icon

Nezvládam to finančne a ani psychicky

selbiii
15. okt 2020

Ahojte s priateľom sme boli spolu osem rokov máme krásnu ročnú dcérku a on sa zrazu rozhodol že si nájde inú .. odišiel s ňou do Česka neviem sa mu mesiac dovolať vôbec nechal ma samu a som a toho na prášky nedokážem sa tešiť s ničoho ..nemám žiadnu pomoc nikoho som z decaku nemám ani rodinu ..už mi pomohla aj charita ale je mi to tak trápne stále nemám nič dostávam rodicak 270+25 prídavky s toho 220 platím nájom +15 internet ten asi aj zruším.. ale aj tak na seba kašlem ale trhá mi srdce ako sa človek dokáže otočiť .. a nechať svoje dieťa takto jeho rodina sa do toho nestará nikdy ma nemali radi koly tomu že som z detského domova furt má ponižovali ale to je iná téma zas oni mi pomôcť nechcú ani sa im prosiť nebudeme .. pomôžte mi čo mám robiť fakt mám chuť niekedy sa zabiť ale nespravím to svoju dcérku milujem najviac len už som na konci síl ..

Strana
z2
petrapod
15. okt 2020

@selbiii tak držím palce hlavu hore . Žijeme pre naše detičky. Potrebujú silnú maminu🙂

podkovickaa
Autor odpoveď zmazal
lenuska9999
15. okt 2020

To mi je úprimne ľúto , že si sa dostala do takejto situácie. No musíš sa teraz postaviť na vlastné nohy. Hneď v pondelok choď vybaviť papiere na súd a žiadaj o výživné. Malú môžeš dať do jasli (tie zaplatíš z rodicaka alebo z príspevku na jasle) a ty môžeš ísť do práce... A tvojho muža kebyže poznám ho nakopem do riti za teba. Fakt. Takto sa zachovať k svojej žene a dieťaťu

elvik98
15. okt 2020

@mirro veľmi múdre a pekné slová 🙂

mirro
15. okt 2020

@elvik98 predpokladám,že mám takmer raz toľko rokov čo ty,plus mínus. Mala som to veľmi ťažké,nebudem tu rozpisovať konkrétne veci. Ale deti mi vyrástli a prišiel čas, keď som dostala najväčšiu odmenu. Dcéra(15)mi povedala,že až teraz si uvedomuje,jak som to mala príšerne ťažké,a že som to zvládla s prehľadom. Napriek všetkému,čo som musela, ona vraj mala nádherné detstvo. Až som mala slzy v očiach, vidieť obe deti dospievať a vidieť,ako z nich vyrastajú dvaja slušní ľudia.

janage
15. okt 2020

@selbiii u nas je krizove centrum pre rodiny s detmi Dorka. Pomahaju aj s hladanim prace a dalsim poradenstvom, take nieco by si podla mna potrebovala. Maju skusenosti aj s dospelymi detmi s DD. A charity shop zas pomaha s potravinami a fin.podporou overenym rodinam.
Dorka je vo viacerych mestach co viem
Dobry napad bol kontaktovat mestsky urad, socialne oddelenie ta nasmeruju.

milivanilly
15. okt 2020

@selbiii ahoj. Ja nie som v takej situacii ako ty ale v podobnej. Odisla som od muza lebo slopal. Hned som si dceru vzala do mojej starostlivosti a plati mi alimenty. Teraz je to náročné obdobie nemám prácu som na podpori. Niečo ti poviem je to zložité ver ze to prejde. Venuj sa sebe a hlavne malej bojuj!!

natycaga
15. okt 2020

Chod na Facebook. Tam je skupina Pomoc pre matky v nudzi

mamanadruhuu
16. okt 2020

No určite treba pýtať výživné, po finančnej stránke ti bude lepšie, je mi ľúto tvojej situácie, skús dať dieťa do jasiel a nájsť si nejakú prácu
Držím palce

motyl29
16. okt 2020

Ahojte, určite zakladateľka bude žiadať výživné a hľadať si prácu, ale kým ho milosť pána nájdu tak to potrvá a s prácou to tiež nie je teraz ružové, zvlášť ako čašníčka a keď má tak malé miminko a nemá jej kto postrážiť. Sama som bola v úplne rovnakej situácii takže presne viem ako sa cíti... Preto vás chcem poprosiť, kto má niečo čo by pani pomohlo, pošlite jej balíček, stačí pár veci ktoré nepotrebujete a jej sa to zíde... Sama posielam balík... za prvé bude vďačná a maličká nemôže za to, že má otca kkt (bez urážky 🙂 ) a za druhé jej to pomôže po psychickej stránke, verím, že sa nájdu ľudia s dobrým srdcom... zakladateľka, neboj sa, karta sa obráti ! Držíme palce!!!

gercakovci
16. okt 2020

@selbiii ja viem ze si to nepisala preto. Ale rada by som Vam nieco poslala. Napises mi adresu?

miriamik77
16. okt 2020

@motyl29 hej hej to máš veľkú pravdu

stela01
16. okt 2020

Tak spýtajme sa že čo za tých 8 r nadobudli , a kde to je ? Prečo sú zle vzťahy v rodine a človek ostane sám ? Aj keď rodina je ?
Za ten mesiac si niečo už podnikla ?

kubkovamama
16. okt 2020

@selbiii základ máš a to je BÝVANIE.Množstvo žien nemá to šťastie.V prvom rade choď na sociálku,pomôžu ti napísať predbežné o zverenie dcérky a aspoň nejaké výživné,potom sa odpichneš ďalej.Máš nejakú záľubu,niečo čo máš rada,vieš vyrobiť?Predávaj čo vieš spraviť,stráž detičky v susedstve,s malou môžte venčiť psíkov,keďže v tomto blbom období sa ti práca bude ťažšie hľadať a jasle budú zrejme plné detí.Ja som bola s dvomi,na rodicaku,síce som zdrhla k našim,ale zvládla som utiahnuť podnájom.Robotu som vďakabohu našla skoro hneď a náhodne.Ver tomu,že to určite zvládneš,zabudni na debila nech ti to neuberá energiu.Bud pozitívna aj keď je to teraz pre teba strašne ťažké,za pár mesiacov budeš niekde inde a spokojná.Musis tomu len veriť a snažiť sa.❤️

motyl29
16. okt 2020

@stela01 ona je z deckeho domova a o jeho rodinu by som na jej mieste tiež nestála... keby boli normálny tak svojho syna z Čiech dotiahnú za bimbis...aby sa postavil k veci asi chlap, aj rozísť sa dá normálne nie? On zdrhol a nechal ju na pospas osudu, nech si poradí ako vie....A aj keby nič za mesiac nepodnikla tak sa jej ani nedivím, veď to je taký šok čo zažila, že až....

motyl29
16. okt 2020

@stela01 keby boli svokrovci v pohode tak by prišli za nevestou s taškami jedla alebo aspoň ponúknuť pomoc... môžu sa hanbiť, celá jeho familia.... okrem toho, do toho nás nič nie je, zakladateľka vie najlepšie prečo je všetko tak ako je, nič tu nepýta, len sa chcela poradiť... vľúdne slová a povzbudenie je zadarmo...A kto chce a má na to, môže niečo prispieť, každého osobná vec... kritika je to najmenej čo jej pomôže....

stela01
16. okt 2020

@motyl29 vieš niekedy kritika nakopne

motyl29
16. okt 2020

@stela01 nie, v tomto prípade nie....chápem, že si to asi myslela v dobrom, ale nie je vhodná doba....

selbiii
autor
16. okt 2020

@motyl29 ďakujem za všetko 🙏 a aj všetkým za každú správu a komentár všetko som si prečítala a cítim sa oveľa silnejšia a mám oveľa väčšiu chuť do života .. v pondelok idem na sociálku vybaviť všetko ... Bývalého som "zobrala" od jeho rodiny aby bol normálny aby mal normálny život prácu atď .. jeho rodina ho len využívala a preto má neznášajú ..mám našťastie šťastie že mame kde bývať aj keď je to jeho byt a bojím sa či bude platiť hypo alebo či nás nevyhodi atď ... ale uvidí sa zatiaľ budem aj robím všetko čo sa dá a skúsim aj niečo vyrábať a tak

motyl29
16. okt 2020

@selbiii neboj sa, všetko sa utrasie a vyrieši 🙂

karmen007
17. okt 2020

@selbiii Ahoj, jej moja zlatá, máš veľmi ťažký život, ktorý si ani len neviem predstaviť. I keď dieťa nemám .... Ale myslím si, že by Ti veľmi pomohla psychologička - hlavne sa vyrozprávať, lebo vidíš sama, tu na mk - sa mnohé krásavice z toho len vysmievajú ...ja si myslím, že tu Ťa málo žien pochopí ... Každá žena, ktorá si prežije podobný život ako máš ty, teda sama s dieťatkom bez rodičov, vlastne bez rodiny by sa vedela vcítiť do Tvojej situácie, ale kde takú ženu hľadať ???? Poznáš reláciu Svokra ??? Tam som minule videla príbeh ženy, ktorá mala s bývalým cca 8 detí a bývali v krízovom centre, pre mňa niečo nepochopiteľné .... Ale bohužiaľ, také sú ľudské osudy. Je mi Ťa veľmi ľúto, ale verím, že ako som písala vyššie s pomocou nejakej odborníčky, napr. psychologičky poprípade nejakej psychiatričky sa Ti zlepší situácia. Tieto odborníčky Ti ukážu správnu cestu, ako ďalej a ja Ti veríííííííííííííííím, že všetko zvládneš, i keď Ťa vôbec nepoznám.. Máš dieťatko - a to je slnko v Tvojom živote, ktoré Ti robí život krajším a ešte bude robiť .... Len sa ťažká situácia nedá zmeniť zo dňa na deň, treba tam postupnosť . Ale Tebe sa to podarí, uvidíííííííš !!!!! Maj sa krásne. A ver, že bude lepšie. Držím Ti veľmi palce.

anonim23
20. jún 2021

@selbiii Ahoj ozvij sa mi a pomožem ti napiš mi spravu a dohodnemy sa ako mozem pomoc😉😉👍👍

Strana
z2