Prikrývky a vankúše bez obliečok: čo zvoliť?
Ahojte, kľudne povedzte že som lenivá, ale už mám dosť v jedom kuse prezliekať periny a vankúše, prať a vešať milión obliečok a zas obliekať. Rozmýšlam či nietorá nepoužívate niečo také ako vidíme napr v japonských filmoch, že je jednoducho len vankúš a paplón bez obliečky, a potom sa to celé hodí do práčky a zatiaľ sa používa druhá sada. Úplne by odpadlo prezliekanie. Ale tieto naše bežné paplóny a hlavne vankúše keď sa často perú, úplne sa zdeformujú, výplň sa poposúva.. ak to niektorá takto máte, čo za sadu ste kúpili? Akože čo mám vygoogliť za typ vankúša a periny 😭
@viki128 tebe sa zdá jednoduchšie prať vankúš a paplón než obliečky? Ja si to neviem predstaviť a príde mi to dosť nechutné spať v neoblecenych perinach.
@anonym_5f84bf áno, zdá sa mi jednoduchšie hodiť to celé do práčky, a vybrať zo skrine ďalšie, ako to celej rodine vyzliekať a znovu obliekať 😅
Kazde dva, tri tyzdne budes prat paplon a vankus? Vojde ti do pracky aspon sada z jednej postele?
Cela rodina ma ake vekove zlozenie? Lebo sice male deti to nezvladnu ale vacsie by to mohli zvladnut v pohode. Dokonca aj dospely chlap, ak takeho mas v rodine, ten by mohol prezliekat postele pre celu rodinu, aspon by si nemusela zapasit s matracmi. lebo plachtam sa asi nevyhnes aj ked budes prat periny a vankuse.
ak ti to vyhovuje, rob tak. ja si to predstavit neviem
V Severnej Amerike sú síce obliečky na vankúše, ale paplóny neobliekajú, majú pod ními plachtu. Tá plachta uteká kade tade (ak niekto nespí ako mŕtvola) a končíš prikrytá neoblečenym paplónom, ktorý treba tým pádom často prať. Vankúše neobliekať to si už vôbec neviem predstaviť. Ja doma používam európsky štýl - obliečky na vankúše aj paplón.
@viki128 ja mám takéto paplony, ale vankúše sú na obliečky.
To prečo prezliekas v jednom kuse periny? Véd stačí raz za mesiac. Ani vysavat a umývať sa ti nechce? To sa robí častejšie ako prezliekanie perín.
To prečo prezliekas v jednom kuse periny? Véd stačí raz za mesiac. Ani vysavat a umývať sa ti nechce? To sa robí častejšie ako prezliekanie perín.
@anonym_00f691 a že ja som humusacka
@viki128
Sú áno v USA bežné také už paplony v obliečky a perie sa to celé. No je to skôr rúno a nie klasický paplón v nutri, a teda praním sa to vie časom vnútri potrhat.
Pokiaľ sa ti nechce obliekať a vyzliekať, daj obliečky na paplón priamo, daj ich predísť = obliečka bude na paplón drzať a plešti to do práčky spolu 😁, nemusíš prezliekať. Po 2 rokoch vyhodís a kúpiš nové, niet zač 😉.
Ja som sa pri dieťati naučila od jari do jesene spať pod oblieckami a len v zime máme paplon, kvôli vetraniu. Nám to vyhovuje, neprezliekam a nie je zima 🙂 Vankuse a plachty prezliekam 2x do týždňa ale to už je nič
Prezliekam periny každý druhý deň. Neviem si predstaviť to by som prala asi 3 sady na striedačku. Ved v zime kým vyschne...
@anonym_00f691 raz za mesiac 🤯🤯 vieš čo na tej obliečke na vankúši máš? 🤢

@viki128 tebe sa zdá jednoduchšie prať vankúš a paplón než obliečky? Ja si to neviem predstaviť a príde mi to dosť nechutné spať v neoblecenych perinach.