icon

Pozitívne príbehy mladých slobodných matiek

any_soj
18. feb 2025

Ahojte. Kadejakých negatívnych vecí sa dá vždy prečítať veľa. Páčilo by sa mi, ak by sa tu zozbierali svedectvá žien, matiek, ktoré si napriek nie ideálnej situácii vybrali nechať si dieťa a spätne, hoci to bolo samozrejme aj ťažké, sú rady za to rozhodnutie.
Napríklad mám priateľku, ktorá mala 2 deti s manželom - v 18 a 19tke. S druhým keď otehotnela, už vedela, že musí od toho muža preč, pre ilustráciu stačí povedať, že ju kopal aj tehotnú do brucha. Už mala dohodnutý potrat, nakoniec si to rozmyslela. Dnes je 40tnička s 2 dospelými deťmi a toto svoje rozhodnutie neľutuje, naopak. Ľutuje, že bola v takom vzťahu (odišla z neho ešte vtedy dávno), ale za chalanov je vďačná a dali jej toľko lásky a radosti, že vraví, že rozhodne starostlivosť o nich stála za to.
Aby ženy, ktoré prekvapí takáto situácia, tu mohli nájsť nádej.

martul
18. feb 2025

@any_soj mne by sa páčilo aj to, keby každá napíše aj ako to zvládli, konkrétne finančne aj fyzicky napríklad, alebo ako im pomohla. To si myslím, že by baby najviac potešilo a dalo im odvahu. Pretože napísať ,,bolo to ťažké, ale zvládla som to" nestačí.
S tým sa stretávam v každej téme, že žena by aj odišla, len sa bojí ako to zvládne.

annamalaga
18. feb 2025

Som zvedavá, koľké to zvládli, ale ženy zvládnu toho veľa.

any_soj
autor
18. feb 2025

@martul hej. Každopádne ja som tu čítala taká pozitívne svedectvá veľmi veľa krát, ale sú roztrúsené v desiatkach diskusií. Príde mi škoda, že sa to nedá vyhľadať ako celok.

alenka58
18. feb 2025

moja suseda je pre mňa hrdina - po 35 si osvojila dve deti, vychováva ich sama s pomocou maminky, úžasná rodina, veľa cestujú, je to veľmi láskavá rodinka len s maminkou a teda babkou, radosť ich vidieť ide z nich pozitívna energia

cimage
18. feb 2025

Mam kamaratku, ktora je slobodna mama a ma 10r syna. Vychovava ho sama, dokonca sa stara uz o starnucu mamu, ktora je na tom zle po otcovej smrti. Nie je na tom najhorsie, ale psychicky sa opusta. Syna zvlada super, ma vela zaujmov, kruzkov, taky vesely chlapec. Financne sa snazi z roznych zdrojov platat. Dava byt do podnajmu, podnika, atd. Otec na syna neprispieva a nie je ani uvedeny v rodnom liste.