Samoživiteľky, ako zvládate finančnú starostlivosť pri smiešnom výživnom?
Pekny den. Zaujimalo by ma ako tie, ktore ste samozivitelky zvladate po financnej stranke starostlivost o dieta/deti ak ste na ne same. Naozaj same, bez ucasti a pomoci napriklad noveho partnera. Mozete aj anonymne uviest prosim vek deti kolko ste na ne same a aj napisat cca vyzivne, ktore vam ex plati. Ako z toho zvladate platit vsetko ked chcete dopriat dietatu maximum ako sa da. Kde setrite, co zhanate lacnejsie a pod. Hladam osobne skusenosti a nie rady ako dostat vyssie vyzivne.
@anonym_autor mám dve deti, ex mi platí 50€ na dieta, na mimoriadnych výdavkoch sa nepodieľa. Keď som chcela od neho, nech dáva deťom aspoň vreckové, tak mi vykrikoval ako od neho žiadne peniaze nedostanem. Ako keby som chcela to vreckové pre seba. Robí na čierno alebo je na úrade, tak by som si veľmi nepomohla súdnou cestou. A vlastne sa mi s ním ani nechce naťahovať. Zas niekedy ho osvieti a dá deťom aj hodnotnejší darček… na to sa ale nedá spoliehať. Ja mám dobrú prácu, a som šetrná, vediem k tomu aj deti. Sú pubertaci, ale poznajú hodnotu peňazí a tiež že keď šetria na hlúpostiach, môžu si potom aj niečo navyše dopriať. Ale je to ťažké… najmä keď mi naša skvelá vlada hádže polena pod nohy, lebo zarobím o niečo viac ako priemer… na daňový bonus nemám nárok, hoci som samozivitelka, a keď je dobrý rok, tak už musím platiť aj vyššiu daň z príjmu. Je mi z toho nanič…
@anonym_autor 24 rokov mi neplatil nič (okolnosti nechcem rozvádzať), čo ma prinútilo zabezpečiť nás ja sama. Skončila som VŠ, snažila som sa stále vzdelávať, aby som bola konkurencieschopná na trhu práce.

@anonym_autor chodim do prace, k tomu mam vyzivne, ex prispieva na vsetko mimo vyzivneho v zmysle tabor, oslava, kredit, lieky, kruzky.. plus mam upratovanie a dva mensie joby.. cakum prask mam vlastne dva plne uvazky, nakolko mam vysoke ucty- hypo, sporenia, lizing atd... a prikryvam sa takou dekou na aku mam . co mi vyrazne zlepsuje mysel, danovy bonus raz rocne, vracaju mi dost na dani, nakolko vyplatu zdanujem, mam kopec poductov kde mi odide 50€ mesacne, ktore by som zaisto minula, nove kupujem iba obuv, ostatne vinted, s kadernickou mam barter, ja jej nosim veci po malej a ona mi odpusti z ceny...