Máte pri 9-ročnom dieťati čas na seba?
Dievcata, ktore ste same na dieta, ale aj tie kt. nie, prosim Vas o info, ako zijete. Mate vobec cas na seba? Moje dieta nechce chodit ku vlastnemu otcovi, nezijeme spolu, ani poobede ku starkej, jednej druhej. Malokedy sa stane ze ide. Ked je skola ona je v skole ja v praci. Ale potom musim hned utekat pre nu a domov. Rano idem do prace a poobede kazdy den z prace po 16 kazdy den sme spolu, neviem si zajst na kavu s kamaratkou, nic neakceptuje. Nedokazem nic a nikde ist sama, nakupit, nesportujem, nerobim nic pre seba, nemam cas na seba. Venujem sa jej cele dni, sme doma, alebo na navsteve, hrame karty, hry, prechadzky, pes, macka, bezne veci, kupanie program. Víkendy stale spolu, výlet … Nemozem pre seba nic naplanovať. Ideme s inymi detmi aj s kamoskou. Na veceru , bouling, … Ale potrebujem aj ja cas pravidelne pre seba. Aspon 2-3 x za tyzden aspon 2-4 hodiny. Ja uz neviem co robit. Je mi z toho tazko... Teraz keď sú prazdniny musi ist tam kto ju postrazi, starka jedna druha… Ale ani o sekundu viac iba do 16 ci uz mama, alebo starka maju taký postoj. Vsetci. Su to reci typu od (starych rodicov), ked chcem po robote aspon nakup spravit ,,no dufam ze vydzi tolko alebo uz nevladzem s nou cely deň alebo ostanu v telefone ticho a pod. To neexistuje, ze by mi ju niekto postrazil este 3 hodiny po robote. Pravidelne. Musim sa prosiť. A ona tiež nechce. Chce byť somnou. Stale somnou. Spavat mi ju nikto nikdy nevola ani moji rodicia nikto. Ku otcovi nechce vobec ani cez deň ani v noci. Ked ide na chvilu. Nemám nárok na nič, na seba na par hodin na nic. Nehovorte o tom, naco som si robila dieta ked to nezvladam, zvladam, ide iba o to ze som vycerpana na vsetko sama a kazdy clovek potrebuje chvilu ticha, chvilu pre seba, sportovat, chodila som behavat predtym 3 x do tyzdna, cvicit, zumba, proste vypnut pre seba. Von s kamaratkou na jednej kave cez den som nebola asi rok. Kupit si nieco na seba pozriet obchody, nehrozi bez nej. S nou sa neda. Vecer nehrozi, ze by som isla na dve hodiny niekam. Ona nechce ist nikde. Nepomaha pekne, vysvetlit musim toto tamto, nepomaha nič, potom cirkus robi. Dajte mi nejakú radu. Už som v koncoch.
Pána, a čo by si robila, keby si mala viac detí?
Áno zvykli niekedy protestovať ale mali sme vopred dohodnuté pravidlá že vedeli ak napríklad nesplnia povinnosti nepôjdu na výlet, alebo bez mobilu 2 dni, alebo niečo čo proste je dohodnuté predom najdôležitejšie je dodržať že ak dva dni tak musí to byť dva dni nie že bude plakať, sľubovať a ty povolíš, proste pravidlá sa musia dodržať z oboch strán tak isto aj z mojej strany ak poviem že napríklad v nedeľu pôjdeme do cukrárne tak aj keby sa mi nechcelo tak musím ísť
To iste ma kamoska s dcerou. Naviazana na nu vymysla. Ja ked som to niekdy videla len som hlavou krutila co vsetko jej to dieta robi. A prisla na to az teraz ked si nasla priatela. Ked chce byt s nim chvilu sama a ona stale pri nich. Normalne prave dnes isla s babkou a dedom k moru na tyzdne. Ked bola u nas to dievcatko lebo sa kamarati s mojou dcerou tak sa az rozplakala, ze mamka kricala ze musi ist. Nedaj si od nej vsetko diktovat. Aby si na to nedoplatila. A inac s tymi kruzkami to mas dobre ze nikam nechce chodit aspon usetris nasej musime skrtat co jej este zaplatime a co nie najradsej by chodila vsade.
Autorka, ja mam 5 rocneho, ale ten je viac samostatny ako tvoja dcerka.
Ale teraz trochu Ku Nam, aby som Tu nebola za mater harpiu.
Byvame v UK, nemam Tu ziadnu rodinu, pred 1,5 rokom mi zomrel manzel. Na syna som absolute Sama, ziadna pomoc, ziadna babka, ziadnych par hodin u ex.
Predtym, ako manzel zomrel, Mal terminalnu rakovinu, tak som sa o neho starala. Syn sa vtedy naucil, ze ked si nezoberie yogurt z chladnicky, neodkroji bagetu ( ostrym nozom kraja od 2 rokov), tak Bude hladny. Ja nie som bunka, Aby som sa mitoticky rozmnozila. Takusto sa musi vediet zabavit aj Sam, alebo so mnou car, upratujeme spolu a pod
Moj syn je velmi anxious a v podstate az teraz chape, co je to smrt.
No, ale teraz k routine. Tiez chodi do dennych taborov, tiez sa mu zo zaciatku nepacilo, bohuzial musel ist, ja na rozhickane decko nemam ani cas, nervy a energy.
Tiez ho vsade beriem zo sebou, ci na vyter krcka, k zubarovi, alebo kade tade.
Ty mas 9 rocnu, mozes ju v pohode nechat doma hodinu, ist si zabehat. Zobeat na yogu a nech tam cumi do mobilu. Vsak to je uz velje dievca.
moja chce byt so mnou furt, sem tam ale ide s otcom, ale vy ste rozvwdeni? ma mladsiu sestru 5 r…spolu sa hraju alebo su na pc co je zle…snazim sa zarwgulovat 1 hod denne a 2 hod vikend…vtedy si robim../cakam dvojicky…svoje deti lubim som homaker nemam pottebu chodit niekde..:ked hej radsej sama…potesim sa v sekaci alebo doma vo vani a som znovuzrodena…mam bordelik, volam vela deti k nam podporujem kamaratstva a tesim sa ked sa maju vtedy mam cas na seba aj…
No taka este nehrala aby mi moj 8rocny diktoval ako mam ja skakat
Bud by bol u babky dlhsie ( ak s tym nema problem babka ale len dieta ) alebo by prašil do detskeho kuta na 2 hodky a ja s kamoskou niekam na kavu ci do posilky.
Inak mas moj obdiv, ja musim ist aspon 2x do tyzdna niekam sama lebo by ma šlak trafil.
Aj moja protestuje ale vie ze protest jej nepomôže. Život nie je len o braní a netoci sa len kolo jej. Je to nehmen und geben. Len ty ako matka musíš vydržať a nepovolit. Najprv povinnosti potom zábava. A najprv spraví co chcem ja a potom čo chce ona... Treby byt konsequentny a vydržať.

@veronika1754 a neprotestovali? Ak to neurobili tak ako si im co povedala? Lebo moja protestovat zvykne.