icon

Priateľ ide do väzenia. Aké dokumenty potrebujem ako jediný rodič?

cosiasi
21. aug 2025

Priateľ ide na výkon trestu ...máme dcérku 3 roky....známy mi vravili o nejakých papieroch čo by som si mala vybavyť...niečo ako že som jejdiná oprávnená osoba alebo niečo také ...ked niekde budú potrebovať oboch rodičocv tak s tímto papierom budem stačiť iba ja ,pójdem na matriku ale vôbec neviem čo si mám pýtať, poradíte? Ďakujem

pribinak
21. aug 2025

@cosiasi nemysleli skôr že si máš dať zveriť dcérku do starostlivosti a určit výživné?

Tým že dcéra bude tebe zverená tak budeš vserko podpisovať a vybavovat ty

Keď ten tvoj princ bude trčať v kriminále tak si vybavis náhradné výživné od štátu, podľa mna mysleli toto

Je v rodnom liste? Návrh na zverenie a výživné rieisit na súde

markusrasford
21. aug 2025

@cosiasi zas nejde na koniec sveta. Treba zájsť na úrad prace oddelenie sociálnych vecí a určite ti poradia.

hipuska
21. aug 2025
@pribinak

@cosiasi nemysleli skôr že si máš dať zveriť dcérku do starostlivosti a určit výživné?

Keď ten tvoj princ bude trčať v kriminále tak si vybavis náhradné výživné od štátu, podľa mna mysleli toto

@pribinak ale nezavadzaj. Ak jej bude dieťa zverené, neznamená, že nebude potrebovať podpis druhého rodiča a všetko môže podpisovat sama..

pribinak
21. aug 2025
@hipuska

@pribinak ale nezavadzaj. Ak jej bude dieťa zverené, neznamená, že nebude potrebovať podpis druhého rodiča a všetko môže podpisovat sama..

@hipuska nebude, je v kriminále, dieťa je zverene jej
Kto čo od nej bude ešte pýtať?

anonym_d4bf85
21. aug 2025
@pribinak

@hipuska nebude, je v kriminále, dieťa je zverene jej
Kto čo od nej bude ešte pýtať?

@pribinak Zverenie do výchovy nezbavuje druhého rodiča jeho rodičovských práv.
Bude potrebovať jeho súhlas, ak je možné ho získať alebo čestné prehlásenie, že nie je možné získať súhlas, pretože je vo výkone trestu.
Postup je rovnaký ako pri rozvedených rodičoch, keď matka nemá kontakt na otca

pribinak
21. aug 2025
@anonym_d4bf85

@pribinak Zverenie do výchovy nezbavuje druhého rodiča jeho rodičovských práv.
Bude potrebovať jeho súhlas, ak je možné ho získať alebo čestné prehlásenie, že nie je možné získať súhlas, pretože je vo výkone trestu.
Postup je rovnaký ako pri rozvedených rodičoch, keď matka nemá kontakt na otca

@anonym_d4bf85 Kriste ….doma napíšem ceste vyhlásenie

Ja dolu podpísaná Anča Kovacova narodená…. bytom…..cestné prehlasujem že otec maloletej Mary Novákoch narodenej ….. Fero Novak narodený …. je toho času vo VTOS v Hornej dolnej …a preto nie je mozne získať jeho súhlas či vyjadrenie
S pozdravom
Anča Kovacova

anonym_d4bf85
21. aug 2025
@pribinak

@anonym_d4bf85 Kriste ….doma napíšem ceste vyhlásenie

Ja dolu podpísaná Anča Kovacova narodená…. bytom…..cestné prehlasujem že otec maloletej Mary Novákoch narodenej ….. Fero Novak narodený …. je toho času vo VTOS v Hornej dolnej …a preto nie je mozne získať jeho súhlas či vyjadrenie
S pozdravom
Anča Kovacova

@pribinak takže netreba riešiť zverenie ako píšeš v prvom príspevku

pribinak
21. aug 2025
@anonym_d4bf85

@pribinak takže netreba riešiť zverenie ako píšeš v prvom príspevku

@anonym_d4bf85 treba …..je to basman

cosiasi
autor
21. aug 2025
@markusrasford

@cosiasi zas nejde na koniec sveta. Treba zájsť na úrad prace oddelenie sociálnych vecí a určite ti poradia.

@markusrasford jasne mi vieme že nejde nakoniec sveta ale ide na dosť dlho a malá ide už škôlka škola atď ,aj tam ideme ,len som chcela nitku čo mám vlastne od tej tetušky za oknom pýtať 😂

cosiasi
autor
21. aug 2025
@pribinak

@pribinak jasné že je v rodnom liste ,mi máme kladný vzťah ,len chceme aby som to mala nejako administratívne ľahšie keby niečo chceli

spongebob1
21. aug 2025

@cosiasi Vobec nic nepotrebujes, ziadne cestne vyhlasenie. Nikoho nemusi zaujimat, kde je otec dietata. Nekomunikujete spolu, dcera k nemu nechodi, vyzivne plati. Keby zil v zahranici situacia je uplne rovnaka.
V skolke budes podpisovat, kto bude chodit pre dieta.Jednoducho uvedies niekoho druheho. Ved aj tak vacsinou su to babky alebo opatrovatelky.

hipuska
22. aug 2025

ked uz chces oficialne...
on ti podpíše plnomocenstvo, ktoré si dáte notarsky overiť. S tým, že tam uvediete, v akych veciach mozete otca zastupovat (lekar, skola, atd). Toto plnomocestvo ale nemusia vsetci akcepotovat ale na bezne ucely ti bude postacovat. napr. prihlaska do MS, skoly -niektore pozaduju podpis obidvoch rodicov. Pre ich ucely to stacit bude. (niektorym staci iba cestne prehlasenie)
Druha moznost je, podat si na sud rodicovsku dohodu, ktoru ti sud schvali ... na výlučný výkon rodičovských práv a povinností pocas vykonu trestu. A toto ti prekryje uplne vsetko...

cosiasi
autor
22. aug 2025
@hipuska

on ti podpíše plnomocenstvo, ktoré si dáte notarsky overiť. S tým, že tam uvediete, v akych veciach mozete otca zastupovat (lekar, skola, atd). Toto plnomocestvo ale nemusia vsetci akcepotovat ale na bezne ucely ti bude postacovat. napr. prihlaska do MS, skoly -niektore pozaduju podpis obidvoch rodicov. Pre ich ucely to stacit bude. (niektorym staci iba cestne prehlasenie)
Druha moznost je, podat si na sud rodicovsku dohodu, ktoru ti sud schvali ... na výlučný výkon rodičovských práv a povinností pocas vykonu trestu. A toto ti prekryje uplne vsetko...

@hipuska ďakujem za schopnú odpoveď

cosiasi
autor
22. aug 2025
@hipuska

@hipuska ideme aj na upsvar ale toto splnomocnenie vybavíme skvôr na mestskom úrade/ matrika?

hipuska
22. aug 2025
@cosiasi

@hipuska ideme aj na upsvar ale toto splnomocnenie vybavíme skvôr na mestskom úrade/ matrika?

@cosiasi plnocenstvo si musis napisat sama, zahrnut co vsetko tam chces mat a v com ta bude zastupovat. Ved asi iba ten zaklad - lekar, skola (ak by bolo potrebne dat suhlas k vyletom)....potom s nim ides na matriku a pred notarom to muz podpise, aj ty, ze uvedene plnomocenstvo prijimas. Zvykne sa dat aj doba, na ktoru plati...dajte tomu vo vasom pripade...v case celeho vykonu trestu...ale budes ho posuvat dalej tak neviem, ci to tam chces mat uvedene. Alebo do odvolania, rok...atd. Notar nekontroluje obsah plnomocestva ani zan nezodpoveda. Len overuje, ze ten podpis bol vykonany danou osobou.