Môžem druhé dieťa vychovávať sama?
Ahojte damy, potrebujem si vypocut nazory od skusenejsich. Vzdy som chcela dve deti a situacia sa ma tak, ze mam uz jedno ale moj byvaly je totalny despota, vyfarbil sa tak naplno az tesne pred rozchodom a od vtedy coraz horsie. Detaily snad nemusim opisovat ale verte ze horsieho cloveka ste asi nikdy nestretli. Sme s dietatkom odstahovani, mam svoj dom v dobrej casti BA, byt a peniaze, ktore som zdedila a ktore by mohli vystacit na niekolko rokov. Toto by bolo vybavene ale tym, ze sa ma byvali partner pokusil nahovorit aby som polku bytu prepisala na neho aby to bolo jeho aj ked sme manzelmi neboli, co sa mu nepodarilo, este mi aj z nehnutelnosti poodnasal veci, na ktore akoze prispel aj on, co si uz ani nepamatam ci je pravda ale budiz ak mu skrinka za 40 eur chyba ku stastiu nech s nou ide do certa a este aj o dietatko chce bojovat do striedavku uz nikdy nechcem ziadnemu muzovi naletiet. Proste ked vidim co sa z nich moze vyklut tak som rozhodnuta uz nikdy nikomu nedat moc nad mojim zivotom. Preto rozmyslam si druhe dieta v buducnosti spravit sama za pomoci rodiny ktoru mam. Pripadne rozmyslam, ze s nejakym starsim solventnym pankom, keby si rozumieme. A ked na to pride neskor stretnem partnera, ktory nas prijme a budeme sa lubit alebo nebude moct s mojim zivotom takto tocit. Co si o tomto myslite?
spravis si dieta za pomoci rodiny, ktoru mas? to ako s bratom ho splodis, ci ako to myslis? alebo so starsim solventnym pankom - preco musi byt zrovna starsi a solventny, ked aj tak s nim neplanujes ostat a chces ho len na spermie?
spravis si dieta za pomoci rodiny, ktoru mas? to ako s bratom ho splodis, ci ako to myslis? alebo so starsim solventnym pankom - preco musi byt zrovna starsi a solventny, ked aj tak s nim neplanujes ostat a chces ho len na spermie?
@reanda ... Lebo raz zomrie a dieťa bude dediť. Idealne by bolo keby bol starý, solventny a troska chorý. 😀
A koľko dementov je otcov, koľko dementov je matiek
Nechcem sa dotknúť autorky to nie
Ale čo, zámerne si nájde dementna na oplodnenie aby to bolo bez šance aby dieťa malo sním vzťah?
Alebo dedka co mu za pár dni odbije ?
Keď je čo i len malá šanca aby dieťa malo fajn vzťah s otcom,tak autorka to odignoruje zo strachu alebo nepohodlim?a to dieťa nebude mať nepohodlie ked nebude mať dopredu možnosť cítiť co je to skutočná rodina?
Autorka,ked veríš, ze najdes potom toho vzorového nahradneho otca,tak prečo nepockas na neho?
Ja ta na jednej strane chápem ale ide aj o život dieťaťa
Budeš ho vychovávať v duchu,ze otec nieje v ničom dôležitý?ze ho nemusí zaujímať kto to je? že nevadí,ze to nebolo z lásky?a ked by to bol syn?tak co z toho si zoberie?ze ako chlap je nepotrebny do rodiny? alebo keď dcéra?
Prepáč za toľko otazok ale podľa mňa ľahšie sa povie ako potom žiť s dieťaťom ktorému chyba....no niečo mu chýbať bude a nech spravíš hocičo...lebo je to tak a o to viac, že ho nebude poznať
Niektorí si povedia,foter ma bil bolo by lepšie bez neho ale tvoje dieťa si nepovie..
Môj názor
Prajem ti aby si bola šťastná aj stvojou rodinou ,nech to bude nakoniec hocijako
Od "nikoho nechcem", cez "dieťatko sama" až po sugerdaddy a nakoniec úprimná láska, keď takého stretneš.
Žena, ved ty sama nevieš, čo chceš.
Dalsia, co sa chce rozmnozovat bez zmyslu...
Ja chapem tuzbu mat druhe dieta. A co tak si najist najprv normalneho chlapa (nie solventneho panka 😁), trochu sa spoznat a otestovat par rokov aky je, ci by bol dobry otec pre tvoje dieta a aj pre dalsie potencialne a potom si mozete to dieta spravit.
Lebo najist si nejakeho stareho chruna aby ta oplodnil, neni ziadne terno. Ani keby mal penazi kolko chcel. Za prve sa urcite vsetci idu potrhat a za druhe nikdy nevies co sa z neho vykluje. A to s tou rodinou som nepochopila ako ti ma pomoct k dietatu.
@reanda ... Lebo raz zomrie a dieťa bude dediť. Idealne by bolo keby bol starý, solventny a troska chorý. 😀
@doriiis ved ale ked ho zapise do rodneho listu, tak beztak jej bude moct robit problemy, ako jej ex.. mat nejake naroky a poziadavky.. a ked ho nezapise, tak ani dedicstvo sa nebude konat
@anonym_autor druhe dieta si spravim sama za pomoci rodiny 😳😳😳 akoze poprosis nejakeho pribuzneho nech ta oplodni, ci co si mame pod tym predstavit??
A myslim, ze postarsi solventny sympaticky pan bude mat aj dost rozumu na to, aby neoplodnil kadekoho, nebudoval predsa majetky na to, aby k nim prisla nejaka kalkulacka cez dieta.
@anonym_autor S takouto historiou zlych zivotnych rozhodnuti by som ti poradila len zmierit sa s tym, ze budes mat len jedno dieta a dat sa sama dokopy. Fakt sa dokazes spolahnut na to, ze dalsie rozhodnutie uz nepokazis? 🤦♀️
Podľa mňa si to predstavuješ veľmi jednoducho. Dám len taký jednoduchý príklad z normálneho života, nebudem riešiť financie a vzory v živote. My sme všetci traja boli teraz doma chorí, s vysokými horúčkami, ledva sme vstali z postele, syn mal skoro 40 a skoro celú noc preplakal, s mužom sme sa striedali v nosení na rukách. Keby som sama a mám sa v tomto stave postarať o 2 deti, tak by som to asi nedala. Druhý príklad, vieš si predstaviť sama seba po pôrode, pozašívanú, unavenú, mlieko tečie, novorodenec plače a druhé dieťa ti skáče po byte a nemáš partnera, ktorý by ti pomohol, emocionálne podporil, zobral dieťa do kočíka, staršie dieťa na ihrisko, proste hocičo? Za mňa sú tieto každodenné “problémy”, ktoré riešime práve tým, že sme dvaja, dôvodom prečo sú rodičia dvaja a prečo ľudia nežili tak, že by sa žena starala o potomkov sama. Aj jedno dieťa vie byť záhul pre 2 rodičov, nie to ešte opačne. Plus rátaj, že si na všetko sama - OČR, pobyty v nemocnici, rozvážanie na krúžky, atď. Ľahšie sa to predstavuje s väčším dieťaťom, ale ty chceš začať znovu od novorodenca
Skor ako dieta a sufar daddyho … pohladaj dobreho psychologa . Sice mas financne zabezpecenie, ale bolo by treba dat aj ine veci dohromady … sice si zaplatis personal, ale vybraty genofond neoklames… radsej pockaj a najdi si niekoho normalneho, aby deti tiez nemali kable poprehadzovane ako tatkovia
@anonym_autor najprv si pories pravne veci okolo prveho dietata a potom uvazuj co dalej. To,ze mas teraz peniaze neznamena ze ich budes mat aj do buducna....a ked si zacala o tom starsom solventom oanovi predstavila som si Kollara (sorry 😆).
Máš dieťa
a už to nebude žiť v usporiadanej rodine,co bohuzial nieje naj ale stáva sa
A ty planujes ďalšie dieťa! s planom ,že vieš že aj ono nebude mať usporiadanu rodinu s jeho otcom
Bud si tak extrémne sobecka alebo je to vymyslené
Prepáč,nechcem ťa uraziť ale vadome urobiť toto dieťaťu ....🥺
@anonym_29b6b6 myslíš si, že keď žijú deti samé s matkou bez otca je to niečo zle, sebecké?
90% deti ma otca len do počtu a občas cez víkend niekam idú.zeny by mali mať toľko peňazí, aby mohli deti vychovávať samé s pomocou opatrovateľky....čím som staršia, tým si myslím, že sú k ničomu a ženy si poradia bez nich
@anonym_autor veľmi hlúpy nápad, prepáč. A čo keď sa s tebou nedajbože niečo stane? Na to si memyslela? Prvému dieťaťu si vybrala za otca debila a druhé ho pri istotu ani poznať nebude. Napíš, že je to vymyslené, veď toto nemôžeš myslieť vážne
Ked chces mat druhe dieta a mas na to vytvorene podmienky adoptuj si ho, alebo sa daj opolodnit anonymnym darcom. Na to, ze chces mat dieta muza v dnesnej dobe vobec nepotrebujes ;) Vela stastia
Ten solventny 58r panko moze mat nekvalitne spermie a ty budes single mama s 2 detmi z toho jedno postihnute a teraz hladaj este dalsieho dobraka co vas vsetkych bude milovat a starat sa Akoby to boli jeho deti . Preco musi byt starsi a prachaty? To znie fakt vypoċitavo . Alebo dieta bude zdrave a on si zmysli ze ho chce .. ver tomu ze solventny starsi panko vie ako dostat co chce . S jednym dietatom je jednoduchsie najst muza co si ta zoberie za zenu a este toho surodenca urobite spolu .. s dvomi detmi uz to bude trosku tazsie A potom co ? Budes mat 3 deti kazde od ineho otca Proste zbierka kolekcia DNA ? Predstavujes si to ako nejaku romcom s Jlo
@anonym_29b6b6 myslíš si, že keď žijú deti samé s matkou bez otca je to niečo zle, sebecké?
90% deti ma otca len do počtu a občas cez víkend niekam idú.zeny by mali mať toľko peňazí, aby mohli deti vychovávať samé s pomocou opatrovateľky....čím som staršia, tým si myslím, že sú k ničomu a ženy si poradia bez nich
@anonym_3f1f3f to že žena vlastni maternicu neznamená ze vlastní aj to dieťa
Tak isto koľko je otcov co sa lepšie starajú ako matka
Teraz čo odpiseme matku, že neexistuje?
Som tiež slobodna matka, našťastie moj ex je super otec ale tiež neviem co budúcnosť prinesie ale za to ho nezaprem, prečo to dieťa by nemalo mať možnosť si budovať vzťah aj s otcom či skôr ci neskôr,tak isto s matkou
Tak ako prepina chlapom a sú k ničomu a to platí aj na ženy ale to neznamená, že dieťa dopredu má byť odpísané, že nebude poznať otca lebo ,,niekto chce len dieťa,, a pritom ako VIE dopredu ci by mali dobrý alebo zlý vzťah?a prečo dopredu o to dieťa má prísť???
Ako s tým dieťa bude žiť?alebo ho bude celý život klamať a vymyslí si, že zomrel pri autohavárii???
A nájde toho super náhradného otca aj jeho bude celý život klamať ako prišla k dieťaťu o ktoré sa ma on starať? žiť celý život pred každým v klamstve teda tiež nieje nič moc
@anonym_autor rozvedená s 2 deťmi od 2 otcov...s jedným doťahovačky kôli striedavke,s druhým čo? to je vo hviezdach.už vidím tú frontu úspešných mužov,čo sa budú o teba a tvoje decká trhať
TROLL
@anonym_autor ja ťa asi ako jediná podporím. ak máš, naozaj máš dostatok finančných prostriedkov, že nebudeš nikdy "postrádať", odporučila by som ti nájsť si nejakého fešáka, vzdelaného, inteligentného (dobrý genetický materiál). pekne sa ním nechaj oplodniť a keď otehotnieš, oznámiš mu, že končíte, že si si to predstavovala inak, že jednoducho k sebe nepatríte a že ti to je ľúto.... no a potom môžeš porodiť a sama si hospodáriť.... a budeš mať deti dve. rozhodne by som ale dbala o ten genetický materiál...
@amdornik strasne, sme prerazili dno ked takto ludia zmyslaju ako vy dve, hnus, kazde dieta bez otca je tym poznacene po cely zivot, viem z vlastnej skusenosti.. peniaze ho nenahradia.. uf smutne a hanebne zmyslanie
@amdornik strasne, sme prerazili dno ked takto ludia zmyslaju ako vy dve, hnus, kazde dieta bez otca je tym poznacene po cely zivot, viem z vlastnej skusenosti.. peniaze ho nenahradia.. uf smutne a hanebne zmyslanie
@322sima123 buď taká láskavá a neskáč do mňa. diskusia je o slušnom vyjadrení názoru. ešte raz použiješ na mňa slovo "hnus", použijem ja také, že sa ti zatmí pred očami. maj pekný večer.
@ivik4 Vzdy som chcela surodenca pre dieta, bol to moj sen odmalicka, a pre nejakeho debila sa o tom nechcem nechat obrat.. A dalsia vec, ze nic mi v tom nebrani
@anonym_autor za mna nie
Akoze podla mna je to blbost
Venuj sa dietatu, sily a peniaze ti bude treba na boj s biologickym otcom dietata, ze ty chces surodenca pre dieta je len tvoja predstava v hlave
Bud si sama sebe panom a staraj sa o to co mas, ze si teraz v baliku lebo podedila je super ale nikdy nevies co bude potom, budes sa trapit s dvoma detmi?
Cele zle..
@anonym_autor k morálke sa nevyjadrujem. Iba upozornenie: vekom sú spermie menej kvalitné, a čím vyšší vek muža (bohužiaľ to začína už krátko po 40) = mnohonásobne vyššia pravdepodobnosť postihnutia dieťaťa (nie telesné, ale primárne mentálne postihy). Aby to druhé celé dedičstvo po solventnom tatíčkovi neminulo na psychológov/psychiatrov/ďalších odborníkov.

Myslím si, že keď si spravíš druhé dieťa z vypočítavosti tak to odradí veľa slušných mužov, ktorých stretneš v budúcnosti.
1 .Preto, lebo budeš mať 2 deti s dvoma rôznymi mužmi
2.Lebo možno aj oni budú chcieť deti a 3 deti je dosť v dnešnej dobe.
3.Sorry za úprimnosť... Lebo budeš za vypočítavu zlatokopku. Také dievča pre Kollara