Ktoré mesto je lepšie na bývanie - Spišská alebo Levoča?
Ktoré mesto je lepšie na bývanie a prečo? Spišská alebo Levoča?
Ahoj, v Levoči je veeeeľa “spoluobčanov”!!!!!
@ika02 Aj v spišskej a okolitých osadách ani nehovorím... Spiš by bola taká krásna časť slovenska, ale je tam všade stále tma. Čas od času nájdeš valal, kde aj slnko vychádza, ale to sú tzv. "sekty", ako napr. Lendak, alebo Šuňava :D Tam ťa proste neprijmu.
Keby som si mal voliť medzi LE a SN, tak si zvolím LE, lebo sa mi páči viac ako SN. Krajšie prostredie, "Ľevočská hura", kde je krásna príroda a prostredie (aj keď by som bol neznaboh, tak by som sa tam chodil vyživať), SN mi príde taká rozťahaná jak sopeľ, všetko je daleko...
SN má síce lepšie vlakové spojenie, ale z LE si zas za 30 sekúnd na diaľnici, takže závisí od toho, či viac chodíš vlakom, alebo autom.
@thirstymonk ty si mi ale odbornik 😉
levoca je kludne male okresne mesto kde nie je skoro nic asi okrem kludu.
snv je ovela vacsie mesto a hlavne dobre dopravne spojenie (vlak, autobus)
to je ako porovnavat obec a mesto.
inak tma je asi vsade a nie len na vychode, ale aj stred slovenska
Za mňa Levoča. Ale mne osobne vyhovuje malé mesto. Plus, Levoča dýcha históriou, je tam spojenie na diaľnicu. SNV sa mne ako mesto nepáči, ale zase je pravda, že je tam viac možností, aj školy, lekári, vlak, obchody. Na druhej strane, z Levoče si tam za 15 minút. Závisí od toho, čo preferujete.
A inak, spoluobčanov je v SNV ďaleko viac. Z mojich skúseností, v Levoči su socializovanejsi.
@miggy Z mojich skúseností, v Levoči su socializovanejsi.
to ako fakt ?
@frflos_nespokojny áno, fakt. Tu nerobia bordel v autobusoch, nevykrikuju po tebe na ulici. V Levoči sa vždy cítim bezpečnejšie aj večer ako v SNV či v PP ;)
A to sme žili v každom z týchto miest
@frflos_nespokojny Vlak a autobus môžeš okýchať, aj tak dnes všetci chodia autami a tam ti viac vyhovuje byť na dialnici za 30 sekúnd. Levoča má dokonca aj nemocnicu, kde som bol veľmi spokojný s prístupom
@thirstymonk to čo píšeš nie je pravda, že každý chodí autami 🙂 a tá dialnica zo snv nie je nedostupná ...
mam skusenost s oboma, za mna Spisska - daleko lepsia obcianska vybavenost (viac obchodov, lekarov, ZS a SS, sluzby atd), poloha na hlavnej vlakovej trati (co clovek oceni pri vyletoch a hlavne s detmi na VS) a ako clovek, co nesedi po praci doma su pre mna dolezite aj sportoviska, kaviarne, restauracie, ktorych je v LE zalostne malo
@lin_a ďakujem za názory a postrehy
@miggy nikdy sa mi nestalo, ze by na mna niekto v snv, ale pp v meste niekto pokrikoval a ked uz ide o to tak ciernych je tam tiez neurekom.
@thirstymonk v levoci ma uz nemocnicu agel a tak sa to zlepsilo
a ked spominame kludne miesto na byvanie, tak uz radsej Uloža, alebo nizne repase a to nie je daleko od levoce
@frflos_nespokojny Joj to mne sa stalo, všade, v PP, v KK ani nehovorim, najmä v lidli, v LE, v SN, ba aj v SL... všade tma, škoda spiša.
Zo Spiša by som odisla celkom preč (aj som to urobila), ale môcť si vybrať len medzi týmito dvoma, beriem Spišskú.
mám na spiši rodinu a levoča je síce pekné historické mestečko ale nič moc tam nenarobíš, v spišskej je toho viac

ja by som do levoče nešla, na mňa je malá. kamoškin muž nechcel ísť inam, lebo pre neho sú iné mestá veľké… takže asi tak…
spišská má lepšie vlakové spojenie, viac škol, možno aj lekárov…