icon

Žijem iba pre deti

lejuska412
22. okt 2017

Ahojte. Otvaram tuto diskusiu lebo by som chcela vediet ci su este take mamicky ako ja, ktorym nevysiel vztah alebo manzelstvo alebo viacero vztahov , zostali s detmi - dietatom same a rozhodli sa ,ze uz budu zit iba pre svoje deti a nebudu sa pustat uz viac do ziadneho vztahu? Ja momentalne som v takejto faze a aj to tak zostane. Len som chcela vediet ci nas je viac. 🙂

Strana
z2
nelinka2009
22. okt 2017

Urcite je to normalne a urcite vas bude viac. Ale ako sa hovori, nikdy nehovor nikdy. Laska pride neocakavane, neplanovane. Teraz si sklamana a neveris. Pouc sa z minulisti, zi pritomnostou a cakaj co ti buducnost prinesie. Drzim palce

sissy27
22. okt 2017

@nelinka2009 dovolím si nesúhlasiť, upnúť sa len a len na dieťa na celý život nie je normálne, skôr choré... iste, nejaký čas po rozvode / rozchode sú takéto myšlienky normálne, ale ak to niekto aj prísne dodržuje a vedome odmieta akýkoľvek pokus o kontakt s inými ľuďmi, tak to zdravé určite nie je... dieťa vyrastie, dospeje, bude chcieť mať svoj život a maminka upnutá na svoje jediné milované dieťa / deti sa zblázni a nedá im dýchať, bude ich vydierať, aby ju neopúšťali a podobne...
Takže za mňa nie. Nejaký čas po rozchode / rozvode zostať sama a venovať sa deťom a hlavne sebe áno, je potrebné vyčistiť si hlavu, upratať život, ale potom treba žiť a prípadnej novej známosti sa nebrániť (samozrejme nie to hneď striedať ako ponožky, alebo aktívne riešiť zoznamky všeho druhu, len proste nechať si tie dvere aspoň pootvorené)

nelinka2009
22. okt 2017

@sissy27 ved som tam to iste napisala len inymi slovami... Ci si chcela pisat zakladatelke totokM??

sissy27
22. okt 2017

@nelinka2009 ano, prepáč, malo to byť zakladateľke, len som sa nejak zle preklikla 😉

lejuska412
autor
22. okt 2017

@nelinka2009
@sissy27 dakujem Vam za nazor, momentalne to mam takto a uz teda vyse roka, momentalne mam deti male a som na ne upnuta, ale viem.,ze nie je zdrave sa upnut na ne tak, ze neskor ,ked uz budu dospele im nedam dychat to nie, budu si zit svoje zivoty, co budem respektovat a ja ten svoj tiez. Mozno potom na stare kolena precestujem svet😉

sissy27
22. okt 2017

@lejuska412 no vieš, teraz si možno myslíš, ako budeš v budúcnosti voči deťom tolerantná, ale ten šok, že ostaneš zrazu sama, veď ty si im predsa dala odovzdala všetok svoj čas, podriadila im svoje záľuby a oni si len tak odídu s cudzím chlapom / ženou... daj si na to pozor... pestuj si svoje záľuby, koníčky, stretávaj sa s ľuďmi, rob si program občas aj bez detí... uč samostatnosti nie len svoje deti, ale aj samu seba, je to dôležité... chlap možno bude a možno nie, ale ak sa nejaký vyskytne, tak určite ho neodmietaj len preto, že si sa rozhodla byť sama... A nemusíš čakať na staré kolená aby si precestovala svet, s tým môžeš kľudne začať už teraz, spolu s deťmi 🙂

maciatkolulu
22. okt 2017

@sissy27 ono celkom lahucko sa to pise,ale ked ma deti male a nema nejaku super dobre platenu pracu ak teda nie je na rodicaku este,tak si toho vela neprecestuje,rovnako aj ten volny cas na seba,no neviem,ci si ostala sama na deti a vies ako je tazko vkuse niekoho prosit a hladat,aby pomohli.... Za mna ako rozvedenu a znova vydatu
@lejuska412 ti mozem napisat,ze kludne zi iba pre svoje deti,ak vam to teraz vyhovuje a je vam tak dobre,preco nie,maznajte sa spolu,pite spolu,robte si program spolu,neviem ako to mas s ex,ci si deti brava,ci plati slusbe ako mas s peniazmi,rodinou,ale bat sa nenusis,ze by si sa chorobne upala iba na deti,ja som zila iba pre moje dve starsie a napriek tomu som nasla znovu muza a stastie a mame aj spolu dieta. Trvalo to styri roky. A prislo to same. Neboj sa a zi sinzivot,ktori vam teraz vyhovuje a ako vam vyhovuje,ty sama.musis citit,ci ste ok. Ja som napriklad milovala tie vecery,ked sme spolu pozerali filmy a valali sa v.posteli,ked sme boli do neskoreho vecera kade tade a pod...

sissy27
22. okt 2017

@maciatkolulu bola som s malou sama do jej cca troch rokov, takže veľmi dobre viem, čo je to byť sama s dieťaťom a bývala som sama, nie s rodičmi 🙂 a nemohla som si dovoliť ani ten luxus byť doma na rodičáku, platiť účty som musela a ver, že vtedajší rodičák nepokryl ani len náklady na bývanie (nie hypo, nie predražený podnájom, len obyčajné náklady na vlastný byt)... veď nemusí cestovať hneď zajtra, ale nemusí čakať ani na staré kolená... Rovnako tak s tým voľným časom...
Možno som zle pochopila zakladateľku, ale z jej slov mi to prišlo, že ona už navždy pred chlapmi zavrela dvere, zamkla, kľúče hodila do atlantického oceánu... Lebo nejaký čas je určite prirodzené a dokonca aj potrebné byť sama a venovať sa len deťom, kým prebolí všetko to zlé, čo sa stalo, ale zas odtiaľ-potiaľ ...

tenerifka
22. okt 2017

@lejuska412 ak by sa nieco stalo s mojim.manzelom a ja by som zostala sama s detmi, nikdy by som sa uz nevydala a ani si ziadneho chlapa do domu nenastahovala.Nikto by mi uz nebol dostatocne dobry a nebol by takisto otcom.mojich deti, nezasluzil by si to a ja zvysoka kaslem mat doma cudzieho chlapa, ktory bude ovplyvnovat nas zivot.Moje deti ( a neskor moje vnucata) su a budu u mna vzdy na prvom mieste.
Ak by som musela mat 2 prace, aby som to utiahla, radsej tak ako obmedzovat mna a moje deti

tenerifka
22. okt 2017

Novej znamosti by som sa nebranila, na stretnutia, vecere, dovolenky, sex....ale ziadne manzelstvo ani spolocne byvanie

gabika53
22. okt 2017

@tenerifka súhlas, presne aj ja😉

novana
22. okt 2017

@tenerifka, jooooj, veľké reči! 🙂 Dôverne ich poznám, presne takto sa vyjadrovala kamarátka. Potom jej nečakane zomrel manžel a dnes už je šťastne vydatá. 😉

tenerifka
23. okt 2017

@novana no vazne, ja uz som velka, deti mam velke a posledne co by som urobila je otravovat sa s cudzim chlapom na stare kolena, nechcem, nezelam, neprosim....

zuzicek88
23. okt 2017

@sissy27 ale s tymto musim suhlasit,ked je matka upnuta na svoje dospele uz dospele deti,komplikuje zivot nie len sebe,ale hlavne im,poznam velmi dobre taky pripad a normalne nomozem uverit,ze toto moze byt mozne,zial bohu je

sissy27
23. okt 2017

@zuzicek88 veď toto... A žiaľ takýto prístup "chlapa nechcem už nikdy ani vidieť, budem žiť len a len pre deti" je prvý krok k tomu... Ale samozrejme zakladateľka je ešte mladá, v podstate krátko po ukončení vzťahu, deti maličké, takže toto presvedčenie sa môže ešte ľahko zmeniť, hlavne ak príde do cesty niekto, kto bude stáť za to 🙂

libawet
23. okt 2017

@lejuska412 prikláňam sa k dievčatám vyššie a myslím, že to naozaj pekne napísali a zhrnuli...len ešte dodám, ak zvládneš aj po materiálovej, finančnej stránke žiť sama aj ďalej, v budúcnosti, zostaň tak - určite sa známosti nebráň, ale myslím to tak, že si ži svoj život a on nech si žije svoj, každý to svoje, neťahaj si ho domov alebo do manželstva.

bratislavcankanm
23. okt 2017

@lejuska412 ano je nas viac, ja k tejto skupine tiez patrim 🙂.

Manzel od nas odisiel v koncom roku 2014 (kvoli frajerke), cize coskoro to budu 3 roky (oficialne sme rozvedeni od konca r.2015).

Posledny polrok som na tom psychicky celkom OK, konecne ... moj nazor a pohlad na ex a tu jeho kxxxu sa samozrejme nezmenil ...

a rozhodne neplanujem nechat sa zase vyuzit dalsim uboziakom...

nemyslim si inak, ze som zatrprpknuta, urcite existuju aj slusni fajn chlapi, netvrdim, ze nie.... ale naco riskovat 🙂

zuzicek88
23. okt 2017

@sissy27 no verim ti,ak si to zazila na vlastnej kozi,no poznam zasa babu ktora sa rozviedla,mala dve deti z dalsieho vstahu dalsie dieta,stale sa vrha z jedneho vstahu do druheho a ani to nie je dobre ani pre nu a zial uz vobec nie pre deti,tak nech si teraz zije pre deti a cas ukaze co bude dalej

lejuska412
autor
23. okt 2017

@bratislavcankanm tak to som rada,ze niekto taky este je.

Ja viem niektorym sa to moze zdat divne alebo az chore zit iba pre deti. Ale kym su deti male a potrebuju moju starostlivost a pozornost takmer na100% , tak preco nie, aj tak si neviem predstavit muza , ktory by uplne toleroval dve deti , a ktory by im "nahradil otca" kedze bio tatko sa velmi k tomu nema...a neskor ked uz budu dospele a budu si zit vlastne zivoty, tak to budem respektovat a budem si zit aj ja svoj zivot aj ked bez chlapa...nemyslim, ze je az tak potrebny....aspon bude menej problemov 😅 ved aj tak v zivote zeny su deti najviac....

miluna777
23. okt 2017

Ja poznám žiaľ dospelé deti takej mamičky, ktorá sa rozviedla, kým boli malé a "žila iba pre nich". Teraz nemôžu nič, ani keď sú dospelé. Ani oslaviť svoje narodeniny sami so svojimi rodinami, priateľmi, ísť niekam na dovolenku v dobe dajakého sviatku, ktorý sa predsa musí osláviť s mamičkou... A pozor, tých sviatkov je akosi omnoho viac než sa tradične slávi. Vzťahy sa im tiež rozpadajú, veď kto by si chcel v podstate zobrať aj matku partnera, ktorá urobí samovražednú alebo aspoň plačlivú scénu zakaždým, kým si rodinka niečo chce poriešiť sama?
Daj si na to pozor, prosím. Verím, že ešte môžeš byť s niekým šťastná, nechaj si srdce otvorené.. a tie dvierka tiež.

lejuska412
autor
23. okt 2017

@miluna777 Jooj do takychto extremov ja teda nepojdem , urcite nie, skor som myslela tym, ze zijem pre svoje deti teraz , kym su male, kym ma potrebuju viac ako kohokolvek ineho. Ked uz budu dospele, tiez tu pre ne samozrejme vzdy budem,ale len do takej miery do akej to oni sami budu chciet. Viem,ze miesat sa dospelym detom do zivota nerobi dobrotu,viem to z vlastnej skusenosti tak uz len preto to nebudem robit svojim detom, lebo viem, ze im tym viac ublizim ako pomozem 😉

miluna777
23. okt 2017

@lejuska412 je to super, ze si obetava mama. No aj tvoje stastie je dolezite 🙂 drzim palce!

maciatkolulu
23. okt 2017

@libawet a preco nie do pripadneho manzelstva,nikto nehovori,ze hned a huuup do chomuta,ale preco sa branit? Tomu nerozumiem,ja som2*vydata a mam male dieta a som konecna stastna,som.nevedela,ze takto to vlastne ma vyzerat a to som bola vydata 13rokov!!!! Takze ja som zila iba pre svoje deti a aj napriek tomu "ma to dobehlo" jasne,ze je to aj zlozite,ale co nie je niekedy zlozite? Ja si pamatam tie nechutne chvile ked sa mi pod nohami vkuse obsmietali stastne rodinky niekde vonku,boli vsade😢 a ja sama s detmi,ked som vlacila nakupy,"drbala" sa s vianocnym stromom,neznasala sviatky,ale boli to chvile a boli aj pekne ako som.pisala vyssie. Vsetko ma svoje pre a proti ako hovorievala moja neboha babka "ani s certom,ani bez"

ema234
23. okt 2017

@lejuska412 tak urcite je ich vela, nastastie ja zijem iba pre svoje deti a svojho najlepsieho manzela na svete.

obsadenemeno
23. okt 2017

poznate to prislovie? Ze "ked si ludia robia plany, panbozko sa smeje????"

cize tak. Zivot sa neda naplanovat, stale nam to osud/prozretelnost/panbozko/vesmir nejako prekazi....prave, ked to najmenej cakame.
Netreba riesit, co bude. Bude to, co ma byt. A co ma byt je to, co nas ma nieco naucit. Ci uz samota alebo novy partner.

sissy27
23. okt 2017

@zuzicek88 no to je zas opačný extrém 🙈

warholette
23. okt 2017

Clovek je tvor parovy, kolko seniorov sa da na stare kolena dokopy s niekym z domova dochodcov, len aby neboli sami? Nikdy nehovor nikdy 🙂
Ale urcite je lepsie venovat sa niekolko rokov sebe a detom ako sa zavesit na prveho chlapika, ktory sa na teba krajsie pozrie.

zuzicek88
24. okt 2017

@sissy27 Bohuzial no vsetko ma mat hranice..

libawet
24. okt 2017

@maciatkolulu ja som len reagovala na autorkine slová, že chce zostať sama a žiť pre deti, tak som jej radila takú strednú cestu, aj s priateľom, no aj bez neho - ako nie to manželstvo a "pripúšťanie si veľmi k telu", pretože väčšinou už je realita taká, že nenatrafí na príliš vhodného muža a trápiť sa s ďalším, keď nemusí a ani nechce ? A niektoré ženy priťahujú len ten - nie práve vhodný typ muža, nehovorím, že je to práve prípad autorky, no predsa, raz sa už popálila a už nechce, preto píše aj o tom, že chce zostať žiť len pre deti, nuž tak radšej v jej prípade - tá " zlatá stredná cesta ", lebo byť zasa úplne navždy sama, tiež nie je príliš dobré v budúcnosti. Nie všetky ženy bezpodmienečne musia skončiť pod čepcom, žena veľakrát dosiahne viac práve bez toho muža, lebo sa musí spoliehať len a len na svoje sily, len naša spoločnosť neveľmi rada vidí takéto schopné a samostatné ženy, preto ich zvykne aj " očierňovať ".

dooomca
3. dec 2017

Ahoj, môžem sa opýtať aké staré detičky máš? tiež som slobodná, mám 2 malé deti, ale zatiaľ ešte žijeme v spoločnej domácnosti, ale časom sa chcem odsťahovať a bojím sa, ako to zoberie starší :-/

Strana
z2