co. Staci nejaka OP, ktora je drahsia v DE ako v SK a ten zvysok medzi DE a SK sadzbou si zcvakate z vlastneho vrecka. Ak budes aj ty robit v DE na nemecku zmluvu, tak mozes deti dat poistit pod seba, to uz problem nebude ale takto je to o nicom.
Malu daj do skolky, chlapec nech ti ide v DE do skoly (naucia sa jazyk) a ty podla jazykovych moznosti sup sup do roboty (aj ked na skrateny uväzok) alebo ak nevies po nemecky ani ceknut, tak do jazycky. Bez jazykovych znalosti ziadna praca. A peniaze z uradu prace v DE tiez nedostanes.
Ved toto precu si hladam nemecky tak lepšie zaklady ,ale zatial.nič .

@miruska320 robi v Hamburgu - teda momentalne tam ich presuvaju z mesta do mesta podla potreby... robi sefa chlapcom v mraziarenskych skladoch.. dnes nam zase odisiel tak len cakam kedy maly zaspi ze sa zahrabem do postele a prestanem sa trapit.. tie preve dni su take tazke ked odide a clovek zacne zase nejak fungovat... 😒