icon

Zmierte sa s rolou slobodnej matky: Skúsenosti a rady

14. nov 2023

Ahojte
Ostala som sama na rocne dieta, po materialnej stranke som zabezpecena o to nejde
Skor ma zaujima ako ste sa s tym zmierili, kedy ta bolest a neskutocny pocit sklamania zmizol? A zmizne niekedy? Nedokazem mu to odpustit- najradsej by som mu povedala nech zhori v pekle, ze nas opustil lebo sa tak rozhodol, lebo nevedel co rodina obnasa…
Bojim sa co nas caka, bojim sa samoty, ze nas uz nikto nebude chciet a nikto nas nebude mat rad..frustruje ma pohlad na stastne rodiny dieta matka a otec, placem a trapim sa kazdy vecer ked dieta zaspi, vycitam si ze som mu vybrala takeho otca, ze som uverila, ze chce rodinu len blbec sa o nu nevedel postarat ked prisla..boli ma, ze ma s dietatom minimlany kontakt a nezaujima sa, pritom dietatko je mile, uzasne,robi pokroky a on ako otec to zmeska ale je si toho vedomy a neriesi to, ja som ta co prilis analyzuje viem ale citim sa tak sklamana, zlomena a sama

autor
14. nov 2023

@nika11103 ja viem chapem to ale to nieje naplast na bolest ale ano, aspon toto riesit nemusim

autor
14. nov 2023

@bluka2 rozmyslala som nad psychiatrom ale nemyslim si ze som na tom az tak zle a nejake antidepresiva brat nechcem
Kazdy vravi ze to preboli, je to 5mes a ja ked si na to spomeniem tak sa do sekundy rozplacem inak sa cezden snazim, samozrejme o dieta sa staram a venujem

kaktusik007
14. nov 2023

no schvalne, kolkoze to penazi posiela, kedze si v tom ze ti prispieva nadstandardne?
plati aj nevydatej matke? na to mas narok do 2 rokov veku dietata.
idealne by mal davat 35% svojho prijmu - plati tolko?

autor
14. nov 2023

@kaktusik007 300€

autor
14. nov 2023

@kaktusik007 nevydat matka? To co je to som nepocula

kaktusik007
14. nov 2023

oki, 300 na male dieta je fajn ;) mas to aj papierovo?

kaktusik007
14. nov 2023

vola sa to presne prispevok na vyzivu nevydatej matke ---- pogoogli trosku ;)

autor
14. nov 2023

@kaktusik007 Uprimne monetalne neviem kolko zaraba kedze si nasiel novu pracu a ani ma to nezaujima, posiela a ja sa nechcem natahovat po sudoch nemam na to silu ani energiu

autor
14. nov 2023

@kaktusik007 nie nemam to na papieri

kaktusik007
14. nov 2023

urcite si zariad aby to bolo sudom. a rovnako starostlivost o babatko --- to mas hadam zverene sebe do starostlivosti?

autor
14. nov 2023

@kaktusik007 nemam energiu to riesit, ked treba nieco dietatku kupi , mame to len dohodnute a niesom v stave to riesit cez pravnikov

kaktusik007
14. nov 2023

nemusis to riesit cez pravnikov, ale MUSIS to riesit.

autor
14. nov 2023

@kaktusik007 nie nic z toho, je to cerstvych 5mes, nic sudne som neriesila
Opustil nas o dieta sa skor nestara ako stara, peniaze posiela ak by nieco budem to riesit skor ma serie, zema jeho priezvisko kedze sme sa mali brat a chcela som si usetrit chodenie po uradoch ale tak mi treba

tanyag
14. nov 2023

Po 11 rokoch som opustila partnera ja aj s ročným dieťaťom. Ja som sa z toho dostala veľmi rýchlo, on...do dnešného dňa (už sú to 4 roky) sa s tým nezmieril. Ale bola to jeho chyba, nie jedna, jeho vina, že som bola donutená vziať dieťa a odísť, takže síce som sklamaná bola, ale neplakala som, mala som pri sebe dieťa, ktoré ma potrebovalo a dieťa potrebuje silnú matku pri sebe, usmievavú a pozitívne naladenú. Takže to asi záleži aj od povahy človeka, kto je citlivejší, ten to prežíva horšie, kto je emočne na tom ináč, to prežije v pohode a zmiedi sa s realitou veľmi rýchlo. Určite si ešte niekoho nájdeš, ani nemyslí na to, že nie...ja som síce nikoho za 4 roky nenašla, ale len pre to, že som pravdepodobne nechcela, hoci som sa s pár mužmi zoznámila, ale chcela som sa venovať dieťaťu na 100%. A som rada, že som bola sama, že som sa nevrhala do ďalšieho vzťahu, teraz pp 4 rokoch cítim, že už je ten správny čas si nejakého rozumného chlapa pustiť do života...a nie len do môjho, ale aj do života môjho dieťaťa. A nehľadám otca pre svoje dieťa, ono otca má, ktorý za zaujíma, platí, stará sa a zniesol by dieťaťu aj modré z neba ak by mohol. Možno jeden z dôvodov prečo som rozchod nebrala tragicky bolo aj to, že sme sa nerozišli v zlom, že rešpektoval moje rozhodnutie odísť, že oľutoval, čo sa stalo a že aj naďalej vychádzame super ako rodičia.

autor
14. nov 2023

@tanyag ano, niesom asi az tak silna osobnost, som velmi citliva a vsetko si az velmi pripustam to je pravda preto to aj tak zle znasam..

autor
14. nov 2023

@tanyag a ano bol to skaredy rozchod niesom s tym zmierena a panko si mysli, ze vsetko ok a tvari sa ako keby sa nic nestalo a ako chce byt sucast zivota dietata a neozve sa mesiac ani ako sa ma a este sa urazil co som ho na oslavu 1.roku nepozvala za to co urobil sa nehambi hrdina jeden moze byt rad ze moze prekrocit prah domu mojich rodicov

kristinapetronela
14. nov 2023

Radšej neskôr ako žiť s debilom .venuj sa dieťatku a ten pravý príde 💗

tanyag
14. nov 2023

@autor
Len malá rada, čím skôr dáš na súd o zverenie dieťaťa do tvojej starostlivosti, tým lepšie. Pretože môže nastať deň, kedy si on uvedomí, že je otec a bude sa domáhať dieťaťa. Ja som na súd podala žiadosť do týždňa od rozchodu.

autor
14. nov 2023

@tanyag vdaka porozmyslam
Ale podla mna taka situacia nenastane kedze rodinu mechcel resp si ju rozmyslel

tanyag
14. nov 2023

Ale tu nejde len o to, čo chce on alebo čo nechce. Je to v záujme dieťaťa. Neskôr ak pôjde do škôlky, školy, na výlet atď. budeš potrebovať podpis a súhlas otca. Ak budeš mať dieťa zverené do svojej starostlivosti, si jeho zákonny zástupca (čo je aj otec) ale stačí rozhodnutie zo súdu a netreba podpisy otca. Vlastná skúsenosť. Mať všetko súdne a na papieri je veľmi dôležité.

daniela1911
14. nov 2023

Nikdy nevieš, možno si nájde inú partnerku a bude chcieť byt otecko, alebo ho ovplyvní jeho matka, babka malého, lebo ho bude chcieť vídať. A za ďalšie, výživné je asi slušne, neviem, ale budeš finančne nezávislá aj keď ti ho 2-3 mesiace po sebe nepošle ?
A ani moc nechápem tvoje prázdne miesto. Veď ta opustil chlap, ktorému si porodila syna, opustil vlastne dieta.. ako môžeš plakať za takou osobou? To je pomaly ako tvoja závislosť nezdravá. Ok je to smutne, budete bez otca, ale veď život nekončí, stretneš niekoho iného.
To by má skôr trápila finančná stránka.

olimuc
14. nov 2023

Neboj das to … Ono stale sa niekto najde, ked budes chciet … a ked nebudes, zaujemcovia sa prihlasia sami. Mas to relativne cerstve … ale si zabezpecena a mas pomoc od rodicov, dobre bude.

bluka2
14. nov 2023

Ja ti ani neradim psychiatra a lieky, skôr psychoterapiu, porozprávať sa s niekým, kto už robil s veľa ženami s týmto alebo podobným problémom. Ja som po rozchode vyhľadala túto službu a nepotrebovala som ani veľa hodin, proste negatívne emócie, strachy a pod. radšej spracovať hneď, nech neriadia zivot

autor
14. nov 2023

@tanyag to mas pravdu, ale zatial na to energiu riesit to nemam

autor
14. nov 2023

@daniela1911 nie financie problem niesu
Hovorim zijem teraz s mojimi rodicmi lebo som sa musela vystahovat, rodicovsky slusny, on posiela slusne peniaze
Potom sa vratim do dobrej prace

autor
14. nov 2023

@bluka2 nemam taku moznostv mieste kdesa nachadzam

tanyag
14. nov 2023

@autor
5 mesiacov po rozchode nemáš energiu to riešiť? Hmm...tak to je dosť divné. Alebo sa bojíš, že ti súd schváli menšie výživné? Veď ak máš doklad, že ti 5 mesiacov posielal 300€ a nerobilo mu to problém, tak to do návrhu zdokladuješ a právnikov ti netreba. Ja som to dala bez právnika a myslím, že veľa ďalších žien tiež. Ale tak je to tvoja vec, len aby si to neskôr neľutovala.

bluka2
14. nov 2023

Dá sa aj online

autor
14. nov 2023

@tanyag vdaka za radu
Toto vsak nebolo podstatou mojho prispevku

autor
14. nov 2023

@bluka2 nemam na to cas