icon

Nájdem si partnerku, keď už mám 2 deti?

trencan1983
8. feb 2022

Zdravím vás. Mám 39 rokov a dve deti. Boli sme s partnerkou 13 rokov a vždy som sa snažil aby rodina malá všetko. Moja partnerka mala stále problém s flirtovanim s druhými chlapmi a nakoniec ma podviedla niekoľko krát so ženatým kolegom. Tak sme sa rozišli lebo už som jej veľa krát odpustil hoci čo. Ale toto bolo moc. Snažím sa nájsť si novú ženu môže byť aj s dieťaťom. Aj by mali o mňa záujem ale keď sa dozvedia že mám 2 deti, tak zaradia spiatočku. Obávam sa že ostanem sám. Je tu niekto podobný ktorý bol v podobnej situácií a našiel si partnerku? Viem, že väčšinou majú s týmto problém ženy lebo chlapy sú zlí ale aj chlapy majú takéto problémy. Ak sú tu taký, tak ako prijali vaše deti? Ako vám funguje taký vzťah? Ďakujem.

3tato
11. feb 2022

@kamatopo Ono vo všeobecnosti, ak idú do vzťahu partneri s deťmi z predchádzajúcich vzťahov, by si mali uvedomiť, že na seba berú veľkú zodpovednosť. A jeden z predpokladov, nie jediný, je schopnosť bezvýhradne a s láskou prijať deti partnera. Nestačí totiž deti partnera / partnerky len "akceptovať". Deti veľmi rýchlo dokážu vycítiť, že tam chýba hlbšie puto - nejaká láska.
A potom - nerobiť medzi deťmi rozdiely.
Nie všetci sú toho schopní a časom to dokáže narobiť pekné problémy.

brembo
Autor odpoveď zmazal
pink_lady
11. feb 2022

Nikto ti nepovie či si najdes niekoho či nie. Zapamataj si jednu věc. NIKDY na prvom rande nerozpravaj ako ta žena podvadzala alebo ako si ty robil vsetko pre rodinu. To dotycnej zablika kontrolka. Stalo sa, ostal si sam, zivot ide dalej. Venuj sa sebe, detom, pritomnosti, minulost už nezmenis. Ak ta spravna partnerka do života má prist tak pride.

tamichloe
11. feb 2022

@sante81 a stále si sama?🍀

kamatopo
11. feb 2022

@3tato preto veľa vzťahov s deťmi od partnera skončí. Nuž to si treba premyslieť popredu či je človek na takúto novú rolu psychicky i fyzicky pripravený. Ale keď popredu žena či muž berú deti od partnera ako konkurenciu pre svoje deti tak je to v háji.

tamichloe
11. feb 2022

@trencan1983 možno si tu nájdeš tu svoju ❤️,držím palce

3tato
11. feb 2022

@kamatopo Máš pravdu, je to tak. Na to, aby taký vzťah vôbec fungoval, obaja partneri musia byť vyzretí, schopní kompromisov a schopní prejavov lásky voči deťom bez rozdielu. V takom "ideálnom " vzťahu neexistuje "moje a tvoje deti" - iba "naše".
Bohužiaľ takých vzťahov je málo, i keď netvrdím, že neexistujú. A chovám veľké sympatie práve k takým párom, lebo to nieje už len o tom, že si "sadli" partneri, ale aj vzájomne ich deti. Za takým výsledkom je ale veľký kus práce na vzťahu, veľa kompromisov... No i tak sú také vzťahy krásnym príkladom toho, že ak sa chce, tak sa dá... treba len myslieť pozitívne.

tajik
Autor odpoveď zmazal
3tato
11. feb 2022

@soldi klobúk dole👍

karinnka
11. feb 2022

ahoj,mam 11rocnu dceru a 23 ta zije svoj zivot.Mala som vztah s muzom s dcerou v rovnakom veku a bol to des,navzdory sialenej ex,ktora robila prieky,bolo tazke vsetko zosuladit,dcerenka donasala mamicke vsetko,samozrejme prifarbene,zvysovala vyzivne atd...tak som si povedala,ze uz nikdy viac nechcem muza s detmi,ktore su male a nie dospele...mam 43 a chcem uz v zivote klud a uzivat si aj partnera.Mam exa,ktory je skvely berie si dceru ked treba aj ked netreba.Ex s dcerou stale porovnaval moju dceru s jehou atd,takze same stressi navyse...netvrdim,ze nenajdes zenu,kazda sme ina,len toto je moj postreh..netvrdim,ze si nenajdem niekoho kto bude s dietatom a bude fajn,ale tam musi zahrat vela aj nezavislost muza.Drzim palce
A este jednu vec,zena s detmi bez deti chce silneho muza,takze ziadne plackanie,ze si chudacik podvadzany,bez chyby,atd...toto silne zeny odradi hned..prijmi svoj osud vdacne s usmevom na tvari

3tato
11. feb 2022

@karinnka čo si budeme klamať, v našom veku chce mať svätý pokoj a kľud už väčšina.
Hlavne keď si každý prejde tými svojimi "sračkami" v živote, za ktoré si môže človek v 50% v podstate sám. A v dnešnej rýchlej dobe, kedy je tendencia meniť partnera, ako spodné prádlo, ani nehovorím.
Ľudia začali byť príliš netrpezliví, všetko chcú hneď a keď to nedostanú, končia a idú do ďalšieho vzťahu s očakávaniami, že im bude lepšie, lebo si to zaslúžia.

karinnka
11. feb 2022

@3tato suhlasim😉kazdy si zasluzime trochu kludu a vnutorneho stastia😉

sante81
11. feb 2022

@tamichloe po viac ako roku som od tejto nedele opäť single 🙂 ale spokojná a vyrovnaná.

ivushka14
11. feb 2022

Preboha ženy ja neverím čo čítam v niektorých príspevkoch .. deti ako problém alebo deti ako dôvod ostať sám ? A najlepšie že žena nech dieťa má ale hľadá si bezdetného a so žiadnou minulosťou bývalými , prešľapmi a neviem co ešte. Veľmi smutné .. to je rozmýšľanie na úrovni pubertiaka ako fakt .. mám 2 deti a síce fungujúci vzťah, ale keby som ostala sama nenapadlo by má takto rozmýšľať .. už nieje podstatné co to je za človeka a aké má hodnoty ? Ale či má deti alebo nie ?
Som rada že mám v tomto svoj vesmír ale pravdaže Vás názor Vám neberiem aj keď je absurdný a smutný ..
a k príspevku . Nebojte sa sám ostať nemusíte normálna žena deti neberie ako bremeno aj keď niesiu jej ( pokial by nevstupovali patologicky do vzťahu napr žiarlivosť ohováranie atď ) stačí sa sústrediť na seba skôr momentálne by som riešila koníčky , relax nejakú “očistu duše” lebo rozchod a s deťmi nieje malá vec je to sklamanie ..
len dávajte si pri výbere pozor možno skôr na ženy . Aj vy si máte pravo vybrať s kým strávite čas pripadne život .. nemusí to byt prvá ani druha .. čas , rozvaha , rozum trochu šťastia a určite to príde skôr či neskôr. Veľa šťastia @trencan1983

karinnka
11. feb 2022

@ivushka14 kazdy z nas hlada nieco co nam vyhovuje predsa...preco by to malo byt na urovni pubertiaka?ano komentare typu,ze ho nebude nik chciet s detmi nie su fer...ale kazda si presla s niecim preco prave teraz premysla inak...😉nie kazda sme mali stastie mat muza s detmi,ktory by bol fajn...takze nie je to len o tom,ze len my zeny sme zle...vela na tom maju aj muzi😉

tajik
Autor odpoveď zmazal
brembo
Autor odpoveď zmazal
elze8
11. feb 2022

@juja78 ale no... Nemyslim, ze to tak myslel. Skor to bolo myslene ze ma záväzky voci svojim detom aj ked s nimi nieje stale. Platí alimenty, pomaha pro inych vydavkoch keby sa dal dokopy s inou zenou a zaobstatali si spolocny majetok zrazu je tam viac dedicov a pod... Konieckoncov... Uz tu xyz zien napisalo, ze hoci oni dieťa /deti maju prave pre tieto veci by chceli muza bez záväzkov. Joj keby som ja mala napísať moj životný pribeh tak telenovela, kazdopadne zakazdym som doplatila na moju asi az prilis dobracku povahu... A nie, niesom ziadna nevzdelana zena, len asi trosku vzdy verim v dobry umysel a tak trochu aj ocakavam ze co davam sa mi v dobrom aj vrati, no ale... Charakter niektorych ludi sa zial ukaze obcas neskoro a v podstate mam 2 deti a aby nebolo malo nemaju rovnakeho otca... Ale ano s jednym z nich stale zijem, ale tiez ma zavazky z predosleho vzťahu a nie male... A nie vzdy je to jednoduche riešiť moje, tvoje nase deti...

dadis
11. feb 2022

@ivushka14 Tvoj vesmir je tvoj vesmir... 🙂 Vyber partnera je kazdeho osobna vec, vobec by som sa tymto nezatazovala. Ved koho to "poskodi" ked si vyberam iba z mnoziny bezdetnych muzov? Ved iba sebe situaciu komplikujem a zuzujem vyber, lebo ta mnozina okolo 40tky je pomerne mala a aj v ramci tejto mnoziny su muzi, ktori by zenu s detmi nechceli. Ano a predsa sa taky muz nasiel. Jeden, ktory okrem tejto drobnosti splnal aj ine mnou kladene naroky a splnala som ich aj ja. Este raz sa opakujem, nie kazdy zvladne zavazok starat sa o deti partnera, alebo ako v mojom pripade, prihliadam na svoje deti. Mozno to je sebecke, ale su pre mna len dve moznosti: takyto muz alebo ziadny muz. Resp o 3-5 rokov, ked budu moje deti dospele, pravdepodobne aj moje naroky v tomto smere budu irelevantne. Ale to som ja a moj postoj. Kolko ludi, tolko narokov a verim, ze pre kazdeho sa nakoniec najde ten pravy/prava ci uz s detmi alebo bez.

ivushka14
11. feb 2022

@karinnka pravdaže každá mame iné skusnoti ale hneď odsúdiť nieje tiež fér .. určite sa človek chce vyhnúť chybám z minulosti kde sa popálil ale nepríde mi fér hodnotiť dopredu potenciál vzťahu na základe detí .. len to som tým myslela .. asi je ťažšie nájsť niekoho ale skôr si myslím že je to koly veku pretože v tomto veku už skratka je veľa žien či mužov zadaných a majú vzťahy/rodinu ..

ivushka14
11. feb 2022

@dadis súhlasím .. je dobre že vieš čo chceš a sla si si za tým. Ja som sa len pozastavila nad tym že pán dal deti ako nevýhodou v tom ako začať s novou ženou. Nehovorím že teraz človek so zväzkami si môže vyberať ako 20 ročný bezdetný pretože samozrejme sú aj ľudia muži aj ženy ktorí nemajú radi žiadne deti tym pádom ani nechú trebárs, ale ak dostáva takúto spätnú väzbu od potencionálnych partneriek že práve deti sú stopka tak mi to príde smutne 🤷🏻‍♀️ Pardon

tajik
Autor odpoveď zmazal
dadis
11. feb 2022

@ivushka14 Ano, rozumiem ako to myslis. Nevnimam to ako nevyhodu. Mam vela kamaratiek, aj v mojom veku, ktore su bez deti a partner s detmi pre nich nie je ziadny problem. Aj tu pisali zeny s detmi/bez, ze to je ok. Skor som poukazovala na to, ze vacsie deti to mozu/ale aj nemusia vnimat zvlastne, ak sa spajaju do novych rodin. Zalezi od vela okolnosti, veku, casu od rozpadu rodiny atd.

tajik
Autor odpoveď zmazal
ivushka14
11. feb 2022

@dadis áno to je pravda záleží aj od deti navzájom to by som myslím tiež nebrala na ľahkú váhu keby trebárs obaja majú deti z predchádzajúcich vzťahov a navzájom je tam dusno .. je dosť možné že taký vzťah by stroskotal alebo by bol niekto nešťastný . deti napríklad .. vtedy chápem

brembo
Autor odpoveď zmazal
dadis
11. feb 2022

@brembo Uz si asi pisu sukromne 😊

tajik
Autor odpoveď zmazal
nikushka2012
11. feb 2022

Prečítala som si pár komentárov.Ale za mňa v skratke ?
Keby mám mať priateľa čo má deti tak rada by som to vedela skôr Prečo ich zatajovať a neskôr o nich rozprávať ?Lepšie je si snimi budovať vzťah hneď pokiaľ vieš že to je tá s ktorou si si istý ... To keby asi zatajuje by sa mi nepáčilo no a každá sme iná....Nie každá žena príjme deti z druhej strany (niektoré ani deti nechcú ) a to isté je aj opačne.Ale sú ženy ktorím nevadí že má priateľ deti pokiaľ nebudú robiť naschvál tvojej novej polovičke.
A za mňa nevadilo by mi to pokiaľ by ma brali normálne a boli tiež ku mne otvorené a priateľské jasné človek si nevybuduje vzťah mávnutím prútika na to treba čas.A myslím si že to je presne tak iste aj opačne ;) Takže nestrácaj nádej určite sa taká nájde ;) ktorá bude milovať teba aj tvoje detičky a možno časom aj vaše spoločne detičky ;) a hlavne nepozerať nazad a hneď nehladať to zlé na nej a neporovnávať....
A ja tiež som taká že neveru odpustiť by som neodpustila... Takže plne chápem tvoju obavu ale si mladý takže strach zo samoty nemáš mať prečo ;) Veľa zdaru na love 🌞 nech nájdeš to čo hladáš 👋👣🙋‍♀️

Pekný deň ;)

trencan1983
autor
11. feb 2022

@mandala77 je to čerstvé. Tri mesiace. Ale už je dobre.